Forum » Sedem umetnosti » Avatar(2009)
Temo vidijo: vsi
Old Spice ::
Gledal v petek. Graja gre predvsem na račun XpanD-a. Najprej ti računajo karto in potem na vhodu vzamejo še 1 EUR za pripravo očal! OK, sicer je cena na koncu ista samo zakaj stati dvakrat v vrsti? Hostesa se je izmikala da je to zato ker nekateri imajo svoja 3D očala in na ta način prišparajo! Bi jih rad videl. Da ne rečem da sem potem dobil očala ki so imela čisto zasvinjane šipce. Kar mi je bilo tudi čudno, zakaj tako veliko platno če je slika samo čez slabo polovico, če me spomin ne vara je bila slika pri drugih filmih večja. Tako film iz 13-te vrste ne zgleda pravzaprav nič posebnega in kmalu pozabiš da je 3D. In pa seveda nova "rdeča" očala so sila neudobna. Mogoče še drobižek, vrste so malo dvoumno označene, tako da so se okol nas 3-je zmotili in zamešali vrste in potem je seveda zmešnjava.
Swiper ::
Jaz gledal včeraj v Koloseju - enkratno! Kaka animacija - revolucija, 3D doživetje vrhunsko :) Zgodba je tudi super :)
Ista finta za 1 EUR, očala umazana kot da si jedo burek na steklu :)
Ista finta za 1 EUR, očala umazana kot da si jedo burek na steklu :)
RazzorX ::
Včeraj sem gledal film v koloseju, seveda 3D. Ni ravno slab, vendar je kar dolg. Če že gledate ta film potem pojdite gledat 3D, malo vas bo nos bolel od očal ampak ni problema .
Berserker ::
Danes gledal film mi je bil kr ok, sam sem žal gledal v 2d, v 3d pa dokler tega nebo mogoče gledat brez očal pač nebom videl.
Swiper ::
Offtopic: Fantje, kjer lahko dobim 3D očala?:) Zadeva mi se je full dopadla in si bi DL par filmov če bi dobil očala :)
darkolord ::
Odvisno v kakšni 3D tehnologiji bi rad to gledal. Doma (brez večjih stroškov) je možna samo anaglyph tehnologija - očala imajo potem na eni strani rdeč, na drugi pa plav barvni filter. Narediš si jih lahko sam, jih dobiš v kakšni reviji, ali pa kupiš za par centov...
Bor H ::
Lahko pa tudi kupiš recimo Coraline, ki je odličn film, dobiš na DVDju tako 2D kot 3D verzijo in štiri očala, na amazonu za 16funtov :)
tx-z ::
Kako so vam lahko filmi v 3D ušeč? Men je blo ceu dan slabo pa glava me je bolela po enournem gledanju enga filma o dinozavrih v xpandu...Tko da tole bom šu kr u 2D gledat in si usaj za zihr nam zajebu filma zard tega.. :P
tx-z
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tx-z ()
Mavrik ::
Jah, glede na to da doma nimaš dveh projektorjev, ki projicirata polarizirano svetlobo, je to najboljše kar lahko maš brez dodatne opreme.
The truth is rarely pure and never simple.
MadMicka ::
Pomoje je treba prvič ta film gledat v 3D, nato pa itak kasneje doma še v 2D. Slika je ubijalsko dobra. Res čudovita zadeva. Sej ne rečem, da bi lahko bila zgodba še malo bolj podrobna (čeprav je povsem solidna), ampak takega filma v celoti gledano že dolgo ni bilo. Must see.
nastyboy ::
2 filma sem šel gledat v 3D tehniki in pri vsakem so me bolele/pekle/solzile oči... se mi zdi da "naš 3D" še ni dorasel nalogi....
LP
LP
l0g1t3ch ::
Men je bil film dokaj beden, punca zraven pa je uživala ker je v njem vidla kjutkano družinsko zgodbico in nekaj romance.
P.S. vsak pametn genral bi zadevo nukal iz orbite pa bi blo lohka konec filma po 1 uri , ko bi se nagledali zelenja planeta
P.S. vsak pametn genral bi zadevo nukal iz orbite pa bi blo lohka konec filma po 1 uri , ko bi se nagledali zelenja planeta
nba76 ::
Meni osebno fenomenalen film!
Epic story, epic song, epic effects, epic director.
Epic story, epic song, epic effects, epic director.
BEN WALLACE #3
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Mavrik ()
Jah, glede na to da doma nimaš dveh projektorjev, ki projicirata polarizirano svetlobo, je to najboljše kar lahko maš brez dodatne opreme.Tega niti Kolosej nima :)
Qcube ::
Gledal danes 3d v koloseju. Eden izmed najboljših filmov kar sem jih gledal. Je res, da je kakšna malenkost v zgodbi malo off ampak je vseeno odličen film :) . Priporočam ogled ;)
Zheegec ::
Efekti so dobri, zgodba je precej slaba (če lahko temu rečemo zgodba), film se tudi preveč vleče.
Nekdo je primerjal z Batmanom - tudi blizu mu ne pride Avatar, Star Treku tudi ne.
Nekdo je primerjal z Batmanom - tudi blizu mu ne pride Avatar, Star Treku tudi ne.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
MadMicka ::
Če lahko rečeš zgodba Star Treku, lahko tudi Avatarju. No, mogoče je pa to bolj stvar okusa, kakor za koga. Jaz bi v filmu prikazal še npr. vkorakanje v človeško bazo, pa recimo to, da je bil tisti material, ki so ga kopali, nujen del za takšno življenje na Avatarju, potem pa bi lahko v izogib novim odpravam iz Zemlje na Avatar npr. Sigourney Weawer pogruntala kako ga umetno ustvarjati na Zemlji. Ampak, če se glede zgodbe še lahko pregovarjamo, katera je boljša, je destvo, da noben film Star Track, niti Batman temu po vizuelnih učinkih in očarljivosti ne seže do kolen.
Nikec3 ::
Jaz sem tudi najprej primerjal z Batmanom in moram priznati, da mu Avatar res ne seže niti do gležnjev, z Star Trekom pa sta si kar blizu.
USS Liberty ::
Sem si včeraj ogledal tole Cameronovo 3D čudo v kranjskem koloseju in moram reči, da mi ni žal za tistih nekaj evrov. Tale 3D je res nekaj posebnega. Sprva se sicer nisem mogel odločiti ali naj grem tuš ali kolosej, pa sem se raje odločil za kranjski kolosej, saj v tušu imam dokaj slabe izkušnje s primitivnim obnašanjem južnjaške mularije, ki v tuš hodi s kranjske Planine. V KR koloseju je bila večinoma odrasla populacije, ki se je kulturno obnašala in se je dalo film v miru pogledat, kljub temu, da je bila dvorana dobro popolnjena...
Kar se tiče filma, kljub temu, da mi je bil le ta všeč, saj je res mojstrsko narejen, moram reči, da tudi mene malo moti sama zgodba, ki je dokaj klišejska in zlizana... boj dobrega proti zlemu, grdi beli kolonizatorji in korporacije uničujejo prelepo naravo in napol gole domorodce, pa še malo ljubezenske romantike zraven... Čudi me samo, da če so že v film lepili ekologijo, da niso še kakšnega ''global warminga'' noter vtaknili. Cela zgodba je na žalost nekje na nivoju Seagalovega filma "On Deadly Ground", kjer Seagal rešuje aljaške inuite in mater naravo pred zlobno korporacijo. Na žalost Hollywood ta "white guilt" kompleks sedaj ljudem vsiljuje celo v ZF filmih in nista slučajno dva največja zlikovca v filmu belca, čeprav to ni ravno logično, saj naj bi se zgodba v filmu dogajala leta 2154, takrat bodo pa belci že praktično izumrli, in bi bilo bolj logično, da bi bil v filmu največji zlikovec kakšen Azijec, saj bodo v prihodnosti oni gospodarji, ki bodo krojili usodo človeštva in ne belci iz Kansasa....
In na koncu, moja ocena filma je 8.5/10, saj zaradi takšne plitke zgodbe, film pa če ima še tako fenomenalne efekte, ne more dobiti 10/10. Se mi zdi, da je recimo v Star Wars filmih, pa čeprav se tudi tam bistvo zgodbe vrti okoli boja dobrega proti zlemu, zgodba vseeno bolj komlpleksna in dosti bolj dodelana...
Kar se tiče filma, kljub temu, da mi je bil le ta všeč, saj je res mojstrsko narejen, moram reči, da tudi mene malo moti sama zgodba, ki je dokaj klišejska in zlizana... boj dobrega proti zlemu, grdi beli kolonizatorji in korporacije uničujejo prelepo naravo in napol gole domorodce, pa še malo ljubezenske romantike zraven... Čudi me samo, da če so že v film lepili ekologijo, da niso še kakšnega ''global warminga'' noter vtaknili. Cela zgodba je na žalost nekje na nivoju Seagalovega filma "On Deadly Ground", kjer Seagal rešuje aljaške inuite in mater naravo pred zlobno korporacijo. Na žalost Hollywood ta "white guilt" kompleks sedaj ljudem vsiljuje celo v ZF filmih in nista slučajno dva največja zlikovca v filmu belca, čeprav to ni ravno logično, saj naj bi se zgodba v filmu dogajala leta 2154, takrat bodo pa belci že praktično izumrli, in bi bilo bolj logično, da bi bil v filmu največji zlikovec kakšen Azijec, saj bodo v prihodnosti oni gospodarji, ki bodo krojili usodo človeštva in ne belci iz Kansasa....
In na koncu, moja ocena filma je 8.5/10, saj zaradi takšne plitke zgodbe, film pa če ima še tako fenomenalne efekte, ne more dobiti 10/10. Se mi zdi, da je recimo v Star Wars filmih, pa čeprav se tudi tam bistvo zgodbe vrti okoli boja dobrega proti zlemu, zgodba vseeno bolj komlpleksna in dosti bolj dodelana...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Zgodovina sprememb…
- spremenil: USS Liberty ()
element ::
Je kdo gledal ali pa namerava gledat Avatar v IMAX-u v Gradcu? Je možen ogled nesinhroniziranega filma?
;-) ::
kaj te pa ocala tolk motijo?
Meni je slabo ko gledam 3d filme.
Aja planet tuš-Maribor, v petek gledal en film tam, zvok zanič, slika pa kot da gledaš kak screener doma. Poleg tega da iz stropa neprenehoma nekaj ruži,.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
USS Nimitz se skoraj popolanoma strinjam z tabo. To glede belcev, pa bi lahko pojasnili tako, da pač ne vemo kakšne vojne so se vse zgodile na Zemlji v teh 150 letih. Očitno so Azijci nasankali, ZDA pa so zavzele večino Zemlje ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nikec3 ()
Avenger ::
Najprej se mi je malo hecno zdelo, ko je model rekel, da je 1 evron treba plačat za uporabo očal - ker nekateri prinesejo svoja. No po dveh urah sem imel nos dodobra ožuljen, en kolega je mel pa glavobol, ker so ga očala tiščala v sence, zoprno pa je tudi to, da očala dejansko zatemnijo sliko na platnu - kar NI kompenzirano z v osnovi bolj svetlo sliko. Toliko o IMAXu.
Kar se pa filma tiče, lahko rečem da je bil dober. Kar se vizualnih efektov tiče, fantastičen in skoooraj realističen, kar se tiče gibanja. Osnoven problem pri 3D animaciji je da težko naredi vtis, da ima 3D objekt neko maso, recimo da jim je to tule na pol uspelo. Nasploh se mi je zdelo,d a je film preveč osredotočen na efekte in premalo na globino zgodbe. Indijanci, wild west, zemlja, ter južnoameriški indijanci in njihovo zlato so bile kar preveč očitne paralele, poleg tega je glavni bad guy, Quaritch, čisto risankasto zloben - popolnoma enoplasten, slep, kill-em-all-period lik.
V kratkem, ko bo film na DVDju, ga bom z veseljem šel iskat na travnik in ga pogledal še enkrat, ampak bi bil pa malo jezen, če bi mešal štrene Basterdsom in Wrestlerju na Oskarjih. Če bo na IMDBju dobil 7,5 bo verjetno kar poštena ocena.
Kar se pa filma tiče, lahko rečem da je bil dober. Kar se vizualnih efektov tiče, fantastičen in skoooraj realističen, kar se tiče gibanja. Osnoven problem pri 3D animaciji je da težko naredi vtis, da ima 3D objekt neko maso, recimo da jim je to tule na pol uspelo. Nasploh se mi je zdelo,d a je film preveč osredotočen na efekte in premalo na globino zgodbe. Indijanci, wild west, zemlja, ter južnoameriški indijanci in njihovo zlato so bile kar preveč očitne paralele, poleg tega je glavni bad guy, Quaritch, čisto risankasto zloben - popolnoma enoplasten, slep, kill-em-all-period lik.
V kratkem, ko bo film na DVDju, ga bom z veseljem šel iskat na travnik in ga pogledal še enkrat, ampak bi bil pa malo jezen, če bi mešal štrene Basterdsom in Wrestlerju na Oskarjih. Če bo na IMDBju dobil 7,5 bo verjetno kar poštena ocena.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Toliko o IMAXu.
V Sloveniji NI IMAXa. Če bi bil bi to gotovo opazili ;)
Dzombic ::
Sem slišal da folk preveč toži s temi očali 2uri pa 30min
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dzombic ()
Od koga pa? Mislim... nas je bilo kar nekaj tam in noben ni mel nekih hudih problemov. Je pa res da niso preveč udobne in sem si jih moral vsake toliko popravljati.
O kakih glavobolih in tem pa nobenega duha in sluha.
O kakih glavobolih in tem pa nobenega duha in sluha.
opeter ::
Zakaj pa 3D tehnologija ne deluje brez očal? Ker mene to moti.
Saj tehnologija Hologramov je že zelo stara. Kako to, da se ne razvija? Dobili bi 3D sliko brez nekih očal ...
Saj tehnologija Hologramov je že zelo stara. Kako to, da se ne razvija? Dobili bi 3D sliko brez nekih očal ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Eh? Hologrami? A to je tist k pride skupi s teleporti?
Očala so potrebna za to, da vsakemu očesu lahko prikažeš drugačno sliko - na podlagi slik, "posnetih" iz dveh kotov, možgani lahko sestavijo 3D sliko. Če imaš kakšno idejo, kako to učinkovito izvest brez očal, kar na dan z njo..
Očala so potrebna za to, da vsakemu očesu lahko prikažeš drugačno sliko - na podlagi slik, "posnetih" iz dveh kotov, možgani lahko sestavijo 3D sliko. Če imaš kakšno idejo, kako to učinkovito izvest brez očal, kar na dan z njo..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Izi ::
Sem si moral tudi jaz ogledati ta najdražji film vseh časov.
Zgodbica je kar všečna, čeprav gre za pravljico v stilu Disneya. Kdo bi v resnici zmagal, smo že neštetokrat videli na Zemlji.
Glede animacije se moram pa močno strinjati z Avengerjem. Pri orjaških 3 metre visokih domorodcih so popolnoma pozabili na maso. Kljub anoreksičnosti njihovih teles bi morali imeti krepko čez 200 kg.
Prva stvar je, da se tako velikanska telesa ne bi nikoli razvila na tako tenkih nogah, saj sploh ne bi mogli prenašati svoje teže. Če bi se taka bitja res pojavila bi zaradi svoje velikosti hodila po štirih nogah in rok sploh ne bi imeli. Vsekakor pa bi bila taka bitja, kljub superiorni fizični moči napram ljudem, močno okorna. Tukaj pa so skakali po drevesih in plezali po vrveh kot opice, ki imajo 20 kg in ne 200 kg.
Še najbližje realnim bitjem so bili našim žirafam. Tekli bi lahko precej hitro in bili fizično precej močni, o kakšnem skakanju in plezanju pa bi taka bitja lahko samo sanjala.
Padci z velike višine skozi drevesa so bili čisto iz risanke. Opice še preživijo take padce, ljudje že bolj redko, tisti velikanski domorodci pa bi se ne glede na tiste velikanske liste vmes na tleh raztreščili v nerazpoznavno gmoto mesa.
Še huje pa je, da sami sebe ne poznamo. Če bi že nekoč ljudje res prilezli do take stopnje razvoja bi bili strah in trepet celega vesolja, kot kakšen smrtonosni virus, in jasno je, da se na prebivalce kateregakoli planeta sploh ne bi ozirali ampak bi vse skupaj znukali in počistili planet vsega živega preden bi sploh stopili na planet, da poberemo tisto super redko rudo.
Drugače pa film, ki sodi v vsako spodobno filmsko zbirko ob bok Vojni zvezd.
Zgodbica je kar všečna, čeprav gre za pravljico v stilu Disneya. Kdo bi v resnici zmagal, smo že neštetokrat videli na Zemlji.
Glede animacije se moram pa močno strinjati z Avengerjem. Pri orjaških 3 metre visokih domorodcih so popolnoma pozabili na maso. Kljub anoreksičnosti njihovih teles bi morali imeti krepko čez 200 kg.
Prva stvar je, da se tako velikanska telesa ne bi nikoli razvila na tako tenkih nogah, saj sploh ne bi mogli prenašati svoje teže. Če bi se taka bitja res pojavila bi zaradi svoje velikosti hodila po štirih nogah in rok sploh ne bi imeli. Vsekakor pa bi bila taka bitja, kljub superiorni fizični moči napram ljudem, močno okorna. Tukaj pa so skakali po drevesih in plezali po vrveh kot opice, ki imajo 20 kg in ne 200 kg.
Še najbližje realnim bitjem so bili našim žirafam. Tekli bi lahko precej hitro in bili fizično precej močni, o kakšnem skakanju in plezanju pa bi taka bitja lahko samo sanjala.
Padci z velike višine skozi drevesa so bili čisto iz risanke. Opice še preživijo take padce, ljudje že bolj redko, tisti velikanski domorodci pa bi se ne glede na tiste velikanske liste vmes na tleh raztreščili v nerazpoznavno gmoto mesa.
Še huje pa je, da sami sebe ne poznamo. Če bi že nekoč ljudje res prilezli do take stopnje razvoja bi bili strah in trepet celega vesolja, kot kakšen smrtonosni virus, in jasno je, da se na prebivalce kateregakoli planeta sploh ne bi ozirali ampak bi vse skupaj znukali in počistili planet vsega živega preden bi sploh stopili na planet, da poberemo tisto super redko rudo.
Drugače pa film, ki sodi v vsako spodobno filmsko zbirko ob bok Vojni zvezd.
Prva stvar je, da se tako velikanska telesa ne bi nikoli razvila na tako tenkih nogah, saj sploh ne bi mogli prenašati svoje teže.Carbon-fiber reinforced bones si pa preslišal/spregledal?
Qcube ::
Morda pa je palnet manjši in s tem manjša gravitacija... nenkako bi bilo logično ker je tisti general ali kaj je že bil, je rekel, da mora redno vadit, da telo ne oslabi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Qcube ()
Izi ::
Morda pa je palnet manjši in s tem manjša gravitacija... nenkako bi bilo logično ker je tisti genereal ali kaj je že bil, je rekel, da mora redno vadit, da telo ne oslabi.
To sem pomislil, ampak bi se moralo poznati na ljudeh, ki bi potem poskakovali kot na luni. Po hoji ljudi se je videlo, da gre točno za 1G gravitacije in nič manj.
Človek bi pomislil, da so vse skupaj posneli kar na Zemlji
Kot da ne bi že takoj na začetku bilo omenjeno da ima Pandora manjšo gravitacijo. Pa to nikakor ni najdražji film vseh časov... V bistvu je bil precej poceni.
M-XXXX ::
Kot da ne bi že takoj na začetku bilo omenjeno da ima Pandora manjšo gravitacijo. Pa to nikakor ni najdražji film vseh časov... V bistvu je bil precej poceni.
Vse skupaj naj bi film stal okoli 500-550mil, kar ga zavihti na prvo mesto ja...
Če ima planet manjšo gravitacijo ni nujno, da ima tako majhno kot Luna. Lahko ima naprimer 0.70G in ko je človek nekaj let na takem planetu mu mišice tako oslabijo, da nima več občutka, da je na planetu z 0.7G(pa naj dviguje uteži kolikor želi) ampak na planetu z 1G.
Avatar is officially budgeted at $237 million;[2] some estimates put the cost at $280 – $310 million to produce and an estimated $150 million for marketing
Proračun Avatarja je med največjimi, ni pa največji doslej...
Pirati 3 so imeli recimo večji budget...
Proračun Avatarja je med največjimi, ni pa največji doslej...
Pirati 3 so imeli recimo večji budget...
Meni je bilo pa smešno, da v filmu leta 2154 vojaki v džungli še vedno nosijo takšne maskirne uniforme, kot jih imajo danes... Bi človek bolj pričakoval, da bodo vojaki leta 2154 imeli recimo take visokotehnološke oklepe kot ga je imel tisti stvor v Predatorju, da je bil skoraj neviden v džungli. Pa tudi tiste gas maske v filmu so izgledale bolj iz leta 2009 kot pa iz leta 2154...
M-XXXX ::
no .. vir? :)
(da je najdrazji)
http://www.toplessrobot.com/2009/11/jam...
http://www.movietome.com/news/30429/wil...
http://latimesblogs.latimes.com/the_big...
Koliko to drži je pa drugo
Avenger ::
Meni je bilo pa smešno, da v filmu leta 2154 vojaki v džungli še vedno nosijo takšne maskirne uniforme, kot jih imajo danes... Bi človek bolj pričakoval, da bodo vojaki leta 2154 imeli recimo take visokotehnološke oklepe kot ga je imel tisti stvor v Predatorju, da je bil skoraj neviden v džungli. Pa tudi tiste gas maske v filmu so izgledale bolj iz leta 2009 kot pa iz leta 2154...
Po drugi strani je lepo videt da so se filmarji naučili, da če poskušaš bit futurističen, si zelo hitro smešen - poglej stare filme, ki so postavljeni v prihodnost - vse polno nekih gumbov, ki žmigajo, par 7 inčnih katodnih č/b monitorjev v konzolah in to je to. Mogoče je torej bolje, da sploh ne poskušajo nekaj izumljat ampak samo malo spolirajo in poštrihajo...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
pivmik ::
Sem si moral tudi jaz ogledati ta najdražji film vseh časov.
+1
Glede mase pa je v filmu bilo jasno razloženo, da imajo telo dosti bolj močno kot je človeško, in da je gravitacija na Pandori manjša kot na zemlji.
Včeraj gledal Avatarja, zelo redko hodim v kino.
Film je vsekakor za pogledat.
Zelo lepa narava veliko domišlije pri ustvarjaju narave, živali, avatarjev in tudi raznih človeških (bojnih) strojev, vozil, plovil, orodij. Zelo zelo domiselno. Škoda da v filmu ni pokazana (vsaj na hitro) Zemlja (siv planet, brez narave).
Zgodba nič posebnega, že dostikrat videno (native-americans vs. priseljenci iz Evrope, pa tudi vzporednice z invazijami ZDA na nafne države) + romantična zgodbica s srečno-holivudskim koncem.
Mislim, da ocena na IMDb se bo še spustila, ko se poleže "evforija", verjetno pa bo film ostal na lestvici Top250.
3D je kar kul stvar, predvsem na začetku, sem se pa čez čas navadil na tak pogled in mi osebno bi bilo čisto vseeno ali je v 3D ali ne. Ne pričakovat ne-vem-kaj, pač malo 3D efekt, to je to. Z očali nismo imeli problemov.
LP, Gregor GRE^
sem se pa čez čas navadil na tak pogled in mi osebno bi bilo čisto vseeno ali je v 3D ali neMisliš? Če si "se navadil", to ponavadi pomeni, da se ti v 3D zdi normalno, bi pa, ce bi zraven gledal 2D, tisto izgledalo kot en majhen smrdljiv kupček.
nicksonn ::
Gledal včeraj v koloseju, 2D.
Bil že zmenjen za dva-de, pred pričetkom srečal kolege ki so šli pa v tri-de. Mi naredili par luštov, ampak ok... Prvo uro filma mi je bilo žal da sem se omejil na dve dimenziji, ker sem si iz posnetkov kar predstavljal kako bi "awesome" zgledalo. No, potem sem padel v film, in pozabil na 3d... (mogoče grem še to pogledat, sploh zato, ker še nisem izkusil celovečerca v 3d).
Ja, specialni efekrti so zelo dobri, Pandora je res krasna, sploh ponoči/zvečer je svet čisto pravljičen. Kar lepo paše v tale "nalučkan" december:)
Glede zgodbe se strinjam z napisanim, sicer ko sem bil v kinu nisem pomislil na to, ker sem užival, ampak kasneje sem si pa zamislil, da bi nekatere zadeve lahko bolje izpeljali.
Ampak ok, film je pač hollywoodski blockbuster, liki in zgodba so predvidljivi.
Dal bi mu oceno 8.5/10. Verjetno bi bila ocena višja (glede na nekatere, tudi je) če bi gledal v 3d.
ps. precej me spominja na tole: Mononoke-hime.
Bil že zmenjen za dva-de, pred pričetkom srečal kolege ki so šli pa v tri-de. Mi naredili par luštov, ampak ok... Prvo uro filma mi je bilo žal da sem se omejil na dve dimenziji, ker sem si iz posnetkov kar predstavljal kako bi "awesome" zgledalo. No, potem sem padel v film, in pozabil na 3d... (mogoče grem še to pogledat, sploh zato, ker še nisem izkusil celovečerca v 3d).
Ja, specialni efekrti so zelo dobri, Pandora je res krasna, sploh ponoči/zvečer je svet čisto pravljičen. Kar lepo paše v tale "nalučkan" december:)
Glede zgodbe se strinjam z napisanim, sicer ko sem bil v kinu nisem pomislil na to, ker sem užival, ampak kasneje sem si pa zamislil, da bi nekatere zadeve lahko bolje izpeljali.
Ampak ok, film je pač hollywoodski blockbuster, liki in zgodba so predvidljivi.
Dal bi mu oceno 8.5/10. Verjetno bi bila ocena višja (glede na nekatere, tudi je) če bi gledal v 3d.
ps. precej me spominja na tole: Mononoke-hime.
x n!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avatar: The Way of Water [Avatar 2] (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Sedem umetnosti | 33184 (6467) | opeter |
» | 3D Filmi? Ne pa ne! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 20005 (13021) | kitl76 |
» | Prenosi s spleta slabo napovedali dobitnike oskarjev (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 16664 (14613) | BaToCarx |
» | Unreal Engine 3 podpira 3DOddelek: Novice / Grafične kartice | 7213 (6396) | HeMan |
» | Oskarji 2010 za pirate nezanimivi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 18105 (15716) | Bor H |