Forum » Sedem umetnosti » Avatar(2009)
Temo vidijo: vsi
Phil ::
Šel gledat v Tuš Kranj, za prvi film v 3D sem bil zelo pozitivno presenečen. Splača se pogledat samo zaradi efektov, zgodba je pač zelo uboga. V dvorani je bil začuda čisti mir, nezmožnost gledati vstran očitno pomaga . Me je pa po filmu par ur rahlo bolela glava.
element ::
Zgodba je dovolj dobra, da ti proda efekte brez praskanja po glavi in občutka, da te ima film za norca. Danes sm si ga ogledal še v IMAX-u v Gradcu. Glede na Xpand se mi zdi, da rahlo ukrivljeno platno doda k 3D občutku, očala so boljša, zvok je čistejši (ozvočenje za platnom ob eksplozijah da res dober občutek). Pa OV je v angleščini in brez podnapisov, ki se mi zdijo pri 3D filmih še posebno moteči. Ni mi žal poti.
Galaxy ::
Torej, film sem šel gledat celo 2x. (enkrat s kolegi, drugič s punco) in moram rečt, da je vsekakor najboljši film, ki sem ga kdajkoli gledal
slike imam že skoraj vsepovsod; PC, telefon, digitalni fotookvir
slike imam že skoraj vsepovsod; PC, telefon, digitalni fotookvir
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: gzibret ()
Lonsarg ::
Nono, čisto najbolši pa film tut ni :P Mamo še Lotra tuki, k ga naščije haha. Matrix pa Avatar, sta edina filma, ki sem jih gledal več kot enkrat, LOTR je edini film ,ki sem ga lgedal več kot dvakrat.
Vsak del ene 5-8krat :D
Vsak del ene 5-8krat :D
Looney ::
Super film, ze dolgo ne tako dobrega. Gledala v 2D, ampak je vredno! :)
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
lambda ::
8/10, IMHO je na na IMDB precej precenjen.
Pohvala grafiki, animacijam in delno zgodbi, nekatere stvari so zares dobre, predvsem zamisel tega sveta. Razočara pa hollywoodski del filma okrog akcije, ki poteka v drugem delu. Helikopterji z monitorji vgrajenimi kar v steklih, potem pa desno zgoraj ogledalo kot pri kakem traktorju. Pri vsej tej tehnologiji uporaba takih nenaprednih pušk, dveh palet TNTja ipd. Anti-junak, ki na koncu ummira celo večnost in še bi lahko našteval.
Pohvala grafiki, animacijam in delno zgodbi, nekatere stvari so zares dobre, predvsem zamisel tega sveta. Razočara pa hollywoodski del filma okrog akcije, ki poteka v drugem delu. Helikopterji z monitorji vgrajenimi kar v steklih, potem pa desno zgoraj ogledalo kot pri kakem traktorju. Pri vsej tej tehnologiji uporaba takih nenaprednih pušk, dveh palet TNTja ipd. Anti-junak, ki na koncu ummira celo večnost in še bi lahko našteval.
zee ::
Anti-junaki v vseh filmih tipično umirajo zelo dolgo časa. Nothing new there.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
hendriks ::
Gledal včeraj 3D v Koloseju. Super grafika, učinki, zvok. To je pa tudi vse kar je v tem filmu kul.
Zgodba klišejska, predvidljiva s holivudskimi forami in otročarijami. 6/10.
Zgodba klišejska, predvidljiva s holivudskimi forami in otročarijami. 6/10.
šernk ::
sam ga sicer nameravam gledat še v 3D, če bo čas le dopuščal, vendar glede na hvalo okoli tega filma sem bil dokaj razočaran ob njemu, morda sem tudi preveč pričakoval no.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
tsh2 ::
cameron: "'I don't owe you a f**king signature... just get out of my f**king personal space,' he yelled.
pa še video:
pa še video:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tsh2 ()
darkolord ::
cameron: "'I don't owe you a f**king signature... just get out of my f**king personal space,' he yelled.
pa še video:
Mnja, prvič je čist vljudno odklonil...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
SomethingEls ::
Sem si včeraj ogledal tole Cameronovo 3D čudo v kranjskem koloseju in moram reči, da mi ni žal za tistih nekaj evrov. Tale 3D je res nekaj posebnega. Sprva se sicer nisem mogel odločiti ali naj grem tuš ali kolosej, pa sem se raje odločil za kranjski kolosej, saj v tušu imam dokaj slabe izkušnje s primitivnim obnašanjem južnjaške mularije, ki v tuš hodi s kranjske Planine. V KR koloseju je bila večinoma odrasla populacije, ki se je kulturno obnašala in se je dalo film v miru pogledat, kljub temu, da je bila dvorana dobro popolnjena...
Kar se tiče filma, kljub temu, da mi je bil le ta všeč, saj je res mojstrsko narejen, moram reči, da tudi mene malo moti sama zgodba, ki je dokaj klišejska in zlizana... boj dobrega proti zlemu, grdi beli kolonizatorji in korporacije uničujejo prelepo naravo in napol gole domorodce, pa še malo ljubezenske romantike zraven... Čudi me samo, da če so že v film lepili ekologijo, da niso še kakšnega ''global warminga'' noter vtaknili. Cela zgodba je na žalost nekje na nivoju Seagalovega filma "On Deadly Ground", kjer Seagal rešuje aljaške inuite in mater naravo pred zlobno korporacijo. Na žalost Hollywood ta "white guilt" kompleks sedaj ljudem vsiljuje celo v ZF filmih in nista slučajno dva največja zlikovca v filmu belca, čeprav to ni ravno logično, saj naj bi se zgodba v filmu dogajala leta 2154, takrat bodo pa belci že praktično izumrli, in bi bilo bolj logično, da bi bil v filmu največji zlikovec kakšen Azijec, saj bodo v prihodnosti oni gospodarji, ki bodo krojili usodo človeštva in ne belci iz Kansasa....
In na koncu, moja ocena filma je 8.5/10, saj zaradi takšne plitke zgodbe, film pa če ima še tako fenomenalne efekte, ne more dobiti 10/10. Se mi zdi, da je recimo v Star Wars filmih, pa čeprav se tudi tam bistvo zgodbe vrti okoli boja dobrega proti zlemu, zgodba vseeno bolj komlpleksna in dosti bolj dodelana...
IMDB je relevanten šele po kakšnem letu od pojava xyz filma. Prve ocene so skoraj vedno nerealne, ker jih dajejo večinoma le brezglavi fanatiki tega xyz filma
Amen to that.
Ker filma še nisem videl, bom pač napisal nekaj vtisov, ki sem jih dobil ob gledanju reklam in trailerjev (iz tipičnega holivudskega trailerja tako ali tako izluščiš večino zgodbe... gotta love it.):
Zlobnozlobni ljudje so zasedli nek planet, ker je tam neka ruda (pa ne mi rečt, da s tehnologijo, s katero razpolagajo ne dosežejo kakšnega planeta, ki ni naseljen). Potem se začne konflikt s folkom, ki je tam doma (z ljudmi se ne poštekajo, in namesto da bi trgovali z njimi, jih začnemo kar pobijat). In potem je nekaj človeških bebcev tako zelo pacifističnih, da se postavijo na njihovo stran (videl sem neko preobrazbo v aliena -> najbrž je bil na začetku za vohuna, potem je pa prestopil).
Vsebina je miks že preživetega: kavbojci in indijanci, postavljeni v sceno iz filmov vojne zvezd. Ista pogreta župa, dodanih nekaj pacifistčnih idej in pa ogabna CGI, zaradi česar bodo tole trume slinastih najstnic kar drle gledat. In potem bomo spet brali, zakaj so si drznili pri NASA zagnat tisto bombo na luno -> grdogrdi kolonizatorski ljudje! Sram naj nas bo, da obstajamo.
In še, kar je najbolj butasto. Na točno to sranje tripa tudi družba, ki me obkroža, kar avtomatsko implicira čez nekaj dni mene z njimi v kino gledajoč tale drek. No, potem vam, cenjenim bralcem, postrežem še z ugotovitvami, koliko prvih vtisov se je skladalo z videnim v filmu.
Sign!!! Samo tisto s Kitajci... ...sarkazem?
Anyway, danes smo šli gledat ta film. Postane dolgočasen ko se po pol ure naveličaš 3D-ja in vidiš kako se scenarist, režiser whatever trudi, da bi kar se le da popljuval človeško civilizacijo. "And they returned to there grey planet." al neki takega. "Only some of them were chosen to stay in the jungle and hunt half naked and with sticks for the rest of there lives!"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SomethingEls ()
Nikec3 ::
Avatar v blagajno prinesel že več kor milijardo dolarjev...
Dober ali ne... kar se denarja tiče, je postavil že vse rekorde kar je možno, vsekakor bo pristal najmanj na drugem mestu, tistih filmov, ki so največ zaslužili, vprašanje pa je ali lahko prehiti Titanik. Veliko jim prinese predvsem tujina
ozbolt ::
Še naj eno dobro zgodbo dobijo ter posnamejo Avatar 2 in to bo prava uspešnica. Tokrat mi je bil všeč ampak godba daleč od kvalitetne. Vidi se da je tale režiser mahnjen na denar in ve kaj ljudje hočejo.
ozbolt ::
in ve kaj ljudje hočejo.Dobro zgodbo, seveda.
Mah dobr, bolj sem mislil blatenje bele rase (bogatih), vračanje k naravi na platnu izgleda zakon in mogoče tudi na poti od kina do avta, potem pa nobenega ne briga več. Najbolj pa šov. In tega dobijo pa čeprav je podprt s slabo zgodbo.
T-h-o-r ::
to, da ljudje pa ja nismo takšne barabe, oz. da ne bi smeli ljudje izgubit?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
subby ::
Kaj točno pa manjka zgodbi?
meni osebno na tej zgodbi moti, da je preveč predvidljiva.. lahko bi vsaj kaj tazga dal noter, za kaj že prej nebi vedel, da se bo zgodilo
opeter ::
Mene zgodba ne moti. Bila je povprečna, a vsekakor nad večino tistih zgodb, ki so v večini ostalih halivudskih filmih.
Seveda pa se s kakšnim Moonom ne more primerjat.
Seveda pa se s kakšnim Moonom ne more primerjat.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Točno! Zame je bil poleg eko-fanatične, anti-tehnološke, anti-civilzacijske itd. zasnove filma in nakladanja o hudobnih korpuracijah velik problem tudi tragičen konec. (!This is not sarcasem!)
innerspace ::
Točno! Zame je bil poleg eko-fanatične, anti-tehnološke, anti-civilzacijske itd. zasnove filma in nakladanja o hudobnih korpuracijah velik problem tudi tragičen konec.
Torej je zate bolj tragicno izselit nekaj tisoc bitij kot pa jih nekaj tisoc ubit?
Ne vem, morda si zrel za kaksno ustanovo:)
Film je deloma druzbenokriticen in zaradi tega mi je seveda vsec.
Točno! Zame je bil poleg eko-fanatične, anti-tehnološke, anti-civilzacijske itd. zasnove filma in nakladanja o hudobnih korpuracijah velik problem tudi tragičen konec.
Torej je zate bolj tragicno izselit nekaj tisoc bitij kot pa jih nekaj tisoc ubit?
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
ABX ::
Sem si pogledal Avatar. Pravljica, nič več nič manj.
Jaz sem razočaran ker ne dvigne niti ene pametne tematike.
Jaz sem razočaran ker ne dvigne niti ene pametne tematike.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Seveda jo, človek vs. narava
Da, ampak čez oči 8 letnega otroka. Naivno, da ne uporabim kakšnega gršega izraza.
da ne uporabim kakšnega gršega izraza.
Kar daj, if it makes you feel better:)
Zanimivo, da se je meni zdel film v svojem bistvu cisto dovolj kompleksen za mnozicno publiko, nekatere to ocitno moti.
Moja ocena je solidna 8/10.
Kar daj, if it makes you feel better:)
Zanimivo, da se je meni zdel film v svojem bistvu cisto dovolj kompleksen za mnozicno publiko, nekatere to ocitno moti.
Moja ocena je solidna 8/10.
Kaj je kompleksno? Pride korporacija, na silo hoče nekaj vzet, potem pa domačini z baklami in vilami jih naženejo domov. Morala zgodbe: grda grda korporacija.
Ampak zakaj to v RL se ni nikoli zgodilo? Oz. še slabše, največji sovražnik so bile nove bolezni ki so jih tujci pripeljali.
Ne me narobe razumet, film je bil lep, ampak kot pravljica.
Ampak zakaj to v RL se ni nikoli zgodilo? Oz. še slabše, največji sovražnik so bile nove bolezni ki so jih tujci pripeljali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
Pride korporacija, na silo hoče nekaj vzet, potem pa domačini z baklami in vilami jih naženejo domov. Morala zgodbe: grda grda korporacija.
Ja, morala vsebuje misel, ki marsikomu predstavlja tezavo v dojemanju. Slaba korporacija. Res ne vem zakaj bi bila dobra:) Vecina zaupa korporacijam.
Film je vsekakor pravljica, drugo itak ne more bit.
A pravljice potrebujemo! Zato mi je ta film zelo vsecen.
Ja, morala vsebuje misel, ki marsikomu predstavlja tezavo v dojemanju. Slaba korporacija. Res ne vem zakaj bi bila dobra:) Vecina zaupa korporacijam.
Film je vsekakor pravljica, drugo itak ne more bit.
A pravljice potrebujemo! Zato mi je ta film zelo vsecen.
blackbfm ::
Film je dobro narejen, zgodba pa je pretirana, nekoliko osladna in predvidljiva..nerealna, ampak v slabem smislu. Tista Navi rasa je meni zgledala kot eno afriško pleme. Sploh naglas je bil tak, kar je res čiz mimo. Eh, sem pričakoval kaj več kot otroško pravljico. Zadnji res dober film v kinu je bil Inglorious Basterds, pa ne primerjam zvrsti ali zgodbe ampak tako bil je kvalitetno posnet in odigran in tak kot mora bit, tak da na koncu hočeš še. Tale Avatar je pa bolj bogi..bolj nek hype kot sama kvaliteta. Očitno je šlo 3/4 budgeta v marketing.
Moja ocena: nekje DO 5/10 :)
Moja ocena: nekje DO 5/10 :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
blackbfm ::
Meni tudi 3d ni bil nič kaj posebnega. Mogoče prvih 10 minut, potem pa postane že moteče.
Kaj je kompleksno? Pride korporacija, na silo hoče nekaj vzet, potem pa domačini z baklami in vilami jih naženejo domov. Morala zgodbe: grda grda korporacija.
vsi pozabljate dejstvo, da je pandora kot solaris :)
vsi pozabljate dejstvo, da je pandora kot solaris :)
Prej to: http://www.imdb.com/title/tt0104254/ v 3D.
Plot: The magical inhabitants of a rainforest called FernGully fight to save their home that is threatened by logging and a polluting force of destruction called Hexxus.
Meni tudi 3d ni bil nič kaj posebnega. Mogoče prvih 10 minut, potem pa postane že moteče.
Meni 3D je bil super, ampak očala so grozno moteča.
Je še kdo opazil sporočilo pred filmom? Prepovedano snemanje. Kako naj snemam 3D film, z telefonom? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
Nikec3 ::
Zgodbi manjka to, da že celo izveš iz trailerja. To da pa smo ljudje pokvarjeni in da nam je važen samo denar je pa čista realnost.
Tako je na tem svetu! Preživetje močnejših. Če pa jih ne bi takrat napadli bi jih pa oni kasneje z močnejšo tehnologijo.
Ja to pa vem, da ljudem ni nič bolj všeč kot to, da jim nekdo govori, da so zlobni in neumni... ...mogoče si zrel za v kakšno ustanovo.
Thomas ::
Mit o plemenitem divjaku, ki da je neprimerno boljši od civiliziranca in neprimerno srečnejši v svoji primitivnosti, je stara in zelo trdoživa zabloda.
Cameron je samo eden, ki brenka na to struno.
Tadrugi je naprimer tisti, ki razlaga po TV SLO 1, v "kakšnem stresu je moderni človek, naši kmečki predniki so dosti lepše živeli" ...
Druga oblika iste yade. Yade o t.i. plemenitem divjaku, oziroma srečnih pastoralnih časih, ko so moški kosili travo, ženske so jim pa nosile malico. To, da so komaj preživeli ali sploh ne, pa skrajno nepošteno zamolčijo.
Naivci pa peljete.
Cameron je samo eden, ki brenka na to struno.
Tadrugi je naprimer tisti, ki razlaga po TV SLO 1, v "kakšnem stresu je moderni človek, naši kmečki predniki so dosti lepše živeli" ...
Druga oblika iste yade. Yade o t.i. plemenitem divjaku, oziroma srečnih pastoralnih časih, ko so moški kosili travo, ženske so jim pa nosile malico. To, da so komaj preživeli ali sploh ne, pa skrajno nepošteno zamolčijo.
Naivci pa peljete.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
dobro, to o plemenitem divjaku je res malce preveč idilično prikazano
ampak to ne pomeni, da jih je treba pobiti :)
"neprimerno srečnejši v svoji primitivnosti"
jah, to je pa drugo
imaš manj stvari, zaradi katerih si lahko nesrečen
danes smo nesrečni, če nam telefon crkne, če v trgovini zmanjka čipsa, če te nekdo krivo pogleda, če ne znaš na pamet 10 strani in dobiš šus v šoli itd. :P
ampak to ne pomeni, da jih je treba pobiti :)
"neprimerno srečnejši v svoji primitivnosti"
jah, to je pa drugo
imaš manj stvari, zaradi katerih si lahko nesrečen
danes smo nesrečni, če nam telefon crkne, če v trgovini zmanjka čipsa, če te nekdo krivo pogleda, če ne znaš na pamet 10 strani in dobiš šus v šoli itd. :P
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
Okapi ::
tudi tragičen konec. (!This is not sarcasem!)Nč bat. Bomo prišli v drugem delu nazaj, malo bolje opremljeni, in kar iz orbite znukali one plave opice (in eko-zelene navi-loverje), da ne bodo vedeli, od kje jih je zadelo.
O.
T0RN4D0 ::
Pogledal lani v 3d koloseju. Všeč.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Pegaz ::
Avatar je čisti remake risanke Pokahontas, kjer so se borili ameriški domorodci in Evropejci, seveda imamo tudi ljubezensko zgodbo med članoma strani. Isto je pri Avatarju.
Efekti so dobri, vendar.. a je vredno gledati film z dobrimi efekti in s slabo zgodbo? Zame ne. Obratno pa definitivno.
Moja ocena: 6/10
Efekti so dobri, vendar.. a je vredno gledati film z dobrimi efekti in s slabo zgodbo? Zame ne. Obratno pa definitivno.
Moja ocena: 6/10
darkolord ::
kjer so se borili ameriški domorodci in EvropejciŠe en, ki je čisto zgrešil point zgodbe...
tudi tragičen konec. (!This is not sarcasem!)Nč bat. Bomo prišli v drugem delu nazaj, malo bolje opremljeni, in kar iz orbite znukali one plave opice (in eko-zelene navi-loverje), da ne bodo vedeli, od kje jih je zadelo.
O.
Ja na to ni preveč za računat... ...bom pisov Cameronu predlog.
virusZz ::
Na tej strani je omenjena samo DVD različica in nisem nikjer zasledil datuma izida na modrem ploščku.
virusZz
Pegaz ::
Še en, ki je čisto zgrešil point zgodbe...
Še en, ki ni gledal risanke Pokahontas in ugotovil, da sta si z Avatarjem praktično identična.
AmokRun ::
virusZz: Ponavadi izideta istočasno.
Jaz tudi nisem gledal. A Pocahontas je bila tudi tri meterska modra velikanka, z ojačanim okostjem? :)
Še en, ki ni gledal risanke Pokahontas in ugotovil, da sta si z Avatarjem praktično identična.
Jaz tudi nisem gledal. A Pocahontas je bila tudi tri meterska modra velikanka, z ojačanim okostjem? :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avatar: The Way of Water [Avatar 2] (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Sedem umetnosti | 33185 (6468) | opeter |
» | 3D Filmi? Ne pa ne! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 20005 (13021) | kitl76 |
» | Prenosi s spleta slabo napovedali dobitnike oskarjev (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 16682 (14631) | BaToCarx |
» | Unreal Engine 3 podpira 3DOddelek: Novice / Grafične kartice | 7214 (6397) | HeMan |
» | Oskarji 2010 za pirate nezanimivi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 18106 (15717) | Bor H |