» »

Temo vidijo: vsi
««
7 / 11
»»

Arnidus ::

Lol @ rasizem v filmih. Filmov je 18948192859028525687žnj. En je tak, drug pa tak. V enem je glavni junak črn, v drugem pa beu. To je to. Razmerje se načeloma ohranja na "even" raveni... no, to lahko trdim kot nedo ki si je že ogledu lepo število filmov v življenju. Po drugi strani bi pa lahko 12 letn froc, ki si je v življenju ogledu 25 filmov in je sin rasista napou upravičeno trdiu da je nek film proti njemu oz. za njega.

Sicer pa ja, more ti bit zlo dougcajt v ćivljenju da se dandanes sploh še ukvarjaš s tem... Sicer pa zadnji film k je lahk rasističen je Avatar in drugi filmi v katerih se pojavlja še neka četrta rasa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Arnidus ()

A. Smith ::

No, jaz v filmu ne vidim rasizma - vojaki v njem so vseh ras. Ljudomrzništvo pa vidim. Tukaj je članek, če koga zanima.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Keyser Soze ::

Si pomisli, da je morda hotel film samo nakazat na to, da bomo "morali iz svoje kože", če hočemo živet malenkost bolj normalno in mirno kot sedaj? Ker škodimo samim sebi z nenehnim gonom za "srečo", ki se skriva v manjših, dosegljivih stvareh, in ne v "unobtaniumu" (go figure zakaj ravno unobtanium"?), preko volje in sreče drugih,"kao manj vrednih"/drugačnih?

Morda nam je avtor filma hotel sporočiti to? Morda? Lahko pa rečem tudi, da je en freak od "peacemakerja", ki je skušal simpatizirat z teroristi, ki ogrožajo "holy zahodnjaka" pri njegovem mukotrpnem, antidelomrznem, nabiranju naravnih dobrin, ki jih neobhodno potrebuje za svoje uboge družine.

Katera verzija ti je bolj twisted? Men je ena naravnost bolna, druga pa mal utopična, ampak se mi zdi, da se še najbolj približa tistemu, kar si večina folka želi. IMO. Zgleda da bom moral še enkrat pogledat film, skupaj z vsemi mogočimi scenariji in presodit kam ga lahko ukalupim. Pa čeprav na silo, da ga polovica gleda ven in je na koncu popolnoma izmaličen.
OM, F, G!

dzinks63 ::

Pravkar je na htv1 tema o snemanju avatarja.

shark_nm ::

kul... nisem vedu da so tako snemal... Le kdaj bodo igrce na isti način narejene ;). Aha pa še eno vprašanje. Gledal sem kar nekaj filmov v 3d med njimi tudi Avatar, ampak nikjer nisem doživel res uuuuuuaaaaav 3d... Npr v xpandu ko imajo neke show off filme ki trajajo pol ure tam je res kar nekaj scene v 3d, ali pa v gardalandu se spomnim da je bil 3d kino, kjer je blo zelooo veliko 3d, res 3d ko si videl stvar pred nosom. Tole v avatarju je pa vse skup kvazi 3d... Zakaj temu tako?

Arnidus ::

Probi Graz(gradec, avstrija), genuine Imax 3d experience :) In baje brez nadbedne sinhronizacije :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Arnidus ()

Si pomisli, da je morda hotel film samo nakazat na to, da bomo "morali iz svoje kože", če hočemo živet malenkost bolj normalno in mirno kot sedaj?

Sem. Razlaga se mi zdi malo verjetna. 10x bolj verjetna se mi zdi razlaga, da si človek zasluži, kar dobi v filmu, ker bi moral postati "eno z naravo". To, da je Cameron simpatizer panteizma, že dolgo ni nobena skrivnost. Ne samo, da se s tem ujema simbolika v filmu (fluorescento-hipijevske barve Avatarcev in narave proti vojaški barvi ljudi, prikaz narave kot prijazne: brez lakote, bolezni in nasilja... že prediskutirano v tej temi), z menoj se strinja tudi masa kolumnistov po spletu.

(go figure zakaj ravno unobtanium"?)

Ker je redek in drag, besedna igra?
Ker ga ljudje na koncu sploh ne dobijo?
Tisoč možnih razlag.

Lahko pa rečem tudi, da je en freak od "peacemakerja", ki je skušal simpatizirat z teroristi, ki ogrožajo "holy zahodnjaka" pri njegovem mukotrpnem, antidelomrznem, nabiranju naravnih dobrin, ki jih neobhodno potrebuje za svoje uboge družine.

Lej, invazija Iraka je bila v filmu malo ošvrknjena. Ni pa to niti približno edini/glavni point filma.

Katera verzija ti je bolj twisted? Men je ena naravnost bolna, druga pa mal utopična, ampak se mi zdi, da se še najbolj približa tistemu, kar si večina folka želi.

Zdi se ti narobe.

IMO. Zgleda da bom moral še enkrat pogledat film, skupaj z vsemi mogočimi scenariji in presodit kam ga lahko ukalupim.Pa čeprav na silo, da ga polovica gleda ven in je na koncu popolnoma izmaličen.

Nikar pregrobo z njim :)
- General James Mattis

Sem...

Resno dvomim, glede na tvoje prispevke tule not.

...z menoj se strinja tudi masa kolumnistov po spletu.

Ker se mi zdi, da je tole vse kar pride tule gor izpod tvojih prstov. Projekcija pobožne, sveta resnica "kolumnistov po svetu".
OM, F, G!

JanezekNovak ::

(go figure zakaj ravno unobtanium"?)

Ker ga rabijo za plovilo, da bojo prišli do sredine zemlje!

The Core Unobtanium
http://www.euroairsoft.com/

AmokRun ::

Double_J ::

http://www.delo.si/clanek/96849

A ni to bolj hec. Pač gledajo iz drugih zornih kotov, kot bi rekel mislim da Keyser.>:D
Dve šivanki...

A ni to bolj hec. Pač gledajo iz drugih zornih kotov, kot bi rekel mislim da Keyser.>:D

Ej, na tem svetu je veliko tako ali drugače "izzvanih" ljudi. Pač, narava zanekrat še dela po svoje. Na polno. Sem bil tudi jaz presenečen kako velik procent se jih zadržuje na S&Tju.

Je pa lepo videti, da tudi Vatikan deli podobno mnenje kot "kolumnisti po svetu". Nekaj mora že bit pol na tem. Referenca je tule popolnoma neomajna.>:D
OM, F, G!

Vem, da nisi prebral tistega linka na Spiked.

Malo se razglej po tem viru - nima nobene zveze z Vatikanom. Sploh pa, a če Vatikan postavi neko trditev, je ta že v osnovi zgrešena? Dej mi to malo pojasni.

EDIT: Ok, šimfanje ene religije o širjenju druge ne more izpasti pretirano kredibilno.

Pa vendar se mnenja, da se nekateri kritiki filma ne motijo.
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: A. Smith ()

še malo pa bo pršlo vn, da je avatar delo prostozidarjev...

http://www.zurnal24.si/film/avatar-povz...

Nikec3 ::

Kako se jim to lahko zdi depresiven film? Saj so vedeli, da je to akcija in da verjetno ne bo glavni smisel filma, da si človek in Na'vi v gozdovih Pandore, z roko v roki, pojeta "mi se imamo radi".

SomethingEls ::

Odličen link A.Smith.

@Kayser Soze
Si pomisli, da je morda hotel film samo nakazat na to, da bomo "morali iz svoje kože", če hočemo živet malenkost bolj normalno in mirno kot sedaj? Ker škodimo samim sebi z nenehnim gonom za "srečo", ki se skriva v manjših, dosegljivih stvareh, in ne v "unobtaniumu" (go figure zakaj ravno unobtanium"?), preko volje in sreče drugih,"kao manj vrednih"/drugačnih?

Sam avtor filma nima ravno pravice nasprotovat megalomanstvu (kar je pomojem za produktivnost in napredek ključnega pomena). Predlagam ti, da greš živet v gozd. Pa ne kar tako oblečen... ...z listjem okoli pasu. Potem pa lahko loviš živali a se jim pred tem moraš opravičiti ker živiš (al kako je že s tem).

MadMicka ::

A da bi pa avtor zgolj hotel narediti všečen film, ki bi bil finančno uspešen, brez kakršnihkoli drugih skritih namenov in pomenov, to pa ni mogoče?

Okapi ::

Seveda ni. Kaj misliš, kdo je dal tistih 300 milijonov, ali kolikor pač je že stal Avatar? Judovsko-prostozidarski holivudski lobi. In režiser vedno dobi natančna navodila, kakšno prikrito propagando mora vključit v film.

O.

DOH. Itak, da so naredili izdelek, ki se bo prodal. Al so lastniki židje, muslimani ali pigmejci, nima veze - film mora prinesti dobiček.

In zato mora pač kazat nekaj, kar po folk kupil. Če je to "grdi ljudje" slogan, so be it.

Ampak, če jaz to opazim, a sem česa kriv, ko to izpostavim?

Tako, kot meni ni težko izpostaviti, da je Fade to black od Metallice samodestruktiven komad - čeprav ga rad nabijam.
- General James Mattis

Tr0n ::

Gregor P ::

Očitno bo treba narediti še en dokumentarec v 3D za vse te ljudi, ki trpijo ker ne živijo na Pandori, kako čudovito naravo pravzaprav imamo na tem resničnem svetu;((
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

USS Liberty ::

Pri avatarju v bistvu ne gre za neko posebno organizirano zaroto ali kaj podobnega….
Avatar je pač samo še eden v nizu hollywoodskih filmov iz žanra, ki bi ga lahko poimenovali ''antizahodni, antiameriški, anti us army, antievropski, antibelski…'' Takšen žanr filma se je zelo razširil v hollywoodu v zadnjih desetih letih in je zelo popularen in Cameron je pač naredil še vrhunski antizahodni 3D sci fi film
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Avatar je pač samo še eden v nizu hollywoodskih filmov iz žanra, ki bi ga lahko poimenovali ''antizahodni, antiameriški, anti us army, antievropski

Aja? Jest se niti nisem počutil ogroženega pri ogledu filma. Bi pa tudi jaz koga najuril ter ga zbrcal kot psa, če bi se spravil name oz. me skušal deportirat proti moji volji.:| A ti si se počutil ogroženega?

P.S.: Bemti, kaj pa če je bil "protifašistični" film. Saj veš... Druga svetovna vojna, deportacije, množični poboji, ipd? Plus anti US army? A niso bli to bolj plačanci? Saj veš, oportunisti ki bijejo boj tistega, ki bolje plača. A ma kdo mogoče kakšno slikco činov oz. oznak enot?
OM, F, G!

Cameron ukradel idejo Avatarja bratoma Strugatski? - se sprašuje Komsomolskaja pravda.
http://www.kp.ru/daily/24422.5/592579/

V eni od zgodb iz serije Vesolje poldneva pridejo ljudje na planet Pandora, kjer v sožitju z naravo živi ljudstvo Nave.

Cameron pravi, da gre zgolj za naključje:P

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

imagodei ::

Tle seveda vsi tekoče govorimo rusko.
- Hoc est qui sumus -

Gregor P ::

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

imagodei ::

Sm tud jaz to uporabu...
- Hoc est qui sumus -

Dobr no za vse tiste ki ne znate rusko...mislm :)

http://www.dnevnik.si/novice/kultura/10...

opla še bolši prispevek

http://www.times.si/read/019b0f4224/4a6...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shark_nm ()

Galaxy ::

Naključje nikakor ni, to je dejstvo. Če pa ste malo pogooglali o Cameronu in njegovih idejah za Avatar pa je dejal "navdih sem dobil iz vsake znanstveno-fantastične knjige, ki sem jih prebral kot otrok"

Tako, da mu ne gre nič zamerit!

Pa saj vsaka znanstvena fantastika, ki danes nastane, je plod večine prejšnjih in nemogoče je narediti ZF film, ki ne bi vseboval elementov, prejšnjih ZF filmov, knjig, serij.

Ampak vsaj imena si lahko izmisliš svoja, ne?

O.

Stvari so se iztekle po pričakovanju. Na vrhu Avatar, ki je domiminiral v tehničnih kategorijah in Inglorius Basterds.

http://www.bfca.org/ccawards/2009.php

atubbuta ::

Pa uživajte naprej pri gledanju Smrkcev v 3D :)

Tile "smrkci" pa vzamejo sapo. :) Čist preveč hudo dobr. Prav je prikazano, kako smo ljudje "plain", ker smo večinoma res. Dobre je bil tisti komentar: "Ni stvari, s katero bi jih lahko kupili. Saj jim nimamo prav nič za ponuditi! Kaj jim pa bomo sploh dali, kavbojke in adidaske?"

Se potem res vprašam, kaj mi nudi civilizacija? Dom, za katerega moram delat cel lajf, da si ga zaslužim. Potem pa goro balasta: Ipod, avto, nakupovalni centri, industrijo, goro krame, ki jo ne rabim in nočem... Vesel sem, da imam kolo, kajak ter da sem si lahko v kino šel ogledat ta film.
:)

5er--> ::

Fino, da ne maraš ipoda, hkrati pa si greš ogledat najnovejše 3d čudo v kino. ;((

T-h-o-r ::

saj ne, da so 3d filme snemali že v 50ih

ni to ne vem kak krik tehnologije
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

donfilipo ::

Ni ravno balzam za desničarje tale Avatar ne? Držijo pravzaprav vsi pomisleki. Gre za western spopada s prvotnimi prebivalci, preoblečen v sci-fi IN sodobno tehniko...gre za funkcionalno misantropijo (ni čisto prava, a kljub temu reakcionarna, ter hkrati leva:) in posledično se film da preslikati tudi na različne rase, saj konec koncev gre za spopad med rasami:)

No in ko tako lepo v katarzi potočimo solzico nad ubogo naravo, indijanci, in ostalimi nesrečnimi otoki, lahko nadaljujemo še toliko intenzivneje s programom, ki se proglaša za civilizacijskega (belo-grškega:), imperialističnega (expanzija civilizacij:) in nevarno tehnologijo, ki jo tudi kino počasi prizna za neizbežno:))

James Cameron pa je opravil umetniško poslanstvo s tem, ko bo film prinesel kako miljardico profita. Čestitam James Cameron!!!! Another One!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Se potem res vprašam, kaj mi nudi civilizacija?
Na Pandori so Smrkci imeli upload, kar pomeni, da so bili v bistvu nesmrtni. Takim adidaske res ne pomenijo dosti, na žalost pa je to fantazija.

V resničnem življenju imajo lovsko-nabiralniške družbe sto in eno težavo v vsakdanjem življenju, od občasnih lakot do bolezni, parazitov, poškodb ..., če si že drugih dobrot civilizacije ne želijo.

O.

Boš pa reku, da nima zahodna civilizacija nobene težave v življenju? Še vedno so tu bolezni, pa vedno več folka potrebuje psihiatre, pa vsakega soseda se že bojimo, pa vsi povrst smo že do glave zafrustrirani, ...

Natanko zaradi tega, ker se ljudje teh problemov vedno bolj zavedajo in jih je vedno več, se take štorije na novo lepo zapakirane, blazno dobro prodajo! Ampak zdravilo pa to ni! Prej blagoslovljena voda:)

Prej blagoslovljena voda:)
V resnici pravljica. Plemeniti divjak in prvobitno življenje v sožitju z naravo je romantični mit iz 19. stoletja.

O.

Saussure - semiotika Okapi:) balkanski kurs: Označevalec, označenec in kaznjenec:))

No pustiva to. Kot štorija je pravljica o plemenitem divjaku, ki ga pohlepni civiliziranec skuša iz čisto pohlepniških in nehumanih razlogov iztrebiti:) Kanček resnice, na tem vendarle je. Težko me boš prepričal, da so Columbusovi partisani v indijo koromanijo potovali iz misionarskih svetih nagibov:)

Ampak kot katarza ali odrešitev, pa ima štorija drugo funkcijo. Kot katarza deluje. Katarzično simbolično sočustvovanje je najbolj pogosta in poceni pomoč8-), a kot odrešitev cela štorija ni vredna nič. Občutek krivde in model obnašanja, bo bržkone ostal:) In indijanci bodo tudi tam, kjer so! Malce divji in še bolj pijani:) Če pogledamo na zadevo tako 'racionalno', je množični morilec IceMan skrajno racionalno bitje:) Prijeten možak8-)

Torej zgodba je pravljica...namen zgodbe....poceni katarza8-) Pravljice je preveč, da bi večina mislila o štoriji in nauku.
Malce preostro morda, ampak v funkciji razčiščevanja nesporazuma in napačnega razumevanja.

Avatar je k svoji zbirki nagrad dodal še 2 zlata globusa:

http://www.imdb.com/features/rto/2010/g...

Kot tudi že 1.1 milijardo EUR ($1,620,491,649 če smo natančni). Vsekakor bo postal najbolj gledan film v zgodovini...

Vsekakor vreden tistih 5EUR..

blackbfm ::

Pa ni najbolj gledan zato ker bi bil tok dober, ampak zato ker ga znajo prodat. Za moje pojme ga še s torrenta ne bi vleku, kaj šele da bi bil vreden nekaj eur.

Nimaš za burek, razumeš? Pač vsak ma svoje mnenje, meni je najboljši film, kar sem jih kdaj gledal (in gledal sem ogroooomno filmov).

A si ga sploh gledal?

Potem če so z njim zaslužili 1.1 milijardo EUR, potem že mora bit film dober. Dosti drugih filmov je imelo večji budžet za maketing (Avatar je imel 150 mil $).

"meni je najboljši film, kar sem jih kdaj gledal (in gledal sem ogroooomno filmov)."

pol imaš pa slab okus, gledano z mojega stališča :D

pa čeprav mi je bil avatar kul

No, meni je matera vedno pravla, da se o okusih ne razpravlja. Ampak me razkurijo ljudje, ko kar nekaj govorijo in namenoma "žalijo" filme, ki si jih sploh niso pogledali.

"meni je najboljši film, kar sem jih kdaj gledal (in gledal sem ogroooomno filmov)."

pol imaš pa slab okus, gledano z mojega stališča :D

pa čeprav mi je bil avatar kul

It took my breath away. Če pvem bolj točno; obnemel sem.

A imam potem tudi jaz slab okus za filme?

nevem, ampak če je avatar eden najboljših, kar si jih kdaj gleda, potem ja

Ok, zanimivo.
««
7 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avatar: The Way of Water [Avatar 2] (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
18933186 (6469) opeter
»

3D Filmi? Ne pa ne! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11120006 (13022) kitl76
»

Prenosi s spleta slabo napovedali dobitnike oskarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6816682 (14631) BaToCarx
»

Unreal Engine 3 podpira 3D

Oddelek: Novice / Grafične kartice
267214 (6397) HeMan
»

Oskarji 2010 za pirate nezanimivi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5418106 (15717) Bor H

Več podobnih tem