» »

Temo vidijo: vsi
««
6 / 11
»»

subby ::

saj kaj pa je film drugega kot knjiga v krajši video obliki?
nič ni zgrešil, pri filmu je definitivno zgodba ena najpomembnejših lastnosti(poleg kvalitete igralcev, režije in podobnih stvari)

Okapi ::

:)) Očitno ti še nihče ni razložil, v čem je v resnici finta filma kot umetnosti. Hint - fotografija.

O.

T-h-o-r ::

nič ni zgrešil, pri filmu je definitivno zgodba ena najpomembnejših lastnosti(poleg kvalitete igralcev, režije in podobnih stvari)

film je vizualna umetnost

tvoje dojemanje filma pa je popolnoma zgrešeno

holywood je ljudem resnično preveč opral možgane
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

PacificBlue ::

Potem pa knjige beri.

Avatar je pač film, ki je dober zaradi efektov oz. zarad tega kako vse skupaj izgleda. To gledat kot screener je čisto brezveze.

ah pa če imam do prve spodobne kinodvorane like 50 km. Misliš da se mi da zaradi enga filma?

ps: Avatarja ne primerjam s simfonijo, samo branim dostojen odnos do kulture

Ne vidim Avatarja kot nek višek človeške kulture. Niti malo ne.:)

če gledaš filme predvsem zaradi zgodbe, si zgrešil umetnost :)

To me najbolj pritegne. Umetnost spoznam po tem,da v njej uživam:)

Očitno ti še nihče ni razložil, v čem je v resnici finta filma kot umetnosti. Hint - fotografija.

Ja to je res. Vendar koncept mešanja računalniške animacije in filma mi ni všeč. Nikakor se ne morem postavit v vlogo digitalnega junaka. Ne gre:)
I’m out.
:3

JanezekNovak ::

Avatar je tehnično in vizualno fenomenalen film, a kaj ko totalno fali na zgodbi.

Osebno pričakujem, da bo film imel prvo dobro zgodbo, šele potem pride tehnična podoba filma.

BTW, če je Avatar (vizualni fenomen s predvidljivo zgodbo) prihodnost Hollywooda in filmske industrije potem je bolje, da takoj nehajo filme snemat!!
http://www.euroairsoft.com/

o lol

kot da ni holywood takšen že vsaj od star wars dalje

Lonsarg ::

Lih to je meni smešno ja, edina kritika filma, da je preveč holiwoodski, ja pa nehite holiwoodove filme gledati:) Sicer se pa strinjam, da je iz umetniškega vidika škoda, za tako umetnino kot Avatar, da nima zraven še kake kompleksne zgodbe, pač pri najbolših stvareh hočemo vse najbolše ane:)

Drugače pa, če kdo hoče zgodbo ima itak knjige, če bo kdo hvalil LOTR samo zaradi zgodba ga samo klofnem, preber si pol kjigo, film je sam obnova zgodbe, lih primerno za gledat, ko že enkrat prebereš, isto velja za Harry Potter. Filmi kot obnove so supr, da se spet mal spomniš, kaj si nekoč prebral.

Zheegec ::

Kakšna umetnina? Stuktura je čisto brez vmesnih zapletov, je samo predstavitev, zaplet, konec. Osebnost likov je medla, zgodba je noro predvidljiva in preprosta...

Samo lepi efekti so in to je to. Matrixu ne pride blizu...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Po zgodbi. je še miljon drugih stvari pri filmu, pejt LOTRA brat, matrix mu ne pride blizu po zgodbi:)

Nikec3 ::

o lol

kot da ni holywood takšen že vsaj od star wars dalje

Star Wars je imel dobre efekte, ne pa slabe zgodbe. Zgodba pri Star Wars je ena izmed bolj dodelanih zgodb, v kategoriji filmov, ki imajo več delov

:D

Tac20 ::

Če bi mel pa kompleksno zgodbo, ga pa 3/4 ljudi ne bi razumelo, pa bi blo spet vse narobe.

Skratka zame, vrhunski film.

Thomas ::

Všeč mi je bil tudi tisti izrek v filmu - "ne morš vreči palice, ne da bi padla na kakšno sveto praprot".

To je tako kot Natura 2000.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

blackbfm ::

Če bi mel pa kompleksno zgodbo, ga pa 3/4 ljudi ne bi razumelo, pa bi blo spet vse narobe.

Kak se že reče, dumb people make better consumers:P

A. Smith ::

Po zgodbi. je še miljon drugih stvari pri filmu, pejt LOTRA brat, matrix mu ne pride blizu po zgodbi:)

Ma... če smo čist pošteni, je tudi LOTR precenjen. Saj na Imdb je njegova ocena že padla z (nekdaj) 9,5 na 8,8. Pod 7 ne bo imho nikoli prišel, pod 8 pa skozi leta.

Sem prebral knjigo. V njej sem našel čudne like in kraje, tako da nisem znal zgodbe napovedati v naprej. Ampak po drugi strani pa nisem na nobenem mestu osupnil, nič me ni šokiralo, nobene katarze ali česa podobnega. Stvar okusa, ampak se bojim, da ima še precej ljudi tak okus, kot jaz.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zheegec ::

Zgodba pri Matrix je bistveno bolj originalna in zanimiva. Je rahlo drugačna, kot vsak povprečen film in pa ni čisto lahko razumljiva.

LOTR je pa bolj "epska" zadeva, torej veliko dogodkov in kompleksna zgodba - ampak sama zasnova je preprosti boj dobrega proti zlu. Če dodaš 10000 bitk to še vedno ne pomeni, da je dobra zgodba.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

imagodei ::

Azgard> "Lih to je meni smešno ja, edina kritika filma, da je preveč holiwoodski, ja pa nehite holiwoodove filme gledati:)"

Se deloma strinjam. Če prihaja iz Holivuda itak veš, kaj lahko dobiš. Zato pa gledamo tudi druge filme.

Azgard> "Sicer se pa strinjam, da je iz umetniškega vidika škoda, za tako umetnino kot Avatar, da nima zraven še kake kompleksne zgodbe, pač pri najbolših stvareh hočemo vse najbolše ane:) "

Well, film je umetnina seveda iz stališča posebnih efektov. Trenutno je unparalleled v filmski industriji, toliko že moramo reči. Čez 5 let bo pa snemanje takšnih filmov stalnica in čez 10 let mu bo ostala le še zgodba in pa spomin oboževalcev, ki se bodo z nostalgijo spominjali filma, ki je premikal meje 3D in CGI.

Azgard> "Drugače pa, če kdo hoče zgodbo ima itak knjige, če bo kdo hvalil LOTR samo zaradi zgodba ga samo klofnem, preber si pol kjigo, film je sam obnova zgodbe, lih primerno za gledat, ko že enkrat prebereš, isto velja za Harry Potter. Filmi kot obnove so supr, da se spet mal spomniš, kaj si nekoč prebral."

Ti kar klofutaj, če češ. Dejstvo je, da je uspeh LOTR prav zaradi zgodbe, ki je podprta z ustreznimi specialnimi efekti in animacijo. Pa vendar je Peter Jackson uporabljal mnoge simpl trike, da je npr. prikazal razlike v velikosti med ljudmi in hobiti. Specialni efekti niso gonilo LOTR. Že ko je ven prišel prvi del, so se pojavljale določene kritike (npr. ko se Legolas bojuje s trolom v Moriji in pleza po njem - tista scena je ful leseno narejena in se od daleč vidi, da je zanič animacija) - pa tega filmu sploh ne zamerimo.

Sploh je pa LOTR Universe hudo dodelana zadeva, ki jo je Tolkien izpopolnjeval večji del svojega življenja. Razni Heriji poterji in podobne oslarije mu po tej plati ne sežejo niti do kolen, zato je tudi primerjava totalno zgrešena.

Filmi kot obnove? Ja, mogoče nam hočejo nekateri slabi režiserji tako razmišljanje vsilit, ampak ravno to je tudi ena izmed ločnic, ki dela dober film. Valjda film ne more natančno obnovit cele zgodbe iz ene tako dolge knjige, kot je LOTR (sploh danes, ko nismo več navajeni na dolge filme in je večina filmov krajša od dveh ur - včasih pa 3,5 ure dolgi filmi niso bili nekaj nezaslišanega: V Vrtincu cca 230 minut; Ben-Hur cca 215 minut; Deset zapovedi 220 minut; Lawrence Arabski cca 215 minut) in zato marsikdaj zgleda film kot obnova. Ampak spet se tukaj pokaže strokovnost scenaristov in režiserjev, kako povedat bistvene dele filma tako, da je film smiseln in da ima zgodbo, ki ji lahko slediš. Po drugi strani pa niso vsi dobri filmi adaptacije romanov ampak so originalni scenariji (ali pa temeljijo na kratkih zgodbah), tako da v 90-120 minutah kamot lahko razviješ zgodbo.

V glavnem, za moje pojme je Star Wars ravno tako hudo overrated zadeva, ker želi povedat mnogo preveč v mnogo prekratkem času, zaradi česar trpi razumljivost in se pojavlja cel kup enih "nesmislov", ki izhajajo iz poenostavljanja. Sama ideja je zelo fajn, original saga je v svojem času ravno tako premikala meje mogočega na filmskem platnu in ima mnogo nostalgičnih privržencev - je pa IMO daleč od tega, da bi bil top 10 ali pa top 50 movie vseh časov.
- Hoc est qui sumus -

Well, film je umetnina seveda iz stališča posebnih efektov. Trenutno je unparalleled v filmski industriji, toliko že moramo reči.

Matrix je imel za svoje čase efekte, si res lahko samo gledal z odprtimi usti. Tale risanka ni pa nič posebnega..večkrat ko pomislim na Avatar bolj mi je beden in še bolj mi je žal tistih nekaj evrov za ogled filma.

darkolord ::

Matrix je imel za svoje čase efekte, si res lahko samo gledal z odprtimi usti.
Pri Avatarju je enako, vsaj glede 3D

3d sem gledal, skor zaspal zraven.

T-Majo ::

Slovenci pač. Zgražamo se nad vsem, cenit pa ničesar ne znamo.

Preden vsako stvar pregovarjaš, je včasih dobro, da kaj pozitivnega iz nje izvlečeš.

Konec koncev je še vedno 50% boljši od ostalih filmo, ki so v kino in 80% boljši od filmo, ki jih POP TV/KANAL A predvaja skozi teden.

=)

imagodei ::

Nikec3> "Star Wars je imel dobre efekte, ne pa slabe zgodbe. Zgodba pri Star Wars je ena izmed bolj dodelanih zgodb, v kategoriji filmov, ki imajo več delov"

Je sicer res, ampak kot sem lihkar napisal v zgornjem sporočilu, je zgodba v posameznem filmu prekompleksna, da bi jo lahko zaobjel na cirka dveh urah, kolikor trajajo deli IV, V, VI. Bi morali biti dolgi vsaj tolk, kolikor so dolgi posamezni filmi v LOTR trilogiji. SW sago je treba večkrat gledat, da vse povežeš, pa mogoče še kaj prebrat. Ali pa si pripravljen sprejet vrsto nesmislov, kot npr. da Luke Skywalker postane Jedi Knight v roku nekaj (what?) tednov, mesecev, medtem ko so se običajno urili celo otroštvo in mladost? In trope različnih oseb z imeni, ki si jih težko zapomniš.
- Hoc est qui sumus -

Bor H ::

Ah dej dej, če hočeš že bit brihtn s ciframi si jih vsaj fajn poglej. Na tistih 80% se ti ne bom obesu, ker vsi vemo, da filmi med tednom niso ne vem kaj na TVju. Ampak, da je 50% boljši od ostalih, ki so v kinu? Ne bi reku, že Metacritic te negira (Paranormal Activity 68%, Avatar 84%, računaj sam).

Ashrack ::

Grem dans ob 5 v XPAND gledat tega avatarja. Se nikoli nisem sel gledat 3D filma in me zanima v kateri vrsti se najbolj splaca sedeti in ali naj vzamem se stoles 3D efekti?
....

ABX ::

Grem dans ob 5 v XPAND gledat tega avatarja. Se nikoli nisem sel gledat 3D filma in me zanima v kateri vrsti se najbolj splaca sedeti in ali naj vzamem se stoles 3D efekti?

1:1 :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

tx-z ::

Najbol je pomojm lih nekje u sredini :)
tx-z

Ashrack ::

kaj pa stoli, naj vzamem z efekti al navadne?
....

Sej niso efektov spisali za ta film, v bistvu jih skor za noben film ni, tak da so vsi stoli navadni.

Če je film predstavljen prehitro ali ne je stvar okusa. Tako ima na primer The Dark Knight zelo kompleksno zgodbo, za katero bi nekateri rekli, da je na trenutke nerazumljiva, drugim se pa zdi da je vredu, da režiser ne posiljuje ljudi z nepotrebnimi prizori.

Thomas ::

Avatar je ljudomrzništvo v 3D, pravi Max More.

Je.

Drugač pa - v XPANDu stoli mau rukajo med predstavo. Samo ne vem, a so le mogoče eni sosedje mau brcali vanje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Ja kaj pa gledate filme za preprosto rajo. Sej majo ponudbo tudi za intelektualce.;)

http://www.kolosej.si/filmi/film/kapita...
Dve šivanki...

kmetek ::

jep, upam, da bo kmalu na pašniku :D

Zdaj pa lahko začnemo z debatami:
http://www.newsinfilm.com/2010/01/11/20...

Avatar je namreč nominiran za najboljši "Original Screenplay."

Zdaj pa lahko začnemo z debatami:
http://www.newsinfilm.com/2010/01/11/20...

Avatar je namreč nominiran za najboljši "Original Screenplay."

Smeh me kar lom :D

No, pričakuje se, da bo popušil. The hurt locker (kao favorit) pa sploh ni bil slab film.
- General James Mattis

Gregor P ::

RTVS: Iskanje in odkritje rasizma v Avatarju:D
Nekaj tednov po premieri Avatarja, ki je že nekaj časa 'zasidran' na vrhu najbolj gledanih filmov, so se začeli množiti namigi na rasistični podton zgodbe.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

USS Liberty ::

Če je v filmu kaj rasističnega je to, kot sem že enkrat napisal, da je film klišejsko antizahoden, antibelski. V filmu belci z visoko tehnologijo in s svojimi korporacijami uničujejo prelepo naravo ter napol gole v skladju z naravo živeče spiritualne domorodce, belci so v filmu nasilni, pohlepni, materialistični in seveda glavni zlikovci v filmu so belci...

Človek ne more verjeti kako je ta liberal bias multikulti leva propaganda v zadnjih letih oprala možgane zahodnjakom. Najbolje, da po novem v hollywoodskih filmih dovolijo igrati samo še nebelcem, potem pa ne bo nobenih problemov več z rasizmom...

Sem pa zelo prepričan, da veliko Američanov o tem filmu razmišlja podobno kot jaz, samo ne upajo javno izražati svojih kritik, saj bi jim to naredilo velike probleme v življenju. Nalepili bi jim etiketo rasistov, to pa je danes v ZDA huje kot, če bi sto ljudi umoril.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Jezus, kako so eni ljudje zakompleksani.

Mislim da je film kar OK. Glede na to kako zelo je "čustveno razvnel" ljudi. Celo gledat so ga šli, in zato ker ne podpira njihovih nazorov je sedaj podn od podna. Bottom line, film JE dober. Zelo dober. Glede na odziv.

Se je pa treba zavedat (predvsem ob gledanju), da je film samo film (delo par ljudi, ki imajo svoje nazore, poglede na ta svet in jih 100% prenesejo tudi na film). In film ponavadi dopušča zelo širok spekter interpretacije. V katero smer zadevo interpretirate je pa predvsem odvisno od vašega "stila". Če je "twisted", bo tud film "twisted". Se bi človek res moral mejčkn zamislit preden začne z "kritiko", kako je njemu sploh uspelo to videti v filmu, ne pa kar klobasat v navalu čustev.

P.S.: Sem prebral, da je Avatar "ljudomrzništvo". Jao, a zdej smo omejeni na morfologijo človeka? Dizastr, kaj vse ne muči preproste ljudi, da se počutijo "rasno" izdane ob gledanju Avatarja. Se vam zdi, da je point Avatarja boj med človekom in alienom, al mogoče med dvema nasprotnikoma(niti ni važno a je to narod psov in mačk, al pa živih krofov in pritlikavih črncev), ki ju močno ločijo različne vrednote in sta za njih pripravljena storiti marsikaj precej čustvenega (slabo in dobro). Pač everyday life v veliko, veliko bolj pisani obliki?

P.P.S.: Stoli ne rukajo. Folk mal skače vmes, pa 3D te lahko malo zavede na čase, da se stvari premikajo. Ampak efektov ni. Sem bil kar precej jezen ker sem to izvedel šele v kinu, brez jasnega opozorila ob nakupu karte (M-vstopnica). Bi šel drugače v kakšno 8 vrsto, ne pa šesto. Ampak ni bilo panike, se je dalo gledat zadevo.
OM, F, G!

Bottom line, film JE dober. Zelo dober.

Bottom line: film je dober, ker ti tako praviš. Vsi ostali, ki se s teboj ne strinjamo, smo pa preprosti, twisted in zakompleksani.
- General James Mattis

AmokRun ::

Film je dober. Zelo dober je iz tehničnega vidika in povprečen iz umetniškega vidika. Filmi so še zmeraj umetnost.

Bottom line: film je dober, ker ti tako praviš. Vsi ostali, ki se s teboj ne strinjamo, smo pa preprosti, twisted in zakompleksani.

Nope, ne zaradi vsebinske všečnosti meni. Zato, ker ste se tako razgovorili o njem, da boh pomagi. Zgleda da je zadel tja kamor mora, in ni vas pustil hladne. Kdaj si ga gledal? Pa ti še vedno ne da miru.

Je zadel tja kamor mora ja, pa zgleda da tudi jaz.:D

P.S.: A sem koga označil za zakompleksanca, ker se ne strinja z mano? Nope, samo rekel sem, da film dopušča interpretacijo. In če si zadevo interpretiraš tako negativno mora biti že nekaj na tem, da zadevo vidiš drugače od drugih. Morda zato ker vse skupaj postaviš v tak kontekst, ker si tega vajen? Mrde ane. Pa posledično tudi moj post tako interpretiraš. Wake up no. Ni tko hudo.
OM, F, G!

Nope, ne zaradi vsebinske všečnosti meni. Zato, ker ste se tako razgovorili o njem, da boh pomagi. Zgleda da je zadel tja kamor mora, in ni vas pustil hladne. Kdaj si ga gledal? Pa ti še vedno ne da miru.

Film mi je "dal mir" izredno hitro po koncu predstave, ker sem bil s pomisleki o njem zaposlen pet minut po tistem, ko sem videl trailer, potem pa ne več. Kino predstava je bila zame samo potrditev tega, kar sem si že prej mislil. Aja, pa efekti so bili v redu - tiste poti v lebdečih gorah...

Je zadel tja kamor mora ja, pa zgleda da tudi jaz.

Najprej rečeš nekomu, ki se s teboj ne strinja, zakompleksanec, potem se pa hvališ, da si ga "zadel"? Kaj naj rečem, bravo!

P.S.: A sem koga označil za zakompleksanca, ker se ne strinja z mano?

Kar sam še enkrat preberi, kaj si napisal.

Nope, samo rekel sem, da film dopušča interpretacijo.

Vsak film si lahko razlagaš kakor hočeš. A iščemo globlja sporočila v Disneyevih risankah? Bi rekel, da ne, ker jih glede na ciljno publiko ustvarjalci niso zakopali noter. Isto je z Avatarjem.

In če si zadevo interpretiraš tako negativno mora biti že nekaj na tem, da zadevo vidiš drugače od drugih.

Vsaj pol nas je takih, ti se pa delaš, kot da sem edini. Kdo tukaj vidi stvari narobe?

Morda zato ker vse skupaj postaviš v tak kontekst, ker si tega vajen? Mrde ane. Pa posledično tudi moj post tako interpretiraš. Wake up no. Ni tko hudo.

Vajen? Česa?
Kako naj interpretiram tvoj post? Kot provokacijo?
- General James Mattis

@A.Smith
Samo doumet probaš? Niti ni tako velik problem. Nisem zakopal smisla nekam globoko not, da bi ga moral zbrskat ven. Je čist na površju. Nima več smisla nakladat, lahko pa greš čez zadevo še parkrat pa se ti morda posveti. Over & out.
OM, F, G!

Keyser, ti si čist preglobok zame.
- General James Mattis

Qcube ::

@Keyser Soze
Se popolnoma strinjam s tabo. Realnost, kot jo dojemamo, je samo projekcija naše notranjosti. Če greš gledat film in si že vnaprej prepričan, da bo zanič, točno to boš tudi iskal in tudi našel.

Realnost, kot jo dojemamo, je samo projekcija naše notranjosti.

Kakor pri komu.

Če greš gledat film in si že vnaprej prepričan, da bo zanič, točno to boš tudi iskal in tudi našel.

Se ni prvič zgodilo, da sem videl trailer nekega filma in šel film gledat, čeprav z nizkimi pričakovanji. In ne bi bilo prvič, da bi film močno popravil vtis.
- General James Mattis

Gregor P ::

Ravno Avatarjev Trailer ne smeš gledat, ta je eden tistih iz katerega izveš prav vse o filmu; sam sem na žalost storil to napako in sem lahko v filmu užival samo še v efektih; malo pretiravam, ampak dejansko ti Trailer pobere ogromen del "veselja" ob gledanju filma:8) ... s tem nikakor nočem reči, da če si ga pa ne bi ogledal, potem bi bil pa film res najboljši film vseh časov:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Pa kaj noben ni sposoben nečesa komentirati vsaj blizu objektivnega? Film ima odlične efekte, odlično glasbo, odlično režijo, dobro igro, povprečno zgodbo. Podrl bo rekord v zaslužku, ter prejel kar nekaj nominacij za najprestižnejše nagrade. Skupno gledano, je Avatar eden izmed boljših filmov leta.

Zdaj pa prosim nehajte s komentarji v stilu Avatar rulz, ter Avatar sucks.

USS Liberty ::

V članku na RTVSLO, kjer iščejo rasizem v Avatarju so zapisali tole:
"Čeprav gre v Avataraju predvsem za medigro med Zemljani in izmišljeno izvenzemeljsko civilizacijo, so dejstvo, da je glavni junak in rešitelj te civilizacije belec, številni razumeli kot dokaz za vztrajanje rasistične nastrojenosti v Hollywoodu."

Iz tega lahko sklepmo, da nikogar ne moti, če je glavni negativec v filmu belec, tega nihče sploh ne opazi, saj to je očitno nekaj normalnega. Če pa je nek pozitivec v filmu belec, je pa to rasistično... Nabolje, da napišejo zakon, da morajo biti vsi filmi posneti tako kot recimo "I am legend", kjer je glavni pozitivec v filmu črnec, glavni negativec pa belec, saj to je edino normalno in nerasistično...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Okapi ::

USS, ti moraš biti v življenju zelo nesrečen, ne?

O.

Mislm da more bit unim ful bed v lajfu, ki grejo iskat take stvari kot rasističnost v filmu kot je Avatar jao.
««
6 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avatar: The Way of Water [Avatar 2] (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
18933186 (6469) opeter
»

3D Filmi? Ne pa ne! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11120006 (13022) kitl76
»

Prenosi s spleta slabo napovedali dobitnike oskarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6816682 (14631) BaToCarx
»

Unreal Engine 3 podpira 3D

Oddelek: Novice / Grafične kartice
267214 (6397) HeMan
»

Oskarji 2010 za pirate nezanimivi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5418106 (15717) Bor H

Več podobnih tem