» »

Boks

Boks

««
3 / 66
»»

jest10 ::

mojsterleo je izjavil:

kot sem rekel ze pred tekmo, je bil zavec res dobro pripravljen, in poljak ni imel nobenih moznosti. njegovo napredovanje v tehniki je neverjetno, saj so njegove serije v vsakem novem dvoboju bolj natancne in destruktivne. to je se toliko bolj presenetljivo, ker je nastopil poskodovan.

knockout je nekje od 9 runde visel v zraku, vendar se je poljak uspel obdrzati na nogah, in upati na goljufive sodnike. se vedno mi ni jasno, kako lahko plasirajo noter sodnika iz iste drzave, ko je jasno, da bo izdatno podprl svojega kandidata. o kaksnem neodlocenem izidu, kot ga je napovedal poljak v tockah ni bilo ne duha ne sluha.

zdelo se mi je, da zavec v ta dvoboj sploh ni vlozil 100% svojih moci, saj je bil na koncu videti zelo dobro, in bi zmogel zagotovo se nekaj rund tega dvoboja, medtem ko je bil poljak povsem zdelan. pa tudi sicer mislim, da so taki boksarji za svetovno kvaliteto, kot je zavec, prava zalitev. zavec mora nujno oditi v zda, in se boriti z najboljsimi v svoji kategoriji. preprican sem, da lahko premaga se kaksnega borca izmed tistih najboljsih.

No ja, parkrat je tudi Zavec malo švoh zgledal. Ni bilo vse tako gladko.

mojsterleo ::

zanimivo je, da je zelo malo komentarjev s strani porazenca. nasel sem samo tole:

Rafal Jackiewicz: Hudo me je pretepel

Ljubljana - Poljak Rafal Jackiewicz je včeraj doživel hud poraz proti Dejanu Zavcu, namesto na novinarsko konferenco je moral na pregled v bolnišnico, je pa spregovoril za poljske medije.

Tako je danes športna spletna stran sport.pl objavila intervju z Braveheartom, v katerem ta priznava, da je bil Zavec na sobotnem spektaklu v Stožicah preprosto boljši.

"Na odločitev sodnikov seveda ne morem imeti nobenih pripomb. Izgubil sem. Pomembnejše vprašanje zame pa je, zakaj," dan bo dvoboju za naslov svetovnega prvaka po verziji IBF pravi 33-letni Poljak, ki je moral v soboto zaradi oteklega očesa obiskati tudi ljubljanski klinični center ter nadaljuje z analizo poraza: "Nisem si smel privoščiti popolne obrambe, moral sem napadati in tvegati, ob tem pa me je Dejan zadeval z levimi direkti in aperkati. Zdelo se mi je, da je bil pred dvema letoma v Katowicah precej bolj napadalen, tokrat pa mi njegov slog nekako ni ustrezal."

"Včeraj ni bil moj dan"

Zavec je Poljaka odpravil tako kot je napovedal, v vseh rundah je bil boljši, šele po dvoboju pa je razkril, da je boksal poškodovan. Tega Jackiewicz v ringu ni občutil, saj je branilec naslova dodobra izkoristil večjo fizično moč.

"Hudo me je pretepel, zares sem čutil udarce. V eni od rund sva trčila z glavama, v oko mi je pritekla kri, ampak to ni noben izgovor. Včeraj ni bil moj dan. Poskušal sem napadati, pa mi nikakor ni uspelo. Počutil sem se nemočnega. In to na tako pomembnem dvoboju," je še razočarano pojasnil Jackiewicz, ki je s porazom bržkone izpustil življenjsko priložnost, da se okrona z naslovom svetovnega prvaka.

vir: Rafal Jackiewicz: Hudo me je pretepel

jrtjtejtt ::

dobro ga je namahal, čeprav se je Poljak še bolje branil. Veliko kombinacij je šlo v gard, če bi sedle na poljakovo glavo, bi ta obležal. Je pa res, da poljak s takko taktiko pač ni mel kaj iskat, izzivalec mora napadati. In je sam priznal, da ni mogel nič proti Dejanu, ki je lahko čakal na protinapad. Če bi se poljak odprl, bi ga Dejan položil na tla.

Dober fight, samo tisto rinjenje z glavo naprej in nizko, mi je malo šlo na živce, ker se je vedno tako ognil udarcem. Sodnik bi mu moral kako piko odvzeti, ga je pa samo v nedogled opozarjal. Mogoče je videl, da itak nima šans poljak :D

bajsibajsi ::

Ah Rafal je precej manj povesal glavo, kot takrat Argentinec. :) Plus tega je Poljak naredil (bolj kot ne nenamensko) eni dve "umazani" in se sportno Zavcu takoj upravicil. Oba sta boksala dobro. Predvsem za nas gledalce, saj je Rafal za razliko od Martineza precejkrat Zavceve napadalne kombinacije sam prekinil med svojo obrambo nazaj v napad (na Zavca).

Leo ne vem kje si ti videl knockout viseti v zraku. Jaz sem videl mislim, da tocno v koncu 8 runde precej nevarno situacijo za Zavca (in se se ze ustrasil); ne vem mogoce se je na TV prenosu zdelo drugace. Drugace pa ja, tudi jaz komaj cakam, kaj bo Zavec pokazal v Ameriki, saj menim da s takim boksom ne bo uspel proti eliti. Manny bo s svojo neverjetno hitrostjo Zavcevo lesenost pojedel za salo. :P

LordTado ::

pa komentatorja sta bila dol za drek no...

Icematxyz ::

Manny bo s svojo neverjetno hitrostjo Zavcevo lesenost pojedel za salo. :P


Ali pa bo pristal v publiki. Bomo videli. Počakajmo skratka.

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::

Thumbs up to Rafal. Veliko jajc nucaš, da z dvignjeno glavo priznaš pošten poraz. Velik lažje je jokcat in jamrat in se zgovarjat.

Both thumbs up to Dejan. Na tej strani luže je torej dosegel vse. Privoščim mu milijone.

Edit: Na YT sm si pogledu par posnetkov borb tega Mannyija. Hmm, ne vem no... a so čez lužo že kdaj slišal za gard? O boksu nimam treh jasnih ampak tuki kake obrambe ni vidit. Anyone?
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Meni je ta Pacquao alkaježe zelo všeč.

Izredno hiter, tehničen in žilav tip. Vsaj po tem, kar sem videl na YT, njegov boks gate trga. Klaso nad vsem, kar je Zavec doslej pokazal.

Po drugi strani pa se naš še nikoli ne tepel za _res_ velike denarje.

Če ga prav razumem, je vse dosedaj zanj samo priprava za preboj v pravo "odraslo ligo", kjer se plačuje s "pravimi denarji"...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tac20 ::

A to zdaj resno?
Ima score 56-3, zmagal je večino elite boksarske v svoji kategoriji in v svetovnem merilu, z izjemo Mayweatherja, ki je še edini superfight ki mu ostane.
Take izjave so naravnost smešne, trenira ga legenda in večkratni trener leta Freddy Roach, ki mislm, da pa zelo dobro ve kaj je obramba pri boksu :)

Boks je denar, denar se potegne od PPV (pay per view), Zavec je zunaj evrope praktično neznan. Privoščim mu superfight čez lužo, ampak treba je biti realen, da Zavec ni neki draw v ZDA, za katerega bi bili ljudje pripravljeni plačat, bi si pa z zmago nad kakšnim zvenečim imenom to pozornost vsekakor prislužil.

Upam da mu uspe.

WarpedGone ::

Sej pravm, da nimam pojma in posledično me imena ne impresionirajo spljoh.
Ja, many maha ko zmešan, to vsak vid ampak rok pred gobcem pa ne drži in posledično požre tut kej kar nebi blo ravno treba. Če nasprotnik uspe pridit do sape seveda, kar je pa redko.
Zbogom in hvala za vse ribe

Okapi ::

a so čez lužo že kdaj slišal za gard?
Gard je za pussyje;) V dobrih starih časih je bil tak fajter s spuščenim gardom Marijan Beneš, če se ga še kdo spomni.;)

O.

Double_J ::



Tle vidite napredek... Zavec bi zmagal, tam nekje do leta 2000, ajde max do 2005.

:D
Dve šivanki...

Okapi ::

TekO ::

Tukaj se tudi zelo lepo vidi napredek, pa še takoj se vidi razliko pri boksu čez lužo:)



Pa še eden meni najljubših KO-jevt. :)



Drugače pa vsa čast Zavcu! Pokazal je da je v Evropi defenitivno številka 1. Vso srečo pa tudi čez lužo, jo bo potreboval. :)
Ideas are bulletproof.

V-i-p ::

Na eno stvar pa očitno vsi pozabljate. Zavec bo šel čez lužo (za razliko od mnogih) takrat, ko bo za boj _res_ pripravljen in nič prej. Ne bo bezljal z glavo skozi zid, brez skrbi.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Double_J ::

Hmm, ne vem no... a so čez lužo že kdaj slišal za gard? O boksu nimam treh jasnih ampak tuki kake obrambe ni vidit. Anyone?




Tle majo nekolk drgačno obrambo...;)
Dve šivanki...

mojsterleo ::

ne vem zakaj je v tej temi toliko dvoma cez zavca. do sedaj je pokazal zelo dober boks, in ni zastonj na petem mestu velterske lestvice. zavec je zelo pameten, gre v dvoboje dobro pripravljen, njegova tehnika pa je do sedaj zelo napredovala. svojo priloznost za boj v zda bo zagotovo dobil, kot receno pa bo sel tja takrat, ko bo pripravljen.

je pa res, da bi bilo malo nespametno takoj startat na mayweatherja in pacqiaota, ker sta po filmih sodec res brutalna borca (oba imata score 3x vecji od vseh ostalih). prakticno nobene obrambe in samo napad ter grizenje nasprotnika, dokler ne omaga. sploh pacquiao se mi zdi, da zna boksati kar preko nasprotnikove obrambe (cez tisto luknjo med rokama direkt v faco), ter vsak udarec kaznuje s kontro. zavec bo v zda nujno rabil nekaj sparinga slabse kvalitete, da se navadi na te fore. mislim da bi bil to prehud preskok v stilu in kvaliteti,ceprav bi tudi za razbito faco verjetno dobil vec denarja, kot do sedaj v celi karieri.

sem pa na filmckih videl tudi nekaj stvari, ki po verziji IBF niso dovoljeni, recimo udarci v zatilje (ravno tisti KO, ki ga je tukaj nekdo oznacil za najbolj zanimivega, je bil zaradi udarca v zatilje), in branjenje s prijemanjem rok.

Tac20 ::

To ni nikakršen prepovedan udarec v zatilje, ampak udarec za ušes oz tam blizu, k je znana točka za KO, podobno kot brada ali pa temple oz. sence

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tac20 ()

ivanuscha ::

Fak tale Pacquiao je pa brutalen norec... teli njegovi posnetki niti malo ne spominjajo na boks Zavca. Pojedu bi ga v drugi rundi pomoje trenutno.

bajsibajsi ::

ivanuscha je izjavil:

Fak tale Pacquiao je pa brutalen norec... teli njegovi posnetki niti malo ne spominjajo na boks Zavca. Pojedu bi ga v drugi rundi pomoje trenutno.


Saj pravim, saj pravim... :)

Brane2 ::

Update:

Na netu je torrent včerajšnjega fajta Pacquiao:Margarito.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Friggin hell. Epohalen fajt. Kar poskakoval sem na stolu. Česa takega že dolgo nisem videl. Pravzaprav, verjetno še nikoli.

5kg lažji pacquiao dela iz Margarita reklamo za margarino in to še celo v 10-ti, 11-ti in zadnji, 12-ti rundi.

Še boljše je to, da je Pacquiao soliden del treninga in priprav izgubil na dobrodelne prireditve in udeležbe, Margarito pa se je pokazal kot precejšen cigan. Poniževal je Pac-Manovega trenerja, ki ima parkinsonovo bolezen in samega Maanyja.

Pika na "i" je to, da je bil Margarito ene 5 kil težji in 15 cm višji. Res boj Golijata in palčka, s tem da mu je palček je*al mater, pa še za ostanek sorodstva je ostalo.

Pac-Man pa je ostal gentleman do konca. Uničevalen, vendar vedno korekten in vljuden.

Tole je boks. Zavcu vse najboljše, samo s tem tipom je bolje, če se ne sreča. Tip je naraven talent za tehniko, hiter ko svinja, jekleno vzdržljiv, fanatičen, s težko roko, pravzaprav obema.

Najboljše za konec - Pac-Man je politik...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Po drugi strani, e tudi nekaj kritik smisla celega fajta.

Baje da je Margarito v bistvu "nastavljen" v pozicijo izzivalca, ki da si je ne zasluži in da so zadnje 4 Pac-Manove zmage v bistvu bolj papirnate, ker da niso proti resno naj-naj izzivalcem.

Mogoče. Ne poznam scene toliko. A vseeno, Pac-Man je _daleč_ nad Margaritom, ki je _daleč_ nad kalibrom Zavca.

Ni mi čisto jasno, kaj misli Simpatikus doseči tam, razen če se misli resno fanatično lotiti zadeve v stilu Zmagaj ali umri v ringu.


BTW: Najbolj svež komentar na YT omenja da je Margarito umrl. Poster je zgleda Mehičan in ni jasno, kako je to mislu.

Valjda ni umrl v bolnišnici ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Pa še alternativni pogled na izbiro borcev:

Against the Grain: On the Pacquiao-Margarito Fight

in sam fajt:

The Harrowing: Manny Pacquiao W 12 Antonio Margarito

Friggin' hell. Še vedno sem pod vplivom videnega. Enkraten fajt.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Icematxyz ::

Seveda gre v politiko, če pa prihaja Dejan Zavec. ;)

Drugače pa ja, težko delo čaka Zavca, ampak sam ne bi dajal ocen o tem, kdo je "prvo razreden" ali "drugo razreden" boksar. Počakajmo na naslednje boje Dejana Zavca in bomo videli, do kod bo prišel, oziroma do kod si sploh sam želi še priti.

Brane2 ::

Nič od tega, kar mo videli pri Zavcu doslej ne pride zraven temu fajtu IMHO.

12 težkih rund in v dvanajsti sta oba tipa dala več od sebe kot Zavec v prvi...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Bor H ::

Je pa res, da je Zavec v vsakem dvoboju boljši in ni resnega razloga da tudi tokrat ne bo tako.

Double_J ::

A mislijo kej organizirat fajt s tistim črncem že?
Dve šivanki...

Brane2 ::

Zdajle gledam stvar že 6-tič. Pravi praznik za oči.

mali tehnik Pac_man proti velikemu uličnemu pretepaču Margaritu.

Pac-Man je na trenutke iskal pot skozi labirint nasprotnikovih pesti skorajda tako kot njegov soimenik v prvih igricah.

Prepričanost vase in pogum, s katerim je to počel, pa že malo spominja na risanke, kjer se recimo Tom sreča z Jerryjevim vaškim sorodnikom SuperMiško...

Res, tole bi čisto komot šlo lahko v zgodovino...

Od trikov iz risank je manjkal samo še tisti, ko miška napihne lastno pest skozi palec na gigantsko velikost in z njo zamacola mačka. >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Okapi ::

Samo tako, mimogrede, tole je bila ena kategorija višje od Zavčeve velterske.

Pa še drugi mimogrede, Margarita so v nekaj prejšnjih bojih sumili, da uporablja obtežene rokavice (povoje na rokah naj bi imel namočene v gips).

O.

Brane2 ::

To vemo. Ampak tudi Pac-Man se je boril z bistveno težjim nasprotnikom.

Poglej si fajt. Na trenutke zgleda kot da se Margarito spravlja na otroka.

V bistvu je Pac-Man s težavo dobil ene 5 kil za ta fajt, drugače je lažji.

Margarita niso samo sumili ampak so mu tudi za en fajt to dokazali. Sumili so, da je to počel že prej, dokazati pa tega niso mogli.

Zaradi tega je bil eno leto suspendiran - mnogi pravijo, da bi moral dobiti čevelj doživljenjsko.

Ampak to ne spremeni dejstev tega fajta- Margarito je bil izredno vztrajen, žilav in pripravljen fajter, ki pa enostavno kljub večji teži, višini, moči, bistveno daljšim rokam ni supel narediti pri Pac-Manu veliko...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tac20 ::

Margarito si naj nebi zaslužilu pozicije iz vidika, da je bil eno leto suspendiran, ker so mu v zadnjem dvoboju najdl v povojih za roke mavec, s katerimi je lahko (kdo ve na koliko borbah) prišel do neupravičene prednosti, npr. poglejte si fajt Margarito - Cotto, margarito je s tem fajtem uničil kariero cotta, tok mu je razbil faco zaradi mavca v povojih, ki so ga najdl potem, v naslednjem fajtu pred začetkom boja z Mosleyom. Fajt se je potem vseeno odvil, v katerem ga je potem Mosley tud nokvatiral.

Brane2 ::

Dobro. Skeširal je brdo denarja, da je bil suspendiran samo 1 leto in njegova kariera je bila odvisna od tega fajta s Pac-Manom, ki mu je naredu Vukovar pred 45K ljudmi + TV publiko.

Meni se je zagabil s tistim preseravanjem pred fajtom.

Justice (kind of) served.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Icematxyz ::

Ampak Dejan Zavec ne rabi mavca v rokavicah, da zmaga. To je razlika potem res velika in v prid Dejana Zavca.

Brane2 ::

O čem ti to ?

Tipu so našli ( mavec ?) a nikjer ne piše, da ga je vvedno uproabljal ali da ga je rabil potem.

SPloh pa, od takrat se je povsem solidno pripravljal.

Poglej si fajt.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Double_J ::

Octuple champion @ Wikipedia

At present, Manny Pacquiao is the first and only boxer in history to win world titles in eight different weight divisions.
Dve šivanki...

Brane2 ::

Wikipedia:

American actor Sylvester Stallone is reportedly in talks with Pacquiao over co-starring in one of Stallone's future films, which is in the planning stages. The film would be Pacquiao's Hollywood debut.[106]


To bi blo zanimivo videt...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Ena zanimiva analiza, ki se povsem ujema z občutkom, ki sem ga dobil:

What we can learn from the humility, empathy and grace of Manny Pacquiao
On the journey of life, I chose the psycho path.

bajsibajsi ::

Kmalu Zavec vs Delgado. Delgado je na svetovni velter lestvici uvrscen 140 mest nizje od Zavca.

jazbec ::

jap
komaj čakam, da ga zavec uniči:D

Bor H ::

V čem je hec da toliko "slabše" nasprotnike jemlje? Ne bi bilo bolje da bi jemal dvoboje s top 5/10?

Okapi ::

Ni hec, ampak biznis;) Imajo promotorji in menedžerji svoje računice.

O.

Bor H ::

Sam verjetno lažje prodaš boj med prvima dvema na lestvici kot prvim in 250im?

Icematxyz ::

Bor H je izjavil:

V čem je hec da toliko "slabše" nasprotnike jemlje? Ne bi bilo bolje da bi jemal dvoboje s top 5/10?


Verjetno moreš najprej "priti v ZDA", za takšne dvoboje? Bomo videli.

Okapi ::

Sam verjetno lažje prodaš boj med prvima dvema na lestvici kot prvim in 250im?
Dvorana v Stožicah bo skoraj sigurno razprodana, tudi s slabšim tekmecem, za ZDA, kjer se kuje glavni denar, pa Zavec trenutno še ni zanimiv, zato tudi ne dobi najboljših nasprotnikov.

O.

bajsibajsi ::

Bor H je izjavil:

V čem je hec da toliko "slabše" nasprotnike jemlje? Ne bi bilo bolje da bi jemal dvoboje s top 5/10?


Zato ker bo moral Zavec precej vec pokazati, da bo sploh lahko boksal oz. imel moznost boksati z vodilnimi na lestvici. Kljub temu, da je uradno trenutno na petem mestu. Prvi in drugi na lestvici sta enostavno premocna in "izven lige" za vecino boksarjev na svetu v velter kategoriji.

mojsterleo ::

Meni je vseeno glede izbire nasprotnika, oz. kje je na lestvici. Vsi vemo, da so američani izredno motivirani, sploh proti pripadnikom manjvrednih nacij, tako da verjamem, da ne bo ravno poceni prodal svoje kože, pričakujemo pa lahko tudi veliko podcenjevalnega trashtalkinga, kar bo še vzpodbudilo folk, da nabaše stožice. Sicer pa, zakaj ne? Folk je lačen vrhunskih zadev, in boljše dobiš samo še v las vegasu.

mojsterleo ::

kaj počne ta tema na tretji strani? anyway, sem bil v torek v vodafone areni, videl borce, pofotkal situacijo, in moje predikcije so: simčič, zavec in cristina hammer: zmaga s KO. dominic bosel - ni pokazal veliko, lahko da bo spušil. če se bo boril še kdo, nimam pojma.

Sicer pa ena hilariozna slikca s tehtanja včeraj:



pa naj si vsak sam svoj komentar izmisli.:D

se vidmo po fajtu, lp

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

RejZoR ::

Delgado mi je prov hecen pa ne vem zakaj :)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

mojsterleo ::

ma čisto v redu fella je. sem bil v torek na ekshibiciji v vodafone areni, pa je čisto rad govoril s folkom in talal podpise. le malo hecno so bili vsi skupaj napravljeni, kot kaki sladoledarji iz čikaga.

bolj je problem to, da v boksu ni nevem kaj, pa tudi pokazal ni na showu kaj veliko. prav nič ameriškega nisem videl v njemu. čisto tipičen slog, morda malo več gibanja,ampak v splošnem precej švoh udarci. ko sta se kazala simčič in zavec, je od udarcev kar pokalo po dvorani. res ne bi želel biti na receiving endu teh udarcev. po moje ni dvoma, da bo SES boxing iz stožic spet odnesu paket KO zmag (zavec, simčič, hammer). razen mogoče dominica bosla, ta tip je še totalen rookie.
««
3 / 66
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UFC - tema (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Šport
975136526 (484) BaTeMaN
»

Mayweather vs. Paul

Oddelek: Loža
162168 (1318) Ganon
»

Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šport
17033979 (27627) Jst
»

Boksarski dvoboj leta z zamudo zaradi težav s spletnim prenosom

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
359512 (6408) Vazelin
»

Cro-cop jih je dubu po pic.. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15618872 (10935) jakaspaka

Več podobnih tem