» »

Boksarski dvoboj leta z zamudo zaradi težav s spletnim prenosom

Boksarski dvoboj leta z zamudo zaradi težav s spletnim prenosom

Slo-Tech - Danes zgodaj zjutraj se je v Las Vegasu odvijal boksarski dvoboj leta, v katerem sta se pomerila Floyd Mayweather in Conor McGregor. Na dogodku se je obrnilo veliko denarja, kdor si ga je želel ogledati, pa je moral globoko seči v žep. Ogled pred televizije ali interneta je bil namreč v ZDA mogoč le s plačilom (pay-per-view) 100 dolarjev, skupno pa naj bi zbrali več kot milijardo dolarjev. Naval je bil tako velik, da ga strežniki niso zmogli, zato si številni kupci niso mogli ogledati dvoboja. Ta se je prav zaradi tehničnih težav s streamingom začel z enourno zamudo. To je eden največjih tehničnih spodrsljajev na velikih športnih dogodkih.

Da je za ogled dvoboja prek spleta vladalo veliko zanimanje, je bilo jasno že pred dvobojem. Več deset spletnih strani, ki so napovedovale, da si bo na njih mogoče zastonj ali bistveno ceneje ogledati dvoboj, je še pred dvobojem dobilo sodno odredbo, da tega ne smejo storiti. Showtime je že minuli teden vložil tožbo, v kateri je od strani zahteval, da nemudoma nehajo oglaševati ogled dvoboja. Ker se to ni zgodilo, je sodišče izdalo začasno odredbo.

Toda uradna spletna stran ufc.tv, kjer si je bilo dvoboj mogoče proti plačilu 100 dolarjev ogledati, ni zmogla navala. Dvoboj so zato preložili za eno uro, a vseh težav niso uspeli odpraviti, saj so se nekateri gledalci vseeno pritoževali, da dvoboja ne morejo normalno spremljati. Težave so si ljudje reševali po svoje, nekateri, ki so imeli možnost dostopa do streama, so ga predvajali dalje s programi, kot je Twitterjev Periscope. Težav pa niso imeli le s spletnim predvajanjem, temveč tudi s klasičnim pay-per-view na televiziji.

35 komentarjev

MrStein ::

Video je bil v nekem glupem web aplikacije, kot je to običaj?

Niso uporabili Multicast (no, saj ga ne morejo)?

PS: Kdo je zmagal?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

blackbfm ::

PS: Kdo je zmagal?


Boljši :))

shintaro ::

meni se ni več dalo čakat, pa sm šel spat. čakali smo s frendom do 4ih, prvo se je on pobral, ob 5 pa sm še spat. bedaki

''kdor si ga je želel ogledati, pa je moral globoko seči v žep. Ogled pred televizije ali interneta je bil namreč mogoč le s plačilom (pay-per-view) 100 dolarje''

aja? in kako je blo pol na sportklub1 ? a sm plačal 100$ brez da sm vedel?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: shintaro ()

AndraZK ::

Glede na napisano stream na sk1 ni bil legalen. Bi bilo zanimivo slisati razlago :-)
The Matrix Has Me...

KoKi ::

V Los Angelesu ali Las Vegasu?

PS: Zmagal je boksar.
# hackable

SlimDeluxe ::

Je popravljeno, zdaj piše "v ZDA". T-mobile arena je v Las Vegasu.
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

Glugy ::

Jz ne razumem; sej so vnaprej vedl koliko gledalcev bo; sej so vendarle moral vnaprej kupt ogled. Če pa niso sposobni zagotovit prenosa za več kot X ljudi naj pa ne prodajajo prenosa več kot X ljudem. Lenobe požrešne.

Dr_M ::

Stevilke za te pretepace so pa se bolj absurdne, kot pri fuzbalerjih. Pa se zanimivi niso tako.
Da pa nekdo kasira za neko storitev, ki je potem ne more izpolnit, pa ni nic novega.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

leiito ::

V Evropi je bil fight €25 za HD, standarna evropska cena za UFC dogodke. Prenos je bil tudi na hrvaškem RTLu z odličnim komentatorjem, veliko bolj realen kot na Showtimu, btw, nikoli nisem razumel zakaj pri nas ni dobrih komentatorjev za praktično noben šport, format prenosa je pa vedno isti, zasičen z reklamami in dolgočasnimi kao strokovnimi komentatorji tipa Prašnikar.

...:TOMI:... ::

Zakaj so tako nesposobni? Če nimajo infrastrukture, naj se poslužijo P2P, kot ima naš RTV za prenos v živo.

Btw, 100 USD je občutno preveč denarja za tak fiasko. Tudi 25 USD je preveč za nek stream. Ampak ok, dokler so ovce pripravljene plačat, ni problema.
Tomi

Okapi ::

Kaj boš šele rekel za karte v dvorani, od 1500 dolarjev naprej.

...:TOMI:... ::

Kaj bom rekel? To:


Ampak ok, dokler so ovce pripravljene plačat, ni problema.
Tomi

Superboyy ::

Nos vihat je pa najlažje.

Magic1 ::

...:TOMI:... je izjavil:

Kaj bom rekel? To:


Ampak ok, dokler so ovce pripravljene plačat, ni problema.

Cene ne postavljajo glede na to, kaj se tebi zdi primerno. Glede na to, da so potegnili miljardo, so zelo dobro ocenili ceno.
Magic

bambam20 ::

Sam sem dvopboj spremljal preko malce slabšega strema, kjer slika ni bila v HD-ju pa sem vseeno preživel in zadržal denar v denarnici.

Okapi ::

Na Sport Klub 1 je bil prenos za vse, ki ga imajo v "kabelski" shemi, brezplačen.

bambam20 ::

Okapi je izjavil:

Na Sport Klub 1 je bil prenos za vse, ki ga imajo v "kabelski" shemi, brezplačen.


Raje gledam malce slabši stream z ameriškimi komentatorji kot pa naše.

Okapi ::

Jaz pa raje ne kradem, če ni nujno potrebno >:D

Unknown_001 ::

Okapi je izjavil:

Jaz pa raje ne kradem, če ni nujno potrebno >:D


Eh? Saj je kanal zakupljen.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Okapi ::

Zato sem pa gledal na SK1. Streami so ukradeni. No, v resnici sem gleda SK1 zato, ker je veliko boljša slika.

Unknown_001 ::

Pa je potem problem v uporabniku ali ponudniku storitve? Če so slednji zajebal si jaz ne bi gnal k srcu. A veš... to je tko, kar je na mizi je ponujeno. (Povzeto iz pregovora)
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Meni je bil pa ta dvoboj neumen. UFC prvak, ki prvič boksa, proti 49:0 Mayweatherju.

Sodnik bi moral dovoliti Connorju, da ko je Mayweather "nastavil" vrat (nasprotnik potem po boks pravilih ne sme tolči), da ga večkrat fajn useka, ker se je žalostno videlo, da je Connor prvih pet rund bil boljši, Mayweather je pa "izkoriščal" boks pravila, da ga je fizično utrudil in potem v deveti rundi tehnično KO.

Ni bilo fer, niti najbolj zanimiv boks obračun ni bil. Samo HYPE. :/
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

krneki0001 ::

V mešanih borilnih veščinah se bori 25 minut in to je imel Mayweather v glavi, ker v boksu pa tega ni. Pustil mu je prvih par rund in Conor se je zmatral, ker je bil potem vidno počasnejši. Pol ga je pa namahal tko kot je treba.

Kragulj ::

Vsem tistim, ki mislite da je ta fiasko bil dvoboj leta, svetujem da si ogledate pravi dvoboj leta, ki bo 16. Septembra. Canelo Alvarez - Genady Golovkin.

Samael ::

Jst je izjavil:

Meni je bil pa ta dvoboj neumen. UFC prvak, ki prvič boksa, proti 49:0 Mayweatherju.

Sodnik bi moral dovoliti Connorju, da ko je Mayweather "nastavil" vrat (nasprotnik potem po boks pravilih ne sme tolči), da ga večkrat fajn useka, ker se je žalostno videlo, da je Connor prvih pet rund bil boljši


Zakaj bi moral sodnik dovoliti karkoli izven boksarskih pravil, glede na to, da je bil Conor izzivalec?

Sploh pa prvih pet rund? A se hecaš? :) Conor je začel eksplozivno in po točkovanju celo dobil prvo rundo, v podobnem stilu nadaljeval še naslednjo rundo vendar če si bil dovolj pozoren udarci niso bili pravi, ni zadeval pri čemer ga je v tretji rundi že začelo matrati - medtem ko je bil Jr. prve 3 - 4 runde defenzivno konstanten, predvsem pa dobro ohranjen. Čisto njegova igra. On ima to izpiljeno do popolnosti.
Ko so v peti rundi dejansko začele padati prve bombe, je bilo heca konec.

Mayweather res ni zdivjal v prvem momentu kot mlado tele, so pa (bodi pozoren na počasne posnetke, če boš match gledal še kdaj) njegovi dobro ciljani in močnejši udarci zadevali.
Conor se je držal presenetljivo dobro ampak daleč da je bil v katerem koli momentu grožna Jr.-ju

Še točkovanje sodnikov:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Jst ::

Samael: Se strinjam z vsem, kar si napisal. Mayweather je defenzivo v boksu izpilil do popolnosti (umetnosti) in kdor ga je kadarkoli gledal, je pričakoval točno to, kar se je zgodilo. Kar sem napisal, "da bi ga moral ene parkrat v prvih rundah usekati", sem napisal zgolj zato, ker se mi je zdelo, da gledam film, katerega scenarij sem prebral.

Meni ni všeč to mešanje športov, kjer vladajo druga pravila. To je bil v bistvu do popolnosti izpeljan PR, Hype in Denar, čisto nič "zanimivega" za ljubitelje ali boksa ali drugih veščin. Holywood film za "rajo". Dvomim, da je v temu dvoboju kdo, ki redno spremlja boks, užival, ali videl kaj zanimivega. Kot da bi sem pomerila prvak v pink pongu in prvak v badmintonu.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

leiito ::

Spektakel pač. Tudi sam raje gledam MMA in boks posebej in nisem bil preveč zainteresiran za ta fight, na koncu sem ga pa vseeno kupil in gledal in ni me razočaral. Če ne drugega, je bila redka priložnost videti kontrast med vrhunskim boksarjem in boksom MMA borca in vse, pohvalam na račun McGregorja navkljub, na momente so njegovo gibanje, footwork in udarci zgledali zelo amatersko. Že res, da je MMA večdimenzionalen, ampak sweet science se zdi ipak bolj kompleksna veda in penzioner Mayweather je to učinkovito demonstriral proti 20 kil težjemu nasprotniku na višku moči in hitrosti.

Bodisi, da so boks uničili promotorji, bodisi pomanjkanje ameriških zvezd, kot šport je s tem dvobojem pridobil na kredibilnosti.

Btw, Conor je napovedal, da bo njegov naslednji fight vs Diaz 3. Can't wait.

bambam20 ::

Kragulj je izjavil:

Vsem tistim, ki mislite da je ta fiasko bil dvoboj leta, svetujem da si ogledate pravi dvoboj leta, ki bo 16. Septembra. Canelo Alvarez - Genady Golovkin.


Kdo sta ta dva ?

Okapi ::

leiito je izjavil:

Bodisi, da so boks uničili promotorji, bodisi pomanjkanje ameriških zvezd, kot šport je s tem dvobojem pridobil na kredibilnosti.
IMHO glavni problem niso promotorji kot taki, ampak WBA, WBC, WBF, WBO, IBF ... Če imaš v istem športu istočasno 5 ali več svetovnih prvakov, nekaj ne štima, in to se pozna na priljubljenosti.

bambam20 ::

Okapi je izjavil:

leiito je izjavil:

Bodisi, da so boks uničili promotorji, bodisi pomanjkanje ameriških zvezd, kot šport je s tem dvobojem pridobil na kredibilnosti.
IMHO glavni problem niso promotorji kot taki, ampak WBA, WBC, WBF, WBO, IBF ... Če imaš v istem športu istočasno 5 ali več svetovnih prvakov, nekaj ne štima, in to se pozna na priljubljenosti.


Če ni zvezdnikov, ki bi privabljali gledalce in tukaj ne mislim zgolj ljubitelje športa.

Dvoboj med Conorjem iN Floydom smo gledali tudi tisti, ki drugače boksa in MMA ne spremljamo.

leiito ::

Ja, sem opazil, da je bila večina komentatorjev "casual fanov", morda jih ta fight pritegne k gledanju MMA, ker gre za morda celo najbolj spektakularen in gledljiv šport na svetu. Sam sem še nekaj let nazaj menil, da je MMA nekaj, kar gledajo tipi v shiny trenirkah, s torbicami in prevelikimi sončnimi očali, demografska skupina, ki se sila redko vpiše na pravo in dokaj pogosto v obratno smer "študija", potem sem pa slučajno začel gledati UFC ravno, ko je McGregor začel svoj pohod po featherweightu, Ronda Rousey pa bila na višku kariere in en UFC event je bil dovolj, da sem postal fan.

Rad gledam tudi boks, predvsem Golovkina in Lomachenka, težko kategorijo sta brata Klitschko naredila preveč dolgočasno, ampak so vendarle UFC dogodki veliko bolj zanimivi, od undercardov in Fight Nightov naprej.

Če kdo želi za pokušino videti v čem je čar MMA, priporočam prvi dvoboj Woodley vs. Wonderboy iz lanskega leta.

Superboyy ::

Samael je izjavil:

Še točkovanje sodnikov:


Dva sodnika sta dala 2 in 3 rundo Floydu, LOL.

Zato je Conor tud imel tak gameplan - jasno je, da Floyda ne more noben premagat po točkah:



A bi rajš vidli, da bi se 12 rund držal nazaj kot Manny v upanju, da mu dodelijo več točk? Edina možnost za zmago proti Floydu je konkretna prednost ali KO. Če je vsaj približno enakovredno avtomatsko zmaga Floyd (oz. katerkoli prvak).

Sem bil zadovoljen z dogodkom. Vsaj zabavno je bilo, za razliko od prejšnjih Floydovih matchov.

bambam20 ::

Floyd Mayweather has now OFFICIALLY joined Michael Jordan and Tiger Woods as the only athletes with $1 billion of career earnings!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

nikolahodin ::

AndraZK je izjavil:

Glede na napisano stream na sk1 ni bil legalen. Bi bilo zanimivo slisati razlago :-)


Zgodilo bi se to. Če bi lastnik avtorskih pravic za ta boks ugotovil da je bil prenos na Sk1 nelegalen. Sk1 bi dobil veliko denarno kazen zaradi kršenja avtorskih pravic. Na koncu bi gledalci to kazen plačali tako da bi televizija Sk1 dvignila tv naročnino za te programe. Za gledalce televizije Sk1 bi bil to velik šok in jeza.

Zgodovina sprememb…

Vazelin ::

Upam da ne vlagate nekih hudih cifer v raznorazne shotcoine v tem balonu.
Da ne bo en dan jok ko bo šlo vse slupaj za pol dol!:D

;)

Falil temo spada v altcoini

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Boks (strani: 1 2 3 463 64 65 66 )

Oddelek: Šport
3286393215 (574) Ganon
»

Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šport
17033492 (27140) Jst
»

Boksarski dvoboj leta z zamudo zaradi težav s spletnim prenosom

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
359424 (6320) Vazelin
»

AlphaGo v goju proti človeškemu prvaku vodi 2:0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9321953 (17715) Rok Woot
»

ufc 141 30.12.2011

Oddelek: Loža
131557 (1335) hgjftftz

Več podobnih tem