» »

Boks

Boks

««
2 / 66
»»

PacificBlue ::

Ja to je bil del taktike, saj je bilo razloženo,tudi od samega Martineza..
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

mojsterleo ::

zavec je spopad takticno dobro izvedel, saj je dovolil argentincu, da je napadal, sam pa je lepo spuscal ciste kontre. argentinec je pokazal predvsem veliko agilnost, ne pa tudi moc. res je prozil veliko udarcev, ki pa so v glavnem bili v celoti ali delno blokirani, to pa prakticno nic ne steje, niti ne utrudi nasprotnika. ko pa je klofnil zavec, jih je model ornk dobu. tako da se ne strinjam z mnenjem, da je argentinca "kr naenkrat" zmanjkalo.

mislim da je ze kr kmalu po zacetku borbe ugotovil, da zavca realno ne more premagati, zato je skusal izsiliti nemogoce. medtem pa ga je zavec lepo pocasi obdeloval. dejansko nekje od polovice naprej ga je zvonec reseval pred knockoutom, ali pa se je naslanjal (na ograjo ali tekmeca, kar ni bilo ravno fer) potem pa je dobil nazaj ravno toliko moci, da je zdrzal naslednjo rundo. vse do zadnje runde.

zdej pa nabit poljaka, pol pa v zda...

black ice ::

Kdaj je tekma s poljakom?

mojsterleo ::

baje da bo junija enkrat, morda v sloveniji.

bosmla ::

Zanima me ce kdo ve kaj vec o Dejanovem sponzorju Free Sal oz "Free $al"?

BlackHole ::

Jaz sem pa upal, da mu bo Zavec speko en direkt v enem od tisti trenutkov, ko je spuščal roke in ga izzival. To je navadno storil takoj po tistem, ko je prejel kako bombo. Ampak tudi prav, že ve, zakaj tega ni poskušal.
LP Marko

Bor H ::

Verjetno je vedu, da martinez iziva in je precej verjetno, da bi se uspel umaknt in bi ga trešču nazaj. Bil bi nepotreben riziko.

MadMicka ::

Bor H, a ko je pa Martinez držal blok, tedaj ga je pa lahko Zavec udaril z manjšim rizikom al kako? Kakšna logika je tuki?

Bor H ::

Logika je v tem da ga je zavec večinoma udaru "nazaj", torej mu je al takoj vrnu al pa mu čez blok prebil. Martinez je pač hitrejši in če bi ga zavec zgrešu (kar je bolj verjetno ko martinez pričakuje udarec) bi ga lahko on precej močno nazaj ruknu.

MadMicka ::

Edini nepotrebni riziko je bil tu za Martineza, ko je brez garda okoli skakal. Ni to nobena past. To običajno naredi tekmec, ki jih je že močno fasal, izgublja boj in mu jeza zamegli zdravo presojo.

Gladi ::

Če nisi bral intervjuja z njim, to je izivanje, ki ga v JAmeriškem boksu srečaš pogosto ravno iz principa ki ga je omenil Bor H.Največ napak seveda ravno narediš, ko si naprimer razjarjen glede nečesa in ga hočeš enostavno spravit na tla zaradi nasprotnikove prepotentnosti.Ampak ti vidiš samo to "maščevanje" in te drugi riziki bk. No Zavec je pameten in hladnokrven moški in se na pravokacije ne odzova.

dzinks63 ::

Kako bi zgledala borba brez garda. Približno takole.

bajsibajsi ::

@dzinks63
Niti priblizno, saj je Zavec igral prevec leseno... V kratkem odseku zgornjega filma se oba borca premikata enakovredno dinamicno.

@MadMicka
To sploh ne drzi, saj je Martinez boksal tako od prve runde, ko ni prejel se nobenega konkretnega udarca. Zavec s takih boksom, kot ga je prikazal v Sloveniji ne bo imel kaj poceti proti "ligo" boljsim boksarjem cez luzo.

Nekdo zgoraj je napisal, da udarci Martineza v telo nic niso steli..itd.. Si kdaj dobil udarec v torso? Kaj pa celo serijo takih udarcev? Ves kako je ko te bolj agilen nasprotnik pocasi lomi? Udarja v rebra in bok, kar iztiska zrak iz pljuc... Hkrati pa je ocino Martinez za 2 ligi "slabsi" boksar, a kljub temu sposoben fizicno odlicno prenesti ducat "zavcevih udarcev v glavo".

Roadkill ::

bajsi: Škoda, da se nisi ti tepel, da bi mi videli kako se to dela.

Najlažje je bit pa pameten, ko sediš na kavču.

Meni se zdi, da je Zavec dobro opravil svojo nalogo. Čeprav je zgledalo, da je argentinec trikrat hitrejši in mu udarci Zavca ne pridejo do živega, se je izkazalo da mu.
Očitno je, da je Zavec izbral eno izmed taktik ki proti takemu nasprotniku učunkujejo. Ja, vrjetno bi ga premagal tudi, če bi se na vso moč zapodil vanj že v prvi rundi. Ampak očitno je predvidel, da je bolj 100% taktika, če ga počasi zmatra.
Pomembno je to, da argentinec ni prišel do prave šanse. Zavca niti zamajalo ni, medtem ko je pri parih situacijah v zadnjih treh rundah manjkalo minimalno, pa bi bil argentinec KOan.
Če pa sodnik ne bi prekinil, bi bil pa 100%.
Prav tako je Zavec konkretno vodil po točkah.
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

Double_J ::



Tedva sta pa res najboljša brez vsake primerjave, samo so fajt odpovedali. Še 50milijonov jima ni bilo dovolj mamljivo.:D
Dve šivanki...

bajsibajsi ::

@Roadkill
Ce ze gres na osebno raven... Najlazje je biti idiot, ko gre za stran katero podpiras.

Kljub temu, da gre za nasega boksarja, ni popolnoma nobene potrebe po subjektivnosti. Tudi nihce ni zanikal, da Zavec ni dobro opravil svojo nalogo. Saj je mar zmagal, a ne?

Koliko borb Zavca si pa ze videl, da lahko trdis da je bila njegova "lesenost" le takticno izpeljana? Ze samo dejstvo izjave, o (kao) poskodbi leve roke v tretji rundi, je vec kot ocitno, da se celo Zavec sam zaveda, da je vsaj polovico borbe diktiral Martinez.. Kar ve vsak, ki je kdaj treniral boks ali ima vsaj nekaj pojma o njem.

Zavec je prikazal odlicen boks. A ne v tej borbi!

ps pozanimaj se kaksen boks je cez luzo, da se ti bo vsaj malo sanjalo. Zavec bi (mislim da) najraje boksal proti Pacquiao-u. S tako borbo kot je bila proti Martinezu, bi Zavec padel pred tretjo rundo... da ne omenjam ostalih. Glede tock pa.. smeh. :)

Zgodovina sprememb…

BlackHole ::

Saj diktirati borbo ne pomeni biti v prednosti.
LP Marko

Bananovec ::

Avgusta pa bomo spet pred malimi ekrani ...

mojsterleo ::

čas da spet malo odpremo to temo. torej v soboto 4.9.2010 ob 22h bo dvoboj med zavcem in rafalom. danes (1.9.) bo mogoce oba borca v zivo videti tudi v MB (ob 14h na trgu svobode) in v LJ (ob 18h na presernovem trgu). kaksne so vase napovedi?

tadvet ::

Trda bo.

mojsterleo ::

po moje bo zavec zmagal. sploh ni res, da ni napredoval od prejsnjega dvoboja, kot je to rekel rafal. mislim da je bila ravno tisto velika sola - sola, da je najbolje nasprotnika razbiti ko kanto, in potem noben sodnik ne more prirejat rezultatov, kot je bilo na poljskem, ko je bil dvoboj izenacen, zavec je minimalno izgubil po tockah. zavec je veliko pridobil na moci in eksplozivnosti, samo poglejte, kako je nabil zadnje 3 nasprotnike (hlatswayo, mirando, martineza). vse 3 s KO. in to argentince, k so trenirani, da ostanejo na nogah.

Icematxyz ::

Prvi dvoboj sem gledal. Tokrat bo zmagal Dejan.

mojsterleo ::

vceraj sem bil ob 18h na presercu v lj, bilo je kr zanimivo, ene 500 nas je bilo. predstavili so nekaj borcev, ki se bodo pomerili v soboto, 1 nemc, 2 slovenca (1 zlo majhna babnica, sem mislil da se zafrkavajo, pa so potem rekli, da je kao v supermusji kategoriji, no whatever), zavec in rafal. rafal je pokazal svoje znanje s kolebnico, in nekaj boksarskih poz, ki jih je na koncu zakljucil s kickbokserskim helikopterckom, najvec je pozel zavec, ki je bil dejansko na voljo vsakemu za stisk roke, podpis ali slikanje, tip je res zlo uredu. sem dobil podpis. na ekshibiciji je pa skor odpihnil dzemskega iz ringa hehe. njegova desnica je res prava batina.

po prikazanem sodec je rafal zlo mocen atlet, ampak zavec pa ima res brutalen udarec. edino kar je mogoce problem je to, da je rafal po moje precej vecji od zavca, kar bi znalo biti malo problem. sam jaz sem preprican, da bo ptujcan nabil poljaka, ker saj veste, da se vsak stajerc, ki gre s pasom od doma, mora tudi vrnit z njim domov, drugace bi zena to opazila.:D

jrtjtejtt ::

Nisem gledal prvega dvoboja ampak kot pravijo, bi moral že takrat naš zmagat. Ampak takrat še ni bil prvak, če bo šlo sedaj na tesno, bo malo drugače. Je pa Dejan zelo samozavesten, Poljak pa provocira oz. sam sebe hrabri, kar kaže (vsaj meni se tako zdi), da ni prav prepričan. Dejan po drugi strani je miren kot ponavadi, kar mi da vedeti, da ima stoodstotno zaupanje vase.

dzinks63 ::

Zavec je začel zelo dobro, udarci padajo iz vseh strani, toda Poljak je žilav, tako da bo potrebno preliti še veliko znoja do zmage.

Brane2 ::

Ujel sem 10-12 runde.

Takrat je kazal Zavec neko prednost.

A so bile prejšnje podobne ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zheegec ::

Razen 1 runde praktično celo tekmo, ja.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

bond007 ::

Ampak je poljak žilav ko kur... Te sodniške odločitve so nakoncu vedno tak tak, če hočeš bit siguren je K.O. edina opcija.

USS Liberty ::

čestitke Dejanu....
škoda pa, da smo morali spet balkanskega kavboja gledat....
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

steev ::

Zheegec je izjavil:

Razen 1 runde praktično celo tekmo, ja.

Se ne strinjam. Zavec je bil tisti, ki je več napadal, poskušal, samo malo je bilo čistih udarcev. Je imel Poljak zelo dobro obrambo. Jaz mislim, da je bil dvoboj dobljen v zadnjih dveh ali treh rundah. Drugače pa svaka mu čast.

Edit: USS Nimitz, ti pa ne teži s tem političnim povsod.
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

Bor H ::

Nimitz, prosim ne vlečt politike v to temo.

Čestitke Dejanu, mislim da bi dobil knockout, če bi bila še kaka runda.

gzibret ::

Zmagal smo ;)
Vse je za neki dobr!

ivanuscha ::

škoda pa, da smo morali spet balkanskega kavboja gledat....



Nimitz, prosim ne vlečt politike v to temo.


Pač zastonj reklamo si dela...sicer pa ni Nimtz privleku kavboja notr, ampak je kar sam prišel na tekmo poleg ostalih nebodijihtreba...

Sicer pa čestitke Zavcu, car je. Poljak se je pa skoz neki skup vleku, pa vseen jih je kr dobr fasu :)

Zgodovina sprememb…

BALAST ::

Po moji oceni je Zavec zmagal najman za 30 točk razlike!
kako so sodniki lahko namerili samo 6 točk razlike (117 : 111)? 8-O

vorantz ::

Poljak je imel edino prednost s svojimi grdimi triki (sodnik ga je konstantno opozarjal) :/
Drugače je pa zavec dominiral in je bilo videt, da bo zmagal že zgodaj

Bor H ::

Eh, eni ste neverjetni, namest da bi se veselil zmage se obremenjujete s politiko v soboto zvečer. Če vam je pa 2x 1.5 sekunde obraza uničl večer je pa to zrelo za zdravljenje.

/over and out

Double_J ::

Že začelo se je hecno, s kadrom Pahorčka kako nekaj zoblje. To nekako pogasi borbenega duha.
Dve šivanki...

Brane2 ::

Double_J je izjavil:

Že začelo se je hecno, s kadrom Pahorčka kako nekaj zoblje. To nekako pogasi borbenega duha.



V bistvu sem stalno potiho upal, da na ta način poskuša kamerman pomagati potencialnemu snajperju, da ga lažje najde v publiki... >:D

Kar pa se boja tiče, fajn. Zavec je bil boljši, kar se je koneckoncev videlo tudi po obrazih.

Poljak je bil solidno potolčen, Zavec pa brez sledi.

Zelo solidno se je boril glede na 10+. rundo, edino rahlo me je razočaralo da ga s toliko napadi ni uspel zrušit.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

hotlips ::

Bravo Zavec!!
Mankala je samo pika na i. Sicer pa domonantna borba, kar sta opazila tud sodnika, poljaka pač ne mormo upoštevat in je sramota, da lahko tako pristranski sodniki sodjo.

Glede pik pr boksu je pa tko, da jih zmagovalc runde dobi 10, poraženc pa 9, zdej če pride do knock-downa, pa se nasprotnik pobere, se zmagovalcu runde šteje 10 poražencu pa 8. Se prav da so dones sodniki (najverjetneje) sodil 9 rund Zavcu 3 runde pa Poljaku.

lp.hl

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hotlips ()

Brane2 ::

Ja, Poljak je bil res svinja, če so bile tudi ostale runde take.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Icematxyz ::

Pred iztekom 8 runde me je malo zaskrbelo. Ampak jo je Dejan prebrodil. Drugače pa objektivno gledano je bil Dejan boljši boksar celoten dvoboj. Že z vidika da je Rafał Jackiewicz bil izzivalec. In mu neodločen rezultat ne bi pomagal. Je preveč deloval defenzivno. Res pa je, da ne vem če bi Jackiewicz zmogel tempo, ki ga je diktiral Dejan Zavec. Če bi se Rafał Jackiewicz bolj odprl in napadal. Bi po moji oceni padel pred iztekom dvoboja.

Boks je (razen sklanjana glave s strani Rafał Jackiewicza) bil dokaj čist. Rafał Jackiewicz je kvečjemu kakšna 2 krat uporabil kakšno bolj umazano potezo. Ampak nič takšnega, da bi mu sedaj na veliko očital.

Poljski sodnik je pa je morda z svojo oceno lahko Dejanu tudi v neko zadovoljstvo. In potrditev. Da prvi dvoboj med tema tekmecema verjetno ni bil popolnoma pošten. Z vidika sojenja. Ampak to je zgodovina.

Dejan Zavec ostaja prvak



Vir slike

S to zmago je Dejan Zavec potrdil, da je nesporno on tisti boksar, ki si v tem trenutku zasluži biti svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji IBF. In menim, da se lahko svetovni prvaki v drugih kategorijah začnejo zastavljati vprašanje. Kdo je pa ta Dejan Zavec. In predvsem kako dolgo še želijo odlašati. Preden bodo svojo titulo predali v posest Dejanu Zavcu! Bravo Dejan Zavec novi - stari svetovni prvak v boksu!

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

bajsibajsi ::

Lep boks obeh.

Zdaj pa, da vidimo ce bo res sel cez luzo in nemara celo boksal s Pacquiaotom; ko ga je ze ravno (spet) omenil. Najboljse da vzame s samo se Poljaka v ring proti njemu. 2 vs 1 vsaj ne bo prehitro konec... :P

Sims ::

Kot nestrokovnjaku, mi je Dejan deloval dosti boljši, tudi na koncu je izgledal "svež". Bolj mi pade v oči, kako je lahko sodil Poljak?. Le trije so, naj izberejo neutralne. Kar se je videlo po točkah Poljaka 114:114. WTF?

USS Liberty ::

Zavec je sedaj že peti na svetu v velterski kategoriji... pred njim je samo še tista največja špica kot so Mayweather, Pacquiao.... Zavcu so sedaj odprta vrata do največjih borb v Las Vegasu, kjer se ne kasira samo desetine tisočev dolarjev, ampak desetine milijonov dolarjev... Upam, da Zavec osvoji naslov še po kakšni verziji...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

ivanuscha ::

Koliko verzij pa obstaja in kakšne so razlike na hitro?

USS Liberty ::

obstajajo štiri verzije WBO, WBA, WBC in IBF.... razlike med verzijami so v bistvu samo v tem, da imajo nekatere malo bolj zveneče prvake po različnih kategorijah, po kilaži boksarjev v različnih kategorijah, so pa vse verzije enake...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

black ice ::

Jan Zaveck? WTF?

Roadkill ::

Jan Zaveck je njegovo internacionalno ime, ki tujim komentatorjem ne dela problema pri izgovorjavi.
Je pa lepo videt, ko kak komentator malo bolje pozna sceno in pove njegovo pravo ime. :)
Ü

Icematxyz ::

BoxRec



Vir:BoxRec

Slika malo za zgodovino in pa za neko zavest.

Kaj dejansko je Dejan do tega trenutka dosegel!

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

mojsterleo ::

kot sem rekel ze pred tekmo, je bil zavec res dobro pripravljen, in poljak ni imel nobenih moznosti. njegovo napredovanje v tehniki je neverjetno, saj so njegove serije v vsakem novem dvoboju bolj natancne in destruktivne. to je se toliko bolj presenetljivo, ker je nastopil poskodovan.

knockout je nekje od 9 runde visel v zraku, vendar se je poljak uspel obdrzati na nogah, in upati na goljufive sodnike. se vedno mi ni jasno, kako lahko plasirajo noter sodnika iz iste drzave, ko je jasno, da bo izdatno podprl svojega kandidata. o kaksnem neodlocenem izidu, kot ga je napovedal poljak v tockah ni bilo ne duha ne sluha.

zdelo se mi je, da zavec v ta dvoboj sploh ni vlozil 100% svojih moci, saj je bil na koncu videti zelo dobro, in bi zmogel zagotovo se nekaj rund tega dvoboja, medtem ko je bil poljak povsem zdelan. pa tudi sicer mislim, da so taki boksarji za svetovno kvaliteto, kot je zavec, prava zalitev. zavec mora nujno oditi v zda, in se boriti z najboljsimi v svoji kategoriji. preprican sem, da lahko premaga se kaksnega borca izmed tistih najboljsih.
««
2 / 66
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UFC - tema (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Šport
959132966 (912) oo7
»

Mayweather vs. Paul

Oddelek: Loža
162145 (1295) Ganon
»

Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šport
17033609 (27257) Jst
»

Boksarski dvoboj leta z zamudo zaradi težav s spletnim prenosom

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
359446 (6342) Vazelin
»

Cro-cop jih je dubu po pic.. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15618788 (10851) jakaspaka

Več podobnih tem