» »

Kako poteka wireless?

Kako poteka wireless?

mikena ::

Imam eno vprašanje za tiste, ki ste bolj na tekočem z internetnimi povezavami, z internetom na splošno in to. Jaz se namreč nikoli nisem preveč razumela v te stvari.

Torej zanima, če ima kdo od vas doma wireless internet, da ima pač wireless po celi hiši...jaz sem namreč že sita tega smotanega kabla in bi zelo rada imela ta wireless, sploh ker imam laptop in bi ga potem lahko prenašala nemoteno po hiši.

Kako se to zrihta? Kako se to uredi?

Pa še eno vprašanje... ta prenosljiv modem, ki je v bistvu kot nek USB ključek in se ga samo priključi na prenosnik (klik)... no a kdo ve kako in kje se to lahko nabavi?

Zelo bi vam bila hvaležna za vsak odgovor!
  • spremenilo: mikena ()

bluefish ::

Ta "prenosljiv modem" je namenjen povezavi na mobilno omrežje in zadeva stroškovno ni preveč ugodna.

Za wireless potrebuješ brezžični usmerjevalnik (wireless router) in brezžično mrežno kartico v računalniku (lahko v obliki USB ključka ali samostojne kartice). To je na splošno vse.
Doseg routerja je odvisen od sten, nadstropij etc. Načeloma v normalni hiši ne bi smelo biti problema z dosegom - če je, pa lahko podaljšaš domet s pomočjo še enega routerja, ki se vede kot repetitor.

mikena ::

Hmm... to pa nisem vedela, da je prenosljivi modem odvisen od mobilnega omrežja :|

Hvala za odgovor. Sedaj mi je zadeva malo bolj jasna :)

blackbfm ::

in zadeva stroškovno ni preveč ugodna.

V bistvu sploh ni ugodna..pa še kvaliteta storitve je za moje pojme na nizkem nivoju.

Načeloma imajo prenosniki že vgrajeno brezžično mrežno kartico, tak da verjetno rabiš samo usmerjevalnik. Nekako takole mora izgledat

Stacionarne računalnike pa je pomoje smiselno priklopt kar na kabel, zaradi zanesljivosti/hitrosti/varnosti..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569615 (6444) c23po
»

Wireles povezava

61445 (1196) Jan23
»

Kateri router za domačo uporabo

Oddelek: Kaj kupiti
252538 (1941) Karen
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544097 (19637) imallears
»

Brezžična povezava in prenosnik

135693 (5223) thierryhenry

Več podobnih tem