Forum » Operacijski sistemi » kubuntu - sharing - root geslo
kubuntu - sharing - root geslo
dba ::
Na kubuntu mašini bi rad nastavil eno mapo, da jo vidim in uporabljam tudi na win mašinah... Kako to najlažje?
in druga zadeva: če kliknem mapo z desno, in dam properties, imam možnost share - vendar me vpraša za geslo...
katero geslo? ker ne zagrabi nobeno :D ne od userja, ne root (nastavil sm z sudo passwd root)...
kako je točno s tem?
in druga zadeva: če kliknem mapo z desno, in dam properties, imam možnost share - vendar me vpraša za geslo...
katero geslo? ker ne zagrabi nobeno :D ne od userja, ne root (nastavil sm z sudo passwd root)...
kako je točno s tem?
dragana ::
Načeloma je to geslo uporabnika, ki je instaliral sistem. Če ne gre drugače, zaženi program, v katerem si dal desen klik na mapo kot superuser. To narediš tako, da v terminal vpišeš npr "sudo dolphin", vpraša te spet po istem geslu in nato vse urediš z desnim klikom (in naprej) brez gesla.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 337761 (1101) | LightBit |
» | Kako priklopiti NAS na Linux računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1345 (1052) | black ice |
» | MacGuard nova verzija MacDefenderjaOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 3857 (3106) | kriko1 |
» | Fedora in Red Hat strežniki kompromitirani! (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 9308 (6851) | MrStein |
» | dostop iz linuxa do datotek v win xpOddelek: Operacijski sistemi | 2233 (1782) | palma |