» »

Kabelski internet

Kabelski internet

Hux ::

Zanima me ce je to kaj odvisno od vremena recimo vceraj ko je pisalo in ni blo slike na TV za kako minuto a te net tudi nedela kar bi bilo edino logicno ampak kdo ve! torej?

Mikrohard ::

Ne vem, če je odvisno ... toda meni je že večkrat kabelski internet izpadel, če je prišlo do kakšnega naliva (Tele-TV)

Balandeque ::

Zagrmi in telemach izpade za 8 ur... sinoči....
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

SLOWWWeb.net ::

:D ta je dobra
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Fury ::

emm a je mogoce kdo od vaju iz fuzin? ker ce ja pol je to krivo k mate kable po zraku napelane :)

Hux ::

Hm ne smao logicno bi bilo da ce TV izpade da internet tudi nedela ne? Hm... Kaj pa teletext? V katero podrocje frekvece spada a pod slikovni al pod internetno?
Jaz sploh nevem ce bi mi internet delal vredu ker mam nemrec tak posrano sliko da je kr hudo. Na 2 in 3tji televiziji na prvi se je kr vredu.

Djuro ::

Pr men sploh ne rab nč grmet, pa Telemach kar kakšn tedn ne dela. Pol jih pa morm prasce skor na kolenih prost, da zadevo uštimajo tko, de dela kakšn mesc pol pa jovo na novo. Mi je žou, de sm sploh uzeu kabl. Sicer poznam polhn folka, k je zadovoljnih z njimi, ampak mene je**jo da je groza. K bi jih vsaj stožu lahko!

Hux ::

Si cu tisto nevem ce je res ampak sem bral na siol foromu da ce reklamiras kabl torej ga odjavis ti castiji 30 jurjev za ADSL :=). Sicer se vedno ostane ISDN tak da erm.. Kolk pride najcenejsi ISDN paket jaz sme nemrec takrat najdrazjega vzel.

Ampak nevem ce je to res prebral sem na siol foromu.

SasoS ::

Častijo ti ADSL če si SiOLov naročnik pri kablu...Kar se pa izpadov tiče je pa popolnoma odvisno kaj izpade. Če vržne ven ojačevalec pred tvojo bajto je logično da ne dela ne net ne TV. Če strela zadane v TV postajo, potem crkne pač samo TV :D. Teletext je shranjen v nevidnih vrsticah zraven kanala (od 625 vrstic pri PALu, jih TV pokaže samo tam okoli 575). Če imaš slabo sliko kliči operaterja in teži...bojo pršl mert, pa povedal kaj je narobe...

Hux ::

ja saj Siolov narocnik. A nimajo vsi kabli bandwith od Siola? Nekaj se je sicer arnes drugo pa s enisem cu.

perci ::

nope - niso vsi telemachovci pri istem providerju

jaz konkretno sem na siolu in ne morem drugam grrrr....
imaš pa možnost izbire še perftech, volja, arnes
Če imaš docsis standard modem lahko potem mirno menjaš providerja, kar v praksi pomeni, da maš nekaj konkurence.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Djuro ::

Ma lahko menaš providerja. Sem se glih pred kakim mescem mal pozanimou, ker mam prek TM kabla in SIOLa 384/128 hitrost za 8 jurjev, medtem ko ma sosed 512/128 TM/TM za isto ceno. Sam kaj, ko hoče TM za zamenjavo dodatnih cca 8 jurjev, pa pisno odpoved, pa ne vem kaj še vse. Glede na težave ki jih mam zn njimi pa skorej raj ostanem pri Siolu. Sem se pa tut pozanimou na Volji, kjer je nekaj manj pisanja prošenj, ampak TM ti še zmerej zaračuna zamenjavo providerja.
Ni mi pa noben mogu povedat, kolk ma Volja dostopa v tujino, kakšna povezava je med Voljo in TM.
A če presedlaš na ADSL, kaj ti pol 'častijo'. ADSL priključek (+modem) al tut ISDN (ki ga nimam)?

perci ::

Djuro: kater modem imaš? Jst mam Terayona in mi je model rekel, da se pri meni ne da. Sem iz Šiške.

Djuro ::

Radiator = Lancity
Sem pa iz Vižmarij (Šentvid)

Hux ::

Kaj ma veze kaki modem mas za menjavo ponudnika? Sej tudi ce ma DOSIC al kaj je ze ki so ga meli tu ko sem jaz zaj sicer nevem mislim majo druge ze vglavnem mej ti tam modme pa KKS tu in si na istem kot z vsakim drugim modemom. Ce ni drugega providera ti nic ne pomaga torej kaj zaj?

Lih sem se pogovarjal z enim ko ma KKS in pravi da ma na KKS CS serveru 15-30 pinga jaz na ADSLu ga ma 60 tam. NA SIolu mam od 11-30 nekje v mes se drzi on pa pravi da ma na siolu 30. In v tujini ma 50 torej kaj zaj pizdo sej je kabl te bolsi.

SasoS ::

Kater modem imaš JE pomembno ker ne podpirajo vsi večih ISPjev na isti omrežju. Terayon in NeMo ziher ne podpirata, za Lancitija ne vem, DOCSISi (to je standard in ne firma modema!) pa ima to v specifikacijah.

Djuro: Volja ima 155Mbit v tujino (piše na njihovih straneh). Promet med TM in Voljo gre preko LIXa (100 Mbit), ampak če imaš kabel pri njih je povezava po vsej verjetnosti direkt do headenda (ker je LIX samo za peering promet). Slabost Volje je, ker nima peeringa z SiOlom in gre promet preko tujine (hvala bogu gre sedaj preko VIXa - Vienna Internet Exchange, včasih je šlo preko cele Evrope). ISDNja ti Siol NE časti - ker to plačaš Telekomu.

roscha ::

Lancity NI DOCSIS kompatibilen.

By!

Yohan del Sud ::

Trenutno dva meseca na kablu, volja via telemah, vič (baje eden od dveh uporabnikov :)...

Gre... ampak košta 12ksit za male podjetnike (na roko napisane položnice, he...) in par ksit manj za fizikalce...

Djuro ::

Sej v firmi kjer delam (na Viču) mamo tut kabelske modeme (3) od tega dva 512/128 in enega 1024/384 (oz nekaj podobnega, az UL sem prepričan da je 384, za DL pa ne). Tukaj v 99% dela, medtem ko na doamčem koncu dela 50%.

Vsekakor bom jeseni menjal providerja. Ampak kaj se mi bolj splača TM ali Volja. No, vsaj po prvih razgovorih z njimi sodeč, so na Volji neprimerno bolj prijazni.
Zanimivo: ko sem se na Siolu zanimal zakaj imam (doma) še vedno samo 384DL, med tem, ko vsi ostali providerji ponujajo 512 za podobno ceno, so me napotili na TM, na TM pa so rekli da naj se obrnem na Siol. Na koga torej?

chebeltza ::

Yohan... kje oz. kako za hudicha si se dokopu do kabla na vichu?? 8-O ...jest se moocham ze 2let! sam shibajo me sm pa tja pa poshilajo ponudbe, ko pa hochem narochit, mi pa rechajo, da ni mozhno ;(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1049555 (7237) flipflop
»

Nemo vs. DOCSIS

Oddelek: Omrežja in internet
232017 (1532) undefined
»

Kaj menite o kablu rpi Telemachu?

Oddelek: Pomoč in nasveti
281428 (1008) Rogue Jedi X
»

siol ADSL (reakcija kablasov) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1379354 (6413) AlienRex
»

telemach kabelski internet vs. adsl (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
544464 (3362) Uporabnik

Več podobnih tem