» »

Situacija

Situacija

Dr_M ::

No dons je kolega Hornet na nasem zlo zdolgocasenem irc kanalu izjavil naslednje:
Ce shizofrenik grozi s samomorom - imamo situacijo s talci?

zdej pa me zanima kaj vi menite o tem? :D
  • spremenil: Dr_M ()

Tomi ::

Shizofrenik načeloma ne bo grozil s talci, razen, če je res hudo. Res je, da lahko postanejo shizofreniki kar lepo nasilni, samo je poznam pa veliko primerov, da bi ravno ubijali. Lahko se sicer zgodi, da grozijo, kar pa se da rešiti. Sicer pa, ob tem primeru svetujem ogled Čudovitega uma.
metrodusa.blogspot.com

Dr_M ::

hm..ok lepo si povedu, sam mislm pa da nisi dojel bistva.ce ma razdvojeno osebnost oz vec osebnosti,lahko grozi da bo ubil drugo ki mu ni usec, ampak se ne zaveda da bo se sebe ubil?tko nekak si jst predstavlam te talce :D :D ubistvu en clovek, vec osebnosti.

Tomi ::

Tale post sem kar pričakoval, glede na to, da je bila tema napisana nekako dvoumno.
Torej, gledano iz tega stališča, je pa zadeva taka, da pri posebnih psiholoških stanjih zadeva ni tako preprosta, kot pri klasični psihologiji. Ker se ne more vedeti natančno, kdo je v prvem kadru. Samo vseeno se mi zdi, da sebe ne bi mogel kar tako ubiti.
metrodusa.blogspot.com

Dr_M ::

mislm, se dokaj normalni ljudje delajo samomore, pa jih nebi psihicno bolni.ali pac ne?:\

Tomi ::

Ja, samo normalni, če jim lahko tako rečemo, so vedno trezno premislili, kaj bodo naredili. Ne vem, če lahko ima čustveno labilna osebnost toliko moči, da naredi kaj takega. Ali pač.
metrodusa.blogspot.com

Dr_M ::

verjetno ne bova se hmal tega vedla, upam.:)
sam a se bova sam midva menila al bo se kdo drug kej povedu?:)

Airskull ::

človk ni glih normalen če gre samomor delat se ti ne zdi?
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

Tomi ::

Ni nujno, da ni pri pameti. Kaj pa recimo samomoor iz časti, ki je bil še kako priljubljen v času starih, razvitih civilizacij.
Vsak, ki dela samomor, če seveda to ni najstnica (spol namenoma izbran), ima nek določen razlog. Samo meni ta ne bo verjetno nikoli znan.
metrodusa.blogspot.com

DavidJ ::

Haha, Dr_M, nism si mislu, da bos to objavu.. pa tisto z mojim imenom je bila sala. :)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Airskull ::

kle bi pol jest reku da tud stare razvite civilizacije ki so poznale "častne" samomore niso ble glih pr seb. men osebno se zdi(nisem kirstjan) da samomor ni častna smrt.
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

darh ::

Grim... na Japonskem so samurai to kar naprej delal :) Če je samurai dočakal pozno starost - kar je bila seveda redkost je naredu harakiri (ehm.. mislm da se tako reče). Ker je bila edina častna smrt za samuraia smrt v boju, je bila to edina druga možnost. Japonci, kakor vsi vemo so ZELO veliko dali na čast. Enako velja za kamikaze - zdelo se jim je častno umreti v boju.
Excuses are useless! Results are priceless!

Airskull ::

sej to vem sam vseen se mi samomor ne zdi čestna smrt. V boju umret pa ne rečem.
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

Kaboom ::

Grim: zakaj pa potem uporabljaš wc papir civilizacije ki ni bila čisto pri sebi ? (samo predvidevam da ga uporabljaš :D )

kamikazeji niso vedno umrli po želji, čeprav so šli "prostovoljno" (v narekovajih ker so bili pijani in ker so jim mahale lepe mlade device ob vzletu, h katerim "so se peljali") v smrt, včasih so se tudi želeli vrnit ampak so UPS imeli premalo goriva pa napoti nazaj ČOF v vodo (in ne, niso šparali z gorivom)... tako da so v vsakem primeru umrli kot heroji...

v 2.sv.v. je bilo drugače kot v tisti "ne čisto pri sebi" civilizaciji pred tisočletji...

uf, daleč se je razvil ta stavek namenjen kot šala... saj je smešen :))
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Loki ::

xbite obrednemu samomoru samurajev se je res reklo harakiri, nisem pa povsem preprican, da so to naredili, ko so docakali neko doloceno starost; so pa nekateri naredili le-ta samomor v primeru, ko jim je umrl gospodar, medtem, ko so se nekateri zaceli potepati naokoli sami, se scasoma zdruzili v vecje skupine in formirali predhodnico danasnje japonske mafije (jakuze?) - bili so tudi zelo znani po svoji krvolocnosti (zelji po ubijanju), pogostih ropih ipd.

kaboom kamikazam niso mahale nobene device, ker so (vcasih) vzletali tudi z letalonosilk, na katerih (tedaj) ni bilo zensk! :)) , mahali so jim le njihovi kolegi (tudi kamikaze), saj so z prostovoljnim izletom v smrt pridobili veliko spostovanje v oceh drugih.
Na svoje polete tudi niso leteli opiti, saj so tik pred poletom spili samo eno skodelico (tiste majhne japonske) sakeja (japonska alkoholna pijaca), kar niti pod razno ni bilo dovolj, da bi jih opijanilo ter jim zameglilo presojo do te mere, da bi se po svoji volji zaleteli v sovraznikovo ladjo; marvec je bilo za njihovo koncno odlocitev za smrt pomembnih vec dejavnikov, kot npr.

-pomanjkanje goriva - ko so prileteli nad sovraznikove ladje (namenoma ne bom napisal ameriske, ker bi v tem primeru izpadli kot navadni teroristi), jim je merilec kolicine goriva kazal, da so rezervoarji ze skoraj prazni (razdaljo, ki jo bodo opravili, so dokaj natancno izracunali), tako da so se zavedeli, da bodo umrli v vsakerm primeru - ce jih ne bodo pokosili nasprotnikovi protiletalski topovi (kar se je zgodilo dokaj hitro, saj so imeli tako zeri - ki so bili ponavadi uporabljeni - kot tudi vecina drugih lovcev in bombnikov minimalen oklep, da so lahko zmanjsali tezo na minimum ter tako izjemno pridobili na ucinkovitosti - beri manevrirnih zmoznostih), se bodo zrusili v morje, ko jim bo zmanjkalo goriva oz. tretja moznost - da izpolnejo svoje poslanstvo ter se zaletijo v nasprotnikovo ladjo, kar se je v tistih trenutkih zdela verjetno najbolj logicna (razumna) odlocitev.
dejstvo, da so videli svoje tovarise, kako so strmoglavili nad ladje, patriotizem, ipd.; nenazadnje tudi urjenje samo, ki so ga prestali preden so sli na zadnjo pot.

Ce ze govorimo o kamikazah, je dejstvo, da so jih imeli tudi Nemci (2. SV seveda), vendar so jih uporabili veliko prepozno (rusi so prakticno ze trkali na vrata berlina) ter premalo ucinkovito (namen so imeli podirati mostove, ki so ostali celi na poti med rusko vojsko in berlinom, a so naredili le simbolicno skodo ter zaustavili rusko vojsko za samo nekaj dni!).

madmitch ::

Kamikaze po tej teoriji lahko imenujemo tudi marnariško pehoto, ki se na sovražnikovo obalo izkrca z desantnimi čolni. Večina le teh je narejenih tako, da se lahko! ob izkrcanju vojske, samodejno uničijo. To ni narejeno zato, da silna tehnologija nebi padla v roke nasprotniku, temveč kot psihološka ukana, ki vojsko stimulira v boju s sovražnikom, saj ji je onemogočen umik.
Enaka ukana (le obrnjena) je uporabljena pri gradnji ladij, kjer je v strojnici narejeno nekaj zasilnih izhodov, z namenom, prepričati posadko, da ima izhod in lahko rešuje nastalo krizno situacijo (recimo požar) nekaj dlje, kakor bi jo brez teh zasilnih izhodov.

Samomor lahko naredi tudi, drugače popolnoma normalna oseba, pri kateri je zaradi določenih trenutnih okoliščin prišlo do kratkotrajnega, recimo temu, neuravnovešenja.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

Airskull ::

Loki, na letalonosilkah s katerih so vzletali kamikaze, so bile dečve, to pa vem zato ker je bil pred kratkim na nacionalki en dokumentarc.
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evtanazija - zakaj tabu? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
31562276 (57639) jype
»

Umrl pilot, ki je odvrgel prvo jedrsko bombo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
29511140 (11140) lufthammer
»

V Sloveniji zaradi samomora letno umre 600 ljudi

Oddelek: Loža
303728 (2934) Matev
»

Ukinitev vojaskega roka

Oddelek: Loža
492871 (2069) Chessman

Več podobnih tem