» »

Ukinitev vojaskega roka

Ukinitev vojaskega roka

Tr0n ::

http://24ur.com/naslovnica/slovenija/20...

Vasi komentarji? 2006 ali ze letos? Realne moznosti?
  • spremenilo: Tr0n ()

sti-verVII ::

upam, da jo bodo se prej kot v 6 mesecih!!!!!>:D

Ta nasa vojska oz. sluzenje je cista zguba cajta.

YiMMi ::

:P Se ne strinjam stabo sti-verVII....
Res je da je danasnja vojska zelo slabo organizirana in je
cista zguba denarja.....
res pa je da je sluzenje vojaskega roka nekaj ..kar se na da kar tako opisat.....ce bi ze bil v vojski in bi znjo opravil za vselej bi bil sedaj mojega mnenja...
in nebi kritiziral vojske....in bil za njeno ukinitev....
meni je vojska spremenila zivljenje....
nekako tako bi rekel zacel sem razmisljat o prihodnosti....ali po domace (sem se kar zresnil)
in postal bolj odgovoren..kot sem bil.....tako da mi konec koncev niti malo ni zal da sem sel v vojsko...ker je res
to velika izkusnja....

:P :P
-------------------------------------------------------------
Jebeees Olimpijo ...jaz ljubim Maribor..
Jaz ljubim Maribor.....Jebes Olimpijo.......

Bajo1 ::

To mi deli!!! Tale novica mi je res polepšala dan.:D U porkadijo, poglejte si javnomnenjsko podporo v anketi na 24h.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bajo1 ()

Sergio ::

ne bo jim ratal... ukinitev roka v 6 mescih je kar malo preveč utopično.

2006 - bolj realno.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

PaJo ::

Cimprej skinejo tem boljse, jaz mam vojsko za zgubo cas, na zalost. Ceprav niam nix proti tistim ki zeijo it, amapk jaz ne, upam samo da bodo cimprej skinli:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

JurijTurnsek ::

jst navijam za 6 mesecev, sm se 2006 tud ne bo tak slabo, sm da ukinejo!!!
http://www.slatnaskejta.com

R0K ::

Jst vrjetno itaq nebom šol ... ker do 2010 bodo pa ja ukinli

BaTeMaN ::

... bil sem v vojski (ne cel rok)... in vam je ne priporočam... hvala bogu... kogar je vojska spremenila .. je že prej bil kaki mamin sinko al pa kaj... jaz sem se tja šel dolgočasit, se "učit bedarije", se pustit poniževat... vsekakor pa me ni zresnila... zresne te življenje.. ne pa višji vodnik...
Če se le da NE IT. SIcer pa sem za ukinitev že jutri. Fante pa naj pošlejo domov, ker nebodo čisto nič bolj moški, če bodo ĐOMBE al pa ne.
less then zero

para! ::

Upam, da jim uspe čim prej, ker me res ne veseli to služenje vojaškega roka, celo nasprotno, zdi se mi neumno. Sedem mesecev izgubiš.

Yimmi, za razliko od tebe, nekateri ne potrebujemo vojske, da se zresnimo, postanemo odgovorni in vse kar si opisal. Žalostno, da si pustil, da te zresni vojska, namesto da bi se sam, kot bi bilo tudi prav.
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

Tomi ::

Meni se zdi to potrebno, in na moje veselje je tako, da bo Nato zahteval, da se odločimo, in potem bo to trajalo par mesecev. Sicer imam do takrat še nekaj let, samo ne nikakor ne veseli, da bi me tam nekdo, ki bo imel nižjo izobrazbo in velik ego, prepričeval in mi dokazoval, da je večvreden.
In dejansko je lažje vzdrževati poklicno vojsko x.000 ljudi, kot pa skrbeti za nabornike. Pa še uprava bo imela več časa za kavo.
metrodusa.blogspot.com

Yurko ::

Sam tudi ne podpiram vojske, pa čeprav mislim da je današnji mladini disciplina še kako potrebna. Sicer sem pa nekaj mesecev nazaj odslužil civilno vojsko (sem toliko 'star' da nisem imel druge izbire).
V glavnem, 7 mesecev izgube, čeprav moram priznat, da sem si tudi pridobil nekaj življenskih izkušenj. Imeti kontakt s prizadetimi tako ali drugače, ti da misliti.

Pa LP!

Binji ::

Jst tud upam da bojo cimprej odpravli ku lih se s to vojsko se mi da zajebavat.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

ahac ::

Če bi vojna bo par izurjenih specialcev pobil vse naše nabornike...

Sej nismo v Avstroogrski al pa Rimskem cesarstvu, da bi se šlo na maso..
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

YiMMi ::

Ocitno sem tu edini ki vojski pripisujem pozitivno mnenje....ocitno ste ostali sami pacifisti....
sicer smo pa v demokraciji in lahko vsak svobodno izraza svoje mnenje:) :\
[-BATE-]......kar se pa tice maminih sinckov.....
NNEE!!!Nisem mamin sincek....pravzaprav sem bil prej bolj baraba ....vglavnem bile so me same pizdarije....no armija me je malo spametovala-)
koncal sem solo.....dobil sluzbo...itd....
Ce pa mogoce govoris za sebe.....ker ce si ze bil v vojski in si spizdo ven....pol si res mamin sincek...ker nisi zdrzal brez mamice...
nop....:D :D :D Vojska mora biti....!!!!
-------------------------------------------------------------
Jebeees Olimpijo ...jaz ljubim Maribor..
Jaz ljubim Maribor.....Jebes Olimpijo.......

Chessman ::

Yimmi nisi edini, še se najde kakšen ki se ti pridružuje.

Tudi sam sem bil pri slovenskih tabornikih, kot jim pravijo skoraj vsi ki so bili v JLA ali pa sploh niso šli v vojsko. Jaz sem bil tam, vem da vse le ni tako lepo kot drugi opevajo.
Se da kar dosti zanimivih stvari naučit, pa če ti bodo kdaj koristile ali pa ne, znaš pa jih le. Tisto o maminih sinčkih ki se tam česa naučijo pa sploh ni res. Vojska je pravo življensko doživetje, ena iskušnja za življenje. Gre pa bistveno lažje če lepo delaš to kar drugi želijo, potem sploh ni problema in te noben ne zajabava. Ča pa se zoperstaviš potem pa varjamite ni prijetno če te slučajno kakšnik 5 let nlajši vodnik začne zajebavat !!

Sam se po treh mesecih imel veliko možnost da bi lahko do konca užival (lahko bi služil v Slov. Bistrici kot knjižničar, lahko bi šel delat na kapijo v Maribor ali pa se šel pešaka v Celju) Kaj rečete kaj bi izbral vsak Mariborčan na mojem mestu.

MB ?? Napačno.

Prostovoljno sem se prijavil in do konca preživel v LJ.
Častna četa ali zaščitna enota kot so nam rekli.

Pranje možgančkov boste rekli pa splo res ni. Pa športnik moraš bi da preživiš vse tiste skledce ki jih moraš delati.
Samo idijot se baje prijavi za kaj takšnega.
Vse je samo v principu kako obvladaš samega sebe. So se mi vsi ostali v sovojaki v Bistrici smejali češ da takšnega ne športnika kot sem jaz bodo čez teden dni ven vrgli.
Priznam z ŠPORTOM se nisen nikoli ukvarjal, preden sem šel v LJ sem komaj pretekel okrog nogometnega igrišča, pa cca 10 polovičnih skledc sem naaredil. PA KAJ, sploh ni važno saj te nebeden ve sili da moraš delati tisto kar je nemogoče, le tisto kar zmoreš naredi tako kot je treba pa če je to pol od zahtevanega tudi vredu. Če pa simuliraš potem pa ga rej naje*** !!

Sem za to da se odslužži 6 mesečni rok na čisto prostovoljni bazi, kdor želi na gre kdor pa ne pa ga naj postijo v miru. Tako bodo v vojski vsaj tisti ki vejo kaj lahko v tek 6 mesecih pridobijo in ne li tisti ki pravijo kakšno zapravljanje časa je to. Če bi se lahko sam odločil ali grem v vojsko ali ne, bi sigurno šel neglede na moj rek : Imam rad SLO vendar sebe imam raje.

tha_man ::

Chessman, s tvojim zadnjim odstavkom se popolnoma strinjam. Neumno je folk silti v nekaj kar noče, in si posredno še sramoto delat. Kdor si vojske želi, naj gre, ostali pa bomo prav tako šli kamor si želimo.

para! ::

YiMMi, zakaj se tako hvališ, da te je vojska spametovala, ko pa se je tega za sramovati? Mislim, da ljudje, ki si lastimo vsaj kanček zdravega uma in znamo, potemtakem, razmišljati, ne potrebujemo služenja vojaškega roka, da se spametujemo oz. postanemo odgovorni. Naredil si šolo, dobil službo... Pa prosim, ne reci, da to zaradi vojske. Ker če je tako, si omejen.

Vojska mora biti? Zakaj? Naj bo za tiste, ki si to želijo, nikakor pa ne za vse. Tomi je dobro povedal, ko je napisal, da ne želi dovoliti nekemu vase zagledanemu neizobražencu, da se izživlja nad njem z raznimi nelogičnimi ukazi, ipd. Sedem mesecev neumnega, nekoristnega početja oz. po tvoje, YiMMi, "resnenja", je za veliko ljudi prisila. Človeška lastnost pa je, da so stvari, ki so narejene pod prisilo, vedno in brez izjeme opravljene mnogo, mnogo slabše, kot tiste, ki jih naredimo z lastno voljo in vsaj malo veselja. Vojska? Ne, hvala, me pač ne zanima....
Death before dishonor!

cahahopie ::

Malo vojske res ne škodi. Saj mal vidiš kva tam dogaja, da pol nisi več tako nor, na BANG! BANG!
Moj fotr govori, da je to največja bedarja, ker se tam res nič pametnega ne naučiš (hmm.. sneg kidat z vrtnimi lopaticami ..res ni pametno opravilo). Je pa reku, da je pred vojsko ful rad strelo ptiče s fračo in se pretvarjal, da ima kalašnika v rokah. Po vojski ga je to vse minilo, orožje je zasovražo...sicer je bil v JNA in tud v vojni policiji dalnega leta 76 in takrat je bil vojaški rok leto in pol.
Sigurno je pa res (sem tudi odkrit pristaš Janše), da če je vojska poklicna, je bolj specializirana in ni več strahov kao "moj sin pa se že ne bo klatu tam po Afriki". Vsak se sam odloč če želi ali noče...kar je bolj pametno. Lahko pa bila naborna vojska tudi učinkovita če bi bila logična in pravilno vzgojna. Kar ponavadi ni. (Ni logike, če nekdo v nevojnem času umre zaradi neke površnosti pri ravnanju z orožjem.. ... če bi bil vojak poklicen bi še bilo razumljivo..se je pač sam tako odločil, če pa je naborniški pa je tako kot da bi ga država sama dala tebi-nič-meni ubit).
Hja... tako je....

BaTeMaN ::

Tako jaz ne zdržim brez mamice.
less then zero

MTB ::

Chessman & YiMMi, nista edina, ki bi imela pozitiven odnos do vojske. Tudi sam sem odnesel iz vojske marsikaj pozitivnega. Mogoče sem imel srečo, da sem se znašel v mornarici in za fanta s celine je verjetno res fajn nekaj mesecev preživeti na morju.
Sicer pa je glede na trenutno stanje v Slovenski vojski res edina možnost profesionalizacija. Saj nihče noče več v vojsko. Eni nimajo motivacije, drugim manjka patriotizem, tretji pa bi verjetno najraje videli, da ukazujejo v jeziku, ki so ga uporabljali še pred 12 leti.
Žalostno.

RS

BaTeMaN ::

No vseeno se nisem baš trudil da sem prišel iz vojske ampak imam resne zdravstvene težave in sem šel, a ni šlo in me je specialist napotil na komisjo nakar so me poslal domov.
Sicer pa vojska ni noben bav bav ni pa tudi nič posebnega. Je lepopolna zguba časa in ves čas se sprašuješ ZAKAJ SEM TU ? Za koga ? Za Slovenijo !
Da da.. Slovenija, ki mi ni dala nobenega otroškega dodatka, ki mi ni dala štipendije, ki mi ni dala socialne podpore ko sem pauziral... ki mi pošilja le račune. Zanjo naj podarim 7mesecev. Rekel sem JA in sem šel. Šel sem do zdravniko ker sem dobil angino, ta me je poslal k specialistu zarad ene stare bolezni,.. in potem je pot do doma kratka.
Bil sem v častni četi in vsi ki pravijo da je to nekaj STRAŠNEGA se motijo. Disciplina je res malo višja kot drugod ampak po enem tednu postane rutinska. Vodniki so na začetku psi, a vendar se spremenijo... pospravljanje omaric, postelje, sobe, hodnika, wcja, vse to ni nič kaj težkega. Vsakodnevno čiščenje puške,.. stat po pol ure v vrsti na zajtrk, malico, kosilo, večerjo. Stat pol ure ali uro s škornji na rokah ob 21:30 na hodniku ni problem... potem zapet himno in it spat, če le nisi dobil kakega povrata pa tud če si... boš preživel.
Kopanje zaklonilnika (jama 30cm floboka pol metra široka, meter pa pol dolga.. ) pri -5 ni smiselno in se ne da a smo vseeno kopali eno uro...
Puzanje po 30cm snegu po trebuhu je res super zadeva.. ob njej se zresniš... pa tud puška lepo PORJAVI čez noč če nisi vredu čistil, da o okvirjih katere nosiš vedno s sabo (4+1) ne govorim. Vse to seweda zvečer premažeš z oljem in potem gremo na večerjo z smrdečimi naoljenimi rokami.
Pri vsem tem dodajte enega vodnika ki se vnetu dere na vas.. vas ponižuje.. pere možgane,.. kar je prijetno.
Vsekakor so še bolj zanimiva dejanja v vojski čiščenje okolice ob 22:00 uri... da da. Čista tema in ti kako uro na -8 pobiraš čike. Potem vodnik preveri z baterijsko svetilko če je vse ok.. in ker ni.. :)...
Res vojska je zakon. Nikoli ne narediš preko 400 sklec na dan kot v vojski razen če si športnik. Da o žabjih poskokih, holandskih poskokih, račja hoja, počepih ne govorim.
Seweda bi k vsemu temu prištel še kidanje snega z lopatko z ŽLICO 20x30cm :) in pa pometanje heliodroma 300m x 100m z običajno metlo... :).
O urejenosti, zapenjanju gumbov, šivanju žepov na hlačah, mazanje ploščic z globinom in naknadnim poliranjem do sijaja... ne bom govoril.

Res,.. vojska kot vidite zgoraj TE ZRESNI, te spremeni... ja ja...
DAJ PROSIM VAS !!!
Jaz sm ZA UKINITEV !
less then zero

MadMax ::

Hehe, Bate, dobro napisano!
Res, ko se en idiot dere nate, kot da je pozrl vso pamet na svetu, potem ti pa prav ON zvecer med igranjem s svojo pokalico V PISARNI USTRELI v mizo...:'(
OK, ne recem da nimas cisto nic od vojske.
Sam sem bil v RKBO in iz strokovnega stalisca mi ni zal. Ampak to bi lahko skrcil v dvotedenski tecaj. Vse ostalo je zguba casa.

Ce je treba (ako zagusti) se lahko vsak v enem popoldanu nauci vse o kalasniku. Kajti ce se gre zanj/dom/familijo, je prekleto dobro motiviran!
Ce pa te motivacije ni, je pa vse skup bedarija in razmetavanje davkoplacevalskega denarja.

Sem proti trenutnemu sistemu in za profesionalizacijo s podporo PROSTOVOLJNEGA nabornistva.

Aja: eden je prej zapisal izjave nekaterih, da je SV tabornistvo. Ce to rece nekdo ki je sluzil v bivsi jugi, naj mu bo...
Ce pa to rece nekdo, ki sploh ni bil v vojski oz. je sluzil civilno, ga prosim vsaj 3 ure z vso ihto brcajte v rit!!!!>:D
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Thomas ::

Profesionalna vojska nekaj 1000 specialcev pomeni več, kot 100 tisoč navadnih naborniških vojakov.

Stane pa manj.

Sploh ne vem, zakaj bi bilo to "nerealno pred 2006", da se naborništvo opusti in začno ustanavljati (dodatne) profesionalne enote. Zato, ker pravi tako minister Grizold? Predsednik Kučan?

Vsaj slednji naj se upokoji hkrati z naborniško vojsko.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Thomas, tko je zarad birokracije...k zavleče vsako stvar za par let...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Tr0n ::

Mislim, da vprasanje ni vec DA ali NE, ampak KDAJ. In upam, da cimprej, ker ce malce zavlecem studij imam se ene 2-3 leta max ;).

gumby ::

Za služenje vojaškega roka je en kolega našel zelo lep opis: "aktivno izgubljanje časa". Prav ima.

cekr ::

Nenkdo zgoraj je omenil, da so tu sami pacifisti. Jaz pa previm, da so tu samo takšni, ki bi se radi na vak način rešili vojaškega roka. Sam sem se garešil še v časih yugo vojske, toda takrat so bili drugi časi. Se pa zavzemam, da se vojaški rok opravi v okviru srednuje šole. Recimo ena ura na teden med poukom bi bila čisto vredu. Toliko da se vsak nauči streljati pa še kakšne malenkosti. To bi bilo popolnoma dovolj. Ležanje v vojašnici pa je izgubljanje časa.
Pa še to: tisti ki je v vojašnici mora biti skozi na voljo, tisti, ki pa služi civilno pa je velikokrat na voljo po par ura na dan, ostalo pa je doma. Kje je tu pravica ? Civilni bi morali služit še enkrat dalj.

ahac ::

Toliko da se vsak nauči streljati pa še kakšne malenkosti.
Ja, to! Dejmo otroke že takoj na orožje navadt.

Tisti, ki pa imate radi vojski: Postanite poklicni vojaki!
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

cekr ::

Nisem mislil v tem primeru, da bi se otroci streljali med seboj, toda nekaj naj bo jasno, da če pride do vojne mora biti vsak pripravljen braniti svoj dom, ne pa da se dogodi, da pride neka tolpa vojakov in zasede kraj brez boja.

Malo patriotizma ne bi nikomur škodovalo, najbolj pa bi ga potrebovala mladina, ki ne loči kaj je naše in kaj je vaše-tuje.

Chessman ::

MadMax : Jaz sem samo rekel za drugi pravijo da drugi ki niso bili tam pravijo da je SV zbor tabornikov, sam sem to doživel in vem da to ni tako.

:)) :)) AHAC in CEKR :)) :))

Se popolnoma strinjam da bi lahko v šolah kaj naučilo mladino, skodi sigurno ne bi. Tisto o otrocih in orožju v šoli :O :O Da bi zaradi tega bili bolj nasilni ni res, le malo poglejte kakšne igre se najbolj igrajo, torej kakšna ura v šoli le ne more narediti toliko škode.

Tr0n ::

Si nor da bi jaz pustil mojega otroka, da se na soli uci streljanja!?! Ga takoj izpisem.

MTB ::

Ej, ne ga srat. Sami veste da stvari preveč posplošujete. Zakaj bi pa nekoga učil streljat in morit v šoli. Najprej je treba otroke naučiti patriotizma. In kot tukaj opažam tudi mladino. In ko bo patriotizem, potem bo tudi narodni ponos, želja po tem, da braniš nekaj in spoštuješ, kar je tvoje. In takrat tudi vojska ne bo problem.

RS

NoUse4AName ::

torej hocete it v vojsko da boste v primeru vojne branili svoj dom. Te mi pa prosim povejte kolko od vas ima strelno orozje doma? v sloveniji je vse to nelegalno razen ce si lovec. Torej kaj? boste branili svoj dom z kuhinjskimi nozi in vilcami?
Tudi ce imate strelno orozje, braniti svoj dom v moderni vojni je samomor. Prvic itak nebos videl sovraznika ker te bojo najprej zbombardirali v zemljo pol pa prisli pogledat ce je kaj ostalo in proti poklicnim vojakom kot jih majo ostale drzave nimas sanse da ti uspe - torej samomor.

NoUse4AName ::

pa naprimer ok, recimo da je napadalna drzava dovolj prijazna, da najprej napove vojno malo pocaka in pol napade. Ti, da dovolj casa da se prijavis pri svoji lokalni vojasnici, da ti dajo opremo in te posljejo v boj.
To ni vec 1. in 2. svetovna vojna, ko je celotno mlajso generacijo starejsa prepricala da je vojna nekaj plemenitega in da je castno iti branit svojo drzavo, ker ni. Politiki napovedujejo vojne in med tem ko posiljajo mlade v smrt oni lepo sedijo na svojih stolckih in so srecni. Jst svojega zivljenja ne bom dal za drzavo ki mi rece da sem ji dolzen dati svoje zivljenje. Ce me vpoklicejo v vojsko bo prvi metek ki ga vstrelim sel v glavo tistega, ki mi rece naj napadem.

MadMax ::

Chessman: saj sem tako tudi napisal, a ne?
(morda rahlo zavozlano, pa vendar)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Binji ::

Se strinjam. Patriotizma je bolj malo, vendar si upam rec, da bi sli branit svojo drzavo ce bi bilo treba. Ampak kaj ko ne bi zaleglo. Nismo niti mnozicen narod, niti nismo visoko vojasko usposobljeni, tako da bi bila taka obramba res cisti samomor, vojasko urjenje gor al dol.

P.S. Al nas misli ksna drzava v kratkem napast? Po moje ne- ze samo zaradi negativnega javnega misljenja.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Binji ()

Mercier ::

Mah, v vojski nisem srečal kakega patriotizma. Sem pa opazil ogromno meni nerazumljivega strahoobčudovanja činov. Tisiti, ki so zagrabili igro se se naenkrat začeli grozno bati vseh mogočih stvari. Tako so prepričali difovce, da so se bali pohodov, kmete, da so se bali skopati grob (ona lukna iz katere streljaš). Sploh so pa na to foro večini ljudi predstavili stražarjenje kot oh in sploh hudo in grozno opravilo, čeprav je prazaprav fino (na ta način sem imel cca. tri mesece svoj ljubi mir in mi ni bilo treba gledati ali poslušati nikogar).

In potem je treba na ta način nastalo jamrarijo in malodušje trpeti v ozračju sedem mesecev.

Čimprej naj se uvede profi vojska, sedanja iz klenih slovenskih fantov dela mevže. Naj se grejo vojsko tisti, ki jim paše.

Thomas ::

NekoIme

> Naj se grejo vojsko tisti, ki jim paše.

Ja. In to na svoje stroške. Podobno kot v toplice.

Lahko bi imeli JLA oddelke, Tujsko legijo, SAS, Navy, Kitajsko Rdečo armado, Sovjetsko Rdečo armado, Wermacht ... po preferencah.

Disciplina in urjenje in zajebanost desetarjev in režima bi bila odvisna od izbora in od sreče.

Me zanima, kdo bi zdržal 6 mesecev! 14 dni!

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mercier ::

Thomas, nisem tole zapopadel. Tisti, ki jim paše - profiji. Na stroške proračuna.

Thomas ::

Ne, ne. Profiji čimbolj po vzoru marincev - da ne rečem Sealsov.

Te plača proračun - in to dobro.

Za amaterje, ki bi se radi šli vojake, naj s primerno ponudbo poskrbijo "turistični delavci". Tako naj v kakšni prazni kasarni za začetek organizirajo 14 dni v Tujski legiji. Disciplina ostra, hrana dobra, dovolj rekreacije v naravi in dovolj nočnih alarmov. 50 Evrov fulbord!

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Binji ::

Hehe..not a bad idea:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Mercier ::

Aha.
Za amaterje, ki bi se radi šli vojake
Tole me je pa spomnilo na eno "vojno" štorijo.

Na nekem "usposabljanju" je čin ukazal "osvojiti" nek neugleden objekt. Namignil je, da je predviden za rušenje. In smo "napadli". Ko sem prisopihal do bajte, sem opazil, da jih je nekaj vstopilo skozi okno. Vstopim (na glavna vrata) in vidim nekaj soborcev, ki v besu demolirajo vse živo. Prižgem čik in uživam v prizoru. Sprehodim se malo po bajti in v sanitarijah opazim tipa, v obraz čisto rdečega od vneme. Na vsak način je moral izpuliti sekret školjko. >:D No, na koncu mu jo je uspelo le razbiti. :P

Torej, potencial za tjulnčke obstaja. :D

tha_man ::

ROTFL :D

Thrivial ::

Thomasova ideja ni niti najmanj napacna. Ljudje placujejo, da lahko prezivijo kaksno noc v zaporu, torej je vojska cisto v redu ideja. Nasploh bi morali v Sloveniji malce bolj trziti vse kar se da...

-Teden dni med pristnimi domorodnimi klosarji v cukrarni - 200€

- Teden dni sluzenja vojaskega roka s polpismenim narednikom - 100€, za doplacilo 25€ dobis Kalasnikova s katerim lahko streljas na Pocku

- Mesec dni v poslanski klopi - 50€, za doplacilo 10€ lahko pritiskas na gumbe

- Izobrazevalno bivanje v psihiatricni bolnisnici Begunje - 10€/dan, cena vkljucuje prisilni jopic(tu bi lahko privabili precej mazohistov...)

:)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Chessman ::

Prva faza takšnega služenja denarja že tako poteka.

Vojska hodi čez vikende domov. Zato ne potrebujejo prehrane (petek kosilo+večerja, sobota in nedelja pa zajterk, malica, kosulo, večerja). V časih ko sem bil jaz v vojski je veljalo pravilo cca 25€ na dan za eno osebo.

Izračun :

Prehrana čez vikend stane cca 70€. V času služenja 7 mesecev si doma cca. 20 krat
izračun : 70€ * 20 = 1400 €

V manjši kasarni kot je bila moja v Slov. Bistrici nas je bilo cca 500 vojakov
izračun : 500 * 1400€ = 700000 €

V enem letu se izmenjata 2 generaciji torej
izračun : 2 * 700000€ = 1400000 €

Ni slabo 1,4 Mio€ letno zato da naši 'taborniki' hodijo domov.

Se strinjam z Thrivial-om glede plačil posameznih uslug.

Koliko bi šele takrat privarčevali.

MadMax ::

Vsi ti veliki denarji, ki jih po tvojem prisparajo, itak ne gredo za kaj bolj koristnega kot veselice poveljnikov.

Zdaj pa se naredi izracun, kaj ima od tega vojak, ki gre 20x domov in nazaj v vojasnico in je po moznosti oddaljen 100km od vojasnice, ter je v tem casu brez vsakrsnih dohodkov!!! (Pa lahko upostevas une 3 jurje, ki jih dobi od vojske vsak mesec...)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Chessman ::

Saj nisem rekel da on kaj prišpara, povedal sem samo razlog zakaj ga pošiljajo domov.

Glede tistih 3K sit ki jih dobi si tako nič ne moraš pomagat z njimi. Najlepše je to da sem v vojski z lastnim denarjem kupoval še pasto za čevlje, porabil sem jo cca eno na teden.

Pa ko sem prišel domov je bila mati tudi zelo vesela, saj je dobila za vsaj 4 pralne stroje perila ki ga je morala na hitro oprat in pripravit.

Tudi z pranjem uniform država privarčuje.

Ampak samo država, narod pa NAJEBE !!

Zato pa da bi potem za to državo glavo naprodaj nosili ???

MadMax ::

Hehe, si moral bit pa zelo priden:D
Jaz sem namrec v celem roku porabil 2 konzervi in eno tubo paste.

Ampak z zadnjim stavkom si pa zadel bistvo!
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Chessman ::

Predstavljaj si da 3x dnevno čistiš 2 para škornjev, tako ti potem šuh pasta kar hlapi ! Posredno s tem pa je tudi denarnica vedno bolj prazna.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vojaški rok in delovna doba?!

Oddelek: Loža
263931 (3341) zavajon
»

Avstrijci za ohranitev obveznega služenja vojaškega roka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10119147 (17031) BigWhale
»

Kako zbežati ognjenim zubljem VOJSKE (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817081 (5607) Andor

Več podobnih tem