» »

HDMI preko PC na TV

HDMI preko PC na TV

marko124 ::

Pozdravljeni,
pred kratkim sem kupil HDMI kabel, da poskusim gedati filme na tv prek prenosnika, da jih ne rabim dajati na USB in nato na DVD....
Kupil sem HMDI kabel ("kao" pozlačen v Big Bangu za 17€). Ko sem prišel dam sem ga vstavil v TV (vhod HDMI 1) in v prenosnik (edini vhod). Nato sem TV nastavil na AV-> HMDI 1.....in slike NI!

Zakaj mi slika ne deluje? Kaj moram še kaj na prenosniku nastaviti ročno??

Prenosnik, ki ga imam je : SAMSUNG R610
TV, ki jo imam je : PANASONIC VIERA

Res prosim za pomoč, hvala ;)
marko

5er--> ::

Scorpia ::

Ponavadi prenosniki imajo na tipkovnici označeno crt/lcd ali pa kaj podobnega, s tem aktiviraš ali bosta prenosnikov ali zunanji lcd delala, ali pa samo eden od niju. Recimo pri meni je na tipkovnici Fn+F8.

Če ne pa greš v nastavitve grafične kartice, desni gumb na namizju pa boš našel nastavitve. Izbereš pa tudi izhod katerega hočeš.
////

dam desno tipko na namizju in grem pod NASTAVITVE, nato dam DODATNO ali kaj? Odprejo se mi različne nastavitve in možnosti popravkov za sliko, št. slikovnih pik, ločljivost, ....

kaj moram pritisniti??

mi je žal za kompliciranje sam ne vem kaj storit.....

"Kaj moram še kaj na prenosniku nastaviti ročno?? Ja. Kaj? Vklopi hdmi izhod v gonilnikih grafične."

KJe najdem gonilnike grafične?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: marko124 ()

5er--> ::

Odvisno od grafične kartice in operacijskega sistema. Verjetno imaš nVidio in Visto za OS, če moja kristalna krogla še dela.
Ena bolj boga navodila so tukaj.

mi je uspelo ;)
najlepša hvala vsem ;)

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962583696 (23025) Dominator
»

Monitor za laptop *?!

Oddelek: Kaj kupiti
6942 (802) Heisenberg
»

Težava z dostopom do interneta

Oddelek: Omrežja in internet
142316 (2113) solatko
»

Bios rom checksum error!