» »

Težava z dostopom do interneta

Težava z dostopom do interneta

Vitko971 ::

Pozdravljeni!

Če se komu sanja kje bi lahko bil vzrok se toplo priporočam za odgovor. Težava je pa naslednja.

Pred dnevi je znanka kupila nov prenosnik. Zinštaliral sem ji ga (Windows XP SP3, Office, ...). Povezava do interneta je pri meni delovala brezhibno. Uporabljal se WLAN v Siolovem omrežju preko modem/routerja Sinope568+. Na omenjenem mestu imam dinamični IP kar pomeni, da sem na prenosnik naložil le gonilnike za LAN in WLAN in povezava do interneta se je vzpostavila brez težav.

Nato sem prenosnik odnesel znanki in ga priklopil s LAN kablom na njen modem, mislim, da Thompson, vsekakor pa v Telemachovo mrežo, kjer ima deklica dodeljen statični IP. Seveda sem LAN povezavo ustrezno skonfiguriral, vnesel IP, Subnet, Gateway, DNS-je itd., poklikal vse kot piše na Telemachovi spletni pomoči pa mi žal na internet ni uspelo priti. Celo možakar z Telemacha je prišel pa mu to ni uspelo. Pravi, da takšnega primera še nikoli. Nato sem prenosnik odnesel k drugemu prijatelju v istem bloku, ki tudi uporablja Telemach internet vendar z dinamičnim IP-jem pa sva skočla na internet kot za šalo. Torej se vrnem spet v stanovanje znanke, priključim LAN kabel, nastavim kot prej IP, Subnet, Gateway,... pa spet nič. V jezi oddidem domov po svoj prenosnik. Nastavim prej omenjene IP, Sub..., Gat... in pridem na internet z lahkoto.

A se morda komu sanja zakaj s prenosnikom znanke pridem brez težav na internet pri meni doma (Siol, dinamični IP), pri prijatelju v njenem bloku (Telemach, dinamični IP), z mojim prenosnikom na njen internet (Telemach, statični IP). Le z njenim prenosnikom na njen intenretni dostop ne morem.

?????

solatko ::

Instaliraj gonilnik mrežne kartice, pa bo šlo.

crayz43 ::

Instaliraj gonilnik mrežne kartice, pa bo šlo.



Ti si en majstr če pa pri drugem v bloku se normalno je gor povezalo :D

Vitko971 ::

Crazy43, odlično prebrano!

Prenosnik je zinštaliran v "nulo". Jasno, da so tudi vsi driverji gor sicer internet sploh ne bi delal. Naložen je gonilnik za LAN kot tudi za WLAN.

x.sci ::

Se mi zdi, da je nekdo uspel resit podoben problem z nastavljanjem 10/100mbps in/ali half/full-duplex na mrezni kartici.

V-i-p ::

Vitko971: kot prvo, od kod ti ideja, da Telemach uporablja statični ip? Ip je statični, način pridobivanja le tega je pa vedno dinamičen, torej DHCP. Ničesar ne vnašaj ročno, vse pusti na avtomatsko in mora zalaufat bp. Torej IP in DNS avtomatsko in to je to.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Vitko971 ::

Vitko971: kot prvo, od kod ti ideja, da Telemach uporablja statični ip? Ip je statični, način pridobivanja le tega je pa vedno dinamičen, torej DHCP. Ničesar ne vnašaj ročno, vse pusti na avtomatsko in mora zalaufat bp. Torej IP in DNS avtomatsko in to je to.


V-i-p!

Žal s te moke ne bo kruha. Znanka je s strani Telemacha dobila pisna navodilo kako vzpostaviti povezavo z internetom. Na teh navodilih so tudi IP, Maska podmrežja in Privzeti prehod ter oba DNS-ja. Na hišnem računalniku, ki ga ima tako nastavljenega se brez težav poveže na internet. Na prenosniku sem poskrbel za identične nastavitve in ne funkcionira, torej na internet se ne poveže. Poskusil sem tudi brez nastavitev, se pravi poklikal sem avtomatično določanje IP-ja pa tudi ne dela.

Da se prepričam 100% sem nato poskusil še z mojim prenosnikom. Če sem nastavil IP in ostalo kot omenjeno zgoraj sem se povezal v internet "v šusu", ko sem nastavitve zbrisal in preklopil na avtomatično določanje IP-ja pa se na internet nisem mogel povezati.

To so dejstva.

Ice-Heki ::

A ni pri Telemachu in kabelskih ponudnikih interneta pomemben faktor še MAC addressa?

solatko ::

Sporočiti moraš na Telemach, spremembo MAC adrese - pokličeš in te bo vodil, vendar potem ne boš mogel s stacionarcem na net. Lahko pa nabaviš router (navaden na bolhi okoli 10EUR) - mu cloniraš MAC in ne boš imel problema z nobenim računalnikom, saj bo router dajal IP, priklopljenim računalnikom, avtomatsko.

ABX ::

Zaradi varnosti je obvezna uporaba routerja.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Vitko971 ::

Gospodje!

Vaša razmišljanja sicer pozdravljam se mi pa ne zdijo verjetna kot vzrok mojim težavam. Naj obrazložim še enkrat.

Na lokaciji znanke je na modem priklopljen njen stacionarni PC. In tistemu internet dela. Torej sem LAN kabel od te mašince odklopil in ga vtaknil v prenosnik. Nastavil vse potrebne IP,...povsem enako kot na stacionaru pa internet ni delal. Rekli boste, seveda, ker na Telemach nisi javil spremembe računalnika pa sedaj MAC naslov ne štima. Če bi temu bilo tako, zakaj sem pa z MOJIM prenosnikom, ki sem ga za test vzel zraven takoj prišel na internet? Tudi ta ima svoj, drugačen MAC naslov mar ne? Le IP in ostalo sem moral nastaviti pa je šlo.

???

V-i-p ::

Vitko971, probaj tole:

Windows: start, run, vpiši CMD in v okno vpiši "NETSH WINSOCK RESET". Resetiraj prenosnik in probaj, če dela net. Druga možnost, start, nastavitve, nadzorna plošča, sistem, strojna oprema in upravitelj naprav. Pod network adapters najdi mrežno kartico, desni klik in lastnosti ter jeziček dodatno. Na levi strani najdi možnost, ki ti potem desno pokaže vrednosti half duplex, full duplex,... probaj teh par vrednosti, pa boš videl, mogoče pomaga. Pa še nekaj. A do modema prideš, če v browser iz njenega prenosnika vpišeš 192.168.100.1? Pa še ena opcija ;). Ko boš imel vsega poln kufer in če ima ona manjši paket od 6 mega ji pa enostavno Thomsona inštaliraj na USB pa se ne rabiš več zajebavat...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Vitko971 ::

Hvala V-I-P!

Predlogi so vsekakor vredni poiskusa. Jutri grem do znanke pa, da vidimo kaj se bo izcimilo. Vsekakor se oglasim.

V-i-p ::

Vitko971: še nekaj sem ti pozabil dodat. Če na hišni mašini dela bp, bi lahko pomagalo tudi tole: hišno mašino, ki dela spravi na net, toliko da vidiš, če si online. Potem v start, run, cmd vpiši "ipconfig /release" in ugasni računalnik ter modem. Prižgi prenosnik z vnešenimi nastavitvami, ter potem modem pa da vidimo. Res me zanima ;).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

solatko ::

Vitko971 - novejši priklopi telamacha imajo dinamični IP in je vseeno kateri računalnik priklopiš, starejši pa imamo statični IP in moraš pri vsaki menjavi računalnika ali mrežne kartice klicat na UPC, da ti študent dodeli IP. Rešitev je router, na katerega cloniraš MAC in potem lahko priklopiš katero koli napravo. Do sedaj so mi na telemachu uredili še vsak problem preko njihove brezplačne številke.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793564535 (1364) c23po
»

telemach in IP

Oddelek: Pomoč in nasveti
172029 (1474) BC3
»

pomoč pri internetni povezavi prosim

Oddelek: Omrežja in internet
211871 (1569) start123
»

povezava laptopa s kabelskim internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
462641 (2260) orangebud
»

Pomoč pri povezavi dveh računalnikov na internet

Oddelek: Omrežja in internet
51014 (962) lu_death

Več podobnih tem