» »

<pre> + css???

<pre> + css???

cahahopie ::

Kako bi naredu, da bi recimo vsebina, ki bi bila znotraj <pre> taga raznolika..glede nato, da je recimo znotraj koda in, da so komentarji recimo rdeče barve...tako kot v UltraEditu recimo.
To se da naredit s CSS so mi rekli, toda jaz nikjer nič ne najdem o tem. (w3schools, w3c, devguru, itd..).

darh ::

za PRE, tako kot za vse druge tage lahko določiš class ali pa kar aktribut style in notr napišeš kar pač češ
Excuses are useless! Results are priceless!

Napišeš kar češ? Napišem isto kot za recimo "font" (font-size, color, font-face,itd..) pa mi bo ven vrglo tako, da bodo komentarji rdeči, spremenljivke vijolčne barve, text v narekovajih sive, funkcije zelene, vse ostalo pa črno???
Huššš....

aja.. to ti hočeš...

eh to se pa ne da tko - onTheFly....

v PHPju si poglej funkcije ki ti obarvajo kodo... al če tvoj server to podpira, shrani file z PHP kodo z končnico .phps in wholla.. koda bo vidna sveti un lepo pobarvana.. pol pa samo še source skopiraš....

Hmm... ktere so to funkcije...oz. ime funkcij? Poglavje me zanima, ker že poglavij je preveč.

Našu... thnx X! (Sem mogu na online Manual pozijat).

Sam drgač pa tole res ni kr on the fly, ker kako pa naj določen segment teksta obarvam. Recimo... če dam highlight_string($text) mi bo cel tekst oz. bo text prikazal kot kodo (torej tud tage). Kako pa naj to funkcijo uporabim samo na določenem delu kode... pa ne vem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cahahopie ()

he who seeks, shall find 8-)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298345016 (4153) sunniegoldie
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

294273894 (3312) edi123
»

Html in CSS

192261 (1814) mte
»

Izdelava menija? (strani: 1 2 )

767178 (6185) Jackass
»

Kakšen program mi svetujete ? (strani: 1 2 )

886201 (5389) webfreak

Več podobnih tem