» »

Uvod v izdelavo spletnih strani

strani: 1 2 3 4 ... 6

demon#666 ::

olla!
vidim da tu use obvladate....
kiri je NAJBOLJŠI in najlažji program za izdelavo internetnih strani?
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

nodrim ::

internet :\

JayKay ::

najlažji bi bil Incomedia Website X5.....
Frontend developer @ TUI Travel
IGLOO: very cool

mkoijn ::

začeu sem se izobraževati na izdelavi internetnih strani

zanima ne ali je bolje znati html ali xml
mislim da sem prav ugotovil da je oboje isto samo drugačen način izvajanja kode

strictom ::

Brez HTML nimaš kaj iskat.

Lahko ti kak Dreamweaver zgenerira kodo ampak skoraj vedno je treba kaj ročno spremeniti.

Polega HTMLa si poglej še CSS in Javascript.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

DirectX11 ::

lp!

jaz mam samo eno vmesno vprašanje;
Napisal sem stran v html-ju in dal meta description in keywords v glavo dokumenta. Zakaj iskalnik ne najde moje strani?

bluefish ::

nekaj časa je potrebno počakati oz. ročno vpisati stran v iskalnike.

friksi ::

Čau.

Ej jaz bi tud rad objavu svojo spletno stran pa imam par problemov. Imam zakupljen prostor (oz. ga dobim brezplačno pri amisu), imam registrirano domeno, spletno stran oz. datoteke sem upload-u na ftp strežnik, ... skratka vse kar naj bi naredil. Problem je v tem, da mi spletna stran še vedno ne dela. Ne vem katero stran oz. file naj preimenujem v Index.html, niti nisem dobro razumel tega, kakšen naj bi bil link za slike. Če bi mi lahko malo bolj razložili, bi bil zelo hvaležen. Spletno stran sem naredil s programom Webpage maker.

Hvala.

LP

Gašper

sloweb ::

Direct X 11
Lahko pošlješ naslov spletne strani ?

deki-19
Za običajne spletne strani in začetek je Frontpage kar dober, je pa predvsem urejevalnik teksta brez že narejenih dizajnov. Me pri teh znanih programih moti, da so pomanjkljivi, ko gre za resno komercialno uporabo. Tako je potrebno za delovanje, redno pošiljanje ENovic, pa Follow up itn. še marsikaj dokupit, dogradit in znati kar precej tehničnih stvari. Če te zanima hitra izdelava pa tudi resna profesionalna uporaba s spletno optimizacijo, brez HTML šare lahko poskusiš tudi tukaj:
http://www.Dober.biz

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sloweb ()

demon#666 ::

hvala

ncc2000 ::

Vprašanje..website X5... v urejevelniku besedila je čžš lepo prikazano, ko pa grem na hmtl previu pa č-ja zamenja z E z apostrofom.
Že kdo naletel, kako č spravit v življenje na hmtl?

Za morebitni odgovor vnaprejn hvala!

R33D3M33R ::

Si morda pozabil v glavo dodati tag, ki definira encoding? Možno je tudi, da ti server forsira nek default encoding.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

DoLeNc15 ::

Zanima me če bi lahko v mojo stran dodal kakšno že narejeno galerijo za slike. Tiste ki so vgrajene v frontpage so dobre vendar mi jih noče shranit in vrže ven nek error.

bluefish ::

nisi povedal prav veliko. Na splošno ja, lahko dodaš drugo galerijo. Je pa to seveda odvisno od same zgradbe strani.

DoLeNc15 ::

Stran si lahko ogledate tukaj: http://freeweb.siol.net/jdolenc3/, rad bi v bistvu že narejeno galerijo v katero bi postavil slike, pa bi samo naredilo povezave med malo in velik sliko itd. Kaj priporočate?

bluefish ::

za kaj takega boš potreboval PHP. Se pa da enostavno galerijo narediti z uporabo javascript-a. Lahko se poslužiš tudi načina izdelave z uporabo slimbox (uporabi google).

CaqKa ::

zakaj bi rabil php?
http://jalbum.net/
jalbum pa ga po svoje poskina po potrebi.

ali pa iz powertoysev vzame html slideshow generator: http://www.microsoft.com/windowsxp/down...

simple viewer je flash varianta: http://www.airtightinteractive.com/simp...
http://www.airtightinteractive.com/phot...

gallery fx: http://www.darkwet.net/galleryfx/

poleg tega ima možnost izdelave html galerije tudi kak photoshop, pa acdsee...

DoLeNc15 ::

Jalbum dela vredu, zdaj me pa zanima kako bi v to stran vključil se video? Ali ga moram naložit na youtube, ali gre prek tiste frontpage zadeve? Pa če kdo ve ali so na siolovih serverjih (na tistih kjer dobiš zastonj plac če imaš njihov net) frontpagovi extesions podprti?

Hardstyle ::

Če začenjate z spletnimi stranmi je po mojem najboljše, da se začnete učiti XHTML.

Dolenc15: JaAlbum - Video

Zgodovina sprememb…

klaudija ::

Zdravo!
Moje vprašanje ni glih vezano na to, kar pišete, sam ne vem, kam naj se obrnem. Mi lahko kdo pove, kako se v slovenščini reče site-integration in publireportage? Koliko sem razumela je to nekaj v zvezi izdelovanjem spletnih strani. Hvala

Tody ::

Site integration je Integracija več sklopov v eno celoto. Po domače je zlivanje več vsebinskih sklopov v eno celoto. Recimor sistem novic zliti skupaj z forumom in napovednikom dogodkov.

Uno drugo pa pravi google da je : Le terme publireportage s'applique à une méthode de vente dont les informations sont à visée commerciale.

oz

The term applies to an editorial sales method in which information is referred to commercial.

klaudija ::

Najlepša ti hvala.

DoLeNc15 ::

Kako bi pa vstavil youtube okno v stran?

Hardstyle ::

Zamenjaj povezavo do video vsebine na youtube.

<object width="425" height="350">
  <param name="movie" value="http://www.povezavaDoVidea.com">
  </param>
  <param name="wmode" value="transparent">
  </param>
  <embed src="http://www.povezavaDoVidea.com" 
  type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" 
  width="425" height="350">
  </embed>

Zgodovina sprememb…

Volk| ::

Eno vprašanje.
Imam neko hmtl stran pa bi rad par vrstic premaknil v desno. Toda ne v center ker ce to naredim se ena vrstica začne prej kot druga.
Recimo da bi rad z 5 cm premaknil vse vrstice v desno. Upam da razumete vprašanje.
Vem da je neki right="50px" ( dajem samo primer)
Ne spomnim se sintakse, na guglu pa najdem vse drugo samo to ne.

Hvala
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Tody ::

To lahko narediš z CSS kjer določiš margin, oz če hočeš zadevo zakomplicirat lahko narediš s tabelami.

Volk| ::

KO sem hodil še v šolo sem nekak to naredil samo z html. samo sem pozabil.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Volk| ::

no, sem ugotovil kako gre s CSS samo seznama (ul) ne morem premikat:(
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Tody ::

Zapri ga v div :)

HairMan ::

pa sej se more dat tut ul normalno premikat...
za začetek mu določi margin in padding 0, ker to brskalniki avtomatsko (in vsak čist drugače) določajo.

če pa ne bo šlo dej pa link do strani da pogledamo...


lp
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong...

DoLeNc15 ::

Zanimalo bi me še, kako narediš, da ti na strani menja slike, ko prelgeduješ vsebino. Da se na istem mestu na strani zamenjuje več različnih fotografij.

DirectX11 ::

Lep pozdrav!

Jaz imam pa vprašanje glede dodajanje slik na svojo spletno stran. Ali lahko daš recimo sliko procesorja, ki si ga najdu na internetu na svojo stran? Ali je to kršenje avtorskih pravic? Na slo-techu in na ostalih straneh sem vidu da nekateri objavljajo slike iz interneta. To pol ni kršenje avtorskih pravic ane? Čist vsega ne razumem..., če mi lahko kdo razloži kako je s tem.

Hvala

KoMar- ::

Ja, je. Ker ima vsaka slika avtorja, razen če je avtor ni dal v public domain (javno dobro). Ampak načeloma te naj to ne skrbi...

Panalitik ::

Hey
Jst bi tud neki prašala xD...jst sm še začetnica v izdelovanju spletnih strani zato bi rabla malo pomoči xD
Spletno stran pa delm v programu Microsoft Publisher.
No to gre pa tko...jst bi mela spletno stran..pa pridejo zavihki domov, galerija, novice,...pa v galeriji bi mela več slikc npr. slike z počitnic, slike živali, slike narave, slike oseb,...pa pol k bi kliklna na sliko živali, da bi se mi odprla nova stran k bi ble samo slike živali gore in da bi ble kot galerija, da bi ble bol majhne slike pol pa ko klikneš gor da se poveča koekr je že DoLeNc15 prašu...sam pojma nimm kako je naredu...pa a morš met stran že na internetu če želiš dat galerijo slik gor?

Pa hvala za use odgovore in vso pomoč ;)

bluefish ::

glede na to, da si začetnica, bi bilo bolje, da se raje kot izdelave lotiš uporabe Joomle ali katerega drugega CMS sistema. V MS Publisherju boš le stežka naredila kaj tekega, kar omenjaš. Osnovno stran že morda, zataknilo pa se bo pri slikicah. Lahko sicer ročno napišeš kodo za vse pomanjšane sličice in jih povežeš s povečanimi, vendar pa zna biti to mučno pozneje, ko se že nabere en kup slik.
Je pa spet odvisno, čemu bo spletna stran koristila. Če potrebuješ le nek prostor za slike, ki již želiš pokazati familiji,... potem morda raje uporabi flickr ali pa katerikoli drug spletni servis, ki je temu namenjen. Za kaj več lahko uporabiš deviantArt.

Panalitik ::

ja stran naj bi bla namenjena vsem..sepravi bo kot neka spletna stran o enem pevcu xD...tko da sem miselna da bi bilo pač tko..da bi na prvi strani bla ena slikca npr. od živali, pa ena od avta, pa ena od pevca, itd....pa pol k na eno klikneš da se ti opre stran z več slikami povezanimi na besedilo...npr... več slik različnih živali..pa da bi zgledalo kot album...tko kot je naredil DoLeNc15 na tisti svoji spletni strani..sam jst odkrito rečeno pojma nimam xD..pa če češ naredit tak album moraš met spletno stran že na netu?
Kak program pa bi bil najboljši za take stvari in kako se sploh lotim? Kaj sploh morem narediti? Izoblikovala sem že celo spletno stran in tudi dala chat in knigo gostov, tako da me samo to še muči :S.

DoLeNc15 ::

Sam sem uporabil Jalbum. Je zastonj, ti samo insertaš slike v program in ti zgenerira html kodo, ki jo vstaviš v spletno stran.

drhouse ::

a mi zna kdo povedat, kateri je najboljši strežnik (spletno gostovanje) za phpbb forume?? Iščem takega, ki bo dokaj zmogljiv in tudi poceni. Ker kot vidim, so te zadeve predrage!
hvala

Tody ::

kater koli ki ima php in mysql omogočen če nočeš težav imaš mojforum.net Za majhne forume je dost vseeen.

drhouse ::

Ne, mojforum.si je navadna beda-> zastarel pa še veliko reklam.
Sem mislil phpbb 3x recimo ali pa 3.0.2, ki je zared dober.

Kaj phpbb se ne da naštimat da ni reklam?!

ipo_ ::

Ker sem nov v izdelavi spletnih strani bom kar tukaj pisal.
Naredil sem en simple template za Joomlo, ampak mi ga noce naloziti vanjo. Ko dam install/uinstall, mi ga pokaze pod install->templates, ampak pod Template Managerjem, mojega templata ni.

Laufam Joomlo 1.5.8, template sem naredil z Dreamweaverjem in Style Masterjem. templatedetails.xml je generiral Joomla.XML.Generator.

http://pastebin.com/m5af83ccd -> templatedetails.xml datoteka
http://pastebin.com/m1dc9a56f -> index.php


lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ipo_ ()

Panalitik ::

Glede tega JAlbum...slike sm dala not pa pol sm kliklna izdelaj album. Pol pa grem u datoteko kjer mi je album shranlo. Pol pa kliknm na datoteko album in še enkrat na album (xml document). Pol pa se mi ie odpre in mi napiše neko zlooo dugo kodo. Pol pa k jo skopirm in dam na stran, se mi pa samo neki kvadratki pokažejo navpišno navzdol in jih je verjetno več kot 10, pol pa provm kliknt na kvadrat pa se samo v plavo obarva.

Jst bi resno rabla pomoč za to...sploh nevem ki je narobe??

lp

bluefish ::

xml ne moreš kar direktno limati na stran.

Panalitik ::

Kaj bi pa še mogla naredit?
To je edina stvar ki me še muči, drugači imam stran že skoraj narejeno, sam še to bi rabla.
Hvala

Lp

CaqKa ::

Panalitik
index.html odpri.

rudmajstr ::

Jalbum je res dober.

Panalitik ::

Kako naj pa to nardim? :8)
Sorry sam rabem mal pomoči :|

Hey...Dolenc15 a bi se ti dalo da bi mi opisu postopek ki si ti naredu da si dal album na stran??

Zgodovina sprememb…

miha96 ::

jaz bom začel uporabljati front page

bluefish ::

slaba izbira.

miha96 ::

zakaj???Videl sm in je enostaven, poleg tega pa že imam spletne strani, ki sm jih naredil na internetu.
strani: 1 2 3 4 ... 6


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

spletna stran in .html (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
864720 (840) Slipi
»

Cena postavitve spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
706123 (2774) StarCitizen
»

Spletna trgovina (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
835885 (3304) neo-serv
»

Nezahteven program za izdelavo spletišča

Oddelek: Izdelava spletišč
7617 (397) blackbfm
»

Najhitreje in najenostavneje narejena spletna stran

Oddelek: Izdelava spletišč
161943 (844) Marino88

Več podobnih tem