Prijavi se z GoogleID

» »

Uvod v izdelavo spletnih strani

Uvod v izdelavo spletnih strani

strani: 1 ... 3 4 5 6

nodrim ::

ok, ok .. @gamemen O:-)

georgi ::

zdravo, delam spletno stran za fax, sem pa čisti začetnik
html, css mi nekako gre, za pomoč uporabljam spletno stran w3, imam kar nekaj vprašanj

margin?? padding vem kaj naredi, ampak tudi po primerih z w3 mi ni jasno kaj margin nardi?

div-i, predvsem se uprobljajo pri div align="center" zanima me pa, zakaj sploh div?
kaj naj bi div označeval? ker poravnavo vpišeš lahko tudi drugače

iframe znam vključevat, ne znam pa narediti da bi npr, ko klikneš zgoraj nek
gumb, se spodaj spremenila vsebina v iframu, to gre verjetno z php,javascriptom??

class? id? jaz vse stvari dam id in potem u css določim kako kaj, je kaj to narobe?
kakšno je pravilo glede classa in diva?

in še, kater jezik poleg html, bi mi pomagal narediti gumbe, da ko klikneš se
nekaj spremeni besedilo, poleg html-ja?

upam da nisem preveč zatežil, če pa ima kdo čas pomagat pri kašni stvari, kaj
razložit, ko se mi zatakne me lahko tudi doda na msn/fb, pm me :)
Life is a psychological game.

#000 ::

-Margin ti da razmak okoli elementa, padding pa znotraj elementa
-div je blok level element ki služi predvsem kot nosilni element posameznih sklopov na strani .... tisti align="center" pa nadomesti z CSSji .. vso oblikovanje naredi z CSS
-iframe nisem nikoli delal da bi z zunanjimi linki spreminjal vsebino v iframe .. sem raje uporabljal ajax za tak namen .. vendar če se ne motim moraš določit iframe-u parameter "name" in nato linkom definiraš target tisto ime .. poguglaj malo
-če uporabljaš večinoma IDje potem delaš napačno ... uporabljaj raje classe => ID z določenim imenom je lahko samo eden na strani, classi pa se lahko ponavljajo (načeloma če boš uporabil enake IDje bo vse delalo ok vedar stran ne bo w3c valid) ... drugače se IDji uporabljajo ponavadi z kombinacijo javascripta
-za spreminjanje gumbov .. css :hover ali javascript.

..čas pomagat .. žal ne :) srečno
Se trudim da ne hranim trolov.
Ne razpravljam s pripadniki Wordpress sekte.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000 ()

georgi ::

-id-je mam več, menigumbi, besedilo, pravice, se pravi več, ampak različna imena id-jev,
to načeloma ni ok, dam vse na class? ok id & javascript skp, torej u class use

zanima me še glede php form method="post" (kontakt obrazca), kaj moram zdaj še spisat, da ko bo
uporabnik izpolnil obrazec, da bom dobil jaz to vsebino na email? php_post - klik
Life is a psychological game.

Tody ::

Ne, prav je tako kot ti paše :) Ni nekega pravila ali razloga zakaj nebi dajal RAZLIČNIH id-jev svojim elementovm namesto classov.

ID lahko uporabiš enkrat na objekt, class pa pač lahko večkrat na isti objekt. Torej če hočeš imeti odstavke 5px odmaknjene in z rdečo obrobo in prav tak stil dodat tabelam uporabljaš class.

rečeš pač v css

.rdece
 {
margin:5px;
border: 1px solid red;
}

in potem v html

<p class="rdece">
to je paragraf </p>

in potem isto narediš za table element.

Če pa recimor v obrazcu hočeš polje za ime in polje za email premikat vsako po svoje jim določiš ID-je. Lahko pa tudi vsakemu svoj class performančno ne bo čisto nič drugačno. Tudi koda bo valid.

teoo ::

Živ,

a mi lahko kdo pove, kako narediti neko bazo produktov (recimo hotelov) in jih potem browsati glede na različne kraje, št zvezdic in podobno.

to bi rad naredil v WP, pa me zanima če obstaja neka preprostejša stvar kot e-trgovina. Verjetno obstaja kak plugin, pa ne vem pod kakim geslom iskati.

rad bi dosegel nekaj podobnega kot je na ti strani
http://themeforest.net/item/travel-prem...


lp
defying gravity

Tody ::

Zgoraj desno pritisni BUY ITEM. Potem pa preuči kako so oni to naredil :)

teoo ::

Tody je izjavil:

Zgoraj desno pritisni BUY ITEM. Potem pa preuči kako so oni to naredil :)

Najlepša hvala za pomoč, takih kot ti bi moralo biti več. Res!

ok, troll mode off. A zna kdo svetovati?
tnx
defying gravity

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: teoo ()

RockyS ::

- tabela 'hoteli'

ID, ime,ocena...

- stran "prikaz_hotelov.php"

- select oz. dropdown za sortiranje
1. Ime ( - order by ime ASC)
2. Ocena (- order by ocena DESC)

To je to. Ko boš spisal kodo oz. naletel na težavo se javi.

P.S.
Nevem pa zakaj želiš uporabiti WP?

teoo ::

torej sql tabela in php skripta za query? tnx

sem noob v spletnem programiranju in sem se spravil na wp, ker je veliko dela že narejenega, če vzameš že narejeno temo, pa še cms je vključen.

s html/css se sicer znam za silo igrati, php pa bolj švoh.. a glede na to, da naj bi bil podoben c-ju, ne bi smelo biti preveč problemov
defying gravity

w0pa ::

Teoo zakaj se prvo ne naučiš HTML in CSS potem pa greš na Worpdress ali kaj drugega :). Vsaj po mojem mnenju bi bilo najbolje ...

Zulu ::

Ali lahko narediš stran zastonj...Če lahko mi kdo lahko pove kje jo lahko...
Slišal sem da potrebuješ tudi programe, kakšni programi pa so to ...?

#000 ::

Zulu je izjavil:

Ali lahko narediš stran zastonj...Če lahko mi kdo lahko pove kje jo lahko...
Slišal sem da potrebuješ tudi programe, kakšni programi pa so to ...?


Marsikje si lahko postaviš spletno stran zastonj .. vendar ne pričakuj dosti .. vsak ki želi resno stran se bo izognil takih storitev .. preveri sites.google.com če ti ustreza ali poguglaj za kaj podobnega

Načeloma za postavit spletno stran potrebuješ samo enostaven urejevalnik texta, vendar sklepam da si začetnik zato raje si nabavi kakšen namenski program kot je frontpage ali dreamweaver oz. bilokakšen "WYSIWYG" html editor.
Se trudim da ne hranim trolov.
Ne razpravljam s pripadniki Wordpress sekte.

Zulu ::

aha hvala ... ja sem začetnik sicer pa mam izkušnje z forumi sicer vem da je
website zelo težje narediti...
na forumu ne potrebuješ drugega programa kot pa je photoshop...
sicer pa vem da tudi na website-ih lahko dodaš gor forum in že nekaj časa
iščem zastonj stran samo nism nč našel ;/
http://haxball.slovenianforum.com/ - REGISTRERAJ SE ZDAJ
VSE O IGRI HAXBALL IN OTALIM STVAREM.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zulu ()

Ziga Dolhar ::

Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

pook ::

Jaz sem si pomagal s tole stranjo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: pook ()

BorutF ::

Živjo,
Ali obstaja kako orodje za izdelavo designa spletnih strani z GUI oziroma s klikanjem, kateri potem generira html in css, kot naprimer netbeans za izdelavo vmesnikov v Swingu.

technolog ::

Ja, .NET ali pa dreamveawer

Zgodovina sprememb…

Jerry000 ::

Nja ampak vedi da ni glih to najboljše. Več kontrole maš če narediš spletno v malo boljšem urejevalniku naprimer Notepad ++, Sublime Text 2,...

martincek1 ::

Obstaja kakšna simple koda / online generator, s katerim bi lahko dele .png slike (ali jpg) enostavno pretvoril v povezavo? Imam dizajn, šest strani, in bi rad stvar naredil malo interaktivno, da se vidi približno kako bo vse skupaj delovalo. Primer: 80x12 Povezava na nekem odseku png slike, ki te vrže na drugo sliko.

Lahko bi sicer skodiral s html in css, ampak se mi zdi malo neekonomčno, če kaj preprostega že obstaja :)

lp

Tody ::

Tole je po defoultu :) http://www.w3schools.com/tags/tag_map.a... Če se je pa kdo s kakim generatorjem igral pa nevem, sem enkrat gledal pa ...

womb ::

Poskusam najti kak tutorijal na temo filtriranja (frontend + mysql/php) in bi bil hvalezen ce me lahko kdo napoti na kak dober sajt kjer se lahko bolj naucim glede tega. Kot filtriranje pa mislim tisto ko prides na spletni shop in kliknes recimo na kategorijo Racunalnistvo in prikaze samo izdelke iz te kategorije, nato pa se bolj fino filtriranje glede na prozivajalce, cene itd...Ubistvu nevem pod kaksnimi kljucnimi besedami naj iscem na Googlu


za kakrsnokoli pomoc se zahvaljujem

Tody ::

Tukaj mislim da ni neke velike znanosti :) Vsaka kategorija ima svoj ID in zadaj so enostavn stavki da naj izbere samo tiste produkte ki so v tej kategoriji in naj izbere samo tiste izdelke ki so cenovno od do ... Nevem kako toplo vodo bi odkril :)

womb ::

Verjamem da je lahko, ampak kot pravim sem n00b na tem podrocju in bi mi res prisel prav kaksen tut. Sicer mi je vecja ovira ker nevem pod kaksnimi kljucnimi besedami iskati.

Tody ::

Heh, ni nobene tehnike zadaj. Enostavno Ko klikneš gumb more php pognat query v sql-u in kot rezultat vrniti kar pač query najde. Več o sql in php si lahko pogledaš tukaj http://www.tizag.com/sqlTutorial/index.... in tukaj za php http://www.tizag.com/phpT/

Blogerka ::

Zivjo fantje!

Odlocam se za bloganje na malce bolj profesionalni nacin in zato seveda potrebujem tudi dobro spletno platformo. Do sedaj sem vse na svojem blogu urejala sama z pomocjo raznih youtube tutorialov, itd., zdaj pa verjamem da je cas, da tehnicne zadeve prepustim poznavalcem sama pa se lotim bolj vsebinskih in marketinskih zadev v katerih sem bolj domaca :-)

Torej vprasanje s katerim se ubadam v zadnjih dneh je - kako najti pravo osebo za izdelavo spletke - ker moj budget ni enormen bi si najraje zelela delati z nadobudnim studentom ali pa nekom, ki v izdelovanju spletk uziva in mu to predstavlja le kot dodaten vir zasluzka. Hkrati pa rabim nekoga, ki bo profesionalen, ki bo vedel kaj in kako dela in ki bo seveda kreativen in napreden. Je najti taksno osebo misija nemogoce? Je res potrebno placati velike zneske, da dobim kar "zahtevam" ...

Zelela bi si blog, ki bi izgledal zelo podoben temu:
http://www.garancedore.fr/en
Dvojezicen, z vsemi dodatki, itd.
Prav tako bi si zelela, da mi moj bodoci "tech partner" uredi vse v zvezi z domeno, z emailom ki v koncnici nosi ime bloga (npr. info@slotech.com), vse kar je potrebno, da lahko na blogu objavljam veliko kolicino podatkov/slik, ... Sodelovanje bi bilo dolgorocno, ker imam v nacrtu izpeljavo se nekaj drugih projektov bi si zelela da ista oseba dela zame tudi na naslednjih izdelavah web platform.

Ker verjamem, da je najvecja tezava med IT-ji in klienti pogosto prav (slaba)komunikacija, bi zelela tu izpostaviti se dejstvo, da vem kaj hocem in da bi za spletno stran ze v zacetku izdelala podroben plan kako naj bi izgledala tako da bi bilo vse ze takoj najbolj jasno in cim manj popravkov.

Torej - je to kar si zelim sploh izvedljivo - kvalitetna storitev za normalno ceno + ce ja, kje najdem taksno osebo? Si mogoce ti ta oseba? :D8-)

k--p ::

Nekaj splosnih napotkov, da se bos lazje znasla:
Stran iz primera je postavljena na blog/cms platformi wordpress -> prosto dostopna www.wordpress.org.
Nato moraš zakupiti gostovanje(ponavadi okrog 50 eu/leto, odvisno od plana), to je server kamor instaliras wordpress in domeno(priblizno 10eu/leto), to je naslov/ime tvojega bloga.
Nato je potrebno wordpress instalirati na server (ni prevec zahtevno).
Nato za izgled pa potrebujes neko temo, ki je lahko custom(jo nekdo naredi prav za tebe, verjetno najdrazja varianta), zastonj(na netu jih je ogromnno ampak se ne dajo zelo prilagoditi) ali pa kaksno premium temo(navadno okrog 30-40 eu), ki jo kupis na npr. http://themeforest.net/category/wordpre...

Nato sledi urejanje nastavitev izgleda teme, instalacija raznih pluginov(), kar se vse dela direkt preko graficega vmesnika iz wordpressa...

Pa se to wordpress.org ni enako wordpress.com, ki je podobna storitvi, ki jo verjetno uporabljas zdaj in ni tako prilagodljiva.

Blogerka ::

K--p, hvala za odlicen odgovor!

Mi lahko enostavno razlozis razliko med obema wordpressoma, ki jih omenjas? (vem, da je eden od njiju blogerska platforma kot Blogger katerega uporabljam sedaj)...
Prav tako sem nekajkrat zasledila da se lahko pojavijo tezave pri Bloggerju/wordpressu kadar presezes neko doloceno dovoljeno kolicino prostora - kar se pri bloganju kjer objavljas ogromno slik zna hitro naredit - se to pojavlja samo pri brezplacnih platformah?

Ce te lahko vprasam - kaksno ceno bi postavil ti za neko izdelavo strani, ki je nadgradnja neke wordpress ze obstojece predloge... oz. nekaj taksnega kot sem pripela na linku..

k--p ::

Za Wordpress.org moras imeti svoj hosting -server in ti dopusca da instaliras poljubne teme (ne le vnaprej ponujenih), imas prostora kolikor hoces(oz. odvisno od paketa gostovanja), instaliras lahko razne dodatke- plugine(galerija, kontaktne forme, e-trgovino), v bistvu imas vecjo svobodo.

Wordpress.com je zelo podoben blogger platformi, imas nekaj tem vendar kaksne vecje modifikacije niso mogoce, omejen prostor oz. lahko doplacas za vec, lahko pa tudi na tem kupis svojo domeno(da se znebis .wprdpress v imenu).
V bistvu tukaj vse pise:
http://en.support.wordpress.com/com-vs-...

Za ceno kaj pa vem, js se s tem ne ukvarjam profesionalno, mi je pa poznan postopek... Ce najdes koga, ki se uci te stvari ti naredi za majhen denar, "profesionalci" pa racunajo glede na to kar sem opazil po 600€+,

Konec koncev pa se lahko te stvari hitro kdorkoli nauci do neke mere, ce si vsaj malo tehnicno usmerjene narave, saj ne zahteva pretirane znanja, ce sledis navodilom.
Recimo tukaj je super video tutorial s kvizi, kjer je vse o wordpressu predstavljeno cistemu zacetniku(nakup gostovanja, domene, isntalacija wordpressa, instalacija tem, pluginov), je pa placljiv(10€ za prvi mesec), rabis samo kaksne 2 dni po nekaj ur na dan, da prides skozi (ful fajn investicaja v sebe, tudi ce se ne ukvarjas s tem vec potem):
http://teamtreehouse.com/library/websit...

lp

Tody ::

Blogerka, to kar opisuješ je dosti osnovna funkcija, dokler se ne začenjaš zmišljevati, kako in kaj bi imela na že izdelani temi. Meni bi raje imela tukaj kot tam, kar prej ni bilo predvideno, samo take ali samo drugačne članke... Potem pa 80% ljudi odpade, ker se morajo znajti z wordpressom in php-jem :)

Zato ti poleg tega kar ti je rekel KP, določiš kašen budget, to da je majhen je lahko 100 ali pa 1000 eurov, prav tako je velika pripravljenost ljudi za 100 jih dobiš malce manj kot za 1000. Poleg tega, lahko poveš o čem boš blogala profesionalno? Torej, boš dobila za to plačilo? Mogoče najdeš, kakega ki bi kompenziral, ti njemu tekste za njegove produkte in bloge on tebi blog. Kar nekaj takih, najdeš na internetmojster.com

Za konec pa več kot boš naredila sama, več boš lahko prišparala in tudi ko boš pisala blog boš imela več pojma kaj kliknit in kaj kaka zadeva naredi. Kako vklopit različne stile, kje se kaj popravi itd. Če se ti pa kej zatakne ti bomo pa seveda pomagali. Če boš seveda povedala specifično napako, tudi kak nasvet za specifičen problem se bo našel čas.

Teme se drugače dobi tukaj themeforest.com

Blogerka ::

Hvala obema za odgovore in za pripravljenost pomagati, super sta!

Tocno to kar si napisal Tody je stvar pri meni - da mislim da bi bila sama sposobna se naucit vse osnove - domena, server ze izbrano temo instalirat... in da ravno zato ker bi js zelela popravke v ze obstojeci temi - npr tocno doloceno pisavo ali pa nevem da je slidebar drugje kot v temi, da je okoli bloga reklamni banner (le en, ki sluzi kot "okvir").. itd.. za taksne spremembe pa bi se morala naucit kodiranja in nisem sigurna ce bi se znasla oz ce ne bi to zahtevalo prevec casa... kljub temu pa se zavedam da se ta "zmisljevanja" ta banner tu, taksen tekst tu.. da to ljudjem vzame velik casa in zivcev in sem zato odlocena narest tocn plan strani se preden jo nekdo zacne delat.
Budget? Moj budget je blize 100 eurom kot pa 1000 :D No malce vec ze, vec kot 400 pa sigurno ne gre..

Tody ubistvu si mi zdaj dal zeljo, da se grem stvari res sama lotiti, ce mi boste fantje hotel kaj pomagat :D

Tody ::

Sej ni toliko problem, premikat zadeve, kot pa je potem prilagajat cel koncept. Svetujem da si narišeš in napišeš kaj bi rada. Zase in za svoje možgane, tako boš lažje vizualirzirala kaj in kako.

Ko si enkrat to naredila pojdi in najdi temo, ki je podobna tej zamisli. Danes so te zadeve toliko prilagodljive da se da marsikaj narediti brez kodiranja.

Kar se tiče budgeta, ti bomo že pomagal :) Ampak vedit moreš da je čas vseh nas omejen in se nekaterih stvari pač ne lotiš če veš da ti pobere preveč časa in rabiš potem dostop pa to... Pro bono je za dobre frendice in punce :)

No ampak da te ne pustim na suhem, je en slovenski fant, ki je tudi na tem forumu, postavil servis, ki servira točno take kot si ti https://codeable.io/ . Poveš jim kje je problem (prestavi baner iz leve na desno) oni ti povedo koliko to stane in kdaj ti lahko to rešijo. Ko potrdiš ceno, se takoj lotijo dela. Tako dobiš strokovnjaka vsakič ko ga rabiš, ne rabiš se držat nekoga ki si mu dala tisoče evrov.

Blogerka ::

Ma Tody ti si bogos!!! 8-):D
Hvala za info in hvala ker ste fantje nice, da mi napisete te info ker bi me kamot pomoje zejno preko vode pelal kar se tice programiranja in izdelave strani... tale server(fantje) mi bo pomoje ful v pomoc!
Hvala se enkrat!!

matarh ::

Živjo.

Pred kratkim sem izdelal svojo prvo spletno stran, vpisal vse ključne besede pod katerimi si želim,da me ciljni obiskovalci moje strani najdejo, ampak je problem ker svoje spletne strani ne najdem na googlovem brskalniku med prvimi 30-imi stranmi. Zanima me, če je možno zakupiti prostor za določeno ključno besedo na prvi strani brskalnika google.si in si garantirano tam ali se lahko spravim tja tudi s samo promoviranjem svoje spletne strani na socialnih omrežjih, forumih...?Sem še začetnik v tem.

Lp

Tody ::

Oboje lahko. Poglej malo kako SEO optimizacija deluje je veliko napisanega o tem

Jerry000 ::

matarh je izjavil:

Živjo.

Pred kratkim sem izdelal svojo prvo spletno stran, vpisal vse ključne besede pod katerimi si želim,da me ciljni obiskovalci moje strani najdejo, ampak je problem ker svoje spletne strani ne najdem na googlovem brskalniku med prvimi 30-imi stranmi. Zanima me, če je možno zakupiti prostor za določeno ključno besedo na prvi strani brskalnika google.si in si garantirano tam ali se lahko spravim tja tudi s samo promoviranjem svoje spletne strani na socialnih omrežjih, forumih...?Sem še začetnik v tem.

Lp


Kje pa kupiš to?

Tody ::

georgi ::

bom kar tu vprašal

mene pa zanimajo načini zaslužka s spletno stranjo (pustimo, da narediš spletno stran za nekoga drugega)
konkretno na kakšen način se da zaslužit in koliko glede na obiskanost? vem za npr. klikanje reklam, ampak
bolj slabo lawfa

konkretno na kakšen način služijo te spletne strani: govori.se, kvak.napovednik.com itd.. in podobne strani z novicami?
zanima me zaslužek od obiskanosti strani, ne ker imajo še časopis, pa s tem služijo...


lp
Life is a psychological game.

Tody ::

Zaslužek od obiskanosti v slo je dost nizek, mogoče dobiš za pivo če maš dobro spletno stran (veliko obiskovalcev). Večinoma so deali za bannerje, kjer podjetja zakupijo na mesečni ravni zadeve.

b3D_950 ::

<input type="number" name="whatever" size="2" value="1" step="1" max="4" min="1"></input>


Zakaj to ne deluje v FF? Render naredi enak kot za navadn text input.

b3D_950 ::

b3D_950 je izjavil:


Zakaj to ne deluje v FF? Render naredi enak kot za navadn text input.


https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.c...

Marino88 ::

georgi je izjavil:

bom kar tu vprašal

mene pa zanimajo načini zaslužka s spletno stranjo (pustimo, da narediš spletno stran za nekoga drugega)
konkretno na kakšen način se da zaslužit in koliko glede na obiskanost? vem za npr. klikanje reklam, ampak
bolj slabo lawfa

konkretno na kakšen način služijo te spletne strani: govori.se, kvak.napovednik.com itd.. in podobne strani z novicami?
zanima me zaslužek od obiskanosti strani, ne ker imajo še časopis, pa s tem služijo...


lp


Če odpreš npr. govori.se vidiš, da je celo spletno mesto zasuto z reklamami. Podjetja plačajo tem spletnim stranem glede na pozicijo in velikost oglasa. Cene za tak oglas je pa odvisna od števila obiskovalcev.
Nevem kako kje stanejo oglasi, vem pa, da na partisu, banner v glavi stane 150€ za tri dni. Samo moraš vedet, da ima partis neverjetno veliko število obiskov.
Pred nekaj časa so pa pri googlu izjavili, da bodo takim spletnim stranem kot je govori.si, ki je zasuta z oglasi dodaljai slabšo kredibilnost in posledično nižje uvršlai, torej je treba najti neko zdravo spredino.

technolog ::

Res je, se strinjam, da je treba najti zdravo spredino, če ne dobiš nižje uvršlai.

Mohimm ::

Za kolegov s.p. bom v kratkem izdelal spletno stran.
Sama izdelava preproste strani z galerijo slik in kontaktnimi informacijami nebi smela biti problem.

Nimam pa izkušenj z izbiro gostitelja in nakupom domene.
Kaj je cenovno najbolj ugodno za obisk, kot bi ga predvidoma taka stran imela.
Zadeva ne potrebuje baze, wordpresa itd... Skratka nekaj html strani, max. par 100 mb slik za predstavitev dela, je pa fino če je hitrost v sloveniji na neki normalni ravni.
Katere končnice domen so najbolj uporabljene/priljubljene v iskalnikih?

Hvala za odgovore, in se opravičujem če sem odgovor na moja vprašanje spregledal.

Tody ::

Generalno gledano se ti tega ne splača. Ker bo hotel nove slike, nov tekst bla bla bla... Dokler se pač ti ne boš naveličal. Tako da je zelo cool če bi mu inštaliral wordpress in naj se sam nalaga briše / spreminja.

gostovanja so Zabec.net Si-shell.si in neo-serv Cene in ostalo si poglej sam.

neoserv ::

Če ne potrebuješ MySQL baz, potem boš vsekakor povsod našel precej ugodno varianto (beri: glej najmanjše pakete).

Za končnice domen: v Sloveniji je seveda najbolj popularna končnice .SI, ampak tudi s .COM ne boš zgrešil.
Sam ponavadi svetujem, da se zakupi vsaj ti 2 končnici, tako ti nihče ne more nagajati in ne more registrirati podobne domene.

Za lastne potrebe pa vedno vzamem naslednje:
- tvojadomena.com
- tvojadomena.net
- tvojadomena.si
- tvojadomena.eu

Če primerjaš strošek registracije domene s stroškom, ki ga lahko imaš, če ti konkurenca registrira podobno domeno, ni nobene primerjave. V vsakem primeru se ti splača imeti več domen, ne manj.
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.

forest_guy ::

Pozdravljeni,

rad bi izdelal neko osnovno spletno stran za predstavitev manjšega podjetja z Wordpressom (sem sicer čisti začetnik in bi se rad naučil). Šlo bi za preprost opis podjetja, nekaj slik, nekaj pluginov (googlemaps, forma za e-mail, kakšna galerija slik itd.)

Zato se odločam za ustrezno gostovanje in me zanima kaj potrebujem za takšno spletno stran? Ker so paketi ponudnikov zelo različni ne vem kako se odločiti. Zatakne se mi že pri tem ker nekateri ponujajo neomejeno število mysql baz, nekateri 1 itd. Prav tako nimam občutka koliko prostora je potrebnega itd. Zanima me torej na katere lastnosti paketov moram biti pozoren in "koliko česa" potrebujem. Gostovanje bi potreboval tudi za e-pošto podjetja. Najbolj bom vesel odgovora, ki mi bo torej povedal "koliko česa potrebujem", vesel pa bom tudi vsakega nasveta glede ponudnikov, o čemer sem si sicer že kar nekaj prebral na tem forumu.

Najlepša hvala za vso pomoč!

Tody ::

Živjo!

Dobrodošel :)

Za gostovanje rabiš:

1x domena
1x mysql baza
min 100 mb prostora
min 1 GB prenos podatkov

Vse ostalo je plus :) Za slike glej da ne bodo ene 5mb velike ampak tam 200 kb je čisto zadosti, wordpress sam vzame nekaj prostora tako da pod mejo 100 se ti ni treba spuščat.

http://www.zabec.net/gostovanje
http://www.neo-serv.net/
http://www.si-shell.net/spletno-gostova...

neoserv ::

@forest_guy: V bistvu ti je že Tody vse povedal.

Poudaril bi le naslednje:
A) 100 MB prostora zna biti hitro malo, ker nekateri uporabniki (predvsem podjetja) radi uporabljajo IMAP dostop do e-pošte. To pomeni, da pošta ostaja na strežniku in hitro lahko zasede nekaj GB prostora.

B) Fino je, če ponudnik omogoča več kot 1 bazo, ker imaš potem lahko nameščeni 2 verziji strani, npr. www.podjetje.com in test.podjetje.com. Na test.podjetje.com ponavadi oblikovalci razvijajo stran in ko njihova stranka potrdi spremembe, jih prestavijo na www.podjetje.com. Ni nujno, da boš tudi ti izdeloval stran na ta način, vsekakor pa zna postati omejitev MySQL-a hitro zoprna.

C) Predvsem je ključno, da izbereš ponudnika, ki ti bo nudil hitro in zanesljivo uporabniško podporo. Ko česa ne znaš, polomiš ali pa ti kakšna zadeva noče delovati, je dobra (in hitra) podpora zlata vredna.
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.

forest_guy ::

Najprej obema najlepša hvala za odgovora, ki mi bosta pri izbiri vsekakor koristila! Imam še kratko vprašanje glede e-pošte. Če bi potem znotraj enega gostovanja želel postaviti 2 spletni strani bi preprosto kupil dodatno domeno potem pa je glede na domeno možno npr. znotraj c-panela nastavit ločena "dostopa" do e-pošte. Npr. info@podjetje-1.si in info@podjetje-2.si? Samo čista osnova glede tega nastavljanja glede e-pošte me zanima.

Hvala še enkrat!
strani: 1 ... 3 4 5 6


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

izdelava spletne strani, nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
808079 (1895) #000

Izdelava spletne strani - Poceni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
11613964 (12452) Ziga Dolhar
»

Internetna stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
534308 (3496) Mipe

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10130503 (18466) Primoz
»

tocen postopek izdelave dolocene strani

Oddelek: Izdelava spletišč
201569 (1146) Tody

Več podobnih tem