Forum » Izdelava spletišč » č - izpiše se ACII
č - izpiše se ACII
tao_s ::
hmm..
ena čudna zadeva...
Kdor spremlja moja vprašanja zadnjih nekaj dni že ve, da postavljam portal s pomočjo PostNUKA. Zdaj sem spet na zelo čudni težavi. Šumniki v vsebini strani delujejo. Menu je generiran preko administracije. Ne glede kakšen ecoding nastavim, mi za č vedno izpiše ASCII kodo v obliki & # 2 6 9 ;
Kakšna ideja - pls
ena čudna zadeva...
Kdor spremlja moja vprašanja zadnjih nekaj dni že ve, da postavljam portal s pomočjo PostNUKA. Zdaj sem spet na zelo čudni težavi. Šumniki v vsebini strani delujejo. Menu je generiran preko administracije. Ne glede kakšen ecoding nastavim, mi za č vedno izpiše ASCII kodo v obliki & # 2 6 9 ;
Kakšna ideja - pls
Primoz ::
(skoraj) vsi brskalniki pa to kodo prikažejo kot č... kaj te pri tem sploh moti?
There can be no real freedom without the freedom to fail.
čudno je ker ponavadi ti vpišeš to kodo in ti potem prikaže č - kaj ne?
No tu se mi zgodi ravno obratno - vpišem č, v brskljalniku (IE 6) pa mi prikaže ASCII kodo...
No tu se mi zgodi ravno obratno - vpišem č, v brskljalniku (IE 6) pa mi prikaže ASCII kodo...
cahahopie ::
Ja prever kater charset maš nastavlen.
Mora bit iso-8859-2 za našo slovnco (šumnike mislim).
Mora bit iso-8859-2 za našo slovnco (šumnike mislim).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cahahopie ()
encoding sem nastavil na vse mogoce od ISO-8895-1, 8859-2, WIN 1250, UTF8 itd...
se spreminja žš, č ostaja zapisan v ASCII
se spreminja žš, č ostaja zapisan v ASCII
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Java] Prevajanje in šumniki v ubuntuOddelek: Programiranje | 2483 (2100) | mmaestro |
» | Šumniki in MySqlOddelek: Izdelava spletišč | 6660 (6197) | SPEEEED |
» | [C++] Slovenski znaki v Command PromptuOddelek: Programiranje | 3327 (3031) | Makronaut |
» | šumnikiOddelek: Izdelava spletišč | 2986 (2490) | jerneju |
» | php in šumnikiOddelek: Izdelava spletišč | 3596 (3393) | root987 |