» »

WD TV HD Media Player + 5.1 Surround zvočniki

WD TV HD Media Player + 5.1 Surround zvočniki

KingJofre ::

Pozdravljeni!

Žal nimam časa preverjat v vseh temah, če kje že o tem piše, zato se opravičujem, če že obstaja tema.

Potrebujem pa nasvet nekoga, ki se na te zadeve spozna.

Odločil sem se za nakup DivX playerja v kombinaciji z 5.1 surround zvočniki.

Najprej sem pregledal možnost hišnega kina, dokler nisem našel "čudo" imenovano WD TV HD Media Player na Mimovrste.

Še prej pa sem že imel ogledane zvočnike Genius SW-HF5.1 5005

Sedaj pa ključno vprašanje:

Sam nimam LCD TV-ja, ampak imam kombinacijo zunanje TV kartice AverMedia AverTV, LCD Monitorja, običajnih stereo zvočnikov in pa UPC-jev digitalni snemalnik priklopljen na TV kartico preko scart pretvornika, saj TV kartica nima scarta. Pod scart pretvornik imam v mislih pretvornik iz scarta v A/V (da bom še bolj jasen, saj se ne spoznam in ne vem ali mislim pravilno, gre za tri kable, rumen, rdeč in bel).

Pa me zanima, če je možno kako speljat zadevo, da bi vsaj preko WD TV-ja imel surround zvok. Še toliko bolje pa bi bilo, če bi lahko surround zvok imel tako preko WD TV-ja kot tudi običajne digitalne TV.

Ne spoznam se na te zadeve, zato bi prosil za kakšen nasvet. Ne bi pa rad kar v naprej kupil, potem pa ugotovil, da to ni možno.

Če je možno, bi prosil nekoga, da mi razloži kako... če pa ni možno, pa bi prosil za nasvet kateri DivX player kupiti, da bi bila izvedljivo vsaj kombinacija DivX player + Surround.. navadno TV mi ni problem gledat preko navadnih zvočnikov. Sam DivX player ne bi bil problematičen, saj bi ga že nekako lahko priklopil na TV tuner ali digitalni sprejemnik.. bolj je problem zvok oz. surround zvočniki.

Naj pa še povem, da nisem nek perfekcionist in ne potrebujem nekih dragih zadev... z veseljem sprejmem tudi malce slabšo kvaliteto, poleg tega pa je tudi proračun omejen na tam največ do 200 evrov. Kombinacija WD TV-ja in zgoraj omenjenih zvočnikov bi odlična, kar se cene tiče.

Že v naprej se zahvaljujem za nasvet,
LP

king67 ::

Pozdravljen!

Na kratko: za tvojo konfiguracijo je najbolj primeren divx predvajalnik s 5.1 analognim avdio izhodom (6 chinch) in omenjeni zvočniki. Za prostorski zvok iz WD-ja bi rabil ojačevalec z optičnim vhodom. Tvoji zvočniki (ojačevalec) imajo le analogne vhode; 5.1 in stereo.

lp,
king67

KingJofre ::

Hvala za odgovor!

Torej potem moja varianta ni izvedljiva?

WD TV mi je všeč zaradi tega, ker naj bi brez problemov predvajal vse možne formate, kar je pomankljivost večine ostalih DivX playerjev... pri vsakem se najde kaj, kar ne deluje.

Mislil sem, da bi preko TV kartice ali digitalnega sprejemnika lahko vse povezal skupaj.

KingJofre ::

No, sem se še bolj poglobil, pa kot kaže varianta z WD TV ne bo možna, pa tudi ne vem koliko je v tem trenutku smiselna, glede na to, da nimam ravno kvalitetne TV.

Pa me zanima potem kateri DivX player bi mi priporočili. Iščem takšnega, ki bi predvajal kar največ formatov, uporabljal pa bi ga tudi za poslušanje glasbe, seveda v kombinaciji z zvočniki, ki sem jih omenil v prvem postu.

Cenovni rang naj bo tam do 100eur.

LP

KingJofre ::

Pozdravljeni!

Da še enkrat razložim situacijo... še bolj podrobno. Pa še slike bom dodal, da bo še bolj jasno kaj imam trenutno in kaj si želim.

Trenutno imam zadevo speljano takole:

TV Kartica AverMedia Box9

 AverMedia Box9

AverMedia Box9Na sliki se priključki ne vidijo prav dobro, pa jih bom še napisal:

Na sprednji strani ima:

- en set RCA priključkov
- S-Video
- en standardni priključek za zvočnike ali slušalke

Na zadnji strani ima:

- VGA IN
- VGA OUT
- še en priključek za zvočnike ali slušalke
- PC Speaker IN

Potem imam UPC-jev digitalni snemalnik

 UPC Digitalni Snemalnik

UPC Digitalni SnemalnikNO na tej sliki se lepo vidi katere priključke vse ima. Imam pa snemalnik in tv kartico med seboj povezano z RCA/Scart adapterjem, ker tv kartica nima scart priključka.

 RCA/Scart adapter

RCA/Scart adapterNa TV kartico je preko VGA priključka priklopljen še Philipsov LCD monitor 190S, in pa navadni stereo zvočniki, seveda preko klasičnega priključka za zvočnike ali alušalke.

Tako imam zadevo izpeljano trenutno in deluje brezhibno, vsaj za moje potrebe.

Sedaj pa bi rad dokupil še DivX player in pa 5.1 Surround zvočnike.

Bom še enkrat prilepil linke kaj imam ogledano:

- WD TV HD Media Player
- Zvočniki Genius SW-HF5.1 5005

Pa še slike kakšne priključke imata ti dve zadevi:

 WD TV priključki

WD TV priključki- RCA
- HDMI
- SPDIF
- USB

 Zvočniki - priključki

Zvočniki - priključkiSedaj pa ključno vprašanje:

Prva varianta:

Je možno vse to povezat med seboj? Ni mi toliko važno ali bo to tisti pravi surround, samo da zvočniki delujejo in bi lahko tako WD TV kot tudi navadno TV poslušal preko teh zvočnikov. Saj sem opazil, da imajo zvočniki vhode tako za 2-CH kot tudi za 5.1... meni je vseeno, samo da se jih da priklopit.

Je možno oboje priklopit na moj trenutni sistem?

Druga varianta:

Druga možnost pa je, da bi posebej priklopil WD TV in zvočnike, saj mi za navadno TV ni toliko važen surround in lahko ostane tako kot je sedaj.

Imam še eno starejšo TV kartico AverTV JoyTV. Ima pa sledeče priključke:

 AverTV JoyTV

AverTV JoyTV- RCA IN
- RCA OUT
- S-Video
- VGA IN
- VGA OUT

Bi bilo možno na to kartico priklopit tako WD TV kot tudi zvočnike? Ima namreč dvojne RCA priključke. Moje razmišljanje gre v to smer, da bi na RCA IN priklopil WD TV, na RCA OUT pa zvočnike. Potem pa bi priklopil samo še monitor in zadeva bi delovala. Bi to šlo?


Drugače pa, če ni možno, bi se odpovedal WD TV-ju in bi raje kupil običajni DivX player, samo ne vem katerega. Potreboval bi takšnega, ki predvaja čim več formatov in pa da kvalitetno predvaja tudi glasbo, saj bi sistem uporabljal tudi za poslušanje glasbe. Zelo zaželjeno pa je, da zna brati tudi iz zunanjega diska (imam dva in enega bi uporabljal za DivX player, in sicer WD MyBook Pro 250GB). Predvsem se si ogledoval dva Philipsova modela:

- DVD predvajalnik Philips DVP3350
- PHILIPS DVD predvajalnik DVP 5990

Ali pa morda kaj drugega? Samo ne predragega. WD TV ponuja res ogromno, zato sem pripravljen odšteti malce več zanj, za običajni DivX player pa bi raje dal manj, razen če kateri res ponuja veliko in je kvaliteten, vendar pa vseeno ne več kot za WD TV, torej do 90eur.

Zelo bi bil vesel, če mi res lahko pomaga kdo pri vsem tem.

LP

king67 ::

Pozdrav!

Teoretično se vse da, ja... Ampak ni smiselno. Vsaj zame ne. Pri hd vsebinah z dts zvokom ti na analognem stereo izhodu na WD ne bo špilalo. Razen, če prej zvok v filmu pretvotiš, v tvojem primeru, najbolje v stereo mp3. Za kaj več si preberi wd-ju namenjeno temo.

lp,
king67

KingJofre ::

Ja, saj vedno bolj opuščam idejo o WD TV-ju. Bolj se nagibam k nakupu običajnega DivX playerja. Prej sem že omenil DVP 5990, sedaj pa sem nalatel še na DVP 3360, ki pa naj se ne bi bistveno razlikoval od 5990, je pa nekaj malega cenejši. Edini razliki, ki sem ju uspel odkrit sta SPDIF priključek in pa WMV podpora pri 5990, ostalo pa je menda povsem enako. Kolikor pa sem se do sedaj "izobrazil" na tem področju, pa SPDIF-a in podpore WMV-ju ne bom pogrešal.

Torej bi se odločil za DVP3360 v kombinaciji z zvočniki Genius SW-HF5.1 5005.

Okapi ::

Če vztrajaš pri teh zvočnikih, si omisli tak predvajalnik, ki ima 5.1 analogni zvočni izhod. Drugače zvočnikov sploh ne boš izkoristil in bi bilo bolje, da bi vzel 2.1 zvočnike.

Tule je nekaj modelov, ki imajo 5.1 analogni izhod za zvočnike, pa še USB vhod, da boš lahko na predvajalnik priključil usb ključ ali zunanji disk. Philipsi, kot sem na hitro pogledal, 5.1 zvočnih izhodov nimajo.

http://www.ceneje.si/avdio-video/hisni-...
http://www.ceneje.si/avdio-video/hisni-...
http://www.ceneje.si/avdio-video/hisni-...
http://www.ceneje.si/avdio-video/hisni-...

Nič nisi napisal, kakšen priključek ima monitor. Če ima DVI, vzemi predvajalnik, ki ima HDMI, da ga boš lahko priključil neposredno na monitor. Elta ga ima, za druge nisem preverjal.

O.

KingJofre ::

Ok, sem šel malce raziskovat.

Za DVP3360, ki ga imam namen kupit, sem odkril, da ima 5.1 zvočne izhode in sicer piše digital 5.1 audio out. Kakšen priključek oz. kabel pa je to?

V glavnem 5.1 izhode ima, vendar sedaj ne vem, če so kompatibilni z temi zvočniki, ki jih želim.

TOP ::

Ti kar kupi tale jajca od teh predvajalnikov,potle pa boš spraševal zakaj ne predvaja tega filma in tako naprej in zakaj ni podnapisov.Jaz sem se hvalabogu rešu teh jajc od Philipsa.

KingJofre ::

Ti kar kupi tale jajca od teh predvajalnikov,potle pa boš spraševal zakaj ne predvaja tega filma in tako naprej in zakaj ni podnapisov.Jaz sem se hvalabogu rešu teh jajc od Philipsa.


In kaj mi predlagaš? Kaj po tvojem mnenju niso jajca?

Z veseljem sprejmem vsak predlog.

Okapi ::

piše digital 5.1 audio out.
Ti potrebuješ analog 5.1 audio out.

O.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd predvajalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
101525 (1342) Han
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Zvok in slika
2209322926 (48270) cryptozaver
»

Zvočniki 5.1

Oddelek: Kaj kupiti
195067 (4332) simon89
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724557 (9171) bizi72
»

Hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
152000 (1695) trdoreh

Več podobnih tem