» »

Iranske volitve 2009

Iranske volitve 2009

««
8 / 13
»»

jype ::

Ti se kr smej, Daedalus. Rupsi je mel leta 89 na facebooku sam 6 kolegov, pa na twittru dva followerja, Janša pa sploh zaprt ni bil, pa so mediji nategnl cel svet, da se je Slovenija odcepla!

telbanc> Dost sprenevedanja. Dost. Saj se ve najprej je bil vzrok za napad na Irak, kemično orožje, oziroma lažna lansirana propaganda. Ki se je potem nadaljevala z izjavami, kot so "brez Huseina je Irak boljši".

Ne seri klanf no. Jaz sem (in sem bil ves čas) zelo oster nasprotnik tako množičnih kršitev človekovih pravic s strani Sadamovega režima, kot tudi množičnim kršitvam človekovih pravic s strani "koalicije voljnih" (v kateri je tudi Slovenija, ker je njen zunanji minister podpisal vilniuško izjavo). Pejt pogledat v temo o Iraku, kako prav sem imel ves čas in kakšne vrste spodbujanja Iračanov k demokratizaciji Iraka so se mi zdele smiselne. Ena od njih se zdaj odvija v Iranu - če hočeš bit sodobna država moraš ljudem pustit izobrazbo, če pa ljudem pustiš izobrazbo bodo prodemokratične tendence bistveno močnejše.

Proteste trenutno policija nasilno zatira s sredstvi, ki jih ima na voljo. Če se bo konfrontacija nadaljevala, bo prišlo bodisi do masakra, bodisi do sprememb v političnem sistemu.

Daedalus ::

Kar mi gre pri določenih ugovorih na tem forumu na živce je tudi tak "elitističen" pogled na konkreten (in v primeru Anonimk) kr na vse podobne procese. Namreč, folk na sveto zatrjuje, da mora meti prste zraven nekdo tretji, da ni šanse, da se ljudje takole bolj ali manj spontano organizirajo in zahtevajo spremembe.

Tako teoretiziranje me še najbolj spomni na teorije Lenina (pa seveda drugih komunističnih avatgardistov), ki je zagovarjal (in izvedel) revolucijo ob pomoči komunistične avantgarde. Češ, ljudje so itak preveč tupi, rabiš jih zgolj zato, da narediš sranje nasprotniku in da jih zavedeš v lastno korist. In seveda, fašizem ravno tako sloni na taisti predpostavki. Razsvetljeno vodstvo, ki vodi ovce v "svetlo" prihodnost. Pa seveda, bolj ali manj nasilno obračuna z vsemi, ki se znajdejo na poti. Da bi ovce bile same sposobne kaj dognat? Nah, to pa res ne gre.

Zdaj bom pa res nesramen in se vprašal, kdo je tu komunajzar? Al pa vsaj resn kandidat za prestižni naslov Ramzi leta '09. Pa obenem si malo pogledajte teorije o legitimnosti države in take (po očitno splošnem prepričanju neumne) ideje, ko so pravica do samoodločbe narodov. Ki jo je btw Slovenija glede na ustavo SFRJ grdo zlorabila, ko je šla svojo pot. Pa usput me zanima, kdo je nas zavajal in nam uturil bogokletno idejo o sesuvanju federativne države?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

djordjevic ::

Vanjski neprijatelj, d0h. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

poweroff ::

Ja CIA, seveda.

Ali pa vesoljci iz Alfa centauri postaje. Samo zato smo se odcepili, ker nismo tin hat foil nosili. :D

P. S. Daedalus lepo pravi, da je teorija Lenina bila, da revolucijo lahko izvede le nek sposoben voditelj, ljudstvo je pa zraven "zavedeno" oz. za kanon futer. Ideje me spominjajo na naše osamosvojitelje. Vse so naredili sami, ljudstvo je bilo pa zraven bolj za številko.

Ja, res me zanima kdo je tukaj komunajzar... 8-)
sudo poweroff

jype ::

Karaya 52 ::

Kapitulacija pred zahodom... Novinar mora iskreno prezirat lastno okolje da napiše takšno skropucalo. Po razpadu SZ bi nekateri osiroteli mulci podpisali pogodbo s hudičem samo da bi se razmerje moči uravnotežilo. Če to pomeni da so "hudičeve" balistične rakete v dosegu njihove bajte tudi prav. Tako kot je Castro prosil Brežnjeva naj razstreli Kubo, če bo to potrebno "za njihovo stvar".

jype ::

Kratek spis, za naše salonske (lev|desn)ičarje:

http://andrewsullivan.theatlantic.com/t...

jype ::

Zakaj Iranci ne marajo ZDA, pretty accurate material:

http://www.smithsonianmag.com/people-pl...

Pa proti čemu se borijo:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Pšenični ::

"Proteste trenutno policija nasilno zatira s sredstvi, ki jih ima na voljo. Če se bo konfrontacija nadaljevala, bo prišlo bodisi do masakra, bodisi do sprememb v političnem sistemu."

Po mojem mnenju se bo če bo potrebno vmešala vojska. Drgač se pa strinjam da igra tukaj zahod na preizkušen recept, ki je bil zgoraj omenjen, bolje ga ne bi sam opisal. Zadeva je izredno dobro organizirana in se je dolgo pripravljala. Kot sem že omenil Iran se spreminja. Kakšne bodo posledice je težko reči. Upam da jih bodo najbolj čutili tisti ki so to pripravili.

jype ::

telbanc> Po mojem mnenju se bo če bo potrebno vmešala vojska

Ja, na čigavi strani pa bo? Že danes je bilo več poročil, podobnih temu:

There were lots of female protestors – I saw a guard attack one women and then she went back up to him and grabbed him by the collar and said ‘why are you doing this? Are you not an Iranian?’ – he was totally disarmed and didn’t know what to do but her actions stopped him.

AnonimkeOP ::

BBC kazal posnetke ahmadinedžadovih protestov in jih interpretiral kot mousavijeve privržence:
http://pakalert.wordpress.com/2009/06/1...

... twitter:
http://pakalert.wordpress.com/2009/06/1...
www.anonimke.com

Karaya 52 ::

telbanc> Upam da jih bodo najbolj čutili tisti ki so to pripravili.

Naj se tvoje besede pozlatijo. Ahmadinedžad je po mnenju večine Irancev odgovoren za slabo stanje v državi. Medijska blokada in nasilje paravojaških enot so samo poslednji krči režima v odhodu.

Pšenični ::

"Ahmadinedžad je po mnenju večine Irancev odgovoren za slabo stanje v državi."

Mislim da gre Latviji slabše, te teden so imeli velike proteste v katerih so sodelovali tudi upokojenci, je bilo videt malo smešno. Latvija je npr. na robu bankrota-zmajnšali so jim penzione in plače v državnih službah-tko da zdej z veliko žlico uživajo sadove Ameriškega finančneg inginiringa, Iran daleč od tega. Verjetno misliš da imajo Iranci premalo Ameriške demokacije in njihovih človekovih pravic.

Karaya 52 ::

Zakaj so po tvoje na ulicah, če jim gre tako dobro? Aja, Američani... S sateliti ustvarjajo potrese, cunamije, rušijo stolpnice, mobilizirajo milijone...

edit: drugače si pa lepo ugotovil da se protesti dogajajo tudi v državah naklonjenim zahodu/ZDA oz. ima vmes prste ruska diaspora in Moskva? Je pa res da Latvijci proti protestnikom ne uporabljajo helikopterjev - ampak to je tak detajl zahodne civilizacije ki ti ni blizu.

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

O Latvijcih ni slišati, da bi jih vladne sile pobijale.

Utk ::

Latvijci protestirajo, Albanci pa čisto nič. Očitno jim je dol bolje.

Mipe ::

Albanci to jemljejo kot narodno kulturo. Plodi se kot nor, naseli se čez mejo, čez čas pa ustanovi novo albansko državo. Makedonija je naslednja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

jype ::

http://www.thaindian.com/newsportal/wor...

Če ne drugega, jih bodo pokopali taki kratki filmi, ki ne puščajo nobenega dvoma. Režim se precej potrudi, da tako dogajanje skrije pred ljudmi, a v dobi ko skoraj vsak državljan hodi naokrog s kamero, bo to vedno težje.

Pšenični ::

"Albanci to jemljejo kot narodno kulturo. Plodi se kot nor, naseli se čez mejo, čez čas pa ustanovi novo albansko državo. Makedonija je naslednja."

Pozabil si napisati, da gre vse to na drug račun, a star pregovor pravi, ki je še iz stare Jugoslavije " vse se vrača vse se plača". Prišel bo trenutek, mi ga bomo dočakali ko bo sosednjim narodom prekipelo, ker se albanci dobesedno zažirajo v njih. Takra jim tud Amerika ne bo mogla pomagat.

"Zakaj so po tvoje na ulicah, če jim gre tako dobro? Aja, Američani... S sateliti ustvarjajo potrese, cunamije, rušijo stolpnice, mobilizirajo milijone."

Latvija je v sedanjih razmerah praktično nepomembna, finančno uničena država. Medtem ko Iran stoji na nafti, kontrolira ožino, skozi katero gre veliko nefte ki napaja ves svet. Poleg tega Iran noče več ničvrednih dolarjev za nafto, in to pomeni Ameriški propad. Zanimivo, da se Amerika vedno bolj vpleta in čveka o nekakšnih človekovih pravicah, heh, tole postaja smešno, da si sploh upajo, po tistem kar s počeli v Iraku v tistem zaporu in še kje "vse v imenu demokracije".

Pšenični ::

"Če ne drugega, jih bodo pokopali taki kratki filmi, ki ne puščajo nobenega dvoma. Režim se precej potrudi, da tako dogajanje skrije pred ljudmi, a v dobi ko skoraj vsak državljan hodi naokrog s kamero, bo to vedno težje."

Ker so rezultati regularni, bo če imajo demonstranti za cilj zrušiti oblast, prišlo do državljanske vojne, oziroma bo še precej vroče. Potem bo veliko dela za take ki radi snemajo z mobiteli.

Brane2 ::

On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

telbanc> Ker so rezultati regularni

Da so? Lahko prosim pojasniš za vsako nepravilnost, kako je do nje prišlo?

- kako so lahko kandidati imeli na posameznem volišču manj glasov, kot se je volilcev javno izreklo, da so zanje volili (kljub temu da so se za to morali izpostaviti)?
- kako je lahko televizija poročala o vmesnih izidih tako, da se je število glasov za posamezne kandidate skozi dan _zmanjšalo_ ?
- kako so lahko, za razliko od prejšnjih volitev, ko je štetje trajalo še 24 ur po zaprtju volišč, imeli rezultate tokrat pripravljene že dve uri po zaprtju volišč?
- kako pojasnjuješ dejstvo, da so v preteklosti v posameznih provincah vedno močno zmagali kandidati iz tistih provinc, v tem primeru je bil pa rezultat po vseh provincah praktično enak?
- kako pojasniš dejstvo, da je Ahmadinedžad v mestih zmagal z isto večino kot na podeželju, če je splošno znano, da ga srednji sloj ne mara in je vedno volil proti njemu?
- kako razložiš dejstvo, da je na današnjih volitvah Ahmadinedžada moralo voliti nekaj milijonov nekdanjih zvestih volilcev opozicije?

Brane2> Kaj dejanjsko tišči Amere ?

Kakšno povezavo naj bi to imelo s fašističnim prevzemom oblasti v Iranu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Brane2 ::

Ima z njihovim angažmajem v Iranu preko tradicionalnih croniejev- Izraelcev.

Saj jaz ne rpavim, da je v Iranu vse lepo in prav. ALi da je "Ahmadinejad good gyu". Ali da je "good gyu" kak njegov nasprotnik.
Pravim, da se igra večja igra, kot jo kaže Twitter.
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

Brane2> Pravim, da se igra večja igra, kot jo kaže Twitter.

No, to je vedno res. Nihče pravzaprav ne dvomi v dejstvo, da trenutna gospodarska kriza spreminja razmerja moči hitreje, kot se je to dogajalo v zgodovini kadarkoli prej.

Tudi drži, da dogodki v Iranu odvračajo pozornost od nekaterih drugih packarij, ki se prav zdaj dogajajo po svetu. Nasilna preseljevanja v Peruju in zatiranje protestov na Kitajskem recimo komaj kdo objavi v zahodnih medijih. Ampak še vedno se v Iranu bije boj za državo, ki bo iz te krize vstala bodisi kot diktatura, strožja od Kitajske, bodisi kot nov, zelo zanimiv gospodarski in politični tekmec edinemu preostalemu avtokratskemu islamističnemu režimu na bližnjem vzhodu.

jype ::

Brane2 ::

Možno, da je tip žrtev.
Povsem možno pa je, da ni bil tam samo v vlogi novinarja.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Karaya 52 ::

Britanski BBC je potrdil, da so iranske oblasti od njihovega stalnega poročevalca zahtevale, da v 24 urah zapusti državo, saj je po njihovem mnenju prirejal poročevanje o dogodkih, se ni zmenil za objektivnost, podpiral protestnike in teptal pravice iranskega naroda.


Kje je povezava med poročanjem TUJIH medijev in tem kar se odvija v glavah Irancev? Vprašanje za Anonimke.

Pšenični ::

"U pismu opozicionom lideru Mir-Hoseinu Musaviju, koje je objavljeno u današnjim iranskim novinama, general Esmail Ahmadi Mogadam kaže da je vojnicima dosad bilo naređeno da reaguju uzdržano, ali da to neće biti slučaj ako protesti budu nastavljeni."

Zgleda da bo šlo kmalu bolj trdo.

Daedalus ::

Kaj dejanjsko tišči Amere ?


Jezus no. Države švercajo obveznice naokoli v kufrih, ki jih podturijo nekim noname švercerjem? Medtem ko bi jih komot lahko vozili naokoli diplomati, ki jih cariniki ne morejo kr tak preiskovat?

Pa seveda. Ogromne devizne rezerve v dolarjih po vsem svetu so še kr garant, da bo dolar še nekaj časa relevanten. Ker jih ne moreš opustit preko noči (citat iz linkane članka by Brane2)
...there seems no easy way of doing so without provoking some serious self-harm.
Dolar bo zgubljal na pomembnosti. Samo, to ne bo od danes na jutri.

Možno, da je tip žrtev.
Povsem možno pa je, da ni bil tam samo v vlogi novinarja.


Hopla, hopla, kaj pa, če je vse res? Mislim, sej lahko gremo na "če", "povsem je možno da", "Nostradamus je napovedal", sam pol bomo kmal v Ramzi vodah.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Mipe ::

Medtem, ko vi pametujete, je umrlo 16-letno dekle po imenu Neda, ki je hotela le čutiti veter v laseh. Hotela je na ves glas zakričati s ponosom, da je Perzijka.

http://www.liveleak.com/view?i=0db_1245... (pozor - za ljudi z močnim želodcem)

Poleg tega pa so neki ženski zavili vrat in jo odvrgli na sredo ulice. K vragu s politiko... to je resničnost.

Upam, da ste pametnjakoviči zdaj srečni. Vse to se mi gnusi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

Daedalus ::

Eni so ziher srečni. Verjetno tisti, ki pravijo
...upam samo, da bodo tele kvazi demonstrante fino prebutal.
.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Odin ::

Kaj dejanjsko tišči Amere ?
Fake bonds...

Brane2 ::


Hopla, hopla, kaj pa, če je vse res? Mislim, sej lahko gremo na "če", "povsem je možno da", "Nostradamus je napovedal", sam pol bomo kmal v Ramzi vodah.


In če gremo namesto tega na "ziher je tko", potem kao nismo v Nostradamusovih vodah ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

DeusVult ::

No, tole se je sprevrglo iz civilizirane debate v senzacionalistično in emocionalno nabijanje. Nikogar ne zanima, kaj se dogaja z huliganskimi "demonstranti" (ki si to zaslužijo), vprašanje je zgolj, če je motiv za njihov kriminal resničen ali izmišljen, ali jih kontrolirajo zunanje sile. To, da se kriminalce kaznuje, je popolnoma jasno in logično, pa če prav zakoni, ki določajo njihove kazni niso v skladu z našimi. Islamska republika Iran je suverena država in nimamo nobene pravice spreminjati njihovih zakonov, ne glede na to, kako bi to koristilo zunanjim silam.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Brane2 ::

Sploh pa, ker je "Nedo", kot vse kaže, ustrelil versko zaslepljeni redneck in Ahmadinejad nima s tem nič neposredno.

Še več, če so taki tam v večini, potem je reakcija policije in vojske povsem razumljiva, zahod pa dejanjsko priliva olje na ogenj.

Kaj hudiča naj bi oblast naredila ? Začne streljat rednecke ? Ampak CNN, BBC bodo obsodili tudi to, barabe pa reciklirali kot "naše dobre fante"...
On the journey of life, I chose the psycho path.

PacificBlue ::

Možno, da je tip žrtev.
Povsem možno pa je, da ni bil tam samo v vlogi novinarja.


Za ameriškega novinarja pa to ni prvo ujetništvo na nevarnem območju. Med vojno v BiH-u so ga namreč ujeli srbski predstavniki in ga zadrževali deset dni. V tem času so mu odrekali spanje in ga intezivno zasliševali, saj so ga obtožili vohunjenja za zvezo Nato. Za poročanje o pokolu muslimanov v Srebrenici si je leta 1996 prislužil Pulitzerjevo nagrado.
KLIK

Hej, jaz bi se kar strinjal:)

Brane2 ::

To še vedno ne govori ničesar o njegovih možnih drugih vlogah.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Pšenični ::

Na televiziji vidimo da gorijo avtomobili in celo hiše. Prepričan sem da jih niso zažgali policisti ,ampak mirni demonstranti. Poročanje slovenskih TV postaj in selekcija posnetkov kaže na opredelitve ali morda navodila.

Mipe ::

Na televiziji vidimo da gorijo avtomobili in celo hiše. Prepričan sem da jih niso zažgali policisti ,ampak mirni demonstranti. Poročanje slovenskih TV postaj in selekcija posnetkov kaže na opredelitve ali morda navodila.

Ti si bedak. POGLEJ VENDAR POVEZAVE NA FILME, POSNETE V IRANU! V VSEH JE OČITNO, DA MILICA IN POLICIJA RAZBIJATA AVTOMOBILE IN HIŠE! BODI NO PAMETEN IN PREVERI POVEZAVE, PREDEN SE GREŠ IDIOTA! Madona... Utihni že enkrat, dost te imam.
Sploh pa, ker je "Nedo", kot vse kaže, ustrelil versko zaslepljeni redneck in Ahmadinejad nima s tem nič neposredno.

Ahmadinejad in Khamenei sta ukazala milici ter policiji, naj s silo zatrejo protestnike... naj uničujejo inventar, pretepajo in streljajo. Teror so zaukazali. Torej sta oba neposredno odgovorna za vse te mrtve, ki jih ne bi bilo, če bi vse potekalo mirno in civilizirano.

Brane2 ::

Maš kak dokaz za to ali si to sprejel "telepatsko" ?

V več poročilih, celo "naših" protesnikov je bilo, da policaji ubijajo boga v Basijih.
Kako to, če zatirajo samo "naše" ?

Če pa misliš na to, da uporabljajo silo na vseh, ki ne spoštujejo zakonov, kaj je v tem tako čudnega ?

Kolikor sem jaz videl, slikajo policaje v glavnem kot silo, ki po9skuša oblavadit vse vpletene strani.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Odin ::

Maš kak dokaz za to ali si to sprejel "telepatsko" ?
Kaj mislis, da so Basiji samorganizirani in ne jemljejo ukazov od nobenega?

Pšenični ::

"Ti si bedak. POGLEJ VENDAR POVEZAVE NA FILME, POSNETE V IRANU! V VSEH JE OČITNO, DA MILICA IN POLICIJA RAZBIJATA AVTOMOBILE IN HIŠE! BODI NO PAMETEN IN PREVERI POVEZAVE, PREDEN SE GREŠ IDIOTA! Madona... Utihni že enkrat, dost te imam."

Ne vem, kaj ti je, ampak zgleda da postajaš agresiven, pišeš z velikimi črkami, torej ti je zmajnkalo argumentov. Pač moraš vedeti, da nekateri pregledujemo podatke z obeh strani, tako da si na podlagi tega ustvarjamo svoje mnenje. Če ti povem drugače, ko naši mediji spremljajo vojno v Iraku je vse sterilno, ni takih prizorov ki bi nas streznili. Upam da veš kaj mislim, da gre v dobršnem delu za prikaz s strani, ki že spominja na medijsko vojno. Da pa so žrtve je jasno, prikazane so pa tako, da čimbolj vplivajo na javno mnenje, saj bi npr. zahodna javnost takoj zahtevala vrnitev vojske domov iz Iraka, ko bi ji servirali nekaj takih prizorov, kot so bili prikazani danes iz Irana. Ker pač to ni v interesu politike, se pač tega ne pokaže, tako se pač oblikuje javno mnennje. Zato se pač pri nas ne predvaja takih vsebin iz Iraka, pač tam se nekaj dogaja, ko Američani lovijo zlobne Alkajdovce. Je pač včeraj bilo tam čez sedemdeset mrtvih v Iraku, pa se noben več ne sekira, saj to je tam daleč , nekej brez veze....

Vidim pa da prehajaš na osebno raven, lahko ti napišem le da te prosim, če se lahko malo obvladaš, če pa si plačan da tole širiš po slo-techu-to je pa že druga stvar, kajti zlo si zagret, zelo.

jype ::

http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2009/...

Brane2> Če pa misliš na to, da uporabljajo silo na vseh, ki ne spoštujejo zakonov, kaj je v tem tako čudnega ?

Saj v tem je catch, da to ne drži. Državna policija in vojska se obe zoperstavljata tudi islamističnim milicam, čeprav so te "po zakonu nad zakonom".

telbanc> Ne vem, kaj ti je, ampak zgleda da postajaš agresiven

Bolje ispasti agresivan nego glup, pravi stari srbski pregovor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Brane2 ::

Maš kak dokaz za to ali si to sprejel "telepatsko" ?
Kaj mislis, da so Basiji samorganizirani in ne jemljejo ukazov od nobenega?


Ne. Saj je jasno, da če se podrediš bogu, vsaj v tem sistemu, si podrejen vsaj nekomu, ki je njegov "blagajnik" na zemlji.
Ampak je velika razlika med tem, kar mislim in kar vem.

Jaz recimo NE vem, da je ta nekdo Ahmadinejad ali ta verski vrhovni vodja.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::


Bolje ispasti agresivan nego glup, pravi stari srbski pregovor.


Ampak Srbi so iz rodu čefurjev, pravi nova slovenska znanost...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Saj v tem je catch, da to ne drži. Državna policija in vojska se obe zoperstavljata tudi islamističnim milicam, čeprav so te "po zakonu nad zakonom".


In ker je Ahmadinejad "človek vojske", potem mogoče le ni tak hudičev agent, kot ga slikajo zahodni mediji?
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

Brane2> Ampak Srbi so iz rodu čefurjev, pravi nova slovenska znanost...

Eh, jaz se z "novo" slovensko znanostjo ne identificiram.

Brane2> In ker je Ahmadinejad "človek vojske", potem mogoče le ni tak hudičev agent, kot ga slikajo zahodni mediji?

Pa saj Irancem je baš vseeno kako ga slikajo zahodni mediji. Je njihov.

Ampak to, da je njihov, ga ne odvezuje tega, da jim dela štalo. Brez skrbi si lahko izbijete iz glave teorijo, da so za sranje krivi Ameri, Angleži ali kdorkoli z zahoda. Gre za konflikt med vedno močnejšo družbo in vedno represivnejšim aparatom. Družba bo, upam, prehitela.

Brane2 ::

Saj nisem jaz reku,d a so Ameri ustvarili vse to.

Skoraj očitno je, da so muftiji tam pripeljali stvari do roba v svoji zaslepljenosti.
Pravim le, da se v taki stvareh rado pojavijo zunanji osmi potniki, ki poskušajo modulirati nastale tenzije v gužvo, ki paše njim.

Zato bi bil previden v ocenah tipa "drugi norec== good gyu, Ahmadinejad==bad gyu".

Po vseh "dobronamernih" "pomočeh" od zunaj bi bil zdaj mogoče čas, d a Iranci sami uštimajo svoje stvari.
Nič ni narobe z zmerno, transparentno pomočjo od zunaj, razen nevarnosti, da ta postane preveč intimna.

Ni druge, kot da svoje probleme uštimajo sami. Seveda so elektronski mediji dobrodošli, saj jasno kažejo ostalim fundijem, kam gredo stvari, vendar elektronska vojna, kot se jo poskušajo iti mnogi, to na žalost ni.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Double_J ::

V nekaj letih bo vzpostavljen prozahodni sistem. Kaj pa so se tako duvali zadnja leta...
Dve šivanki...

Odin ::

ampak je velika razlika med tem, kar mislim in kar vem.
Jaz recimo NE vem, da je ta nekdo Ahmadinejad ali ta verski vrhovni vodja.
Okay, to ze rahlo meji na filozofijo ("vem, da nic ne vem" in podobne).
Ce gledas na dogodke realno potem je jasno kot beli dan, da Basiji dobivajo ukaze od Ahmadija ali Khamenei.
««
8 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

VIDEO: Nasilje v Iranu še traja: 'Če bo potrebno, bomo končali negotovost v Teheranu' (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7413702 (12908) Looooooka
»

Iran v pričakovanju volitev onemogočil VPN (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
6619381 (17812) Deneb
»

Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15539968 (37211) Mipe
»

Ali bo Amerika napadla Iran do 20.3.2006??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18514707 (703) leinad

Več podobnih tem