» »

Iranske volitve 2009

Iranske volitve 2009

1
...
4 5
6
7 8
...
13

jype ::

telbanc> Poleg tega ne razumem ljudi, ki se razglašajo za demokrate, kar naj bi ti bil, po tvoje, v resnici pa meni vsiljuješ svoje mnenje.

Ej, posluš! Kdo ti vsiljuje mnenje? Se mi zdi, da noben tle ni tolk blentav, da bi poskušal, navzlic tvojemu vztrajnemu ignoriranju vseh dejstev, spraviti čez kakršnekoli vrste sporočilo.

Torej? Če imaš rad napačno mnenje, jah, ga pa imej!

telbanc> Pač če jaz mislim da je ta Musavi isti drek kot oni majhen pač tako mislim.

Ja, vemo da ti misliš da je isti drek, ker vemo, da maš ženo zavito v preveliko posteljno perilo, če jo že kdaj spustiš iz bajte. Musavi je pač iranska platforma za zmanjševanje fašističnih elementov islamske republike (Ahmadinedžad pa za večanje, se ve) in zato ga mnogi podpira(m|j)o.

Karaya 52 ::

V času islamske revoucije je bilo na ulicah 7 milijonov ljudi. Dvomim (po tem kar berem) da danes ta številka dosega polovico rekordne. Poleg tega ne vem kdo od protagonistov je primernejši za stabilizacijo na tem področju. Savdijci so tudi precej trdi, z zahodom pa znajo sodelovat.

Pšenični ::

"Ej, posluš! Kdo ti vsiljuje mnenje? Se mi zdi, da noben tle ni tolk blentav, da bi poskušal, navzlic tvojemu vztrajnemu ignoriranju vseh dejstev, spraviti čez kakršnekoli vrste sporočilo."

En tip mi pravi mal višje da nej dvakrat premislim kaj pišem, evo ti tud zdej da imam napačno mnenje. To postaja že mučno, saj se že sprašujem kako pa ti veš da je tvoje mnenje pravilno. Kva si Nostradamus. Seveda jaz dopuščam dvom v svoje "nakladanje", valjda, sej sem samo človek, zmotljiv kot drugi. Ampak eni so tukaj nezmotljivi.

Sam ponavljam da ni zame nobena demokracija, če hočejo z zvijačo spravit modela na oblast, ki je bolj - trenutno sprejemljiv za zahod, za rajo pa mislim da ni. Ta tip je za v Haag, ne pa za predsednika al kaj že hoče neupravičeno bit. Po eni strani me čudi kako folk hitro pozabi grehe nekoga, samo če je malo bolj sprejemljiv. Pač to pomeni, da ga potem kasnej - ko odsluži svojemu namenu,lahko kompromitirajo in privlečejo na dan njegove stare grehe, ko jim ne bo več všeč, ter ga tako z lahkoto odstranijo.. Zato fantje moji se takih ljudi ne spravlja na oblast. ko potem ne bo Musavi sprejemljiv, zahodi mediji lansirajo, da je dal pospravit 30.000 Irancev in kaj potem. Grdi Iranci, ki imajo butcherja for president.

Je pa tako, da zgleda da je revolucije takorekoč že konec, samo nekateri tukaj še vstrajate "na okopih".

jype ::

telbanc> To postaja že mučno, saj se že sprašujem kako pa ti veš da je tvoje mnenje pravilno.

Pogledam v leksikon.

telbanc> Sam ponavljam da ni zame nobena demokracija, če hočejo z zvijačo spravit modela na oblast

Zanj je baje volilo 19 milijonov ljudi, za Ahmadinedžada pa 7.

Ne verjameš? Zakaj bi pa verjel, da so prešteli prav, potem pa takoj zažgali glasovnice? Ker je Ahmadinedžad vedno tako iskren, al kaj?

Karaya 52> Savdijci so tudi precej trdi, z zahodom pa znajo sodelovat.

Res? Osama bin Laden sodeluje z zahodom?

Aja, ti misliš tisti režim, podoben Šahovemu, dokler ga Iran ni napodil!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Double_J ::

In reply to a student’s question regarding the executions carried out by the government in the early days years following the revolution, Mousavi said: “There had just been a revolution and many acts of terror and [attempts at] coup d’état were taking place in the country; such that even ordinary people were being assassinated. In the beginning of the revolution, we had a large number of newspapers and publications and many freedoms. The restrictions came after the various bombings. After these attacks, there was unrest in Bandar Abbas, Turcoman Sahra and various parts of the country and it was immediately after that the imposed [Iran-Iraq] war began. We must look at these issues systematically [and] alongside each other. The [Islamic Republic] system cannot be accused of murdering people in the early days following the revolution. This system was innocent.”

Defending his conduct during this period, Mousavi said: “It is said that I was prime minister of this country and I did nothing while these executions took place. One must notice that the separation of powers existed since the beginning of the revolution. You can ask me about the performance of the executive branch during the war and I will answer transparently, clearly and honestly; but [you cannot] ask me this question [about the executions] without considering the situation, our capacity at the time, and various other events. Ask a question that concerns me and I will certainly answer it.”

To je pa podobno našim Titoistom.:))
Dve šivanki...

Pšenični ::

"Zanj je baje volilo 19 milijonov ljudi, za Ahmadinedžada pa 7."

Baje, neverjetno, resnično, ampak še zmeraj baje. Sanjala svinja kokuruz. Če bi bilo to res bi na ceste prišlo več ljudi, pa tud vojska bi šla narazen. Sej nebi tolkli po svojih ane. Pač zgleda da je podeželje bolj zastopano v vojski, kar je po svoje tud bolj logično. In to podeželje je tud volilo Ahmeda. Zato pač zadeva ni šla skozi. Če ne bi bilo zahodnih medijev bi bila zadeva že zdavnaj na brzino rešena. Tkole pa bodo najbolj zagriženi še vstrajal, dokler jih ne bo vsak dan manj, ker jih bo sproti zapirala tajna policija. Seveda, če bo kakšen pršel ven bo mel grozno srečo. Sej menda veste, kako delajo v Iranu z protidržavnimi elementi. Pa ne samo z njimi. In v državi, kjer ti za krajo 10 dag. kafeta odsekajo roko, bi imel nekateri demokracijo kar v parih dneh.

jype ::

telbanc> In to podeželje je tud volilo Ahmeda.

Ne, ni.

telbanc> Če ne bi bilo zahodnih medijev bi bila zadeva že zdavnaj na brzino rešena.

Ja, par 1000 bi jih pobil, pa bi blo, tako kot zadnjič (leta 2003, za tiste s kratkim spominom).

telbanc> Baje, neverjetno, resnično, ampak še zmeraj baje.

Baje, ja. Imaš ti boljše podatke? Take, ki niso "baje"?

T-h-o-r ::

V času islamske revoucije je bilo na ulicah 7 milijonov ljudi. Dvomim (po tem kar berem) da danes ta številka dosega polovico rekordne. Poleg tega ne vem kdo od protagonistov je primernejši za stabilizacijo na tem področju. Savdijci so tudi precej trdi, z zahodom pa znajo sodelovat.


hočeš reči savdijci dajo nafto, pa nas boli kurac, ali spoštujejo človekove pravice ali ne, ali kamenjajo ženske ali ne itd.
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Mipe ::

telbanc, podeželje ni volilo Ahmedinejada. Sploh pa je ugotovljeno, da je večina prebivalstva v urbanem okolju (mestih), ne na podeželju, kar postavi te trditve na laž. Poleg tega podeželje ne mara Ahmadinejada, ker je razbil njihovo tribalno strukturo.

Daedalus ::

Če bi bilo to res bi na ceste prišlo več ljudi, pa tud vojska bi šla narazen. Sej nebi tolkli po svojih ane


Se vidi, da nimaš ravno dosti pojma.

Most of the violence has been inflicted by semiofficial militias such as the Basiji or the secretive Ansar-e Hezbollah, which have reportedly been responsible for at least 12 deaths in the last five days.

Perhaps more perilous for authorities is the possibility that some soldiers, security officials and Revolutionary Guardsmen might refuse orders to fire on protesters, creating a dangerous rift within the security apparatuses.

"I would never do it," said Hossein, a 23-year-old member of the security forces who said he and many of his friends at the military base where he serves support the marchers. "Maybe someone would, but I would never fire on any of these people myself."


Link
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

d0rK ::

Baje je bil tip ki je leakal memo s pravilnimi rezultati volitev umrl v "avtomobilski nesreci".

Mipe ::

V Iranu je popolni mrk komunikacij. Niti piska od Irancev, ki so nas zalagali z informacijami. Svet je zaskrbljen.

Pšenični ::

"V Iranu je popolni mrk komunikacij. Niti piska od Irancev, ki so nas zalagali z informacijami. Svet je zaskrbljen."

No in a so mislili, da bodo nekaznovano "guncali afne".

djordjevic ::

Podobno si je najbrž mislil tudi kakšen ozkoglednež na zahodu, ko se je 'demokratizirala' Jugoslavija ... Dvomim, da bi ti pasalo.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Daedalus ::

No in a so mislili, da bodo nekaznovano "guncali afne".


Verjetno ne. Za razliko od tvoje razvajene p*zde, ki lahko mirne volje gunca afne tule naokoli, drugim pa česa podobnega ne privošči. Sej bi ti še kaj napisal... pa nima smisla.

Aja, pa twitter feedi še delajo, očitno.

Klik
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Mipe ::

Kljub popolni blokadi komunikacij se je nekaj Irancev vendarle oglasilo. Vedno se najde pot!

telbanc: Dokazal si, da ti je vseeno. Nas lahko zdaj pustiš pri miru? Svoboda govora ti še ne daje pravice do nadlegovanja soljudi.

Pšenični ::

"telbanc: Dokazal si, da ti je vseeno. Nas lahko zdaj pustiš pri miru? Svoboda govora ti še ne daje pravice do nadlegovanja soljudi."

No zdej ti je že jasno, da me za tele modele lih boli k...

Dobro, ja da še imamo zaradi takih ko si ti svobodo govora. Pač povem nekaj na to kar ti poveš. Če pa rabiš kimače....Poleg tega bodo teli revulucionarji odnesli takratko, to je zdaj že vsakmu jasno. Sicer pač, kdo pa ste to "vi"; društvo mladih revolucionarjev, anarhisti???

Matthai ::

telbanc, podeželje ni volilo Ahmedinejada. Sploh pa je ugotovljeno, da je večina prebivalstva v urbanem okolju (mestih), ne na podeželju, kar postavi te trditve na laž. Poleg tega podeželje ne mara Ahmadinejada, ker je razbil njihovo tribalno strukturo.

No, to bi znalo biti dobro, ker te fašistične milice v glavnem izhajajo iz podeželja.

Urbana mesta pa so že tako nagnjena k sekularnosti.
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

jype ::

telbanc> društvo mladih revolucionarjev, anarhisti???

A si spet preveč popil, al kaj? Kje vidiš kakšno anarhijo?

Karaya 52 ::

T-h-o-r> hočeš reči savdijci dajo nafto, pa nas boli kurac, ali spoštujejo človekove pravice ali ne, ali kamenjajo ženske ali ne itd.

Ne. Mene zanimajo bolj zunanje zadeve kot notranje.

Daedalus ::

"Mi" smo (nepovezani) posamezniki, ki nas zanima dogajanje v Iranu. Za medsebojno komunikacijo in izmenjavo informacij pa uporabljamo tole temo. Tak da si kr fail... poleg tega, da smetiš po temi, še sklepaš nekam v tri krasne.

Pa verjetno mamo vsak svoje poglede na dogajanje. Jaz protestnike podpiram, ker so (takole zelo politološko rečeno) ljudje/državljani edin dolgoročno vzdržen izvor legitimne oblasti. In ker mi grejo na kurac države, ki tega ne priznavajo, "legitimnost" si pa jemljejo z nasiljem, v katerikoli pojavni obliki. Tako da, če maš kanček soli v glavi, bi ti moglo ratat jasno, kako zelo daleč je tako dojemanje sveta od anarhizma. Je pa res, da običajno brez upora proti nasilni oblasti ne gre. Malo revolucij v zgodovini je bilo nenasilnih. Sam, to so že advanced teme, te ne bom utrujal z njimi. Pejd rajši še kam drugam trollat.

Pač povem nekaj na to kar ti poveš.


Problem je v tem, da je tvoje "govorjenje" popolnoma nerelevantno. Pisunčkanje, brez bilokake argumentacije. Trla baba lan, da joj prođe dan tip scene.

Mene zanimajo bolj zunanje zadeve kot notranje.


Jah, to je en tak sporen bypass okoli tega, da je poslovanje z raznimi hudobnimi režimi ok. V smislu, kaj nas briga, če sosed pretepa ženo, sej drugače je čist fajn dec!
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

DeusVult ::

A si spet preveč popil, al kaj? Kje vidiš kakšno anarhijo?


Neupoštevanje zakonov in predpisov, nekontrolirani javni izgredi itd, in to zato, ker jim ni všeč rezultat volitev. Če to ni anarhizem...
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

jype ::

DeusVult> Neupoštevanje zakonov in predpisov, nekontrolirani javni izgredi itd, in to zato, ker jim ni všeč rezultat volitev. Če to ni anarhizem...

Jaz samo vidim ene ljudi ki v tišini hodijo po cesti, vsake tolk pa kdo nanje strela. Anarhizem, kolikor ga je, prihaja od oblasti.

Daedalus ::

Neupoštevanje zakonov in predpisov, nekontrolirani javni izgredi itd, in to zato, ker jim ni všeč rezultat volitev. Če to ni anarhizem...


Tvoje mišljenje ni točno. Razen seveda, če ljudem (oziroma narodu) odrekaš nabor najbolj osnovnih političnih pravic. Pa sej eni to razumemo. Pač določen % populacije bolj ali manj odkrito favorizira razne oblike fašizmov. Tak da DeusVult... ti kr salutiraj ajatolam. Te bojo veseli.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Mipe ::

Državljanska nepokorščina?

DeusVult ::

Tvoje mišljenje ni točno. Razen seveda, če ljudem (oziroma narodu) odrekaš nabor najbolj osnovnih političnih pravic. Pa sej eni to razumemo. Pač določen % populacije bolj ali manj odkrito favorizira razne oblike fašizmov. Tak da DeusVult... ti kr salutiraj ajatolam. Te bojo veseli.


Ne gre se za politične ali človeške pravice, gre se za osnovno kulturo ter spoštovanje reda in zakona. Česar muslimani očitno niso sposobni, ne zatirani, ne tisti, ki zatirajo. Sicer pa ne vem kaj komunisti klobasate o "fašizmu", po vaših definicijah sta tako ahmedinedžad kot musavi "fašista". Aja saj res, vi podpirate onega, ki ga podpirajo študentski protestniki.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DeusVult ()

Utk ::

Sej, zakaj bi pa mi morali rečt kater je boljši. Kaj nas pa briga. Ampak, če so bile volitve zgoljufane, je čist prav, da protestirajo. Če so ble res zgoljufane, lahko komot tudi zažgejo koga. Drugega si ne bi zaslužil. Upam, da jim uspe, karkoli bi radi.

Daedalus ::

Ne gre se za politične ali človeške pravice, gre se za osnovno kulturo ter spoštovanje reda in zakona. Česar muslimani očitno niso sposobni, ne zatirani, ne tisti, ki zatirajo.


Daj mi povej, kaj kadiš. Bi jaz tudi.

Če nisi popoln cepec, pol verjetno veš, zakaj folk protestira. Zaradi prirejenih volitev. Zdaj pa mi, o Razsvetljeni, povej nekaj. Kako se v državi, kjer nimaš nobene druge možnosti vpliva, upreš oblasti? Maš nekaj možnosti, najslabša od teh pa je ta, da se še malo upogneš. Sicer pa na srečo ni naokoli preveč takih "legalistov" kot si ti. Če bi bli... bi še danes živeli v jamah. Ker red in zakon je pač treba spoštovati, no matter what. Zdaj pa se prosim vrni v ono luknjo, iz katere si prilezel.

edit

Pa seveda, verjetno ljudem priporočaš, da ob takih izpadih - ostanejo tiho in mirni, ane?

Students' Web sites reported mass resignations by Tehran University professors outraged over the incident. One medical student said he and his roommate blocked their door with furniture and hid in the closet when they heard the militia's motorcycles approaching. He heard the militia breaking down doors, and then screams of anguish as students were dragged from their beds and beaten violently.

When he came out after the militia had left, friends and classmates lay unconscious in dorm rooms and hallways, many with chest wounds from being stabbed or bloody faces from blows to their heads, he said. The staff of the hospital where the wounded students were taken, Hazrat Rasoul Hospital, was so shocked that they went on strike for two hours, standing silently outside the gate in their white medical uniforms.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Pšenični ::

No kako revolucija, gre?

Matthai ::

Moderatorje prosim, da pobrišejo vse prispevke DeusVulta in telbanca.

Jeb*** svobodo govora. Naj vidita kako je v Iranu.
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

Pšenični ::

"Moderatorje prosim, da pobrišejo vse prispevke DeusVulta in telbanca."

Nekateri v Sloveniji so nepoboljšljivi. Ne vidim najmajnšega razloga, da bi brisali moje prispevke, ki jih osebno ocenjujem kot prispevek k preprečevanju enoumlja v obravnavani temi. Pač vsi nismo za revolucijo in posledično trpljenje ljudi, ki bo temu sledilo. Eni pač ne razumete, da ne morete demokracije prenašat kot virus prašičje gripe. Spremembe v Iranu se bodo zgodile, ko bo na to pripravljen celoten narod, ne le peščica izobražencev.

DeusVult ::

Jeb*** svobodo govora.


No, tukaj imate nazoren primer komunističnega ideala tolerance in svobode.

Torej, da povzamem vaše stališče: iranske študente, ki zažigajo mesta in se upirajo legalni oblasti je treba podpreti, pa čeprav se borijo za fašista, ki je uradno izgubil volitve; prispevke ljudi, ki se z vami ne strinjajo, pa je treba brisati, ker ne vemo, "kako je v Iranu"? (a vi pa veste?)

Moj Bog, a sem res edini ki tu ne vidim logike?
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

djordjevic ::

Fak, a verske milice pa so podaljšek demokratične oblasti ali kaj?
No grave is deep enough to keep us in chains.

DeusVult ::

Fak, a verske milice pa so podaljšek demokratične oblasti ali kaj?


Ne, verske milice so pod direktnim nadzorom vrhovnega ajatola krišne oz. kakorkoli mu je že ime, in imajo nalogo ohranjati red. Osebno ne vidim problema v tem, da se demonstrantom, ki po mestih nenadzorovani razbijajo, ropajo in požigajo, ustrezno oddolžijo, sploh, če je to v okviru zakonodaje Islamske Republike Iran. Potrebo po rušenju oblasti na drugem koncu sveta, ki se nas nikakor ne tiče, imajo samo naši levičarji.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

djordjevic ::

Študentje, v katerih sobe v študentskih domovih je vdirala ta milica, so najbrž zažigali _svoje lastne sobe_? Ne, fak, uporabljali so internet. Hja, to je treba hitro zatret, ane?
No grave is deep enough to keep us in chains.

frudi ::

Nekateri v Sloveniji so nepoboljšljivi. Ne vidim najmajnšega razloga, da bi brisali moje prispevke, ki jih osebno ocenjujem kot prispevek k preprečevanju enoumlja v obravnavani temi.

No, tukaj imate nazoren primer komunističnega ideala tolerance in svobode.

Tole vama bo prav prišlo. Jaz častim, obema, v dobro tega foruma...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

DeusVult ::

Študentje, v katerih sobe v študentskih domovih je vdirala ta milica, so najbrž zažigali _svoje lastne sobe_? Ne, fak, uporabljali so internet. Hja, to je treba hitro zatret, ane?


Ne zagovarjam načina izvrševanja zakonov. Zagovarjam spoštovanje zakona.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Pšenični ::

"Potrebo po rušenju oblasti na drugem koncu sveta, ki se nas nikakor ne tiče, imajo samo naši levičarji."

Jap, teli komunisti še zdej ornk brcajo. Ko bi vtaknili še nos mal v naše gospodarstvo, tud nebi nič škodilo.

Se pa na posnetkih resnično vidi, da ti. revolucionarji kot je nekdo omenil resnično delajo škodo in požigajo kot največji tatovi. Upam da bodo pristojni v Iranu čimhitreje ukrepali "tako kot se spodobi".

Pšenični ::

"Jaz samo vidim ene ljudi ki v tišini hodijo po cesti, vsake tolk pa kdo nanje strela. Anarhizem, kolikor ga je, prihaja od oblasti."

Zamenjej očala, pa boš videl še to, kako požigajo. Kriminal.

rndm2008 ::

Zaenkrat ne vemo, kdo je dejansko zmagal in če je šlo za prikrojevanje rezultatov. Vemo pa (nekateri), da ne bi bilo prvič, da so ameriške tajne službe "izvažale" demokracijo in nastavljale vlade po svojem okusu. Recimo zrušitev Mosadeka (ko se je prav tako "spontano" zgodilo ljudstvo) in prihod šaha Pahlavija. Tko, samo za primer.
Sicer se mi Musavi ne zdi ravno, da bi bil posebej po njihovem okusu, ampak Ahmadinedžad pa zagotovo ni. Že to je v mojih očeh zanj velik plus. Kar naj Ahmad končno naredi tisto hudičevno njuko, pa bodo lahko imeli mir pred zblaznelimi Američani, ki se upajo raketirati samo revčke, ki ne morejo usekat nazaj. Že usrana korejska detonacija je ton ameriškega grmenja spremenila v kastratsko čivkanje. Pravilno.

Znano je tudi že, da so BBC in CNN prikazovali posnetke zborovanj Ahmadovih privržencev in jih deklarirali kot Musavijeve. Ni torej povsem jasno, kaj se dogaja. Ampak malo pa že zaudarja.

Za primer pa, da so demonstracije upravičene in ne dirigirane od zunaj, vsa čast Irancem. Se lahko Američani kvečjemu kaj naučijo od njih. Američani so protikandidatu svojega prejšnjega predsednika gromko ploskali, ko se je uklonil goljufanju Buša mlajšega in "priznal" poraz, češ, da se ne spodobi biti "Sore Loserman". Če komu morda spomin ne seže tako daleč (ali, še bolj verjetno - je bil ravno dobro spuščen v osnovno šolo), danes je dobro znano, da so Bušiji silovito goljufali vsaj na prvih volitvah, ko je zmagal sinko Buš. Prav tako je tragikomično, da si Američani ob uvedbi elektronskega glasovanja sploh upajo črhniti karkoli o neveljavnosti štetja papirnatih glasovnic. So med zadnjimi, ki si to smejo dovoliti. Naj najprej počistijo pred svojim zasvinjanim pragom, dvoličneži pokvarjeni. Ko je na prvih dveh TV debatah republikance nažgal Ron Paul in jim pognal strah v kosti, so mu sodelovanje v nadaljevanju enostavno onemogočili, češ, da ni "v skladu z bazo". Ni kaj, demokracija. Da o tem, da kandidatom "tretjih" strank sploh niso namenili nikakršne minutaže v medijih, prav tako z njimi pod nobenimi pogoji nista želela debatirati niti MKajn niti Yes We Can Obama, niti ne izgubljamo sape. Jep, Američani so med zadnjimi, ki bi komurkoli smeli soliti pamet o demokraciji. Ker je nikoli od začetka svojega obstoja niso imeli. Sploh ne vedo, kaj to je. Še Slovenceljni smo glede tega zrelejša nacija.

Glede Musavija le še, da ni nek ravno svetal potencial - poleg že ugotovljenega v tej temi, dodajmo le še podatek, da je bil šef vlade že pod Homeinijem. Že to samo po sebi ni ravno nek velik plus, a?

Skratka, dokler se ne bodo odrekli srednjeveške teme Islama, je vse skupaj le skakanje z dežja pod kap. Ampak bistvo je, da morajo ta korak narediti sami. Nič ne bo pomagalo bombardiranje s knjigami. Se ni za vmešavati, le pustiti jih na miru. Na silo pa ne bo šlo. Če gre morda res za vmešavanje tujih vplivov, potem je pa lahko jasno le to, da to ne bo prineslo nič dobrega. Še nikoli ni.
AE911TRUTH
All Hail Thermal Expansion!

root987 ::

Dudes, you have some serious weed there, share pls!

Ker je nikoli od začetka svojega obstoja niso imeli. Sploh ne vedo, kaj to je. Še Slovenceljni smo glede tega zrelejša nacija.

Majo američani svoje probleme tudi pri tako osnovnih stvareh kot so volitve, ampak to kar si pa ti nabluzu je pa že too much. Ko bomo slovenci pol tako demokratični kot američani, bo ta država postala čist preveč kul.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Odin ::

rndm2008, tema gre o Iranu clovek bozji. Meni nic, tebi nic Ameriko iz lufta ven potegnes in se zacnes jokat za Al Gorem. Pomiri se in popij kaki pomirjevalen caj, pa bo.

telbanc:
Poleg tega ne razumem ljudi, ki se razglašajo za demokrate, kar naj bi ti bil, po tvoje, v resnici pa meni vsiljuješ svoje mnenje.
Ja cemu pa potem sluzi ta forum? Ce se ti zdi, da ti prevec "vsiljujem" moje mnenje, pac izklopi racunalnik in idi dalje sanjat kako mlatis Irance kot osle.

Pač vsi nismo za revolucijo in posledično trpljenje ljudi, ki bo temu sledilo.
Vidim, da te silno skrbi za trpljenje teh islamskih mul in Ahmadija, medtem ko bi ostale Irance z veseljem tepel, ne? Ja sej res, na Ahmadija sploh nisem pomislil - revez verjetno ne spi najbolje te dni.

Spremembe v Iranu se bodo zgodile, ko bo na to pripravljen celoten narod, ne le peščica izobražencev.
Pescica izobrazenih my ass. Ce bi bilo tako, potem ti protesti niti od dalec ne bi prisli na TV.

DeusVult:
Moj Bog, a sem res edini ki tu ne vidim logike?
Tvoja napaka je, da si ze v osnovah totalno mimo brcno. Vse te tvoje logicne izpeljanke pa so nato _logicno_ zgresene.

Double_J:
To je pa podobno našim Titoistom.
Ja sej res, da ta Mousavi zagotovo ne bo spremenil Iran v moderno zahodno drzavo. Ampak vsaj neko upanje je, da se bi mednarodna izolacija Irana omilila/koncala in to verjetno tudi pomeni, da bi se odpovedal jederskem orozju. Tako Izrael ne bi rabil bombe metat na Tehran in tudi morebiten napad iz strani Amerike bi se mocno zmanjsal.
In ce bi po vseh teh demonstracijah uspelo prit Mousaviju na oblast, bi to tudi pomenilo zmanjsanje moci islamskih mul - kar pa vsaj za moje pojme tudi ni slabo.

jype ::

DeusVult> Moj Bog, a sem res edini ki tu ne vidim logike?

Ne, ste že trije. Tudi telbanc in rndm2008 imata težave. Morda bi lahko ustanovili skupino za samopomoč?

Odin> Ja sej res, da ta Mousavi zagotovo ne bo spremenil Iran v moderno zahodno drzavo

Ma, nisem prepričan, da bi karkoli spremenil na boljše, ampak Ahmadinedžad vztrajno in brezkompromisno spreminja kup reči na slabše. Če ne drugega bo Musavi moral, če iz te krize vstane kot zmagovalec, ohraniti dialog, ki mu je pomagal izzvati državo. Protestniki bodo zahtevali odstranitev cenzure, ki se ji morajo zdaj zoperstavljati s tehničnimi sredstvi. Tega bo vedno več in Musavi to ve. Ahmadinedžad pa... Rad gleda fuzbal.

rndm2008> dodajmo le še podatek, da je bil šef vlade že pod Homeinijem

Eh, vse živo je bil. Je tudi zagovornik marsičesa, s čimer se mi tukaj ne strinjamo (ameriški talci, jedrski program, ...), pa to ne pomeni, da nam je vseeno, če Irance pretepa in mori verska policija. To, kar se jim zdaj dogaja, je najmanj krvava možna pot do demokratizacije.

Matthai ::

"Moderatorje prosim, da pobrišejo vse prispevke DeusVulta in telbanca."

Nekateri v Sloveniji so nepoboljšljivi. Ne vidim najmajnšega razloga, da bi brisali moje prispevke, ki jih osebno ocenjujem kot prispevek k preprečevanju enoumlja v obravnavani temi.

Jaz pa vidim. Razlog je ta, da se je meni tako zazdelo.
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

Matthai ::

Jeb*** svobodo govora.


No, tukaj imate nazoren primer komunističnega ideala tolerance in svobode.

Torej, da povzamem vaše stališče: iranske študente, ki zažigajo mesta in se upirajo legalni oblasti je treba podpreti, pa čeprav se borijo za fašista, ki je uradno izgubil volitve; prispevke ljudi, ki se z vami ne strinjajo, pa je treba brisati, ker ne vemo, "kako je v Iranu"? (a vi pa veste?)

Ni problema, bomo spremenili Pravila Slo-Techa.

38. člen - če se moderatorjem tako zazdi, lahko pobrišejo vsebino drugih uporabnikov.

Kdor se bo uprl je kriminalec, ki se upira legalni oblasti in ga je treba zatreti.
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

Mipe ::

Obstaja tema za pritožbe. Kdor ima probleme z določenimi uporabniki, naj se pritoži tam. Držimo se teme (kar ni spopad med egoti).

rndm2008 ::

Odin,

Če nisi razumel pointa sicer dokaj kratkega posta, je dokaj žalostno. No, pa na kratko: Američane sem omenil zato, ker so se pod vplivi njihovih obveščevalnih služb podobne "spontane" demonstracije in "demokratizacija" že dogajale. Če ti tega ne veš, je pa druga štorija. Nadalje - omenjal sem jih tudi zato, ker imajo, kar se tiče demokracije, pa tudi potvarjanja volilnih rezultatov, da o umorih predsednikov raje ne bi, dovolj masla na svoji glavi. Takega širjenja takšne demokracije ne potrebuje nihče. Skratka, obstaja določena verjetnost, da so v dogajanje vpleteni tisti, ki so med najmanj poklicanimi na tem svetu, da učijo ostale, kako se iti demokracijo. Zdaj kaj bolj jasno?

Tisto, da so Američani demokratično zrelejši od nas, si pa, Root987, lahko nekam za klobuk zatakneš, sine. Sem naštel le par primerov, kako tam "cveti" demokracija. Če se te pa ne prime, ker si zaslepljen s H'Woodom, AMDjem, Intelom in CocaColo, je pa to problem tvoje nerazgledanosti. Je pa točno tako - še nikoli od ustanovitve niso imeli niti približka demokracije. Zame dve ponujeni opciji, ki se med sabo skoraj ne razlikujeta, ne predstavljata demokracije. Če jima pa pri tem pomaga še medijska blokada alternativnih idej, pa še toliko manj. Na kratko - to je čista greznica od države in političnega sistema, še najmanj pa demokracija. Je imamo mi več. Zagotovo.
AE911TRUTH
All Hail Thermal Expansion!

T-h-o-r ::

torej nekateri podpirate šeriatsko pravo in islamsko republiko tako na splošno?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Matthai ::

Standardi svobode govora v ZDA so precej višji kot pri nas.
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

iggy ::

link?
Hey, you're fat!
1
...
4 5
6
7 8
...
13


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

POMAGAJTE! - Usmrtitve mladoletnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
676066 (3792) M@73Y
»

Iran ima rakete dosega 3000km na katerih je lahko jedrsko orožje

Oddelek: Problemi človeštva
221861 (1294) drejc
»

Spor(?) s Hrvaško (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
784767 (3348) Cr00k
»

Ameriški terorizem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26811026 (8034) undefined

Več podobnih tem