» »

skripta za avtomatsko izdelavo fotogalerije?

skripta za avtomatsko izdelavo fotogalerije?

dba ::

Mogoče sem dal čuden naslov - no, zanima me ali je mogoče (enostavno) realizirat naslednje:

Imel bi enostavno podstran, ki bi bila samo galerija slik (lahko samo ena slika pod drugo), slike pa bi "Skripta" dodajala sama in sicer glede na vsebino mape na strežniku... Se pravi: prek ftp bi naložil slike v mapo na strežnik, jih kasneje dodal, ali odstranil - skripta pa bi vedno prikazovala galerijo slik ki so trenutno v mapi...

Je možno to? Že obstaja kakšna narejena skripta z to? Če ne, bi bilo veliko dela, da se to izdela?

hvala,
lp

HardFu ::

probaj na hotscripts.com
http://codeable.io

JayKay ::

imagevuex

tony1 ::

Dreamveawer jo zna narediti...

Infinity ::

prodam ti mojo skripto, za neko simbolično vsoto, če pa želiš pa te tudi naučim jo izdelati.:))

hamax ::

To bos najlazje realiziral s php-jem.
Nekaj takega:
<?php
$dir = "mapa_s_slikami";

$read = opendir($dir);

while (($file = readdir($read)) !== false) {
        echo '<img src="'.$file.'"/><br/>';
}

closedir($read);
?>

Upam, da se nisem kje zmotil :)

dba ::

hamax - to bi res delovalo?
naslednje vprašanje - kako to skripto sploh naložit na server?:D
Kreiram kar nek index.php file, za neko osnovo (recimo na vrhu napis: Galerija", potem vstavim to kodo dam na server? ko bom v browser napisal naslov/index.php, pa bo odprlo slike?

misek ::

dba, seveda to deluje. Obstaja polno takih skript. Ena je npr. Simple Picture Gallery Manager. Malce pobrskaj z Google in boš našel kaj, kar ti bo všeč.

hamax ::

Tole razpakiraj, prenesi na server in odpri index.php file.
Klik

dba ::

hvala ;)

še eno vprašanje: naredil sem eno majhno "stran", za prikazovanje te galerije in sicer sem vstavil tabelo s tremi vrsticami: zgoraj naslov strani, spodaj malenkost teksta... v srednjo vrstico pa sem dal to skiptico (ker sem pač želel da so slike v sredini), vendar slike vedno prikaže na vrhu, šele potem ostalo... Kako to popravit?

Se pravi da bi bilo:

naslov strani
slike (...)
nek tekst

Hvala;)


misek: tista SPGM zadeva je prav luštna;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dba ()

hamax ::

Nekaj takega bi moralo delovati:
<div>Text. Veliko texta...</div>
<div>
	<?php

	$dir = "slike";
	$read = opendir($dir);

	while (($file = readdir($read)) !== false) {
		if ($file != '.' && $file != '..') {
			$full_url =  str_replace('index.php', '', $_SERVER['PHP_SELF']).$dir.'/'.$file;
			echo '<img src="'.$full_url.'"/><br/>';
		}
	}

	closedir($read);

	?>
</div>
<div>Se malo texta</div>

Drugace pa prilimaj svojo kodo, pa bom pogledal kje si zasustral :)

dba ::

sem nepismen... in sem prilepil kodo na napačno mesto - potem se pa čudim, zakaj ni delovalo pravilno :D

zadeva deluje super ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PHP include(); problem

Oddelek: Programiranje
10935 (724) DuleKrtola
»

OSCommerce nastavitve (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Izdelava spletišč
62452234 (19385) Skarabej
»

PHP5 ne dela!

Oddelek: Omrežja in internet
332243 (1758) fizikalac
»

Izdelava menija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
766949 (5956) Jackass
»

Skripta za prikaz najnovejšega na forumu

Oddelek: Izdelava spletišč
391621 (1226) c0dehunter

Več podobnih tem