Forum » Programiranje » PHP include(); problem
PHP include(); problem
andrej779 ::
Pozdravljeni
Imam problem z ukazom include();
Na strežniku sem naredil datoteko index.php, config.php in novo mapo connect v mapi connect je datoteka head.php.
Potem se povezal head.php z datoteko config.php in index.php z head.php.
Se pravi index.php > head.php > config.php.
In ko sem povezal index.php z head.php mi je spremenilo lokacijo datoteke head.php
(head.php je beila na isti lokaciji kot index.php in se je nehala povezovati z config.php)
Je tukaj kakšen način da se lokacija s kodo include(); ne spremeni ali pa obstaja kakeršna koli druga koda kot include(); da povežeš dve datoteki ?
Hvala za kakeršno koli pomoč
L.P. Andrej
Imam problem z ukazom include();
Na strežniku sem naredil datoteko index.php, config.php in novo mapo connect v mapi connect je datoteka head.php.
Potem se povezal head.php z datoteko config.php in index.php z head.php.
Se pravi index.php > head.php > config.php.
In ko sem povezal index.php z head.php mi je spremenilo lokacijo datoteke head.php
(head.php je beila na isti lokaciji kot index.php in se je nehala povezovati z config.php)
Je tukaj kakšen način da se lokacija s kodo include(); ne spremeni ali pa obstaja kakeršna koli druga koda kot include(); da povežeš dve datoteki ?
Hvala za kakeršno koli pomoč
L.P. Andrej
- premaknil iz Operacijski sistemi: Mavrik ()
Lion29 ::
dej tko nakladas, da nic jasno.... dej kako sliko drevesne strukture kako so fajli
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
v indexu naredi
include("config.php");
include("connect/head.php");
.....
.....
.....
include("connect/foot.php");
include("config.php");
include("connect/head.php");
.....
.....
.....
include("connect/foot.php");
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lion29 ()
andrej779 ::
sorry še sam sm use pomešu ... uglavn mam se title.php k je v nemu include(../connect/head.php); in k jst k dam js title.php v index.php me morm v title.php sptementi v include(connect/head.php); ker nastane napaka ke je pol še več ustalin datotek povezanih z head-om in se noče povezvt v bazo podatkov ...
se prav
index.php
top.php
in tle v titlu mi ga zjebe ker se narobe povezuje z bazo podatkov oz. se sploh ne.
se prav
index.php
require('theme/original/index.php'); require('components/title.php');
top.php
include('../connect/head.php'); $query = mysql_query("SELECT * FROM options WHERE name='title'"); while($row = mysql_fetch_array($query)) { $title = $row['value']; } include('../connect/foot.php');
in tle v titlu mi ga zjebe ker se narobe povezuje z bazo podatkov oz. se sploh ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
DuleKrtola ::
Imam problem z includanjem php fajlov na eni mašini, na drugi pa dela ok (XAMPP na obeh). Imam fajle:
./config.php
./connect.php
./folder/fajl.php
v fajl.php kličem
v connect.php pa
in dobim error, da server ne najde config.php. Če pa spremenim v "../config.php" pa dela, ampak to ne more biti prav, ker če bom connect.php klical iz folder/folder/folder/neki.php, spet ne bo delalo. A je fora v konfiguraciji serverja? Kako se to rešuje?
./config.php
./connect.php
./folder/fajl.php
v fajl.php kličem
include_once "../connect.php",
v connect.php pa
include_once "config.php"
in dobim error, da server ne najde config.php. Če pa spremenim v "../config.php" pa dela, ampak to ne more biti prav, ker če bom connect.php klical iz folder/folder/folder/neki.php, spet ne bo delalo. A je fora v konfiguraciji serverja? Kako se to rešuje?
valda da je prav
ce laufas skripto
fajl.php..... se vse izvaja v tem direktoriju
ko includas connect.php v fajl.php, NE SPREMINJAS DIREKTORIJA... direktorij izvajanja ostane se vedno isti kot fajl.php .... (torej folder)...
include samo prilepi vsebino iz fajla ...
torej predstavljaj si, da je po include connect.php ....
fajl.php:
....
... include config.php //to je vsebina iz include connect.php
...
torej point of view je vedno fajl.php
ce laufas skripto
fajl.php..... se vse izvaja v tem direktoriju
ko includas connect.php v fajl.php, NE SPREMINJAS DIREKTORIJA... direktorij izvajanja ostane se vedno isti kot fajl.php .... (torej folder)...
include samo prilepi vsebino iz fajla ...
torej predstavljaj si, da je po include connect.php ....
fajl.php:
....
... include config.php //to je vsebina iz include connect.php
...
torej point of view je vedno fajl.php
in kako se to potem pravilno dela? Absolutne poti odpadejo ker se bi potem moral precej jacat pri migraciji z localhosta na server
nacinov je cel kup... priporocam poti glede na document_root .., torej da se glavna skripta izvaja na rootu...in ta skripta pol skrbi za routing
Ajej kašne mučke okole ene tok trivialne zadeve. Zdej sem fajle premetal tako, da so vsi na enaki globini (root/_folder_/fajl.php). Ne vem, če še kašen jezik od programerja zahteva, da se ubada z absolutnimi pathi. Pa niti ne bi bilo tako težko implementirati enega "precompilerja", kot to funkcinira v Cju. Samo par stringov si je treba zapomnit pri vsakem includeu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wordpress in shranjevanje slikOddelek: Izdelava spletišč | 664 (606) | Dr.S |
» | Izvajanje php v .htmlOddelek: Izdelava spletišč | 2030 (1379) | Tody |
» | index.php?name=RSS&id=nekajOddelek: Izdelava spletišč | 970 (858) | Iskraman |
» | PHP sessionsOddelek: Izdelava spletišč | 1458 (1241) | rokpok |
» | php in šumnikiOddelek: Programiranje | 1655 (1469) | lordgreg |