» »

Skripta za prikaz najnovejšega na forumu

Skripta za prikaz najnovejšega na forumu

c0dehunter ::

Ali se da kje dobiti skripto, kot je na www.delphi-si.com? Prikaže najnovejše teme na forumu...

tomysux ::

Za kateri forum pa?

Jaz imam to narejeno za phpbb, lahko si ogledaš na Strojnistvo.com

LP tomysux

Brilko ::

Katerega forumaa pa?

c0dehunter ::

Ja, za phpbb :D

dr_gee ::

Why my mouse doesnt work in DOS?

c0dehunter ::

Ne, ničear nism našu, dr_gee ... strojnistvo.com noče odpret...

Brilko ::

Ja strojnistvo se res ne odpre. Pa sej sam en pravilen query napišeš pa je.

Tody ::

Ti mene mal hecaš A ? Bemti mularija če postavljate že narejene forum potem a) postavljajte najnovejše različice b) poglejte celoten forum

Zgoraj desno maš 3 linke lahko pogledaš neodgovorjene teme, nove teme, svoje prispevke.... doh ;((

c0dehunter ::

Tega, kar je napisal Tody, pa res ne razumem :\ ... Pa tudi če bi razumel, tako kot mislim, ne bi bilo to nikakor podobno, kot na www.delphi-si.com oz. kje drugje...

c0dehunter ::

Ja strojnistvo se res ne odpre. Pa sej sam en pravilen query napišeš pa je.


Brilko, kako pa t.i. query napišeš?

Tody ::

Mislim model nevem kaj ti ni jasno... Klikneš poglej najnovejše objave od tvojega obiska pa ti pokaže vse teme, ki so nastala medtem ko te ni bilo na forum :\

c0dehunter ::

lol! ;( Ne mislim na to. Mislim na skripto, ki ti na svoji strani (www.tvoja-stran.com/index.html) prikaže najnovejše na forumu kot je na Delphi-si.com. Poglej si njihovo osrednjo stran... A kdo ve za kakšno rešitev?

c0dehunter ::

A res nihče ne ve, kje lahko dobim takšno sktipto, ali pa vsaj če mi lahko kdo razloži kaj je query/kako ga napisati... Prosim :8)

Brilko ::

Ti sam tale query uporab:

SELECT topic_title,topic_id FROM phpbb_topics ORDER BY topic_last_post_id DESC LIMIT X

Pri čemer dej x željeno število. Če pa ne boš iz tega znal dobit ven, se bom pa potrudu pa tid še neki vrstic dodal, da boš sam copy/pase kodo. Aja pripročeno je poznavanje php-a.

c0dehunter ::

Hm... če mam index stran v html jeziku, potem tega ne morem dodati na glavno stran? Sicer pa lahko nardim index stran v php-ju,k er imam spletne strani na dveh različnih serverjih... za html posebaj in za php posebaj

Brilko ::

PHP kodo lahka daš tud v .html datoteko, vendar moreš met server s podporo php-ja, drugače ti bo kodo kr izpisal.

pivmik ::

pa mysql password :)

Dvomimm da hosting podpira php v *.html datotekah. Treba bo preimenova v index.php
A ne vidite da tip nima pojma o PHPju!
Ne moprete mu krneki bluzit o nekih queryjih, ko pa ne ve kaj sploh to pomeni.
LP, Gregor GRE^

Ziga Dolhar ::

Dvomim, da ima človek obe strani na istem strežniku ... kaj šele, da bi imel dostop do baze.

Verjetno nuca kakšen RSS feed ...?
https://dolhar.si/

Brilko ::

Ja glede disableane možnosti php-ja v .html filih je res, nekateri en omogočajo, ampak če sam testiraš na localhostu pri default gre. Sej tam ko ma bazo ma tud server s php-jem pa sam ono skripto (sem mu jo že posdredoval) da gor, pol pa magari na oni strani kar v iframu prikaže. No sej se bo menda znajdu... možnosti je dost.

Če pa ne bo šlo pa razlož zadevo s hosti.

c0dehunter ::

Brilko, sm naredu, kar si reku... Tule je primer: tukaj! Ne vem, kaj ne dela, ker sm naredu php file, strežnik podpira php...

PicNik : tudi ti si bil v mojih letih N00b!

Zgodovina sprememb…

Tody ::

hmm kaj pa če bi se šel ti mal php pogledat ? :D
Ker to kar si ti napisal je navadn html tekst!
Php brovserji prepoznajo ker se začne z
 <?php in konča z ?> 
da ne govorimo o stalih stvareh....

c0dehunter ::

Sej sm naredu stran v dreamweaverju v php, pa gor uploadam php, pa se je začela koda s tistim pa kočala s tistim, tu gor pa se je pol spremenlilo...

pivmik ::

Primky:
Normalno da sem bil, verjetno večji od tebe.
Upam da se nisi užalil, hotel sem samo malo spametovat filozofe.

Vsa PHP koda more biti med <?php TUKAJ PHP KODA ?>

Ti sti poskus, ki ti si napisal je krneki.

Mogoče ti bo to uporabno, google je dober prijatelj, bolj kot ST Forum ;)
http://www.mrphp.com.au/site/filestore/...
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

c0dehunter ::

Tole sm napisu v beležnico:
<?php 

$host = "host"; 
$user = "username"; 
$pass = "pass";
mysql_connect($host, $user, $pass) or die("Povezava v bazo ni uspela!
"); 
mysql_select_db("ime_baze"); 

$teme = mysql_query("SELECT topic_title,topic_id FROM phpbb_topics ORDER BY topic_last_post_id DESC LIMIT 10");
while ($tema = mysql_fetch_array($teme))
{ echo "a href=\"viewtopic.php?t=".$tema['topic_id']."\" target=\"_blank\">".$tema['topic_title']."/a>
";
}

mysql_close();
?>


[Pred ?php je še "strešica obrnjena proti desni, vednar je ne smem napisat, ker forum ne podpira]
Ampak na serverju pa se je datoteka "samodejno" spremenila v neki drugega...

p.s. by moderator: forum podpira strešice ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

pivmik ::

No to bi pa že moralo biti.

Ampak na serverju pa se je datoteka "samodejno" spremenila v neki drugega...
In tako je prav! To je fora PHP-ja, da preden pošlje spletno stran jo sporcesira/obdela.
Ali ti hočeš da vsak izve tvoj mysql password s pogledom v izvorno kodo?
PHP datoteka ostane na strežniku nespremenjena(poglej jo s FTP dostopom), spremeni se le začasno preden jo pošlje k uporabniku.

Tole pa moraš spremeniti v skaldu s svojimi podatki(verjetno to veš):
host = "host";
$user = "username";
$pass = "pass";
mysql_select_db("ime_baze");

A sedaj dela kot je treba ali ne?


PS: Se strinjam, da ta forum NE podpira špičastih oklepajev, namesto njih moraš pisat html entity kode: < > - &lt; &gt; (Skrajno neprijazno). Kaj je narobe z UBB kodo?
LP, Gregor GRE^

c0dehunter ::

Ne, vseeno ne dela... toleje povezava do te datoteke. Tisto sem priredil, tako kot je treba, database name, pa to... ampak vsen ne gre...

pivmik ::

Manjka ti začetek špičastega oklepaja <
(prej sem mislil da je to samo napaka pri izpisu na tem forumu)

<a href=\"viewtopic.php?t=".$tema['topic_id']."\" target=\"_blank\">".$tema['topic_title']."</a>

Pa target _blank odstrani, razen če hčeš da se s klikom na povezavo odpre novo okno.
<a href=\"viewtopic.php?t=".$tema['topic_id']."\" >".$tema['topic_title']."</a>

Koliko sporočil ima tvoj forum?
Ker zdej ti je izpisalo kot da bi bila samo ena tema na celem forumu.
A si siguren, da si vpisal pravo ime MySQL baze, ki jo uporablja tvoj PHPBB forum?
LP, Gregor GRE^

Tody ::

Okey okey ... Tody razkrije skrivnost slo-tech :D če hočete uporabljati html ukaze za prikaz uporabite tag st.koda in na koncu /st.koda vsakega posebej pa ovijte v takole [ ] škatlco da bogega taga ne bo zebl :D

c0dehunter ::

Tolk sporočil, pa mi še zdej ne gre... c c c... a bi lah komu zaupu ftp naslov, pa pass pa username, da bi mi zrihtu to?

c0dehunter ::

A si siguren, da si vpisal pravo ime MySQL baze, ki jo uporablja tvoj PHPBB forum?


Kje lahko to izvem? Ker forum mi je inštaliral administrator nastja network-a...

pivmik ::

Vprašaj administratorja za vse podatke, koga drugega pa?
Morda je ime base enako tvojemu uporabnišekmu imenu.

Mislim pa da lahko pogledaš v natavitve od PHPBB foruma:
s FTPjem se poveži na strežnik v mapo kjer je PHPBB2 in poglej v datoteko z imenom congif.php oz. nekaj podobnega. Noter moraja biti napisani tej podatki, ker tudi forum rabite podatke za dostop do baze.
LP, Gregor GRE^

c0dehunter ::

Fora je v tem, da se poveže do baze, le linke noče izpisat...

c0dehunter ::

Ok, sedaj sem pravilno vse naštimal... TUKAJ je povezava do tiste strani... Pojavil pa se je naslednji problem: Izpiše mi topic, ki je bil še ob začetku na forumu, malo po namestitvi, a sem ga zbrisal! Druge teme mi ne pokaže, le te... poglejte... pa prosim povejte, kaj morm spremenit :8)

c0dehunter ::

Da tema ne bo zamrla ob nerešenem problemu...

Tody ::

da tema ne bo bila zaklenjena ob teženju določenih osebkov...:D

c0dehunter ::

:) :) rad bi samo odgovor... roftl :D :D

Brilko ::

Jst sem ti dal kodo v PM ki 100% delčuje in tista ki si jo pastal enih deset postov više deluje (seveda če rpav porpaviš tage zaradi foruma). Tak da tja noter vpiši prave podatke od baze in mroe delat.

c0dehunter ::

Ta skripta mi pač ni delala... Sem dobil neko drugo na phpbb suportu, pa sm jo mal spremenil, pa dela :D

Brilko: hvala za tvoj trud, verjetno js nism kej prau naredu, ampak ti si se potrudu in napisal skripto... še enkrat hvala ;)

Pa vsi ki ste sodelovali, hvala! Upam da se niste preveč zravn jezili... :D


Lp

Brilko ::

Dej še pol lnik do tistga. Čeprav jst sem naredu tako in si jo lahka sam prilagaš popolnoma.

c0dehunter ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem z phpjem

Oddelek: Izdelava spletišč
303461 (2874) snow
»

Inštalacija PhpBB foruma

Oddelek: Izdelava spletišč
211677 (1420) Jochaan
»

Črv Santy.A preko napake v phpBB briše spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
736467 (6467) *******
»

Nobena "kontaktna forma" ne dela.

Oddelek: Izdelava spletišč
9748 (647) pivmik
»

Gostovanje foruma

Oddelek: Izdelava spletišč
81050 (928) pivmik

Več podobnih tem