» »

Prepovedano ustavljanje na avtobusnih postajališčih v Lj

Prepovedano ustavljanje na avtobusnih postajališčih v Lj

darkolord ::

V Ljubljani imajo praktično vsa avtobusna postajališča tablo za prepovedano ustavljanje in parkiranje z dopolnilno tablo "Razen za vozila LPP" (oz. nekaj podobnega).

Glede na to, da ZVCP že itak prepoveduje parkiranje na postajališčih, dovoljuje pa ustavitev zaradi vstopa ali izstopa potnika, me zanima, če ima kdo idejo, ali so ti znaki primarno namenjeni:

a) za prepoved ustavljanja (ostalim vozilom) zaradi vstopa ali izstopa potnika
ali
b) za dovolitev parkiranja vozilom LPP

in ali se tako tolmači tudi ZVCP?
  • spremenilo: darkolord ()

gokky ::

Prometna signalizacija je jasna. Vsem je prepovedano ustavljati (pa čeprav zaradi vstopa/izstopa potnikov). Izjema so edino vozila LPP, vozilom LPP pa je dovoljeno ustavljati. Posledično pomeni, da na teh postajališčih tudi avtobusi npr. Avriga ali Integrala (ki niso LPP) ne smejo ustavljati.

ZVCP namreč predvideva, da je na postajališčih prepovedano parkiranje/ustavljanje, razen za vstop/izstop potnikov. Dodatno pa prometni znak "Prepovedano parkiranje in ustavljanje" (II-34) prepoveduje še ustavljanje vsem razen (dopolnilna tabla) vozilom LPP.

Logično a ne?

darkolord ::

Dodatno pa prometni znak "Prepovedano parkiranje in ustavljanje" (II-34) prepoveduje še ustavljanje vsem razen (dopolnilna tabla) vozilom LPP.
.... oziroma dovoljuje parkiranje vozilom LPP.

To, da tam ne smeš ustavljat, je jasno, zanima pa me, s kakšnim namenom so bili ti znaki postavljeni (prepoved ustavljanja vsem ostalim ali dovolitev parkiranja vozilom LPP)

gokky ::

Ni moje, da sodim o namenu. Teoretično gledano pa tam tudi LPP ne bi smel parkirati (omejitev v zakonodaji), sme pa ustavljati. Ostali ne smemo ne parkirati, ne ustavljati (znak).

V praksi vem, da na končni 13-ke za Bežigradom le-te gladko tudi parkirajo, kar pomeni, da se moje mnenje ne sklada nujno z mnenjem koga drugega.

ahac ::

Posledično pomeni, da na teh postajališčih tudi avtobusi npr. Avriga ali Integrala (ki niso LPP) ne smejo ustavljati.


Hm... Kam-bus vem, da ustavlja na kar nekaj postajališčih, ko gre v LJ (kar je logično, ker ne gredo vsi na glavno postajo). Če tega zdaj ne sme... potem pričakujejo, da se boš peljal na glavno postajo in potem z LPP nazaj tja, kjer si že bil pred pol ure... samo zato, ker z Kam-busa tam nisi smel izstopit?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

MTm2H37rqt7B ::

Znak postavijo zato, ker ne znajo resit problema.

Problem je v tem, da nekateri parkirajo avtomobile, dajo vse stiri zmigovce in zginejo za N casa. Seveda se pojavi tezava pri manjsih postajaliscih (ali bolj prometnih) ko avtobus ne more varno zapeljat iz postajalisca ker ni prostora (+ to, da se vedno radi direkt za rit zalimajo)

Da ne smes ustavit da bi nekoga iz avta ven spustil (kar je bolj varno, kakor da vstavis na cestiscu) je pa totalna neumnost.

MadMicka ::

Ja, se strinjam s pux-om. Tudi, če bi bil policaj na postaji, in bi se mimo pripeljal z osebnim ter ustavil, da sopotnik izstopi, ti gotovo ne bi delali problemov. Table so dali tja zato, ker je pač veliko ljudi, ki pustijo avto za kratek čas na postaji in izginejo po opravkih. Kazen sicer ni visoka, polovična znaša 20 EUR.

Pyr0Beast ::

Gnečo delajo ponavadi predvsem raznorazni taxi-ji.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Senitel ::

...parkirani na pasu za mestni promet. :)

energetik ::

V Zalogu pred zadružnim domom so ponavadi vsaj 2-3 parkirani avti na postaji, ker "samo skočijo" v Špar.. Bus mora pa ustavit na cessti. Zato so te znaki. Ne vem pa, kje so policisti.. ;(

MTm2H37rqt7B ::

Znaki ne resujejo problemov, zapomni si:)

ahac ::

V Radomljah isto... ampak problem je v bistvu to, da ni parkirnih prostorov. Pol lokalov v bajti je praznih, ampak parking je vedno nabasano poln. Ne more bit 1 parking plac na lokal, ffs! Pa to je tud edini parking v vasi. Ne vem kako sploh dovoljo, da se gradi lokale, če ni prostora za parkirne prostore.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Mipe ::

Ali pa gremo peš na šoping... pa menda Ljubljana ni tako velika? Med študijem sem vsak dan hodil od želežniške postaje do FRI-ja na Tržaški - v vsakem vremenu. Ljudje menda ja ne bodo pocepali zaradi teh nekaj 5 minut od najbljižjega parkirišča. Neee, raje bi parkirali na vhodnih vratih.

MeGreat ::

ja ne grejo vsi kupiti samo kruh pa mleko .. če greš npr 1x tedensko nakupovat kako boš nosil vse?

Opkow ::

Za to imas shopping centre...

Mipe ::

Sam lahko nosim 5kg v vsaki vrečki, še nisem razvil orangutanskih rok. ;) Trgovina je 7-10 min stran in hodim peš, no problem. Spotoma srečujem ljudi, kar je dobro! Če greste pa z avtom, samo počasne voznike ter pešče zmerjate, v svoji slabi volji nahrulite prodajalko in to je vse socializiranje za teden, kaj?

MTm2H37rqt7B ::

@Mipe:
Ja kuk si pa ti fejst:)

Tomas 33 ::

Zanimiv problem se pojavi, če policaji ustavljajo na avtobusni postaji in te na ta način silijo v prekršek.

Ziga Dolhar ::

Ne ga biksat. Policaji ustavljajo tudi na avtocesti :-), brez varnostnega trikotnika. Pa zaradi tega nisi storil prekrska, zaradi katerega bi te lahko kaznovali.
https://dolhar.si/

kixs ::

Ne ga biksat. Policaji ustavljajo tudi na avtocesti :-), brez varnostnega trikotnika. Pa zaradi tega nisi storil prekrska, zaradi katerega bi te lahko kaznovali.


Bi pa morali kaznovat same sebe.

Kako je pa z ustavljanjem voznikov na cestninskih postajah?

Ziga Dolhar ::

Jezes.

Policaji torej sploh ne smejo ustavljati, razen ce te usmerijo neposredno na dvorisce policijske postaje.

Sicer te 'parkirajo' na bankini, odstavnem pasu, privat dvoriscu, sredi gozdne ceste ...
https://dolhar.si/

MadMicka ::

Hja, to je tista klasična. V prometu je potrebno upoštevati prometne znake in signalizacijo ter navodila prometne policije, ki imajo prednost pred prvim dvema!! Če temu ne bi bilo tako, potem policija ne bi mogla opravljati svojega dela v prometu.

V Ljubljani v križiščih v centru mesta v času prometnih konic pogosto stoji policaj. Četudi ti gori na semaforju zelena luč in je dal on znak, da moraš vozilo ustaviti, verjetno nihče ne bo pritisnil na gas in si mislil, kaj me briga ta kifelc, če mam pa zeleno :))

Ziga Dolhar ::

... In kaj mi maha, ce imam vendar rdeco! :-)
https://dolhar.si/

kixs ::

Se pravi, policaji so nad pravili. No, dobro je vedet to.

Zato tudi noben policaj ne da kazni drugemu policaju (ceprav izven sluzbe).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

MadMicka ::

kixs97, policaji nisto nad pravili, temveč so v prometu (oni oz. njihovi znaki) sestavni del pravil. Očitno še nimaš vozniškega dovoljenja, ko ga boš imel, ti bo ta zadeva bolj jasna :)

p.s.: tisto, da drug drugemu ne izstavljajo kazni za prekrške (čeprav ni vedno tako), je pa drug problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

WamPIRe- ::

To da je parkiranje na avtobusnih postajah prepovedano je lohično... ampak da pa ne smeš tam na avtobusni pobrat enega mi je pa malo brez veze.. potlej je bolje, da ustaviš sredi ceste.

SmeskoSnezak ::

V bistvu so s tem podprli lastno lenobo. Očitno se jim ne da več toliko okol hodit in kazni pisat. Čeprav baje mamo za to mestne redare? Glede na to, da itak že v CPP piše, da lahk ustaviš na busni le za do 10minut z vkloplenimi žmigavci.

offtopic vprašanje:
Sn opazo znak za krožno križišče s posebnim režimom. Kaj to pomeni? Lahk tud na ZS, da se te teme ne smeti.
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

T0RN4D0 ::

Mene pa zanima pr železniški postaji, ko maš dovoljen promet za taxije, buse, postajo in pošto al neki v tem smislu- a to pomeni da če nekoga rukneš na postaji ven spadaš pod kategorijo "postaja", al je samo za zaposlene oziroma karkoli? :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

kixs ::

Očitno še nimaš vozniškega dovoljenja, ko ga boš imel, ti bo ta zadeva bolj jasna :)

Me res zanima kaj sem zamudil pri opravljanju izpita pred ne vem koliko leti ze 8-O

T0RN4D0 ::

To, da so policaji nad znaki. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Ziga Dolhar ::

Brez nepotrebnih žaljivk.
https://dolhar.si/

kixs ::

To, da so policaji nad znaki. :)


Naj bodo policaji kjer hocejo bit, sam naj me ne silijo delat prekrskov in po moznosti se ogrozat mene, sebe in drugih v prometu.

Govorim za to, da ustavljajo na cestninskih postajah in takrat je vsaj en pas zaprt, da ustavljajo na drugi strani ceste pred ovinkom zunaj naselja (omejitev 90km/h) in moras potem prevozit polno crto, da ustavljajo na avtocesti na odstavnem pasu...

PS:
Na sploh pa je moj komentar letel na Zigov: "Jezes..."

T0RN4D0 ::

Če ti policist da navodilo da nekaj narediš, potem avtomatsko _nisi_ v prekršku. Tako kot če ti pomaha da pojdi čez rdečo, tudi nisi v prekršku. Tudi ko na semaforiziranem križišču prevoziš stop znak, ker sveti zelena _nisi_ v prekršku. Ker so semaforji pač stopničko nad klasičnimi znaki. Ti se pa zdej pritožuješ v stilu "semafor me sili da prevozim stop znak..."

Sicer imajo včasih kakšne malo neumne, samo kaj moreš, pametnih placov za prometne kontrole tako ali tako ni ravno veliko, razen če grejo ustavljat v BTC... :\
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako zaustaviti vozilo ob policijski kontroli (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13525328 (20067) bajsibajsi
»

Vozila redarstva na avtobusnih postajah

Oddelek: Na cesti
225491 (4935) Engineer_
»

Prometni prekršek [Obvestilo policije]

Oddelek: Loža
479631 (6050) Malajlo
»

200 € za napačno parkiranje (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50944999 (33264) Mehmed

Več podobnih tem