Forum » Strojna oprema » Ram ddr2 2x2 ali 4x1
Ram ddr2 2x2 ali 4x1
jureus ::
Pozdravljeni,
mogel si bi nagraditi rame na 4gb in me zanima, če je enaka zmogljivost če k svojim 2x1gb dodam še 2x1gb ali da kupim 2x2gb. JE sploh kaka razlika? Rami so seveda identični po proizvajalcu in hitrosti.
Hvala za odgovor.
mogel si bi nagraditi rame na 4gb in me zanima, če je enaka zmogljivost če k svojim 2x1gb dodam še 2x1gb ali da kupim 2x2gb. JE sploh kaka razlika? Rami so seveda identični po proizvajalcu in hitrosti.
Hvala za odgovor.
jest10 ::
2x2GB je bolje za navijanje. Drugače pa ni kakšne razlike, če imaš vse na privzetih nastavitvah
aha ok! Eno vprašanje malo izven te teme, jaz sem do sedaj imel navit samo procesor e6550 na nekje 2,9ghz mi lafa stabilno.
Kolk se da dejansko pridobit s tem da bi še rame navil... Se to sploh pozna v igrah?
Kolk se da dejansko pridobit s tem da bi še rame navil... Se to sploh pozna v igrah?
To glih ni res! Jaz si na svoji abitki nastavim v biosu cpu operating speed UNLINKED, pa lahko ločeno nastavljam hitrosti processorja in pa ramov.
jest10 ::
Ja, lahko nastaviš delilnik za ram, vendar če dvigaš FSB, se ti bo dvigala tudi frekvenca rama.
To ne drži! Ko sem imel še amd-ja je to res zgledalo tako. Sedaj pa lahko dvigujem fsb procesorja ne da bi dvigoval fsb rama, vsaj tako se mi zdi najbolj logično, ker sedaj imam navit procesor iz 2,3 na 2,9, ramom pa sem nastavil timinge 2-2-2-12, dvomim, da bi računalnik deloval stabilno če bi se frekvenca ramov, pri teh timeingih in pri nepovišani voltaži, povišala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | navijanje intel E6750 POMOČ (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 25268 (21250) | PrimozR |
» | Navijanje amd athlona(tm) 64 ×2 dual core processor 4400 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 7124 (5450) | Goldee |
» | Kere RAME za navijanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Navijanje | 29503 (16238) | smarty |
» | problemi z navijanjemOddelek: Navijanje | 1015 (907) | SepoX |
» | Navijanje Amd 64 3000+Oddelek: Navijanje | 2292 (1657) | AnWar |