» »

Skrajni desničarji napadajo po Sloveniji

Skrajni desničarji napadajo po Sloveniji

thramos ::

Ni nobeno orodje. Gre za cisto common-sense. Ne bit zaljiv do drugih oz. jim grozit.

Simple as that.


Glede grožnje se strinjam, glede žaljivosti pa ne, ker kar hitro nekoga užali strip, ovitek od CDja pa še kaj bolj nedolžnega ...

krneki0001 ::

Včeraj sem slišal še eno zanimivo razmišljanje.

Trenutno so se ljudje začeli preveč vtikat v cigane, ker so povzročili nekaznovan izgred na javnem mestu in jih zato ni niti ne bo noben kaznoval.
Da bi preusmerili vso pozornost drugam so na FF sami inscenirali vse skupaj in so tako resnično preusmerili vse poglede stran od ciganov, ki se bodo spet brez kakršnekoli kazni izmuznili, kot že vedno do sedaj.

Zgodovina sprememb…

BlueRunner ::

Kaj hudiča je učinkovitega v sedanjem stanju ? Ne uspemo zaznat večine kriminalnih dejanj, tista ki jih zaznamo, čakajo leta na sodišču in tista, ki doživijo izrek kazni so rezultat kompromisa glede na prebukiranost zaporov.

Ja hudiča, dajmo se potem lotiti tega, kot težave... neučinkovitosti sodišč.

Čeprav je potrebno istočasno jasno povedati, da je del krivice za to neučinkovitost tudi generiranje vedno novih in novih zakonov, ki predpisujejo vedno več in več stvari. Manj zakonov in bolj jasni zakoni bi bil pravi balzam za te težave. Tukaj se bo še Thomas morda strinjal z menoj. ;)

Po drugi strani, misliš da bi nek zakon proti sovražnemu govoru ustavil povojne poboje ?
Oblast jih je pač naredila tajno.

Oblast (država) je to morda res poskušala narediti tajno, vendar pa se takšne stvari pred ljudmi ne dajo skriti in danes vidimo, da tudi 45 let prisilne tišine tega spomina ni uspelo zbrisati.

Zakoni proti sovražnem govoru, tam kjer jih poznamo, pa so v EU uperjeni predvsem proti ekstremizmom, ki bi lahko zaradi takšnih in drugačnih razlogov pripeljali na oblast nove -izme, ki se ne bi niti trudili skrivati "uničevanja sovragov". Ali je to omejevanje svobode govora? Da. Ali se mi zdi smiselno? Da. Ali se mora zaradi tega tudi vsem drugim zdeti smiselno? Ne. Ali je potrebno utišati tiste, ki imajo mojemu nasprotno mnenje? Nikoli!

In ta glava je potem odgovorna za izvršeno dejanje. Če je treba, je soodgovoren tudi obrekovalec.
Kje je problem ?

Ni problema. Člen o sovražnem govoru pokrije tudi preventivo in kaznuje tiste, ki tudi navajajo k določeni vrsti kaznivih dejanj. Samo še naučiti se ga moramo uporabljati na pravilen način. Ne za cenzuro nasprotnega mnenja, temveč za preprečevanje večanja števila KD. Po mojem mnjenju, seveda.

Opanka ::

>
>Na kurac pa mi gre, ker potem pametujejo in solijo pamet vsem nam... drugim,
Vam drugim.... ultradesničarjem, zatiranimi in zapostavljenimi, ki živite v svetu krivic, lakote in neenakosti?


Evo, spet tipično razmišljanje ta-U.levih, če nisi z nami si proti nam, si ultra ta desen.
Levobolniki, obstajamo tudi ljudje, ki nam gre na kurac, ko nam nekdo vsiljuje svoja prepričanja, ko nam nekdo poizkuša prikrojiti nek svoj bolani svet. Ta desni trenutno niso nevarni in me ne ogrožajo, vidiš, da se bojijo kamere. U-levi bolniki so tisti, ki nonstop ustvarjajo negativno družbeno klimo, nam solijo pamet in iz nepomembnih dogodkov dela velik halo.
Zakaj ta U-levi-pravičniki ne zganjajo tak halo, ko recimo v Darfurju islamske milice koljejo nedložne civile, kje so vaše demonstracije in pizdakanja po medijih in forumih ???
to je samo en primer od neštetih ...
softiči ...

urban99 ::

@nebivedu

to sem tudi jaz slišal - da se je kominterna preselila nazaj na filofaks, potem ko fdv-jevcem ni uspelo loool. Baje na podstrešju pospešeno gradijo sobo za veliko vrnitev Žižka, ki bo pripravil temelje za novo marksistično ureditev, vse pa bo bazirano okrog velikega zmrzovalnika s sladoledom, ker ga tip rad je, ko na ulici poteka revolucija.

sarcasm off - kje dobite te buče?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

Brane2 ::

Ni problema. Člen o sovražnem govoru pokrije tudi preventivo in kaznuje tiste, ki tudi navajajo k določeni vrsti kaznivih dejanj.



Ne. Člen ne kaznuje nikogar. Sodišče lahko izreče kazen, ko mu policija predoči dokazne materiale.

Kar v praksi pomeni, da zakon efektivno v večini primerov ne velja.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

oldguy ::

Opanka: Evo, spet tipično razmišljanje ta-U.levih, če nisi z nami si proti nam, si ultra ta desen.


Pa ajde, bodi tolk fer pa poglej kdo je prvi začel opletat s čim v tejle temi. Pa ne, da se štejem za levičarja ali desničarja ali karkoli, ampak takile ultra-oznake mi gredo počasi na živce. V skoraj vsaki drugi temi se začnemo obkladat z ultra-, kvazi-, komu- oznakami, in oni, ki obkladajo z ultra-levičarsvom nič ne zaostajajo za drugim polom... Argumenti štejejo, ne pa eno predalčkanje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Brane2 ::

Oblast (država) je to morda res poskušala narediti tajno, vendar pa se takšne stvari pred ljudmi ne dajo skriti in danes vidimo, da tudi 45 let prisilne tišine tega spomina ni uspelo zbrisati.


Kar je za ta point nepomembno. Pomembno je,bi se s sto zakoni o sovražnem govoru tu lahko samo obrisal pod nosom.


Zakoni proti sovražnem govoru, tam kjer jih poznamo, pa so v EU uperjeni predvsem proti ekstremizmom, ki bi lahko zaradi takšnih in drugačnih razlogov pripeljali na oblast nove -izme, ki se ne bi niti trudili skrivati "uničevanja sovragov".


Zanimivo pri teh zakonih je, kako gre država z roko v roki s trgom. Nogometne huligane recimo bolj ali manj tolerira, ker so pač problematični zanjo in ker so povezani z zabavno industrijo- torej denarjem.

Svobode govora sploh ne bi bilo treba omejevati, če bi cesar imel jajca samo klicati na odgovornost tiste, ki so jo izkoristili in pri tem ustvarili neugodne posledice. Če bi bil edini kriterij resničnost izrečenega in povzročena škoda na "dobrem imenu", bib ili hitro zmenjeni.


Ali je to omejevanje svobode govora? Da. Ali se mi zdi smiselno? Da. Ali se mora zaradi tega tudi vsem drugim zdeti smiselno? Ne. Ali je potrebno utišati tiste, ki imajo mojemu nasprotno mnenje? Nikoli!


Zakaj je smiselno uvesti omejevanje, ki ga v praksi ne moreš učinkovito izpeljati, poleg tega pa te ta "zaščita" lahko ovira tudi sicer ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tr0n ::

Glede grožnje se strinjam, glede žaljivosti pa ne, ker kar hitro nekoga užali strip, ovitek od CDja pa še kaj bolj nedolžnega ...

Problem pri tem je, da cisto nic ne dosezes, ko koga uzalis. Razen morda osebnega potesenja, da si nekoga ponizal in sebe povisal.

Ta oseba se zapre, argumenti odpadejo in razumen dialog ni vec mogoc.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

opeter ::

Skrajni desničarji napadajo. So what ?

Kdo je napadal, ko so Strojanovi sredi sodišča nokautirali pričo ?

Kaj sploh so oni- levičarji ali desničarji ?

Ko takole ocenjujem skozi dogodke zadnjih par let, so Cigani nekako simetrični- so to, kar je zanje optimalno v danem trenutku.

Ko kradejo žlebove z bajte, so levičarji. Ko jih prodajajo, so desni.

Kar se države tiče, bi morala nehat srat in se ukvarjat SAMO s tem, za kar jo imamo in z NIČEMER drugim.

Država se ima za ukvarjat z varnostjo samo toliko, kot ta zadeva vojaško varnost, civilno varnost ( kriminal te in druge sorte in ogrožanje varnosti posameznika) in ekonomsko varnostjo ( groženj trgu, napadov na banke itd).

Sovražni govor etc crap bi moral letet ven iz zakonodaje, vsaj v sedanji obliki. Ravno tako 90% sedanjih zakonov.


Se popolnoma strinjam! Podpis pod tole!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

thramos ::

Glede grožnje se strinjam, glede žaljivosti pa ne, ker kar hitro nekoga užali strip, ovitek od CDja pa še kaj bolj nedolžnega ...

Problem pri tem je, da cisto nic ne dosezes, ko koga uzalis. Razen morda osebnega potesenja, da si nekoga ponizal in sebe povisal.

Ta oseba se zapre, argumenti odpadejo in razumen dialog ni vec mogoc.


Hja že, samo nekateri so prehitro "užaljeni". Razprava npr. o boleznih zgodovinskih osebnostih ali pa vplivu barve kože na inteligenco ne sme biti prepovedana zgolj zaradi dejstva, da se nekateri počutijo "užaljene".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thramos ()

pulstar ::

Hja, ravno včeraj sva se s kolegom vračala s faksa ter pri viških blokih naletela na skupino precej športno oblečenih mladcev, kar naju je precej presenetilo, saj v bližini ni bilo nobenega športnega igrišča, še telovadnice ne. Mirno sva šla mimo( kot vedno greš na ulici), in bila takoj tarča žaljivk(v seveda južnjaško-LubLanskemu narečju) ter tudi groženj s pretepom. Moram reči, da oba prihajava s podeželja, sva po domače "orng deca" :), vendar proti skupini težakov lahko le pogledaš v tla, požreš vse skupaj in z upanjem da bodo obstali kjer so, pospešeno nadaljuješ stran.
Glede na to, da je forum poln humanistov in strokovnjakov z antropološkega področja, me samo zanima, kakšne vrste napad je to bil? Desničarski, rasni, xyz-ski ali, bog ne daj, levičarski?!
Je sovražni govor/nacionalizem, če pravim, da ZAHTEVAM, da me sploh v javnih ustanovah pričaka jezik, vsaj za silo podoben slovenščini(kar sploh ni tako pogosto kot si mislimo), da se ljudem končno odprejo oči in spoznajo, da bi le malo narodnega ponosa in včasih(oh ne, bog ne daj) kakšna klofuta južnjaškim težakom, končno spodrezala krila vsem tem mladcem, ki samo čakajo, da seveda v skupini nad 5, tečnarijo vsemu in vsakomur ki pride mimo, da se kočno nehamo sprenevedat, da (deduktivno sklepanje, glede na naše območje) vsaj 80% vseh kaznivih dejanj povzročijo potomci priseljencev z južnih republik in Cigani!
Sit sem že stalnega nadlegovanja po ulicah, vedno s strani ene in iste družbene skupine-t.i. Čefurjev!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pulstar ()

Daedalus ::

Pridi kaj v Rogaško, pa te bom pelal v kako bolj domačo gostilno. Ko te bojo pa seljačine konkretno prefukale, ker pač nisi "domačin," mi boš pa lahko razložil, kake vrste napad je to bil.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BladE_ ::

Cudno, da se ti je to zgodilo ravno včeraj... In res si bogi, da te brez razloga nekaj športno oblečenih mladcev napade oz so te skoraj pretepli ?

Dej zmisl si kej bolsga da bos branu obritoglavce...


@Daedalus... on bi reku, do so ga čefurji pretepl...

BlueRunner ::

Brane2 že dobro ve kaj je težava: imamo zakone, vendar pa se jih ne izvaja.

Moja želja (in dogovor na tvojo glavno težavo) pa je, da bi bila policija na ulicah spet opazna - ven iz avtomobilov in peš po naseljih. Da bo lepo videti, da jih imamo in da nas varujejo. To ne pomeni več policistov, temveč več dela na terenu, tam kjer so težave. Potem se bi tudi hormoni malo umirili.

Ni pa zato potrebno zakonov nič dodajati ali brisati. Samo to kar imamo, se mora že enkrat začeti dosledno izvajati.

Klofute so tukaj nezaželjene... če se jih poslužiš, tudi sam postaneš del problema.

USS Liberty ::

Etnično nasilje neslovencev nad Slovenci v LJ je vsakodneven pojav in tista zgodba, ki jo je opisal pulsar, je tipična za Ljubljano...

Je pa tipično za dvolične hipokrtitične levičarske "stpneže", da tega pa prav nikoli ne obsojajo. Moje mnenje je, da to celo tiho podpirajo...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

pulstar ::

BladeE, definitivno nisi oseba, katera bi vedela, kaj se je meni včeraj zgodilo, še manj pa osebek, ki bi me zmerjal z lažnivcem. Sam vsekakor ne podpiram skrajnih desničarjev-se borijo proti vsemu kar je tujega, pa je lahko še tako dobro. Čeprav ne boš verjel, imam nekaj dobrih osebnih prijateljev, in glej ga zlomka, vsi imajo korenine južno od Kolpe. Pa se vsi izobražujejo, so delavni in nadvse prijetni sogovorniki-zame Slovenci z veliko začetnico.
Nimmitz je direktno napisal to, kar se po Ljubljani že dalj časa dogaja, a se pod okriljem multikulturnosti in strpnosti zažene vik in krik, če se le pomisli na kakšne strožje ukrepe proti kršiteljem, bog ne daj,saj so tujci...In večina se dejansko boji na glas povedat kakšno je dejansko stanje, saj takoj sledi labelizacija s strani "človekoljubov" z nestrpnežem, nacionalistom, zaplankanim kmetom in tako dalje.
Ne vem kako je v Rogaški, tu se ponavadi stepo le zaradi kakšne dekline, pa še to pod vplivom veliiiike količine alkohola, nedomačinom pa ne težijo-pa čeprav le 10 km iz Ambrusa (no, kar krenite name...:) )

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pulstar ()

Daedalus ::

Etnično nasilje neslovencev nad Slovenci v LJ je vsakodneven pojav in tista zgodba, ki jo je opisal pulsar, je tipična za Ljubljano...


Živim v Lj nemalo let. In do zdaj sem imel enkrat težave s prepotentnimi - Slovenci. Ob vseh silnih ćefurjih, ki menda strašijo tod okoli.

immitz je direktno napisal to, kar se po Ljubljani že dalj časa dogaja, a se pod okriljem multikulturnosti in strpnosti zažene vik in krik, če se le pomisli na kakšne strožje ukrepe proti kršiteljem, bog ne daj,saj so tujci...


Bullshit. Kršitelje naj kr lepo polovijo in kaznujejo. Problem je pa bolj v tem, da je ćapac za medije bolj zgodba, kot pa neki brezvezn domorodec, ko mu je dogajalo, pa se je šal malo klofat. Ni pa zgodba recimo skupina skinov, ki pride na Metelkovo pretepat pedre. Valda, sej Metelkova je pač zbirališče pederskih levakov, ki si zalužijo kako na gobec, ritopiki zafurani. Pol pa se levičarji sprenevedajo, al kak?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Utk ::

Probleme z južnjaki(njihovim obnašanjem in kriminalom) imajo na Švedskem, Danskem, Britaniji, Nemčiji, v vsaki evropski državi in celo na Hrvaškem in v Srbiji, samo Slovenija je raj na Zemlji, kjer so za vsako klofuto krivi desničarski nacional-socialistični fašistični janševci.

Daedalus ::

Probleme z južnjaki(njihovim obnašanjem in kriminalom) imajo na Švedskem, Danskem, Britaniji, Nemčiji, v vsaki evropski državi in celo na Hrvaškem in v Srbiji, samo Slovenija je raj na Zemlji, kjer so za vsako klofuto krivi desničarski nacional-socialistični fašistični janševci.


Ne rabiš bit tak samokritičen, no.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Karaya 52 ::

Ne vem kaj bi si mislil, če bi po prihodu iz taborišča videl ob cesti plakat ki se posmehuje žrtvam genocida. Po drugi strani pa je sedanji pristop k problematiki slab, primer Rasmussen je dovolj očiten dokaz. Za titoiste ki se sprehajajo po FF pa je škoda besed.

Brane2 ::

Probleme z južnjaki(njihovim obnašanjem in kriminalom) imajo na Švedskem, Danskem, Britaniji, Nemčiji, v vsaki evropski državi in celo na Hrvaškem in v Srbiji, samo Slovenija je raj na Zemlji, kjer so za vsako klofuto krivi desničarski nacional-socialistični fašistični janševci.


Ne rabiš bit tak samokritičen, no.


Meni se pa zdi, da ravno ta "pšššt, tišina" politika dosega nasprotne rezultate.

Če bi se o tem lahko neobremenjeno govorilo, bi folk lažje prišel do ugotovitve, da smo si precej podobni, kot če jo dobi uradno servirano na pladnju.

Stvar je včasih prav šokantna. Prideš kam, pa te začnejo buzorirat, okolica pa je vsa presrana in se obnaša tako, da napadalcem pomaga. Končni efekt je ta, da dobiš zelo močan feeling, da si ti defekten in na nek tihi, nepisani način tam globoko nezaželjen, čeprav si se v bistvu pojavil kot stranka.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Ne vem kaj bi si mislil, če bi po prihodu iz taborišča videl ob cesti plakat ki se posmehuje žrtvam genocida. Po drugi strani pa je sedanji pristop k problematiki slab, primer Rasmussen je dovolj očiten dokaz. Za titoiste ki se sprehajajo po FF pa je škoda besed.


V neki normalni družbi bi si mislil, da je ta, ki je to dal gor, debil.
V neki normalni družbi ne bi smel biti nikakršen problem izreči ali zapisati javno karkoli, dokler se ve, kdo stoji za tem .

Zakaj se ne sme govoriti o /ne/problematičnosti holokavsta ?
Če ima kdo "reklamacijo", prosim, na dan z njo. Ampak v argumentirani razpravi z upoštevanjem dejstev in protidejstev, sicer sledi tožba/ovadba...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Karaya 52 ::

Brane2> V neki normalni družbi bi si mislil, da je ta, ki je to dal gor, debil.

Kot npr. Wagner z Nibelunškim prstanom in naši socrealisti? Zanima me, če lahko takšne provokacije v neki skupnosti ustvarijo pogoje, ki so podobni tistim v Tretjem rajhu.

Karaya 52 ::

Sploh pa smo imeli v prejšnem režimu par sramotilnih spomenikov okoli cerkva. Pa se najde neka napumpana ovčka in škofa Volka polije z bencinom in zažge. Ne kupim, zaenkrat.

Brane2 ::

Za Nibelunški prstan sem slišal v šoli in si šel ravnokar osvežit spomin v Wikipedio.

Tako na uč ne vidim relevance, ne mislim si pa uničit 15 ur življenja za Wagnerjeve pravljice.

Kar se stabilnosti odprte skupnosti tiče, verjetno ni neskončna, a to vsekakor ni niti sedanji sistem.

Če te sistem sistematično laže in ti omejuje komunikacijske kanale, potem se na to navadiš in kompenziraš.

DO katastrofe pride, ko ti v taki ureditvi isti ta sistem mora sporočiti nekaj nujnega, pa to ne pride skozi "kompenzator".

Trg je ogromen računalnik, sposoben učenja in če hočeš da trg dela, mu moraš dati kakovostne vhodne podatke.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Sploh pa smo imeli v prejšnem režimu par sramotilnih spomenikov okoli cerkva. Pa se najde neka napumpana ovčka in škofa Volka polije z bencinom in zažge. Ne kupim, zaenkrat.


Če _ustrezno_ odgovarja za škodo, zakaj ne ?
Tip, ki proda avto, da lahko plača škodo ali ki naslednjih par mesecev ali leto opravlja družbeno koristna dela, je najbrž tudi ustrezna reklama za naslednje genijalce...

EDIT: Ti misliš na napad na dejansjko osebo, ne spomenik ?
Isto, ob ustrezno strožjih kaznih.

Sploh pa bi se škof VOlk ( kdorkoli to že je ) lahko pogral s "pumpalci" in jih pozval na "put-up or pay up" še veliko preden bi kaj bistvenega napumpali. In ovčke, čakajoče na pumpanje, bi lahko videle pumpače v pošteni luči, kjer se da slišati tudi drugo stran.

Če bi bila sodišča razbremenjena, bi bilo to čisto rutinski postopek.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

poweroff ::

Vsak islamist pravi, da Mohameda se pa ne sme žalit. Vsak ortodoksen Jud trdi, da holokavsta se pa ne sme zanikat. Vsak pobožen kristjan trdi, da v Marijino devištvo se pa ne sme javno dvomiti, ker to prizadeva verska čustva. Vsak slovenski strpnež pravi, da Romu ne smeš reči Cigan.

Vsi tile bi uvedli verbalni delikt, ex YU člen 133. KZ.

Iskreno si prizadevajo za omejevanje svobode govora.

Vsak janša si prizadeva preprečiti miheljaku pisanje o osiromašenju proračuna pod prejšnjo vlado. Celo Berglus ne sme več uporabljat črke "J". >:D
sudo poweroff

poweroff ::

Pa me prijavi, vztrajam da holokastva ni bilo, če je bil je bil pa nepomemben, poteben, gayish, smešen, nasploh pa potreben(Šel sem po členih, da jih kršim po vrsti, takih fašistične zakone pa naj si v rit zatakne dragi Janša, ali kdorkoli drugi)
Bo ok?

Jaz te prijavil gotovo ne bom, ker se z nedolentno mularijo nimam časa ukvarjat. Ko te bo minila puberteta se boš že sam ohladil. :D

Če te bo prijavil kdo drug (tole je le javen forum), pa te bo obiskala policija, pa le poročaj.

Če te bo pa tožil Janša zaradi "zatikanja v rit", sem pa pripravljen celo prispevat k tvoji obrambi!
sudo poweroff

Looooooka ::

wow...nek genijalec je sel celo neki povezvat neonaciste s titotom.
wow...to je tist kar je narobe v tej drzavi.
taki genijalci.
ves ce ne bi blo titota se verjetn sploh ne bi mogu pizdit cez neonacist ker bi zdele itak vsi nemsko govoril.
tko da govorit titotu morilec je pac prvovrsten idiotizem.
se ni blo niti ene vojne kjer ne bi zmagovalec po njej obracunal z nasprotniki.S tem da ce bi partizani zgubil bi dons njih izkopaval iz jarkov...in BOGVE ker jezik bi spet govoril.
Tiste podmladke, ki so s to debilnostjo zacel bi jst ne sam da iz parlamenta zmetu ker se ukvarjajo z neumnostmi...ampak lepo iz drzave, ker vec ocitno ne znajo gledat na situacijo s pravilnega vidika.

Skini so pa tud zelo zelo zanimivo...v keri kol drzavi jih najdes vsi so prepricani da delajo neki za dobro drzave med tem ko sledijo neki ideologiji, ki jo ze desetletja obsoja cel svet...to da grejo na kurac vsem ostalim drzavljanom jih tud nc ne mot...se bl amazing je pa da majo v 21 stoletju res se cajt za to da bojo metal svoj life stran za neko nasilje in sovrastvo do drugih...
Jst cajta ne najdem da bi si sel en film v kino pogledat...kaj sele da bi si redno glavo bril in najdu vsaj 10 zafrustriranih somisljenikov in organiziral kakrsno kol srecanje na keri kol univerzi.
Mame so pa verjetn tko al tko zelo ponosne verjetn.
No v bistvu jim morm ze sam zarad tega dat kapo dol.Men osebno se ne bi dal.

eh...microsoft keyboard ftw.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

PaX_MaN ::

ves ce ne bi blo titota se verjetn sploh ne bi mogu pizdit cez neonacist ker bi zdele itak vsi nemsko govoril.

Če.
tko da govorit titotu morilec je pac prvovrsten idiotizem.

No, koga smo zdej mel? Nemce ali Tita?
se ni blo niti ene vojne kjer ne bi zmagovalec po njej obracunal z nasprotniki.

Ja, ker ostali to delajo, je pa potem vse v redu, če to delamo tudi mi, kne?
S tem da ce bi partizani zgubil bi dons njih izkopaval iz jarkov...in BOGVE ker jezik bi spet govoril.

Če.
Tiste podmladke, ki so s to debilnostjo zacel bi jst ne sam da iz parlamenta zmetu ker se ukvarjajo z neumnostmi...ampak lepo iz drzave, ker vec ocitno ne znajo gledat na situacijo s pravilnega vidika.

Brez zamere, ampak tudi tvoj vidik je daleč od "pravilnega".
Skini so pa tud zelo zelo zanimivo...v keri kol drzavi jih najdes vsi so prepricani da delajo neki za dobro drzave med tem ko sledijo neki ideologiji, ki jo ze desetletja obsoja cel svet...

Nisem še zasledil koga od njih z visoko politično funkcijo - vsaj za kakšnega orto glasnega ne - da bi imel na kaj vplivati.
to da grejo na kurac vsem ostalim drzavljanom jih tud nc ne mot...

Hej, povsod razglašajo, da kaj si drugi mislijo o tebi je passe ter da je vse, kar šteje, le kaj o sebi misliš ti. :D
Jst cajta ne najdem da bi si sel en film v kino pogledat...kaj sele da bi si redno glavo bril in najdu vsaj 10 zafrustriranih somisljenikov in organiziral kakrsno kol srecanje na keri kol univerzi.
Mame so pa verjetn tko al tko zelo ponosne verjetn.
No v bistvu jim morm ze sam zarad tega dat kapo dol.Men osebno se ne bi dal.

Jep, sto ljudi, sto hobijev.
Mame so pa itak mame.

opeter ::

Probleme z južnjaki(njihovim obnašanjem in kriminalom) imajo na Švedskem, Danskem, Britaniji, Nemčiji, v vsaki evropski državi in celo na Hrvaškem in v Srbiji, samo Slovenija je raj na Zemlji, kjer so za vsako klofuto krivi desničarski nacional-socialistični fašistični janševci.


Ne rabiš bit tak samokritičen, no.


Meni se pa zdi, da ravno ta "pšššt, tišina" politika dosega nasprotne rezultate.

Če bi se o tem lahko neobremenjeno govorilo, bi folk lažje prišel do ugotovitve, da smo si precej podobni, kot če jo dobi uradno servirano na pladnju.

Stvar je včasih prav šokantna. Prideš kam, pa te začnejo buzorirat, okolica pa je vsa presrana in se obnaša tako, da napadalcem pomaga. Končni efekt je ta, da dobiš zelo močan feeling, da si ti defekten in na nek tihi, nepisani način tam globoko nezaželjen, čeprav si se v bistvu pojavil kot stranka.


Brane, dam ti čisto prav.

Bomo lepo potrpeli in počakali, da bodo te "pšššt, tišina" politike pretepli. Kakšen splošni bonton bi se lahko vsak na/priučil, pa četudi bi letele klofute. Isto velja v šolah. Učitelji/učiteljice enostavno ne morejo kontrolirati vročekrvno mulčad. Nimajo avtoritete. Včasih je žal potebno rahlo nasilje, da se stvari "normalizirajo".
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

krneki0001 ::

Za šole obvezno šolnino, ki jo potem samo tisti, ki bi uspešno zaključili šolanje, dobijo nazaj z obrestmi.
Tako bi tudi vsak ki konča šolanje dobil nekaj denarja za začetek, preden si najde službo.

Karaya 52 ::

Brane2>DO katastrofe pride, ko ti v taki ureditvi isti ta sistem mora sporočiti nekaj nujnega, pa to ne pride skozi "kompenzator".

----->

Brane2> In ovčke, čakajoče na pumpanje, bi lahko videle pumpače v pošteni luči, kjer se da slišati tudi drugo stran.

"Wagnerjeve" pravljice so postale neverane, ko jih je študent umetnostne zgodovine racionaliziral v ideologijo. Isto kot nemški "antropologi" v iskanju arijskega roda. Nacizem ni kar tako, kot si misli kak Looooooka. Komunizem je retardiran dvojček arijske teorije. Skratka, nimam upanja v človeštvo da loči seme od plevi, prav tako ne verjamem da lahko obstoječi pristop k problematiki "sovražnega govora" prepreči kaj "nevarnega". Zgdovina se ne ponavlja, je unikatna in vedno drugačna.

AmokRun ::

krneki0001 ::

Zanimivo, zanimivo, končno je prišla tudi druga uradna stran zgodbe ven. Torej FF-ovci so začeli s provokacijami in z diskriminacijo - a ni bila ravno to tema celotne okrogle mize? Očitno so levičarji še bolj diskriminantni kot desničarji!

http://24ur.com/novice/slovenija/eksklu...

Tr0n ::

Če bi se o tem lahko neobremenjeno govorilo, bi folk lažje prišel do ugotovitve, da smo si precej podobni, kot če jo dobi uradno servirano na pladnju.

Saj noben ne pravi, da se ne sme govorit o tem.

Vprasanje je samo o nacinu, kako se govori. Kulturno in clovesko, ali z zalitvijo in nasiljem.

Karaya 52 ::

Da jih ni sram. Dekan se naj opraviči v imenu študentov in ustanove, "strpnika" pa naj prijavijo:

Kdor javno spodbuja ali razpihuje narodnostno, rasno, versko ali drugo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, ali spodbuja k drugi neenakopravnosti zaradi telesnih ali duševnih pomanjkljivosti ali spolne usmerjenosti, se kaznuje z zaporom do dveh let.


Tema pa se naj preimenuje: Ultra levičarski strpnik in FF ne spoštujeta ustavno zagotovljenih svoboščin.

drvo ::

Ko "jagenčki", pardon "strpneži" obmolknejo.

svecka ::

NA FF te kastrirajo, če kaj rečeš glede Strojanov...ali ciganov.

oldguy ::

Eh to pa spet ni res...če eni pretiravajo, ni treba, da še drugi.

Karaya 52 ::

Očitno smo padli tako nizko, da se samo še skini upajo prakticirati ustavne svoboščine (vprašanje koliko jih sami spoštujejo). Sam si kaj takega nebi upal; odprto spregovoriti o sovražnem govoru in pri tem tvegal oznako nestrpneža.

JohanP ::

Za začetek bi lahko Matthai napisal kaj lepega in spravljivega. Naprimer o tem kako je zmotno presodil vse skupaj. Ampak kaj takega ni za pričakovati a?

opeter ::

In vsi tiho so ostali ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Daedalus ::

Zanimivo, zanimivo, končno je prišla tudi druga uradna stran zgodbe ven. Torej FF-ovci so začeli s provokacijami in z diskriminacijo - a ni bila ravno to tema celotne okrogle mize? Očitno so levičarji še bolj diskriminantni kot desničarji!


Sej sem napisal - eni in drugi so isti kekci. In ja, bedno je tole. Če folk pride na javno predavanje/okroglo mizo/debato in se obnaša primerno, mu nimaš kaj težiti. Pa če ti zgleda še tako zoprno.

Očitno smo padli tako nizko, da se samo še skini upajo prakticirati ustavne svoboščine (vprašanje koliko jih sami spoštujejo). Sam si kaj takega nebi upal; odprto spregovoriti o sovražnem govoru in pri tem tvegal oznako nestrpneža.


Zakaj pa ne? Mene so javno označili za marsikoga (tud tule, pa tud na faksu sem šal marsi komu hudo na živce), pa ne mislim biti tiho, ever.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Utk ::

Če folk pride na javno predavanje/okroglo mizo/debato in se obnaša primerno, mu nimaš kaj težiti. Pa če ti zgleda še tako zoprno.

Ej, ampak oni so stali v zadnji vrsti s prekrižanimi rokami!!!!11 Če to niso poosebljeni nacional-socialistični janševci, potem pa res ne vem, kdo si bi drugi zaslužil usmrtitev s svincem v čelo!!!!1111

Evo, približno takšna je logika ultra-strpnih levakov. Dobesedno.

Brane2 ::

"Wagnerjeve" pravljice so postale neverane, ko jih je študent umetnostne zgodovine racionaliziral v ideologijo. Isto kot nemški "antropologi" v iskanju arijskega roda. Nacizem ni kar tako, kot si misli kak Looooooka. Komunizem je retardiran dvojček arijske teorije.


Pajade. Kok bi bil svet lep če le ta prekleti Wagner ne bi spesnil Nibelungov.

Pozabljaš, da so tropni boji za prevlado po Evropi zakuhali plodno podlago za "končno rešitev". NEskončne vojne z milijoni žrtvami za korist peščice "v imenu domovine" z umazanimi bankirji itd itd.



Skratka, nimam upanja v človeštvo da loči seme od plevi, prav tako ne verjamem da lahko obstoječi pristop k problematiki "sovražnega govora" prepreči kaj "nevarnega". Zgdovina se ne ponavlja, je unikatna in vedno drugačna.


Zato je treba stvari prepustiti trgu, racionalno nadzorovanemu s strani države.

Včasih mi ob razmišljanju o optimalni ureditvi pade pred oči tisti slavni bar iz Vojne Zvezd, kjer Lukeov učitelj naredi Vukovar.

Zakoni bi morali urejati najmanjši skupni imenovalec, okrog katerega se lahko strinja recimo cel razvit svet- neke vrednote, ki veljajo tako za Kitajca in Indijca kot Japonca in Nemca.
Tako bi imeli samo osnovne pravice itd, vse ostalo bi pa urejali preko nekih uzakonjenih dogovornih protokolov, ki bi veljali na nekih področjih.

Se pravi, če si lastiš nek teritorij in ustrezaš osznovni zakonodaji, lahko tam recimo furaš evtanazijo ali recimo neomejeno uprabo drog ali mnogoženstvo/moštvo ali čisti zakon močnejšega ali kaj sedmega.

Industrjsko tekmovanje med posameznimi področji bi dokaj hitro izfiltriralo neumnosti.
On the journey of life, I chose the psycho path.

tsh2 ::

ti levičarski filozofi naj raje malo razmislijo o sebi in zakaj se je njihov ljubljeni komunizem tako sfižil. ne pa da se izumljajo neke neonaciste. delajo neke umetne afere isto kot njihovi levičarski kolegi v politiki.

USS Liberty ::

Ni prvič in ne zadnjič, da so te samooklicani ultra levi ''strpneži'' sami naredili incident, nato pa za to obtožili druge, vse skupaj pa nato izkoristili za lastno samopromocijo. Te ultra levičarji, ki se gredo nek aktivizem, jasno, da povsod vidijo nestrpnost, saj imajo sami največjo nestrpnost v glavi. Imenuje se komunizem in levičarska hipokrizija.

So pa res hipokriti te levičarski ''strpneži''… organizirajo javno tribuno, nato pa nekomu hočejo preprečiti, da je prisoten na tej njihovi javni tribuni, samo zato, ker ima drugačno frizuro od teh levičarskih zapohancev. To, da niso pustili prisotnosti tej skupini, ker so kao ''nestrpni skini'', je pa itak samo poceni izgovor. Če bi se te ultra leve javne tribune udeležila recimo skupina, ki bi se imenovala ''mladi konservativci'' in bi nosili bele srajce in temne kravate, sem prepričan, da bi filofaks marksiste to prav tako zmotilo in jim ne bi dovolili, da se udeležijo tribune.

Ultra levičarji pa itak morajo stalno blebetati o nestrpnosti ter izumljati nestrpnost tudi tam kjer je ni, saj se od tega živijo. Če se izkaže, da je vsa ta ''nestrpnost'' v družbi v bistvu levičarski hoax, potem ves ta levičarski ''strpniški''cirkus, ki ga zganjajo na FDV-ju, filofaksu ter raznih ''mirovnih'' inštitutih in kar financiramo davkoplačevalci, takoj izgubi vsak smisel. Udeleženci levičarskega cirkusa, ki so pa večinoma tridesetletni študenti drugega letnika FDV in FF, bi se po propadu njihovega cirkusa morali lotiti kakšnega resnega dela, tega se pa najbolj bojijo in branijo.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

WarpedGone ::

zakaj se je njihov ljubljeni komunizem tako sfižil.

Sej to je ja jasno. Tudi njim. Ljudje ne ustrezajo. In če ne ustrezajo ljudje, jih je treba pač odstranit, da ne delajo štale popolnemu sistemu.

Tudi na telem forumu tukaj lahko sam prebereš takšna utemeljevanja in razlage.
Zbogom in hvala za vse ribe


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Antifa uradno razglašena za teroristično organizacijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12326952 (26008) RedDrake
»

Spletno oko za cenzuro interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / NWO
33874455 (65574) Mr.B
»

Sovražni govor v Slovenski zakonodaji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14920903 (18469) ABX
»

Skrajni ameriški desničar širil sovražni govor... (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
845374 (3802) donfilipo

Več podobnih tem