Forum » Kaj kupiti » vračanje izdelkov (mimovrste, enaa etc)
vračanje izdelkov (mimovrste, enaa etc)
K0K0 ::
Če pogledam še drugo trgovino recimo spletno trgovino Mercatorja, tam naročim babane in če ne ustrezajo mojemu okusu, jih imam pravico v 7 dneh vrniti? Ima kdo izkušnje pri vračanju živil
V zakonu piše da mora bit izdelek v nespremenjeni količini, tko da tvoj primer odpade.
Okapi ::
Torej imam pravico vrniti tudi črnila, tonerje, papir,... če ne ustrezajo mojim željam kakovostnega izpisa?
Imaš določene omejitve, recimo to o nespremenjeni količini. V zakonu so posebej omenjene tudi knjige, za katere to ne velja (je bilo očitno zakonodajalcu jasno, da bi verjetno marsikdo knjigo prebral in vrnil:-).
O.
Leks ::
Pri tonerju za 6.000 strani ne bi nihče opazil, da si jih 100 že natisnil.
Tudi če je toner nerabljen si pa že ven povlekel zaščiten trak, so ti ga dolžni vzeti nazaj?Količina je nespremenjena,
pa tudi v tiskalnik še ni bil vstavljen.
to pa je res en ohlapen zakon :)
Tudi če je toner nerabljen si pa že ven povlekel zaščiten trak, so ti ga dolžni vzeti nazaj?Količina je nespremenjena,
pa tudi v tiskalnik še ni bil vstavljen.
to pa je res en ohlapen zakon :)
bluefish ::
jah, za vsak najmanjši in marginalen produkt pa res ne bodo šli pisati členov. Ti mora biti jasno, da trgovina odprtega tonerja ne bo vzela. Saj imajo ponavadi v svojih pogojih to napisano.
Ziga Dolhar ::
jah, za vsak najmanjši in marginalen produkt pa res ne bodo šli pisati členov. Ti mora biti jasno, da trgovina odprtega tonerja ne bo vzela. Saj imajo ponavadi v svojih pogojih to napisano.
Problem je, ker so zakonski pogoji nad "pogoji trgovine". Tako da je pri tonerjih to lahko problematično.
Meni se je dve leti nazaj zgodilo, da sem naročil toner. Dobil sem toner, ki je bil očitno že odprt. Načeloma ne bi imel zadržkov, če ne bi ...
a) bila plastika tonerja "odrzana", in
b) ne bi na tonerju našel dlak/kocin. Skup s koreninami. Kul za DNK analizo :P.
(Prodajalec, Mimovrste, je na svoje stoške uredil vrnitev ter nadomestilo z novim, neodprtim. Je pa res, da mi na srečo niti enkrat ni bilo potrebno omenjati "zakonov" ali uporabljati drugih težkih besed.)
https://dolhar.si/
Zheegec ::
za potrošni material AFAIK piše, da ga ne smeš vračati.
Drugače nekje polovica ljudi je pri računalniku za 500 pripravljena za 10 iti par Km daleč. ko ga vprašaš, koliko stane vožnja in porabljen čas pa debelo gleda :)
Drugače nekje polovica ljudi je pri računalniku za 500 pripravljena za 10 iti par Km daleč. ko ga vprašaš, koliko stane vožnja in porabljen čas pa debelo gleda :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Ziga Dolhar ::
Glede 'potrosnega materiala' se tudi meni 'zdi', da bi moralo nekaj pisati - pa sem sel vceraj se enkrat (na hitro) pogledat, pa nisem nasel.
Sicer pa, od takrat naprej pri nakupu vedno dopisem, da mora biti 'nov, original, neodprt'.
Sicer pa, od takrat naprej pri nakupu vedno dopisem, da mora biti 'nov, original, neodprt'.
https://dolhar.si/
Double_J ::
Hm, pa saj morajo tudi oni že spet odpreti embalažo, da sploh vidijo kaj si jim nazaj dal. Tista folija v kateri je zavito je pač raztrgana ne.
Dve šivanki...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vračilo blaga kupljenega preko interneta? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 59081 (7268) | Groot |
» | Vračilo blaga v enaa (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 38239 (3208) | tomaz- |
» | vračilo miške g502 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11739 (7026) | svecka |
» | Vračilo blaga preko spletne trgovine (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 39489 (25246) | scipascapa |
» | Kaj se zgodi z vrnjenimi izdelki? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13196 (11151) | Dr_M |