» »

Pomanjkanje basov pri NAD C372

Pomanjkanje basov pri NAD C372

fartek ::

Brskal sem že po forumih o omenjeni težavi, vendar nikjer ne najdem odgovora. Torej lani sem nabavil ojačevalec NAD C372 in ga stestiral z doma narejenimi zvočniki, katere smo poslušali na techicsu za 200€ in so takrat zveneli super. Ko sem zvočnike priklopil na svoj NAD C372, pa sem dobil občutek, da ti isti zvočniki ne "špilajo" tako tako dobro kot na technicsu. Zvok je še vedno lep in čist, vendar se zdi, da je slišati preveč srednjih tonov. V bistvu sem bil najbolj razočaran nad pomanjkanjem basov, kar pa od takšnega ojačevalca nisem nikoli pričakoval. Soba v kateri imam musko, je velika 5x5m. Tip, ki je zvočnike naredil, pravi da bi morali "špilat" tako kot je treba, a obstaja možnost da bi bilo teba malo prilagoditi kretnico. Sedaj ne vem, ali so za slab bas krivi zvočniki ali ojačevalec. Boksi so ogromni in svinjsko težki, visoki 180cm, znotraj dobro obloženi s peno. V boksih so zvočniki Visaton 2x bass, 1x srednjetonc in 1x viskotonc. Razmišljam o nakupu novih, manjših zvočnikov ali pa celo o menjavi ojačevalca. Ali ima še kdo podobne izkušnje z omenjenim ojačevalcem? Naj menjam ojačevalec ali zvočnike? Prodajalci so mi danes svetovali, da naj sprobam System Fidelity 5010 ali pa Dali Ikon 2.

V bistvu je ta ojačevalec dobil mnogo dobrih kritik, vendar sem našel članek, kjer je nekdo napisal da bi ta ojačevalec lahko "morda" imel več basov: http://www.audioenz.co.nz/2004/nad_372....

Prosim za čimveč vaših nasvetov.

reptilia ::

moj fotr je tudi kupil Nadov ojačevalnik... tut pr njemu niso bili basi baš nekaj... ampak potem ko je kupil subwoofer, pa se je malo špilal z nastavitvami na ojačevalcu je sedaj čist kul zvok...

torej moj story bi bil, da poskusi z novimi zvočniki... seveda jih ne kupi kar takoj ampak se probi zmenit da ti jih dajo prvo za test...
Forgive your enemies, but never forget their names.

fartek ::

ja sej, bom moral sprobat nekaj. soobwoferja pa nimam šans priklopit, ker ima ojačevalec samo 2 izhoda... kater model pa ma tvoj oče?

toplakd ::

Probaj na enem zvočniku zamenjat + in -.

LP, Dejan

bukev ::

Fantje, zgrešili ste filozofijo kvalitetnih proizvajalcev audio komponent. "Hude" tonske kontrole kvarijo zvočno sliko in nimajo kaj iskati na dobrih ojačevalcih.
Nabavite poceni komponente pa boste lahko poslušali samo hropeče pokajoče base če boste hoteli!
Bukev,

Fantocci ::

ja sej, bom moral sprobat nekaj. soobwoferja pa nimam šans priklopit, ker ima ojačevalec samo 2 izhoda... kater model pa ma tvoj oče?

Subwoofer lahko priključiš tudi na ta dva izhoda, ampak kot je rekel bukev, NAD ni namenjen za razbijanja, ima pa čisto dovolj basov, saj ima linearno karakteristiko.
Ko so že rekli preveri še, če so zvočniki pravilno fazirani (plus in minus).

andromedar ::

Se popolnoma strinjam z Bukev.
Hudih basov najbrž ni, ker jih ni na originalnem posnetku. Technics kot plastik fantastik proizvajalec pa si marsikaj zraven zmisli, da bi zgledala zvočna slika bolj "atraktivno".

Sicer bi bilo možno, da imaš napačno zvezane zvočnike (+ in -) - to le preveri. Ali pa celo, da jih je tisti, ki jih je delal napačno zvezal not.
Eh?

Pyr0Beast ::

Vezava zvočnikov nima veze, saj tako ali drugače delajo na izmenično napetost :>
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

andromedar ::

Vezava zvočnikov nima veze, saj tako ali drugače delajo na izmenično napetost :>

Yeah right ;)
No ja....razen tega, da ti bo takrat ko bi membrana morala "skočit ven" le-to zabilo v magnet in bo zvočnik namesto zvočnega pritiska delal podtlak....res ni. Če je to zanemarljivo...

Edit: typo
Eh?

Zgodovina sprememb…

Membrana tako ali drugače niha noter-ven. Če imaš en sub je tako ali drugače vseeno, če sta dva pa pride do čudnih efektov :>

Tomaz Eruj ::

štromarju je to isto. fizik pa ve da če dela levi stereo obratno kot desni se izničujejo zvočni valovi, kar se najboj pozna prav pri nižjih frekvencah.

btw: "ja sej, bom moral sprobat nekaj. soobwoferja pa nimam šans priklopit, ker ima ojačevalec samo 2 izhoda... "

Zgodovina sprememb…

saj saj, večina sistemov ima tako ali drugače en sub :)

Tomaz Eruj ::

ti si en sub. what's your point? :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2 avtoojačevalca ali enega?

Oddelek: Zvok in slika
162144 (1754) taz
»

[Hi-Fi] - O zvočnikih (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

1501189847 (54990) Janac
»

Prosim za pomoč pri priklopu gramofona

437098 (6814) 2x'=2
»

woofer za hišni kino?

113625 (3439) LordWorm

Več podobnih tem