» »

woofer za hišni kino?

woofer za hišni kino?

bambi ::

Iščem wufer za malo denarja in me zanima ali so wuferji ki naj bi bili namenjeni za avte dobri tudi za hišni kino,pa tudi ali je aktivni boljši od pasivnega.

damirez ::

Razlika med pasivnim in aktivnim woofejem je to. Da ima aktivni woofer vgrajen ojačevalec, se pravi ne rabiš nobenga ojačevalca ali podobno. Pasivne morš pa na ojačevalec priklopit.
Glede na to da verjetno nisi nek audiofil je vseeno če woofer isti kot za v avto, sj namen wooferja so le bassi.

bambi ::

Za avto wuferje sprašujem zato,ker so precej cenejši od hišnih.Ralika pa je v ohm-ih,ker so vsi avo wufeerji na 4 ohm in dosežejo do 500khz,hišni pa so 8 ohm-ski in imajo razpon od150-200 khz.Pa me zanima kako bi se obnesel avto wufer na hišnem reciverju.Če pogledam na mimovrste.com imam na razpolago pod avtoakustiko wufer Blaupunkt GTb 1200 z 30cm membrano za 76€ ali STEALTH XVB-600 kar 2x30cm za 105€ se mi zdi kar zanimiva zadeva,glede na to da hišni wufer težko preseže 20cm membrano,vsaj v tem rangu.

Trancedeejay ::

Ja in bambi kako bos ti to priklopil? Clovek nujno rabis aktivni sub in pika, receiver in ostale zvocnike. Iz receiverja pride samo signal s katerim ne mores poganjat suba. In kaj ti pomeni to, ce ima en sub deklarirano da spila tudi do 500Hz? Mislis da je boljsi, da bolje spila.......to nic ne pomeni.
Preden kupujes dobro premisli kako in kaj.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

dëych ::

Wuferji ne igrajo do 500kHz (tut noben zvočnik ne igra tako visoko, tut noben ne sliši 500kHz, pa tut inštrument nevem če obstajaja kakšn ki špila 500kHz :D) ampak 500Hz, sicer pa ti itak rabis frekvenčni razpon do 70Hz max (odvisno od kje naprej ti bodo ostali zvočniki igrali), kar je višje porežeš s kretnico oziroma filtrom (LPF-low pass crossover/filter). Ponavadi se da tuljavo če boš imel pasivo, aktivno pa nardis operacijskimi ojačevalci, samo je dosti več dela.

bukev ::

bambi,
na žalost ne veš za kaj so pravzaprav namenjeni subwooferji in kako ta zadeva deluje.:D
težava solidnih (ne vrhunskih) Hi-Fi zvočnikov je pokrivanje extremno nizkih frekvenc (pod cca 60Hz) in zato nekateri proizvajalci dajo v tak sistem en zvočnik , ki to zmore - tako imenovan subwoofer in čisto vseeno je ali je aktiven ali pasiven- razlika je v tem da pasiven kuri moč ojačevalca, medtem ko aktiven poskrbi sam zase.
sedaj pa k temi zakaj je dovolj le en tak zvočnik v sistemu 7, ali 5 ali dveh kanalov.
Zvoku, ki je valovne dolžine nekaj manj kot 100Hz človek ne more določiti smeri od kod prihaja. kolega pred mano je rekel 70Hz. to je res le v primeru da imaš zelo ozko glavo!! se čisto nič ne zajebavam, kajti človek določi smer zvoka glede na razliko kdaj zvok pride v oba ušesa - ergo širša je glava, razdalja med ušesi je večja in potrebna je višja frekvenca zvoka, da se lahko določi smer zvoka in obratno ožja je glava itd itd.
No skratka zato je v sistemu večih zvočnikov dovolj le en subwoofer, ki nič ne moti zvočne slike. Frekvence nad 100 Hz morajo biti obvezno porezane!!! Hehe jaz imam široko glavo8-)

Bukev

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bukev ()

bukev ::

še neka glede impendance
ohmska vrednost zvočnikov je odvisna od proizvajalca in ne pomeni nujno kvalitete - imaš vrhunske 4 Ohmske, 8 ohmske in še kakšne vmes- ista figa.
če boš tlačil skupaj različne zvočnike, je dobro da upoštevaš njihovo zvočno jakost - izkoristek. enota db/W/m, da bodo vsaj približno enako glasni (upam, da ta podatek obstaja o tvojih zvočnikih)
lep pozdrav
Bukev

miko 55 ::

mal dnarja mal muske. kupi si raje WOOFER, škatlo, ojačevalec pa sam naredi. če imaš znanje. se je zgodilo, da smo industrijski ojačevalec in ojačevaelc home made priklopli na iste zvočnike, pa je home made nabil tko da smo se sam smejal tistmu k ga je kupil. preplačal in dobil zanič zvok. aja pa če woofer po 90dB moraš imeti močnejši ojačevalec, pa al je woofer closed, open, free air. pa material za škatlo, pa notri plamafon, bass reflex, vijaki za pritrditev... itd. faktorjev je tolk da te glava boli
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

Djkodro_ ::

predlagam ti da kupiš woofer za hišni kino kar se tiče wooferjev za v auto so en k vredni in kar se tiče da jih poganjaš v autu računajte kako je auto majhen in ti zvočniki so narejeni za v auto. hišni wooferji so pa dosti drugače narejeni zato da ti bass šopa enakomerno po celem prostoru . česar pri wooferju za auto neboš dosegel niakor da sploh neomenjam to da so podatki o moči pri 70% izvajalcev lažni. + to da tudi auto ojačevalci ko piše 200w rms pa smo na njem poganjali 100w koncerten box pa je igralo še do polovice ne sem ga pa priklopil na home made ojačevalec 80w rms h klasa. je pa 2x bol razbijal tko da kar se tiče uporabe v hiši se čimbolj izogibajte zvočnikov za v auto...

LordWorm ::

http://www.lsound.no/eng/index.php?side...

za malo vec denarja (prevoz+davek je treba se vstet) super izbira...
ni podatka

Trancedeejay ::

A nisi prebral posta, mislim da mu je se kaksen Jamo za 200 eur predrag.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

LordWorm ::

ce medtem slucajno zadane na lotu ;)
ni podatka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domača izdelava zvočnika :-> (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
17236295 (19754) čuhalev
»

Zvočniki v steni

Oddelek: Pomoč in nasveti
323588 (3082) St235
»

wufer za v sobo

Oddelek: Loža
262626 (2196) koyotee
»

woofer (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
565456 (4976) cojss

Samogradja Subwooferja!!!!!

Oddelek: Zvok in slika
286109 (5678) CaqKa

Več podobnih tem