» »

DVB-T mpeg2 in HD?

DVB-T mpeg2 in HD?

cojss ::

Jutri dobim monitor Samsung T260 HD in kot kaže po specifikacijah ima najbrž vgrajen mpeg2 DVB-T tuner. Ima pa tudi CI režo za mpeg4 dekodirnik (npr. nekaj takega) in sedaj me zanima kako je pri tem s HD DVB signalom. Če se ne motim te kartice samo prekodirajo iz mpeg4 v mpeg2 kar potem naprej obdela notranji dekoder ki pa je mpeg2 in tako HD odpade?

Lori ::

Pozdravljen, sam sem tudi gledal ta monitor in ja mislim da ma samo MPEG-2. Ona kartica pa ti ne bo mogla prekodirat HD MPEG-4 ampak samo SD signal. Tak da mislim da se ti tist ne splača, saj bojo verjetno kmalu na hd preklopli na DVB-T (ne me pokopat poznavalci :)), lep pozdrav.

Alexius Heristalski ::

CI MPEG-4 kartic s podporo HD trenutno ni, tako da odpade. Sicer pa niti HD DVB-T pravih programov ni. Tista dva testna sta res samo za prikaz delovanja.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

VANČ14 ::

Imam eno vprašanje glede DVB-T : ali mora biti za sprejem tega signala ( s Krvavca ) 100% optična vidljivost ( kot pri Lastovka TV ) ali pa je možen sprejem tudi, če oddajnika na vidiš od doma. Sedaj namreč sprejemam analogni signal in z dodatnim ojačevalcem imajo POP TV, A kanal in TV 3 kar lepo sliko na katodni TV, čeprav Krvavca ni mogoče videti ( vmes je vrh hriba, poraščen z drevjem ).
Ker nameravam kupiti LCD z MPEG 4 DVB-T me zanima, ali bo gledanje potem možno? Zanima me še, kje bi lahko zasledil, katere programe je že možno spremljati v DVB-T s Krvavca ?
Hvala za odgovor.

Spajky ::

DVB-T oddaja na enakem spektru kot so standardni TV kanali (kjer je plac vmes) 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Alexius Heristalski ::

Zanima me še, kje bi lahko zasledil, katere programe je že možno spremljati v DVB-T s Krvavca ?

dvb-t.apek.si
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

VANČ14 ::

Sem šel na apek in našel odgovore - hvala. Bi pa še vprašal o kakovosti slike - je boljša v analognem sprejemu ali v digitalnem ( na LCD-ju, nabaviti nameravam SONY-ja W4000 )

TOP ::

Kakovost slike je logično bolša v digitalnem sprejemu MPEG2-4.Jaz mam Sony 40W4000 in sem izjemno zadovoljen tako z sliko kot barvami.

Okapi ::

V resnici kakovost slike ni logično boljša. Če je vir analogni signal, ki ga morajo naknadno digitalizirati, je v najboljšem primeru enaka, v praksi pa največkrat malce slabša. To seveda velja za optimalen analogni sprejem. Ker v praksi analogni signal marsikdaj ni optimalen, je digitalna slika zaradi tega seveda lahko boljša.

O.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27564750 (22458) k4vz0024
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26956517 (33229) Alexius Heristalski
»

Digitalni signal za TV v Sloveniji

Oddelek: Loža
166550 (5726) SkIDiver
»

POP TV in A KANAL sta danes začela z oddajanjem v 1. MUXU!

Oddelek: Zvok in slika
475793 (3993) Hardstyle
»

Kaj je DVB-T TV

Oddelek: Pomoč in nasveti
497325 (5152) Tody

Več podobnih tem