» »

Rezervacije preko spleta - koledar??

Rezervacije preko spleta - koledar??

Lind ::

Lep pozdrav,

sem isko mal po forumo pa nisn naletel na kaj uporabnega, tako da vas vse ponižno prosim za pomoč :(

Na spletno stran želim vključiti koledar, preko katerega bi se lahko izvedle rezervacije prostorov, sob, itd.
in sicer sem si zamislil nekaj podobnega kot imajo na
Hostelling Iternational
ali
Hostels in San Juan

Za začetek me zanima, če imate kakšno idejo kako bi naredil samo rezervacijski koledar, se pravi da bi si lahko uporabnik rezerviral (seveda bi pri tem mogel unesti svoje podatke ko so: ime, priimek, naslov, od kdaj do kdaj, za koliko oseb itd.), program pa bi nato iz predvnešenih podatkov (podatkov ki bi s katerimi bi lahko upravljal samo administrator) izračunal koliko ga bo to prišlo (neke vrste predračun) ...

V nadaljevanju me pa zanima kakšne pa so možnosti za ureditev plačevanja prek spleta. Da bi si uporabnik izbral termin ter dobil predračun, nato pa prešel na opcije plačilo.
Zanima me pa, če ve kdo kako je to urejeno, da se lahko na spletno stran vstavi funkcija plačilo, se pravi da lahko plača prek kreditne kartice ali paypala, ali se je to treba predhodno zmeniti z banko ali kom, ali si lahko to naredi vsak, ker pač le more pri tem obvarovati neka varnost!

Upam da se bo našel kdo, ki je s tem seznanjen in pripravljen pomagat :)

Za odgovore se vam v naprej zahvaljujem ;)
  • spremenil: Lind ()

Ice-Heki ::

Gre za dokaj specifičen problem, ki pa ga niti ni tako zelo zahtevno realizirati.

V kolikor znaš programirati, potem lahko stvar narediš tudi sam. Recimo uporabiš PHP in v njem narediš poizvedbo na MySQL podatkovno bazo, kjer primerjaš vpisane podatke s prostimi termini v bazi. Če se datumi ne pokrivajo, potem pogledaš še v tabelo, kjer imaš vpisan cenik nočitev / najema sobe za posamezna obdobja (sezonsko - julij, sezonsko - avgust, posezonsko, predsezonsko ...) in uporabniku pokažeš informativni izračun.
Če se z njim strinja ga potrdi, ti dobiš na mail njegovo naročilo, ga sprejmeš in v bazi zapišeš, da je datum že oddan.

Kar se tiče plačila pa je tako.
Implementiraš (lepše slovensko rečeno - vključiš) lahko Moneto, PayPal, itd. O teh stvareh se pozanimaj pri posameznih ponudnikih, katere želiš imeti na svoji strani. Le ti ti bodo dali vse potrebne informacije, kaj potrebuješ, koliko te tak način plačevanja stane, itd.

Če programirat ne znaš, pa je najbolje, da poiščeš programerja, ki mu boš svoje želje predstavil, le ta pa ti bo vse skupaj naredil. Za primerno plačilo seveda.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MindFactory mnenje (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Kaj kupiti
2746496091 (10089) fireX88
»

Predplačniška visa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15041607 (19763) sbawe64
»

Hoh.de (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Kaj kupiti
1507287151 (121937) darkolord
»

OSCommerce nastavitve (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Izdelava spletišč
62453611 (20762) Skarabej

Več podobnih tem