Forum » Omrežja in internet » telekom-optika
telekom-optika
pol3ni ::
Po dolgem času se mi obeta internet.Do centrale naj bi napeljali optiko,naprej do hiš pa naj bi ostali kabli bakreni,ki naj bi jih zamenjali čez dve leti. Od centrale sem oddaljen cca 30m in bi optični kabel kupil sam.Zanima me če kdo ve ali so ga mi na telekomu dolžni priklopiti ali bo zopet cel kup izgovorov.
OmegaBlue ::
Nimaš šanse.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
tilenn ::
Tole pa ne bo priklopljeno, ker tako ali tako ne bo na centrali možno priklopiti optičnega kabla, samo baker. Hitrosti boš lahko izbiral do 40/20, je pa res cena višja na VDSL.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilenn ()
Senitel ::
V bistvu niti ni nujno da bo dobil oziroma, da bo imela centrala VDSL DSLAM. Tako da ni nujno, da bo šlo čez 20M/768K.
tilenn ::
OK, tudi to je res :)
pol3ni: če mi zaupaš ime centrale, bom preveril, ali bo gor tudi VDSL. Lahko tudi na ZS.
pol3ni: če mi zaupaš ime centrale, bom preveril, ali bo gor tudi VDSL. Lahko tudi na ZS.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilenn ()
wishmaster ::
Tole pa ne bo priklopljeno, ker tako ali tako ne bo na centrali možno priklopiti optičnega kabla, samo baker. Hitrosti boš lahko izbiral do 40/20, je pa res cena višja na VDSL.
Tehnično je to popolnoma izvedljivo. Delat se pa tega ne gre zato, ker bi potem lahko imel vsak vredu internet. Seveda pa Telekomu ni to interes. Bolje da uporabnika priključi na ADSL pa plačuje za paket 1/256 26 €, kot pa na optiko in plačuje 26 € za 20/20 paket. Logično, a ne. Avtorju teme, bi pa priporočal, da ne verjame Telekomovim lažem, da nebo čez dve leti razočaran in tukaj pisal, kako so ga nategnili kot fračo. Kar oni rečejo, da bo čez dve leti, bo to čez 20 let ali pa sploh nebo. Isto so pri nas obljubljali pred dvemi leti kaj vse bomo dobili. Pa smo dobili ... prst nekam :(.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...
pol3ni ::
O Telekomu ne bi izgubljal besed ,ker sem od njih dobil že celo pest ne pa samo prst tam zadaj.Najprej so nam rekli da mora biti vsaj 30 prijavljenih da se bomo sploh začeli pogajat za internet,prijavilo se nas je čez 50.Teče tretje leto ko se je začelo nekaj premikat,pa še to zaradi konkurence oz zakona,ki naj bi vsem omogočal dostop.Zdaj mam si-mobil modem seveda je hitrost 53.6 Kbps ampak važno da ne plačujem telekoma pa še neomejen dostop
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 64235 (30294) | Lonsarg |
» | Telekom centrale, optikaOddelek: Omrežja in internet | 1678 (1455) | crniangeo |
» | Prekinitev pogodbe, telekom..Oddelek: Omrežja in internet | 6998 (5992) | m0LN4r |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 36934 (20880) | Bug |
» | SiOL ZELO poizveduje za T-2jevci ! Jim teče voda v grlo? :) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 18209 (10287) | pizdindim |