» »

Priklop ruterja WRT54GL

Priklop ruterja WRT54GL

eurora ::

p pozdrav,upam da bom dovolj jasen,ker z ruterji nimam blage veze.Sem uporabnik amisovega omrezja,katerega imam priklopljenega na starem racunalniku.Ker pa sem se selil v novo stanovanje sem si omislil ruter.Novo stanovanje je oddaljeno priblizno 50 metrov od ruterja,sosednja hisa,vmes so tri stene.
V stanovanju imam nov racunalnik z mrezno kartico Realtek RTL8185.Racunalniku sem ustvaril brezzicno povezavo.Mogel sem tudi vstaviti usb kluc da mi je shranilo neke podatke.To je na novem rač. tudi vse.Našlo mi je povezavo,vendar ne moje;zgleda da od drugega ruterja.
Zdaj pa da povem kako imam priklopljen ruter+stari računalnik.-Iz zemlje v modem(tanek konektor)iz modema v mrežno kartico(debelejši konektor),ter iz modema v ruter(isti konektor,kot iz modema v mrežno).Tako kot je prikazano tudi na cd-ju v postopku skozi katerega greš.Tu mi zdaj tudi ni jasno,ker ne dokončam postopka.Če grem wireles setup mi napiše da morem pritisniti gumbek na desni strani;pritisnem in počakam da neha utripat.Tu imam dve možnosti;next-napiše da morem preverit če imam priklopljen ruter in da moram počakat da mi lučka neha utripat;neha utripat,next-vendar se mi spet prikaže okence,kot sem prej napisal.In tu več ne gre naprej.
Imam še tu nato drugo možnost-enter wireles settings manualy;kliknem in mi nekaj nalaga do 100%,nato pa zahteva geslo,Kakšno geslo nevem??Poizkusim z novim,nevem a je to pravilno;zgleda da ne ker se nič več ne zgodi.
Nato imam še eno možnost in sicer na začetku cd-ja,poleg wireles setup,katerega sem zgoraj opisal imam še-setup wizard,nad njim kliknem-klik here to start-tu me vodi čez postopke kako priklopit,to naredim do 7 stopnje,kjer prikazuje kaj vse mi more goret na ruterju,dam next-računalnik nekaj nalaga,nato pa spet zahteva kodo.To je pa vse kar sem naredil.
hvala za odgovor


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1766544785 (81) PrimozR
»

wifi ne dela, dd-wrt (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514434 (3936) BorutK-73
»

Problem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
442025 (1679) ...:TOMI:...
»

Brezžični internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
14868 (728) Frenckie
»

Kabli pri povezavi routerja in modema(ADSL)

Oddelek: Omrežja in internet
121442 (1293) jurre

Več podobnih tem