Forum » Omrežja in internet » Moj e-mail naslov, ki ni moj
Moj e-mail naslov, ki ni moj
Rokomah ::
Na svoj e-mail naslov neprenehoma prejemam spam maile. Ko pogledam kdo mi to pošilja, pa vidim moj lasten e-mail naslov. Seveda to ni poslano iz mojega poštnega predala, ker je tudi vsebina čisto neka druga (podaljšanje penisa ;) ). Problem je v tem, ker ga ne upam dati pod blokado, saj je to moj lastni e-mail naslov.
Očitno nekdo pošilja spam maile (masovke) iz svojega strežnika, ima pa nekako napisano scripto, da je naslov maila pošiljatelja drugačen, kot v resnici.
Kako rešim takšen problem.
Očitno nekdo pošilja spam maile (masovke) iz svojega strežnika, ima pa nekako napisano scripto, da je naslov maila pošiljatelja drugačen, kot v resnici.
Kako rešim takšen problem.
Bakunin ::
imas lastno domeno ali imas e-naslov kaksnega ISP/gmail/... ?
Tvoj e-predal (kamor PREJEMAS e-posto) nima nobene veze s POSILJANJEM e-poste.
Ce le ni streznik za odhodno posto prevec "fasisticen", lahko preko njega posljes sporocilo kot kdorkoli.
Pa lociti je treba med glavo (header) sporocila ter ovojnice (envelope).
Prvi se vidi v e-postnem programu (MUA) slednji pa samo, ce pogledas izvorno kodo sporocila.
Slednji je tisti, ki ga e-postni strezniki uporabljajo. Tam se tudi vidi iz katerih IP je bil izvorno poslan. Morda ti bo to pomagalo pri zatiranju nadlege....
Tvoj e-predal (kamor PREJEMAS e-posto) nima nobene veze s POSILJANJEM e-poste.
Ce le ni streznik za odhodno posto prevec "fasisticen", lahko preko njega posljes sporocilo kot kdorkoli.
Pa lociti je treba med glavo (header) sporocila ter ovojnice (envelope).
Prvi se vidi v e-postnem programu (MUA) slednji pa samo, ce pogledas izvorno kodo sporocila.
Slednji je tisti, ki ga e-postni strezniki uporabljajo. Tam se tudi vidi iz katerih IP je bil izvorno poslan. Morda ti bo to pomagalo pri zatiranju nadlege....
Rokomah ::
Imam lastno domeno. Moje pošiljanje mailov s tem ni moteno, problem je samo v tem, da se v naslovu spam pošte vidi, kot da sam sebi pošiljam. Zato tudi pošiljatelja ne upam dati v blokado (block to sender). Ne najdem način, da pogledam izvorno kodo pošiljatelja.
jurre ::
jaz imam isti problem :/
Opazam, da mi server nekaj teh sporocil blokira, ker zazna da je spam, nekaj pa jih spusti skozi... pa jih potem rocno brisem
gledal sem tudi header, pa je vedno drugo ime notri oz. drug IP naslov...tako da to tud ne mores blokirat.
Opazam, da mi server nekaj teh sporocil blokira, ker zazna da je spam, nekaj pa jih spusti skozi... pa jih potem rocno brisem
gledal sem tudi header, pa je vedno drugo ime notri oz. drug IP naslov...tako da to tud ne mores blokirat.
a imas morda "catchall" (wildcard) e-naslov ? se pravi da sprejemas vSE kar gre na @domeno.tld ? ce nimas razloga za to, potem to ukini.
kar se pa spama tice, pa je bilo ze precej napisano. google ;]
lahko pa probas tudi DNS greylisting. Ne rabis spreminati smtp streznika, ampak samo zapis v DNS zoni.
kar se pa spama tice, pa je bilo ze precej napisano. google ;]
lahko pa probas tudi DNS greylisting. Ne rabis spreminati smtp streznika, ampak samo zapis v DNS zoni.
jurre ::
Ne, to nimam nastavljeno...
greylisti sem ze razmisljal, pa ta verzija clarkconnecta, ki jo imam se ne podpira
Mi pa nekatere mail ze filter na strezniku blokira, nekateri grejo pa skozi.. potem mi pa spet nekatere klient blokira in da v spam, nekatere pa ne :)
greylisti sem ze razmisljal, pa ta verzija clarkconnecta, ki jo imam se ne podpira
Mi pa nekatere mail ze filter na strezniku blokira, nekateri grejo pa skozi.. potem mi pa spet nekatere klient blokira in da v spam, nekatere pa ne :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kraja identitete email naslovOddelek: Pomoč in nasveti | 1918 (1216) | zmaugy |
» | Mail na strežnikuOddelek: Omrežja in internet | 1786 (1514) | Malajlo |
» | vprašanja v zvezi z novico "Siol does it again" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 13457 (10934) | Bakunin |
» | Nov članek: Spam, spam, spamOddelek: Novice / Nova vsebina | 3828 (3828) | Bakunin |