» »

Brezžični internet

Brezžični internet

jabolko ::

Torej pri hiši imamo glavni Telekomov modem (operater siol) in iz njega 5 kablov. 1. je Ethernet kabel, ki ga imam priključenega v računalnik ostali LAN1, LAN2, ... pa vodijo do drugih računalnikov. Zadnji kabel pa gre v switch iz katerega gresta potem še dva kabla do računalnikov oz. so prosti. Rad bi vzpostavil brezžično omrežje pa me zanima, kaj moram nabaviti; se pravi potrebujem samo wireless ruter. Kako ga potem priključim? Če lahko nekdo bolj na kratko razloži.

Hvala

Hayabusa ::

Iz modema v router (wan port), računalnike priklopiš v lan1-4.Modem tudi prestaviš v bridge mode ali ti to naredijo na TK supportu.
Če imaš desktop računalnike potem potrebuješ še wifi mrežno kartico za vsakega od njih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

jabolko ::

A ni tako, da rabiš bridge mode samo če imaš 2+ wireles ruterjev?

Lonsarg ::

Telekomov modem = router. Se ga pa da v "modem" način prestavit se mi zdi in je potem ta nova zadeva, ki jo kupiš router in vse vanj priklopiš.

To je najboljša rešitev.

jabolko ::

Torej takole bi moralo normalno delovat če bi zvezal tako:

Lonsarg ::

Jap, samo Telekomov modem mora biti nastavljen v bridge način, kot je bilo že povedano, da se tudi brez bridge načina, ampak brez veze komplicirat zadeve.

jabolko ::

Kje se pa nastavi bridge način a med nastavitvami tist ko je 192.168.x.x?
Še tole: recimo, da je na Telekomovemu ruterju več portov, prvi je Ethernet ostalo so Lan1, Lan2, .... Kateri kabel moram vstavit v brezžični usmerjevalnik in kam ostale Lan1, ....?

Hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jabolko ()

Lonsarg ::

Mora prav pisati bridge, ali kaj podobnega, če ne piše, potem je očitno tut Telekom začel nove modeme tako delat, kot je Hayabusa rekel, da je treba njih klicat, da ti nastavijo.

Ko je v bridge načinu je vseeno kateri LAN priključek uporabiš, z izjemo takrat, ko je kak LAN priključek rezerviran za IPTV, kar pa zgleda da nimaš. Ko je v bridge načinu moraš seveda iz svojega routerja vzpostavil PPPOE povezavo z uporabniškim imenom in geslom od Telekoma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

jabolko ::

Hvala. Sedaj imamo tako nastavljeno, da vpišemo PPPOE ime in geslo pa se povežemo. Se pravi v brezžični usmerjevalnik lahko dam katerikoli kabel recimo LAN2 iz telekomovega modema. Sem noob za te stvari .

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jabolko ()

Lonsarg ::

Katerikoli LAN iz modema v WAN od brezžičnega usmerjevalnika, potem pa v nastavitvah od routerja naštimat PPPOP povezavo.

jabolko ::

Super. Hvala

jabolko ::

Še nekaj, malo berem po forumu in je nekdo napisal, da moraš vpisati masko, gateway in dns strežnik... Potem je nekdo da to ni potrebno, da nastaviš DHCP na automatic, vendar je potrebno ali klonirati MAC naslov ali pa klicati ponudnika? Mi lahko še to kdo razloži, če moram to jaz tudi storiti, ker imam modem že doma in vse deluje, samo brezžični ruter želim usposobiti??

Hvala

Hayabusa ::

Wan mac naslov ponavadi kloniraš samo pri kabelskem internetu.Ti samo priklopi in skonfiguriraj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

jabolko ::

Sej jaz bi imel tako, da bi imel tri osebne računalnike priklopljene prek kabla obenem pa bi imel odprt brezžični internet, da bi se lahko s telefonom povezal. Ali je boljše da imam te tri PC-je priklopljene na LAN porte na ruterju ali direktno no modem pa imam potem na modemu 3 LAN porte za PC-je en port pa za ruter?

Frenckie ::

Vse PC-je priključi na router, da ne boš imel problema z IP-ji.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7620098 (8454) Ghost007
»

innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8931696 (10604) Lonsarg
»

Crknil wrt54gl ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
322977 (1935) Daniel
»

A1 - tv komunikator priklopljen na router (bridge način) - pomoč

Oddelek: Omrežja in internet
236875 (4831) morosito
»

Nastavitev Lan omrežja

Oddelek: Pomoč in nasveti
211821 (1591) Gapi

Več podobnih tem