» »

Podražitev cigaret po novem letu

Podražitev cigaret po novem letu

«
1
2

black ice ::

Baje bi se naj cigarete po novem letu podražile.
Ve kdo mogoče kaj več? Če se bodo, za koliko?

Pa prosim brez komentarjev ala kajenje škoduje itn.

Gwanaroth ::

Hvala bogu.

5 evrov naj bo škatla. Edino tako se bom prisilno ustavil kadit.
Lights often keep secret hypnosis..

BozidarB ::

Hrvaška bo podrazila, za slovenijo pa nism sigurn. Najbrž bo.

#000000 ::

Gwanaroth Dobr za nas je recimo da nisi ti predebel, ker bi se strinjal tud da žemle podražijo na 20 evrov komad, pač da se nebi še naprej redil. :)

Matek ::

Bedarija, če mene vprašate. Sicer nisem nikoli kadil in tudi ne maram kajenja, ampak zaboga - saj smo ga prepovedali na javnih mestih. Če hočejo ljudje rekreativno uporabljati tobak v privatnih prostorih, je pa neumno, da se jim to omejuje.

Saj razumem zdravstvene vidike, ampak to je približno tako, kot astronomske kazni za prehitro vožnjo. Morda pride do kratkoročnih rezultatov, s katerimi se lahko pristojno ministrstvo pohvali, ampak za dejanske spremembe je potrebno izobraževanje.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

jamiroq ::

Gwanaroth> 5 evrov naj bo škatla. Edino tako se bom prisilno ustavil kadit.

mislis? na irskem je bila ~3 leta nazaj najcenejsa skatla ~5.50 eur (in to res sranje - predstavljaj si srbot pomesan s posusenimi algami in zvit v casopisni papir :)). mislis, da se je kadilo kaj manj? kolikor sem se pogovarjal s sodelavci kadilci so v najboljsem primeru zmanjsali kolicino ali pa presli na tobak. vecinoma pa so le skomignili z rameni in placevali dalje...

BozidarB ::

ne Matek, gre se zato, da vsi mladostniki kadijo v velikih količnah. če hočmo to nekak omejit, bo treba zelo pozdražit cigarete. pol bojo mal teži vsak dan "nafarbal" starše nej jim posodjo nekej denarja. starejši ne vidte kolk mladina v resnici kadi. Isto vo z visokimi kaznimi, če nisi opazu folk dejansko fura počasnejš oz. po omejitvah.
je pa res da bi blo potrebno izobrazevanje, ampak kako naj starši izobrazijo otroka, če sami kadijo ter pijejo? včasih ce je stars dobil otroka kadit, ga je "namlatil". sedaj samo reče, ne kadit ker ni zdravo! na to se seveda vsi požvižgajo.

noraguta ::

in kaj boš ti smerduh , pijem in kadim zato ker mi paše. ne paše mi p tvoje pobožnjakarsko sranje.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

imallears ::

A RES NI U SLOVENIJI DRUGA k komunistov al kaj. PA P..... jim m..... Težka svoboda tole, cene naftnih derivatov ne določa trg, cene čikov ne določa trg, pa kam bomo še pršl.

Pust človeku kadit matr. Naj nardijo enkrt ornk raziskavo pa poštudirajo kolk kadilci koštamo zdravstveno blagajno. Pol pa lohk prbijejo en znesek k ceni škatlce. Ker trenutno ne vem kolk gre u zdravstveno blagajno, kolk za ruplovo plačo, kolk pa dobi west al pa marlboro... od cene škatlce.

Sicer se pa zdej tko ne gre zarad zdravstva ampak zarad krize ne. Isto nafta, pa še čiki, pa še alkohol bo kmal dražji. Juhuhu. Edina pozitiva bi bla, da še travo legalizirajo, da bojo lahk še tam vlekl kej pa dražil. To bi se jim splačal zdele k je kriza. Sam k nimajo jajc.

Pa naj dajo pol še trošarino na čokolado, oz. na vse kar vsebuje dost sladkorja, pa .... ju get d pikčr ne?

Private health care any1? ...

P.S.: Drugač sm za javno zdravstvo, sam na žalost je to glih tolk transparentno kokr posli Tonya Sopranota, pardon, še manj.

smerduh, omejuj ti sebe magar do te meje da se u gozd preseliš, me boli kita. Mene ne boš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: imallears ()

Matek ::

ne Matek, gre se zato, da vsi mladostniki kadijo v velikih količnah. če hočmo to nekak omejit, bo treba zelo pozdražit cigarete. pol bojo mal teži vsak dan "nafarbal" starše nej jim posodjo nekej denarja. starejši ne vidte kolk mladina v resnici kadi. Isto vo z visokimi kaznimi, če nisi opazu folk dejansko fura počasnejš oz. po omejitvah.
je pa res da bi blo potrebno izobrazevanje, ampak kako naj starši izobrazijo otroka, če sami kadijo ter pijejo? včasih ce je stars dobil otroka kadit, ga je "namlatil". sedaj samo reče, ne kadit ker ni zdravo! na to se seveda vsi požvižgajo.

Hehe, "mi starejši" smo šele 21. To da mladostniki kadijo, še bolj govori v prid izobraževanja. Itak trenutno ponavadi nimajo lastnega vira financ, tako da bodo pač še naprej kupovali iz žepnine. Izgovorov za višjo je malo morje, še posebno glede na to, da glede to, da so zaradi nedavne uvedbe evra in trenutne finančne krize cene mnogih dobrin precej nestabilne. Če kadijo zaradi pritiska družbe, ne bodo izbirali sredstev, par evrov pa že stakneš nekje. To ne spremeni ničesar.

Izobraževanje, ki ga omenjam, mora priti najprej žal s strani države. Starš kadilec seveda ne more najbolj učinkovito pridigati o škodljivosti kajenja, ampak v šolah se pa, vsaj po mojem mnenju, precej malo govori o tem. Mi smo imeli v zadnjih nekaj razredih osnovne šole pri biologiji eno uro v letu posvečeno temu. V srednji šoli, če se prav spominjam, nič. Saj z alkoholom je enako, tudi tam, kjer imajo prohibicijo, se znajdejo in zaobidejo ukrepe.

Kar pa se tiče višjih kazni - oprosti, ampak žal nisem opazil, da bi ljudje na veliko vozili počasneje, bolj previdno in v skladu z omejitvami. Če so strožje kazni res tako učinkovite, kot je preprosta njihova uvedba, zakaj potem ne uvedemo 100-krat višjih zneskov, pa bomo imeli popolnoma varne ceste?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

BozidarB ::

uf na kaksen odziv sm naletu. pol TRDIŠ, da vam je všeč, če vaš mulc kadi (star 12let), če pa ne ,si pa mal zgrešu moj namen posta in me ni treba obsojat.
edit: moj post ni namenjen tebi matek
edit2: ja ce bos dau kazn 2000€ za najmansi prekrsek, kako bo to en plaču z minimalno plačo? mogl bi samo poostrit nadzor. pol če bi pa 20krat plaču kazen 100€ zarat prehitre vozne pa mislm da bi počas zaceu vozt po omejitvah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BozidarB ()

Matek ::

Ne polagaj besed sogovornikom v usta. Tudi če sem za legalizacijo marihuane in prostitucije, še ne pomeni, da hočem, da moj (hipotetični) otrok vsak vikend z džolo v ustih pofuka prijateljico noči. Ampak za to bom poskrbel z izobraževanjem, ne s prepovedjo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

#000000 ::

Kdaj bo naš narod zbral tolk jajc in šel na cesto. V Italiji so pred leti dobil množični popizditis ko so makarone podražil za neko malenkost.

BozidarB ::

kaj majo makaroni veze z cigareti?

#000000 ::

V bistvu nebene, ampak ima pa bencin, kruh, elektrika, plin, ogrevanje, stanarina, zavarovanje, komunala itd. skupno točko. To da se vse draži brez resnih razlogov, no ja vsaj pri nas.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

imallears ::

Ja... nekterim je to pomembna potreba. Italy - pasta, smoker - cigarettes, capisce?

on topic: Ja tud js sm za izobraževanje pa podiranje tabujev in podobno, ker kam pa pridemo brez izobrazba?!

off topic: glede prometnih kazni & co: PLEASE GET ME A NEW POLICE FORCE, ker to kar se dogaja pa ni več res, dvomim da obstaja 10% slovenskih policajev k se jim gre za preventivo!!! To je ratu navadn šihtarbajt na normo. PFEJ IN FUJ POSERJEM se na slovensko prometno policijo.

kmetek ::

Upam da čim več.

black ice ::

Vidim da je tema spet zašla s poti kot je to navada na slo-techu. :D
Se bodo cigarete podražile ali bo cena po novem letu enaka?

Kako trafike služijo pri cigaretah, glede na to da je cena vsepovsod enaka?

hamax ::

Jaz bi pri cigaretih naredil nekako tako:
1. Drzava naj zniza trosarino za cca 50c.
2. Na vsako skatlico cigaret naj se placa se 1€, ki bi sel direktno v zdravstveno blagajno.
Tako bi se povprecna skatlica cigaret podrazala za cca 50c.

ps. Sam skadim dobro skatlico na dan.

KandazaR ::

Ja pa naj gre potem ta denar v propračun onkološkega inštituta ne pa da se zgubi nekje v zdravstveni blagajni.

c0dehunter ::

Se strinjam z Matekom. Cene za cigarete so že sedaj v nebo segajoče. Kdor želi kaditi pač naj, ne pa da jih prisilno odvajajo z višanjem cen. Saj vsi vedo da kajenje ni zdravo, če se pač človek odloči da bo kadil kljub zdravstvenim tveganjem, pa naj.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Ted ::

Denar se ne izgubi v nobeni zdravstveni blagajni, vprašanje je koliko denarja do zdravstvene blagajne sploh pride. Trošarine gredo direktno v proračun.
Mah...

Matev ::

mene motijo kadilci ob raznih vhodih v stavbe

#000000 ::

Začni čez okno hodit not in ven :) Tam jih ni 100%

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

mtosev ::

dobro. se strinjam.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Tomi ::

Da boste dobili malo perspektive, testenine spadajo v osnovno košarico, cigareti pa so izključno razvada.
metrodusa.blogspot.com

BigWhale ::

Za nekatere tudi cigareti spadajo v osnovno kosarico. Hehe. Se prej kot testenine. :)

Zal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

whatever ::

za kolk se bojo podražili še pa ni noben povedal
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Tr0n ::

Upajmo, da za cimvec.

opeter ::

Se strinjam, čeprav so ravno prejšnji kazali starega 90-letnega kanclerja v času BDR, ki še danes pokadi okoli 9 čikov na dan. Pa hodi brez bergel, celo še očala ne nosi (samo pri branju). Gospod izgled,a kot da bi bil ene 60 let star, ne pa 90.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ciklamen ::

Sam sem proti kadilcem in kajenju, saj me cigaretni dim zelo nervira. Je pa res, da se vsak sam odloči če bo kadil ali ne (vem da so mene en čas silili v to, pa se nisem pustil), pa tudi če bi se škatla podražila na 20€ bi ljudje še vedno kupovali..

Utk ::

Če imaš bolj vzdržljiva pljuča kot vse drugo, potem te cigarete verjetno ne bojo ubile. Ampak tega ne veš. Dokler nimaš že 90 let in umiraš za čem drugem. Pa če še zmeraj kadiš.
Mene cene cigaret ne brigajo, ker ne kadim, in ne vem zakaj bi koga drugega, ki ne kadi, kaj brigale. Če ima kdo probleme s svojim bližnjim, ki preveč zapravi ali preveč kašlja zarad čikov, se pa naj z njim zmeni.

gzibret ::

Tisti, ki ste proti cigaretnemu dimu, bodite čisto tiho. Pregnali ste nas iz gostiln, šol, bolnic, trgovin, skratka, od vsepovsod, pa smo čisto tiho in lepo to požrli. Sedaj pa se nehajte več usajat. Zunaj pa mi nobeden ne bo prepovedoval kajenja.

Pa če bodo čiki po 10€/škatlo, jih bom pa fural iz BIH.
Vse je za neki dobr!

Tr0n ::

Naslednji korak je vsesplosna prepoved kajenja.

Kasneje pa se alkohola.

Ne nujno v tem vrstnem redu.

gzibret ::

> Kasneje pa se alkohola.

Še kasneje sexa, potem obvezna prisotnost pri maši, potem obvezno prostovoljno delo....

Na koncu se konča pri gulagih in pri ustanovitvi ministrstva za ljubezen.
Vse je za neki dobr!

Ciklamen ::

Čakaj malo, gzibret, a si prebiral ti malo poste kakšne kritike so padle tukaj na ST ter tudi po medijih glede tega prepovedanega kajenja v javnih prostorih. Samo tiho bodi, ker niso vsi bli tak tiho in požrli tega, oprosti. In to, če imam jaz kaj proti cigaretnemu dimu, je MOJA stvar, in ne tvoja.

gzibret ::

> Čakaj malo, gzibret, a si prebiral ti malo poste kakšne kritike so padle tukaj na ST ter tudi po medijih glede tega prepovedanega kajenja v javnih prostorih.

Nisem bral tistega brezplodnega flamewara.
Vse je za neki dobr!

noraguta ::

@ciklamen
pol jo pa zadrž zase. sedaj pa pojdi na kavico v nekadilski lokal , da ne boš pisaril trapastih offtopic pamfletov.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

LuGi ::

Torej na STju gredo vsem v nos kadilci in pirati lmao :))

V-i-p ::

Takoj zatem, ko se bodo podražile moje Marlboro Ultra upam, da se bodo tudi pcji, leptopi, vse mamaplate in grafe ter rami. Takoj pocrka tričetrt gikov tle gor...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

WarpedGone ::

Pa prosim brez komentarjev ala kajenje škoduje itn.

Ne znate brat al kaj vam je?
Zbogom in hvala za vse ribe

BozidarB ::

vip@
samo razlika je v tem da jst kupm komp enkrat na 3leta, ti pa čike dvakrat na dan.

imallears ::

A se da pol kje na netu najdet podatke o tem iz česa je sestavljena cena škatle cigaret, kakšen delež gre v zdravstveno blagajno, kakšen delež drugam v proračun in kolk dobijo proizvajalc, uvoznik pa trgovc?

offtopic: fašisti eni...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: imallears ()

Matek ::

Mene cene cigaret ne brigajo, ker ne kadim, in ne vem zakaj bi koga drugega, ki ne kadi, kaj brigale.
In če skinheadi pretepejo priseljenca, te tudi ne briga, ker nisi priseljenec? Tobak in njegova uporaba/dostopnost me brigata, ker hočem živeti v svobodni državi.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Matev ::

tako je
in imamo pravico do čistega zraka

ne pa da se pred vhodom v bilokak lokal kar tare kadilcev
in se moraš preko dimne zavese prebijati notri

imallears ::

ZOMG
ne pa da se pred vhodom v bilokak lokal kar tare kadilcev in se moraš preko dimne zavese prebijati notri


pa kaj ti to resno?

BozidarB ::

se strinjam z Matevam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BozidarB ()

Utk ::

Mene cene cigaret ne brigajo, ker ne kadim, in ne vem zakaj bi koga drugega, ki ne kadi, kaj brigale.
In če skinheadi pretepejo priseljenca, te tudi ne briga, ker nisi priseljenec? Tobak in njegova uporaba/dostopnost me brigata, ker hočem živeti v svobodni državi.


In kako ti cene cigaret omejujejo svobodo, če ne kadiš? Skinheadi ne smejo tepst nikogar, kajenje pa zaenkrat še ni prepovedano.

Ziga Dolhar ::

Priporočam, da pričnete z argumentirano debato brez vmesnih nasvetov glede "majk" in "obiskovanja cerkva."

Opozorilo pred zaklepom.
https://dolhar.si/

#000000 ::

Jest kot kadilec sem za podražitev, ampak za tolk kot čiki naj gre gor tud vse ostalo.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podražitev cigaret (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
927639 (5251) poweroff
»

Kajenje in "sporne" grožnje na cigaretnih škatlicah (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
787003 (5226) BigWhale
»

Kajenje..... ZAKAJ?!!! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19814972 (11144) mali tapravi
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21513032 (10130) BigWhale
»

Modificirane nalepke za škatlo čikov

Oddelek: Loža
402917 (1942) Elemen_T

Več podobnih tem