Forum » Zvok in slika » PC-->LCD
PC-->LCD
CrazyFish ::
in sicer:
v računalniku imam hdmi izhod in v LCD TV imam hdmi vhode. to dvoje sem povezal z hdmi-->hdmi kablom. sliko sem brez težav spravil na tv zatakne pa se pri zvoku. vem da hdmi omogoča prenos slike+zvoka. prosim nej mi kdo napiše kaj je treba naredit??
v računalniku imam hdmi izhod in v LCD TV imam hdmi vhode. to dvoje sem povezal z hdmi-->hdmi kablom. sliko sem brez težav spravil na tv zatakne pa se pri zvoku. vem da hdmi omogoča prenos slike+zvoka. prosim nej mi kdo napiše kaj je treba naredit??
- spremenil: CrazyFish ()
errhec ::
HDMI predvaja zvok le če je tudi graična kartica sposobna tega.
Poglej v specifikacijah tvojega PC oz grafične če se da to omogočiti.
LP
Poglej v specifikacijah tvojega PC oz grafične če se da to omogočiti.
LP
dd
ender ::
Geforci nimajo vgrajene zvočne kartice tako, kot RadeOni, imajo pa ponavadi priključek za zvok, kamor spelješ digitalni izhod iz zvočne kartice.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
težava je pa sledeča:
povežem še en kabel za zvok pa vseeno ni nič naj mi kdo bolj natančno pove kaj naj naredim
povežem še en kabel za zvok pa vseeno ni nič naj mi kdo bolj natančno pove kaj naj naredim
jst mam kabel ko je na eni strani jack(3.5) na drugi pa mono pa stereo
u rač. sm dau navadno v zvočnike v tv pa tud kamer spada
u rač. sm dau navadno v zvočnike v tv pa tud kamer spada
Senitel ::
To ne bo šlo tko enostavno (reci hvala Hollywoodu). Povezat moraš zvočno kartico in grafično kartico, če imaš ustrezne konektorje na grafični kartici. Tako da prideta in zvok in slika po HDMI ne pa po dveh ločenih kablih.
Senitel ::
Ja ČE ima grafična to možnost, potem si dobil zraven tudi en S/PDIF kabel (dve žički). Če nima, potem tega itak ne moreš naredit. Kater model 8600 točno imaš?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 588209 (27538) | Dominator |
» | DVI(PC)--->HDMI(TV) ni zvoka (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 21781 (10893) | BorutK-73 |
» | dvi-hdmi povezava na tvOddelek: Strojna oprema | 3415 (2569) | davco |
» | Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23730 (15034) | al3n |
» | DVI -> HDMI na LCD 42LG5030 brez zvoka?!Oddelek: Zvok in slika | 7713 (5493) | milos75 |