» »

Asus Eee PC701

Asus Eee PC701

ttommy ::

Pozdravljeni,zanima me,če si kdo od vas lasti ta majhen prenosnik?In če ga kdo,bi prosil,da pove svoje mnenje o njem....
Kupil bi ga svoji boljši polovici,uporabljan bi pa bil samo za e-pošto,MSN in surfanje po netu..
Gamer

kitewing ::

Raje vzemi serijo 904, ker ima boljšo ločlivost zaslona in večjo tipkovnico.

Ted ::

Zaslon je premajhen. Že 10 zaslon je majhen, 7 je pa minimalen.
Mah...

dronyx ::

Ja, zaslon je žal premajhen za udobno deskanje, ker potrebuješ resolucijo v širino 1024, sicer so nekatere strani prikazane ali napačno, ali pa se moraš premikati z drsnikom levo desno. Če bi danes kupoval lahki prenosnik, bi morda celo vzel Acer Aspire One, ki stane samo kakih 70 € več od stare cene asusa eee (299 €). Če se bo dalo, ga bom poizkusil s kom zamenjati.

Ja, zaslon je žal premajhen za udobno deskanje, ker potrebuješ resolucijo v širino 1024, sicer so nekatere strani prikazane ali napačno, ali pa se moraš premikati z drsnikom levo desno. Če bi danes kupoval lahki prenosnik, bi morda celo vzel Acer Aspire One, ki stane samo kakih 70 € več od stare cene asusa eee (299 €). Če se bo dalo, ga bom poizkusil s kom zamenjati.

Asus eee PC 904 ima ločljivost 1024x600 zato je ta prenosnik že zelo uporaben.

Pri Acerju me pa moti slaba baterija, saj zdrži cca 2 uri kar je premalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kitewing ()

whatever ::

Za to, za kar navajaš da ga boš uporabljal + poslušanje mp3jev, je sicer dovolj, ni pa za popolnoma nič drugega. Za udobno surfanje je ekran res premajhen. Poleg tega sem mel manjše težave z namestitvijo windows xp sp3 z usb ključa ter vzpostavitvijo wireless povezave, katera mi še danes deluje zgolj preko atheros clienta in nikakor mi je ne rata uspoobit preko odjemalca, ki je vgrajen v windows xp. Jaz sem imel namen tega asusa uporabljat poleg naštetega tudi za resno delo, vendar za to ni primeren, ker:

-ima premajhen zaslon
-ima samo 4 GB diska, programa recimo visual studio pa se na usb ključ ne da namestiti.

Če ga rabiš, ti ga prodam skoraj novega, praktično nerabljenega, v garanciji še najmanj pol leta, črne barve v original škatli za 150€ (trenutna cena v trgovini je 199€).
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

kixs ::

Za male denarje (rabljen pod 150€) in kot prvinsko prenosni netbook, je 701 cisto dovolj (mali in lahek in vec kot dovolj zmogljiv). Za kaj vec pac uporabis eksterni monitor, disk... povecas ram... Sam po vecini to sploh ni potrebno.

Sej je 1024x600 na 9" res bolj uporabno, sam dokler se ne bodo tisti prodajali za 150€, se ne splaca. Pa mora biti v 9" ohisju zaradi velikosti in teze (npr. 901GO)

lp

dronyx ::

Ali kdo ve, koliko naj bi bila danes cena PC701, oziroma še bolje, koliko je vreden rabljen? Če gledam na ceneje.si, se naj bi cene gibale od 164 € do starih 299,99 €. V Big Bangu sem gledal, je cena še vedno prek 290 €. Tako da sem malo zmeden glede teh cen.

ru7 ::

Jst sem ga kupu pri enaa za 189€ (belga 4G). Rabljeni so pa od nekje 150 - 2xx, ne morm verjet da eni prodajajo dražje kot je nov :S

@ru7-če si ga kupil,povej kako se ti zdi z njim surfati po inetrnetu-ali je zelo moteče,da je tako majhen ekran?
Meni je najbolj pomembna cena,če bi pa imel še par evrov viška(ampak jih ni in ne bo)bi sigurno kupil Medion Akoya mini v Hoferju (nikakor ne morem linka prilepit).

http://www.hofer.si/si/html/offers/2867...

LP
Gamer

ru7 ::

Ma men je superca, sploh za to ceno nimaš kej razmišljat. Za surfat pa uporabiš F11 na firefoxu, inštaliraš par mini tem za njega in se da super brskat :)

Če počakaš do jutri dobiš kako slikco kako zgledajo strani (nimam fotiča pri sebi).

Zgleda pa približno tako:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ru7 ()

Ma men je superca, sploh za to ceno nimaš kej razmišljat. Za surfat pa uporabiš F11 na firefoxu, inštaliraš par mini tem za njega in se da super brskat :)

Če počakaš do jutri dobiš kako slikco kako zgledajo strani (nimam fotiča pri sebi).

Zgleda pa približno tako:

Tu je dobra edino cena, računalnik je pa zaradi ločljivost zelo neuporaben. Drsnik levo desno - ne hvala. Sorry moje mnenje.

farko ::

Popolnoma zavisi zakaj ga misliš uporabljatti se pa ti mali prenosniki komot kosajo z normalnimi in nikakor niso igrače.Jaz imam prenosnik apire acer one iz telekomove ponudbe zvestoba in sem zelo zadovoljen z njim sicer rabim ga zaradi obveznosti.Prednost je ta da je poleg drugih stvari v kovčku prav tako lepo spravljen drugo 1.6 je procesor 160g je disk nima pa za cd in pa za diskete kar ne rabim ima pa za spominske kartice.
Edino kar me muči je to da še ne vem točno kako se povezati na brezplačna omrežja po mestih doma dela brezhibno na domače brezzično omrežje.
Slabosti so ne trdim da ne kar se pa tiče velikosti samih besedil se pa da povečat tako da jaz ne vidim razlike pa še neopazen si nkjer koli če ga uporabljaš.
farko

Obstajajo shekani driverji, ki ti na 701 (in ostalih) omogocajo vecje resolucije brez scrollanja - npr. 1000x600, 1024x768... Seveda to ni pixel perfect in zgubis kvaliteto - predvsem crk. Se pa poveca kompatibilnost z igrami in dolocenimi web stranmi - finance.si, ki so na mali resoluciji vec ali manj cisto neuporabne - prevelik banner :|

Osebno pa vseeno raje uporabljam originalno resolucijo in pa obcasno 800x600+scrolling.

lp

@kixs97: povej malo več o teh driverjih za povečevanje ločljivosti,pa če ti ni odveč napiši kako se pol uporabljajo.Najbrž ga bom kupil.....
LP
Gamer

Ti dam kar link:
http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?...
http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?...

Gre pa za downscaling ali pa scrolling (odvisno kaj imas vklopljeno v Configuration v programu).

Js sm uporabil prvi link, ker gre za all-in-one paket. Sicer mi neki tezi, kot so ze eni napisali na forumu, ampak deluje. To itak samo testiram.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

@kixs97:
Torej si si ti naložil XPje gor?Si uporabil kakšno okrnjeno različico,ali si dal kar normalne Xpje?Kako pa deluje MSN s kamero?
Gamer

Namestil sem kar TinyXP Rev09. Izklopil pagefile, naredil ramdisk za vse temp datoteke, izklopil nekaj NTFS atributov na SSD in zadeva laufa :D Je pa res, da imam 2GB rama.

MSN-ja ne uporabljam, kamerce tudi ne. Kakor sem gledal revijuje, je kamerca cisto zgledna - nic pretresljivega, vidi pa se ;)

lp

Ali se da na TinyXP namestiti slovenski jezik?
Gamer

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus eee PC (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Strojna oprema
2704227308 (36174) hojnikb
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22820018 (12636) Kleemen
»

Pogled nazaj: prvi netbooki

Oddelek: Novice / Grafične kartice
123589 (2688) TribesMan
»

Domači file server