» »

Asus Eee v novih barvah

Asus Eee v novih barvah

Gizmodo - Asus je najavil, da bodo njihove Eee prenosnike, ki stanejo 399 dolarjev in imajo 4 GB spomina, ponudil v novih barvah. Poleg črne in bele barve bo mogoče izbirati tudi med zeleno, modro in roza.
Vir: gizmodo.com

73 komentarjev

«
1
2

;-) ::

roza...njama:D mal bl pinki bi lahko še bla

dexterboy ::

399 dolarjev, kar pomeni pri nas cca 400 evrov.
Tole pa ni več poceni zadevca, za ta denar smo že pri solidno opremljenih prenosnikih...
...pa čeprav rabljenih.
le kaj bi danes sejal, da bi dobro žejal :D :D :D
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

gameby ::

kokr vem ima dolar nižjo vrednost od evrota tko da bi računalnik stal okol 350 €.(približn)
obiščite http://negdo.blog.siol.net/

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gameby ()

Celeborn ::

Vendar je v Evropi dražje, tako da je 400€ čisto realnih.

T.i. davek na Evro...
If air travel is so safe, why do they call it a "terminal"?

opeter ::

... in to bo ostalo dokler bodo ljudje kupovali vsevprek.
Čeprav je EU trg odprt, so cene še vedno dosti višje od cen v ZDA. Nič ne izgleda, da bi se kaj spremenilo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

sash ::

Zadeva stane v sloveniji 300€ z davkom, venda za ta denar ne dobiš paktično nič.

Če želiš uporaljati windowse je potrebno nabavit še te, pa zraven tega še zunanjo CD/DVD enoto da namestiš operacijski sistem, kaj kmalu ugotoviš da potrebuješ še nekaj dodatnega spomina (4G danes enostavno ni nič) pa kupiš še memory kartico vsaj 8G, čez mesec dni kasneje ugotoviš da to še vedno ni dovolj pa kupiš še zunanji disk pa ker ti je zmanjkalo usb-jev še razdelilec, pa ram, pa ... Uglavenm razočaran nad celotno zadevo popolnoma.

Aja tudi display s samo 800x600 ni ravno da bi ga hvalil - ne po resoluciji, ne po kvaliteti ;(
--------------------
Think different...
TOROiD Group

eVro ::

Preden odkrijeta toplo vodo, si poglejta LINK

Že so v Sloveniji in Evropi in stanejo 300 €. In ne gre se samo za zmogljivost, ampak prenosnost. Tako majhni računalniki se začnejo pri jurja. Zame je to super stvar in temu se lahko reče prenosni računalnik, ne pa 17" WS laptopom k so tok veliki, da jih komi nosiš okol, kaj šele uporabljaš.

Phoebus ::

MA kakšna prenosnost neki...u kurcu zaslon, u kurcu sledilka, plastika za te prime na WC, zmogljivosti pa tudi smešne. Kot rečeno, to je igrača, ne pa resno orodje za delo.
In žalostno je, da ljudje trošijo 300 in več eur za igračo, ki se je bodo naveličali; namesto da bi dali malo več in kupili pravo orodje. ŽAli bog, ampak SSH in rdesktop ima tudi marsikateri telefon, pa je bolj prenosljiv.

filip007 ::

Optične enote ne rabiš vse daš na hitre USB flash key pa je...mogoče FireWire zunanji disk

Če pa ne podpira pa ga montiraš na PCMCIA to verjetno podpira...

Firewire VS USB 2.0
http://www.usb-ware.com/firewire-vs-usb...

FireWire PCMCIA kartica stane samo 16€

Vsi zunaji diski pa verjetno imajo že FireWire priklop...

MrStein ::

Bismark:
Vsi zunaji diski pa verjetno imajo že FireWire priklop...

Skoraj noben nima. (pojd v trgovino, če ne verjameš)

Phoebus, če EEE PC ne ustreza tvojim zahtevam, ga pač ne kupi.

PS: A modelov z večjim ekranom še ni ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Spc ::

ŽAli bog, ampak SSH in rdesktop ima tudi marsikateri telefon, pa je bolj prenosljiv

Ja ampak tudi več stane.
Recimo iPHONE stane dosti več in nudi dosti majn kot eee.
 

TeraSonic++ ::

Večji ekrani pridejo, vsaj na CESu so jih kazal, vendar so ohranili resolucijo kar pa sux upam da bodo to spremenil. Aja velikost naj bi ostala enaka.
eee
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"

Bistri007 ::

Na http://www.eeeguides.com/2007/11/installing-windows-xp-from-usb-thumb.html imaš napisano, kako instalirati Windows z 1GB USB ključka. Tako da ni potrebno nobene zunanje optične enote, če le imaš dobre pol ure časa, da si pripraviš ta ključek.
Zadeva po funkcionalnosti prekosi vsak Windows Mobile, Symbian ali iPhone/iTouch ali Blackberry. Ni za v žep, gre pa v vsako manjšo ("žensko") torbico. 4GB interni + 8GB hitra kartica = 12GB, kar je čisto dovolj za vse moje dokumente, ki ji trenutno potrebujem. Če ne pa gor priklopim 160GB iPod - za arhiv.

Edina stvar, ki me moti, je resolucija ekrana. Ne sama velikost, pač pa resolucija. 800x480 res ni 1920x1200, DTP ne boš mogel resno delati s tem - za kakšen dokument popraviti ali napisati kakšno besedilo je pa "majka" :)) Aja, pa XP temo se ti splača izklopiti, ker požre preveč pixlov.

eee - 299€
Nokia N95 8GB - 729€ (minus kakšne 250€, pri operaterju)

dejanslo ::

nekje v EEE temi je link do guida, kako spremenit resolucijo. sicer pa dobra fora :D
There`s More Than One Way To Do It

Spc ::

Eh to je brezveze če bodo ohranili resolucijo .. te pa res rajši kupim majnšega ker še z tem dobim na majhnosti.
 

Bistri007 ::

Ja, tisto so Intel Developer driverji, ki omogočajo resolucijo 1000x600 (sicer non-native). Samo ne delajo na Server2003 (je hitrejši&manjši), oziroma jaz si jih nisem znal naložiti. Če hočeš iti v dodatne tabe za grafično kartico (pod advanced) se zruši rundll32.

Svetujem vam, da si raje vzamete grafični driver od HP nx6110 za XP Home:
HP nx6110 driverji, Intel 915GM Graphics Driver
S temi dobiš boljši Control Panel, kot s tistimi od Asusa.

murmur ::

Ta asus eee tudi ni bil misljen za resno delo, to ni njegov namen. Glede na cene raznih iSomething od apple-a in podobnih igrac, je tole idealna resitev za prenasanje, pisanje, web in predvajanje.Podpira tudi zunanjo resolucijo 1600x1200, kar je super. Hocem.

Pujcek ::

prenosnik v pravem pomenu besede... za vecino ki prenosnik potrebuje za pred sovrstniki kazat kok ma velik disk pac neuporaben, za druge ravno prava zadeva...
:)

3p ::

Sicer nima veze z barvami, ampak govori se, da bo v drugi generaciji EEE na voljo 8.9'' zaslon s 1024 x nevemkolko.

iskra ::

Asus 3e PC ... Konfiguracija, ki zgleda, kot bi pobrali komponente iz 7 let starega računalnika (z izjemo RAM-a). Zaslon je kak inč premajhen, resolucija pa tudi ni neka karakteristika, ki bi dvignila to zadevo iz dreka, kot se nekateri metaforično izražajo.

Nabavil ga bom. Barva me ne briga ('as long as it's black'). Potrebujem ga za IM, brskanje po 'netu, obdelavo besedil in morda tudi za kak filmček pogledat na poti. Temu namenu služi več kot odlično. Poleg 300 €, kolikor stane v BoF-u, bom verjetno investiral še v prenosni disk (120€, 500 GB), ki ga tako ali drugače potrebujem doma, razmišljam pa tudi o nadgradnji RAM-a na 1 GB (+ 40 €).

Kar se tiče Linuxa, ki je inštaliran, bom morda razmislil o kaki manj diskovno požrešni opciji (Puppy Linux, Damn Small Linux) - pod pogojem, da bo vse delovalo, kot deluje pod trenutnim sistemom (kamera, mikrofon, stanje baterije ...). Razširitev spomina preko SD kartice? Može! Tako ali drugače sem kupil 2 GB micro SD kartico za telefon in poleg tega dobil še adapter. Na to kartico pa gre več kot dovolj glasbe plus še kaka nanizanka. Morda bom kupil še eno micro SD velikosti 2 GB (~ 20 €) in bo to to.

Ja, majhen je, tipkovnica je za moja kopita morda premajhna (preizkušeno v živo), vendar imam še vedno opcijo zunanje notebook-like tipkovnice (14,95 € v Italiji). Morda bi se spodobilo dokupiti polnilec za avto (nimam pojma koliko stane).

No, potegnimo črto. Skupno bom zapravil nekje 500 €. Kaj dobim za ta denar? 500 GB diska, ki mi bo služil doma za backup in multimedijo kje drugje na LCD TV-ju, 2 GB dodatnega flash spomina, ki ga lahko koristim na telefonu IN računalniku. Prenosnik z avtonomijo baterije 3 - 3,5 ur, polnilec, ki je morda malce večji od polnilca kakega starejšega GSM aparata in vse to zapakirano v navaden nahrbtnik. Če odštejem disk, spravim vse skupaj v "moško" torbico ki ne tehta več kot 1,5 kg. Za to prenosljivost brez lomljenja hrbta sem pripravljen potrpeti velikost in ločljivost zaslona. Delo/zabava na terenu, here I come!
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Poldy ::

Cena prenosnika je ugodna, če ničesar ne dokupuješ. Seveda, če potrebuješ delovno postajo (kar očitno tu na slo tech skoraj vsak potrebuje :\ ) in stalno menjaš lokacijo, boš seveda kupil 21" prenosnik ali večjega z vso opremo...

Sam prenosnik, brez dodatkov, se mi zdi idealen za študente - prijavljaš se na izpite, napišeš na hitro kakšno poročilo ali popraviš, dodelaš program, med dvo urnim odmorom pa lahko, če res nimaš drugega za početi, pogledaš film ali pa uporabljaš MSN. Lahko ga tudi skriješ med zvezke v torbi :D in ne opletaš z njim po hodniku kot nek težek poslovnež. Čista desetka.

Gregor P ::

Ali pa recimo, da imaš manjše otroke, ki ponavadi itak vse koj polomjo, vendar bi jih ti rad vpeljal v svet mobilnega računalništva; lahko jim kupiš za 1000,- evrov drag prenosnik (in točno veš kaj se bo zgodilo z njim, če jim ga ne bodo prej ukradli), ali pa Eee:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

ronaldo ::

Ce ze kdo razmislja o Asus EEE pc, potem naj kar pocaka se do aprila/maja, ko pride next gen ven, ki ima procesor ki je dvakrat hitrejsi in porabi 5krat do 10krat manj elektrike (ja prav ste prebrali, ker je narejen v 45nm tehnologiji vs trenutni 90nm).
Sedaj kupovati to zaostalo tehnologijo se ne splaca.

jest10 ::

Jaz upam, da pride k nam tudi Surf različica z 2GB diskom. Jasno za ceno okoli 200€. Za podoben denar ga nabavim v trenutku.

MrStein ::

Stane 100 € manj na račun 2 GB flash-a ???
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

bzp ::

Drugič vsaj napišite da je zadeva v Slo. dobavljiva (original, črni) in cenjena na 300 EUR, sej ni treba totalno copy-paste no.

nurmaln ::

jest10 ga mal serje

2GB pr nas ne bo

Orbit89 ::

Kaj ta zadeva je zmožna poganjat half-Life(1)?

MrStein ::

HL sem svojčas laufal na 450 MHz Celeronu, tak da bi moglo delat.
Vprašanje je le grafična.

Popravek: Intel GMA 900 baje pokosi TNT, katero sem takrat imel, tak da "Feuer frei!" ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

steev ::

:|

PaX_MaN ::

AAAAAAA! Baldur dela! AAAAAAA! :D

Poldy ::

Steev, hvala za spisek. Ni lepšega kot srati in igrati.:D :D

Aja, C&C tiberian sun tudi lepo dela na 800x480, v config moraš edino popraviti resolucijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()

3p ::

Stein: 2G Surf stane $299 v ZDA, 4G pa $399. Koliko bo 2G surf pri nas, če bo, pojma nimam, razlika pa je v 2GB flasha, pa kamere surf nima... Drugače pa se strinjam, da se najbrž, če ga še nimate, splača počakati na 2. generacijo, ki bo zasnovana okoli na Menlow platformi, če so govorice prave seveda, ob možnosti nakupa zaslona višje ločjivosti. Drugače se pa je na CESu predstavljal tudi Everex s podobno zadevo, le da ima namesto Intela VIIn C7 1.nekaj GHz, pa 30GB trdega diska, cena in trajanje baterije pa od oka enaka...

Bistri007 ::

Surf verzija ima prilotan RAM... Če ti je dovolj 512MB ga vzemi, če ne pa je 4GB neSurf v BigBangu 299€. Tudi večji RAM modul ti tam vgradijo.

Orbit89 ::

Sh*t! Homeworld in Rise of Nations ne delata!!!
Drugače sem kar presenečen, koliko iger potpira to (ne)standartno ločljivost(800×480).

LP

kekz ::

Za moje potrebe mu manjka samo moder zob. Ga bo treba v USB dodati.
Aja, pa pri nas si lahko kaj drugega kot v črni barvi samo zamišljaš z dosti domišljije, ne vem zakaj ;( .

nurmaln ::

boš šu lahko čez kak mesec iskat bele na hrvaško

Spc ::

potem naj kar pocaka se do aprila/maja, ko pride next gen ven

Cena pa bo tudi verjetno 2x višja..
 

IceIceBaby ::

Jaz imam 2GB surf. Nisem se poglabljal, ampak razlika je v ramu (zalotan, se ne da nadgradit), nima kamere, ima malenkost slabšo baterijo (še vseeno čisto spodobno) in 2GB SSD.

Meni sicer konfiguracija zadošča, gor imam oskubljene XPje, MS office in firefoxa, pa je za surfat povsem dovolj. Kakšnih težjih programov pa ne poganjam gor.

Čeprav je res tudi to, da sem nekaj let nazaj imel primarno mašino 2x počasnejšo od tega pa sem vseeno lahko delal vse kar delam danes :)

Btw...če koga zanima ga prodajam za 250 eur. Sem nekako ugotovil da 3 prenosnikov res ne potrebujemo pri hiši :)

Grey ::

Upam, da bo second generation EEE s 7"+ OLED zaslonom, malo boljšim procesorjem in vsaj 8GB odstranljivim SSD diskom.

BluPhenix ::

Še belega se ne da dobit pri nas, pa da so bo katero drugo barvo ... meh.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

geniuus ::

tuki lahk belga rezervirate
http://www.svetprenosnikov.com/prenosni...

camx ::

Zakaj je ta na Svetprenosnikov slabih 90€ dražji kot v BigBangu?
http://www.bof.si/product.cp2?guid=1CCB...

Sputnik59 ::

tale prenosnik je praw solidna zadeva, sem malo preizkusil v bofu, mogoče pogresam samo možnost priklopa na zunanji monitor

BluPhenix ::

WTF? Še v bigbangu je predrag, glede na ceno v dolarjih, to pa je že hudo bolano ....
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

V-i-p ::

tale prenosnik je praw solidna zadeva, sem malo preizkusil v bofu, mogoče pogresam samo možnost priklopa na zunanji monitor

Sputnik59, poškili no malo na desno stran slike ;)

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

Bistri007 ::

Cena v dolarjih ($400) je v ZDA brez prometnega davka (sales tax), ker se razlikuje od države do države. Naših 299€ vključuje 20% DDV.

krho ::

@BluPhenixWTF? Še v bigbangu je predrag, glede na ceno v dolarjih, to pa je že hudo bolano ....
a? 400$/1,47 = 272€
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Spc ::

Pa poštnina še 30€ :P
 
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sonyjev Vaio P je tu

Oddelek: Novice / Procesorji
324468 (2309) driver_x
»

Sony z netbookom

Oddelek: Novice / Procesorji
444623 (3186) Bor H
»

HP 2133

Oddelek: Strojna oprema
51279 (1179) AndY1
»

Cim manjsi / cenejsi PC

Oddelek: Kaj kupiti
51385 (1043) suprpp
»

Novosti iz Appla

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
235252 (4390) Sba

Več podobnih tem