Forum » Loža » wtf sosed.si...
wtf sosed.si...
Stak ::
2:03 ...Sencu mi delaš - Sori - Ma ni panike (LOL)
...naš čovek
...Jas predstavljam jugo (startap) manjšinu u Sloveniji
...logorećni smo (???)
... leglo naših hejterof
... sede u podrumu, žive sa mamom (LOOOOOL)
... v glavnem blablabla (:) A nimate na odnosih z mediji kakšnega predmeta kot je Retorika)
... pridemo skozi okno ko nindže in shackamo ruter, ko mr. black (Ninja hacking routers? to bi moral film posnet s tem naslovom)
... wake the fuck up (namenjeno mr. blacku)
... dejansko so HAKALI
... tu rapidup agen (ponovno? :))
In še in še in še.
Na kratko: v našem podjetju si takšnega izdelka ne bi upali dati v javnost. Rešitev: pridobivanje znanj iz področja javnega nastopanja in predstavitev. Veliko podjetij nudi te storitve - po primerni ceni seveda. ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Stak ()
Wasted ::
Sosed, do sedaj nisem napisal nobenega posta o vas, torej nisem "hejter". Moram se vama zahvaliti za zelo prijetno 'sit-down' komedijo, ki sta jo ustvarila s Petrom. S sodelavci smo video pogledali in se dobesedno naglas smejali.
2:03 ...Sencu mi delaš - Sori - Ma ni panike (LOL)
...naš čovek
...Jas predstavljam jugo (startap) manjšinu u Sloveniji
...logorećni smo (???)
... leglo naših hejterof
... sede u podrumu, žive sa mamom (LOOOOOL)
... v glavnem blablabla (:) A nimate na odnosih z mediji kakšnega predmeta kot je Retorika)
... pridemo skozi okno ko nindže in shackamo ruter, ko mr. black (Ninja hacking routers? to bi moral film posnet s tem naslovom)
... wake the fuck up (namenjeno mr. blacku)
... dejansko so HAKALI
... tu rapidup agen (ponovno? :))
In še in še in še.
Na kratko: v našem podjetju si takšnega izdelka ne bi upali dati v javnost. Rešitev: pridobivanje znanj iz področja javnega nastopanja in predstavitev. Veliko podjetij nudi te storitve - po primerni ceni seveda. ;)
Podpis! Sami sebe smešijo... dobesedno.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: imagodei ()
knesz ::
Srbsko/albanski naglas zažiga, ravno tako blond komentarji blond sosede Nine "ali ste vedeli, da...? blondinka: res? zanimivo, lahko poveste kaj več?"
Je pa ena resnica, internet jednostavno spreminja kulturu
Glede hejterof pa, kaj ste pa pričakovali ob takem skropucalu?
Je komu uspelo pogledati prispevek do konca?
bluefish ::
Je komu uspelo pogledati prispevek do konca?Heh, misli si. Sedaj gledamo le še zaradi hejterof.
recmajkemi ::
... kako komunicirati itd.? Za to obstajajo podjetja in strokovnjaki, ki vam bodo proti plačilu z veseljem pomagali. Pa še prejeli boste kvalitetne ...
... pridobivanje znanj iz področja javnega nastopanja in predstavitev. Veliko podjetij nudi te storitve - po primerni ceni seveda. ;)
Tukaj jaz vidim velik problem, oni so startup, gverila, imajo idejo i ako se to može u svijetu možemo i mi.Zakaj plačevati, če so pa tako dobre ideje nagrajene same po sebi.
Aljaz1980 ::
za video editing še očitno niso slišali?
imagodei ::
Snegec ::
Dovolj bo zbadanja. Če imate na temo Soseda še kaj konstruktivnega dodati, potem na dan z besedo, otročje zafrkancije pa zadržite zase.
Morda bi kdo dodal kaj konstruktivnega, če bi se le-to SOSED-a kaj prijelo. Navkljub vsem dobrim predlogom pa je druga "epizoda" še večji smeh/fail/podn/bedarija/kozlarija kot prva.
Torej g. Prodana duša, ne moreš zahtevati, da naj bo "dovolj zbadanja". Ljudstvu je bil video "izdelek" dan v ogled, katero je povedalo svoje mnenje. Ja, bilo je skritizirano do amena, kar si tako skropucalo od tudi izdelka zasluži. Tako "kvaliteto" bi pričakoval od nekega random filma na Youtube, kjer nek tip objavlja video kako se brije vsak dan. Ne pa od "priznanega podjetja na področju IT-ja" kot SOSED trdi, da je oz. se dela, da je.
Think about it.
Poglej malo datume in premisli malo o tem.
solatko ::
Sem dobil informacijo, da je njihov operater padel na izpitu iz prenosa datotek na splet, naredil nič in vseeno izstavil račun za 50EUR - prenos podatkov iz kolesarskega garmina 500, na garminov osebni račun je padel, zaradi polnega diska, je imela stranka Visto na 20GB particiji - dela za deset minut, razširitev particije in prenos podatkov.
Druga informacija - stranka naroči miško in priklop miške - neka leva miška, delala celih 14dni in priklop 75EUR.
Če se bodo tako obnašali, jim ne bo potrebno več snemati videov.
nekikr ::
Druga informacija - stranka naroči miško in priklop miške - neka leva miška, delala celih 14dni in priklop 75EUR.
Čisto pravilno. Navodila za take zadeve so po navadi dolga tri vrstice in res ne potrebuješ računalničarja, da priklopiš miš. Če se ti ne da brati pa plačaj. Ko pride k meni vodovodar in v 5 minutah eno dodatno cev priklopi tudi ne računa 5EUR ampak konkretno - tako kot sosedje, pa čeprav je to zanj trivialna zadeva.
Zheegec ::
Pa za 5EUR bi še jaz poklical sosed.si da mi priklopi miško, samo da bi jih je**l v glavo
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
BigWhale ::
Meni je elektricar zamenjal glavno varovalko. Dve v bistvu. Se pet minut dela ni imel. Racunal je 35 EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Lion29 ::
po kakšnem letu preletavanja naslova te teme, sem si le vzel tolko časa, da temo odprem in preberem. Namreč iz domene sosed.si sem si predstavljal, da gre to za eno storitev za pomoč med sosedi, kjer imajo sosedi neko skupnost, da si potem nižajo kakes troške...
presenečeno ugotovim, da so to računalniški serviserji. Torej prva kritika popolnoma zgrešeno ime.
Grem naprej in berem komentarje, ki so se v večini obregnili v oderuške cene.
Hja. Meni se cene tudi zdijo kar visoke... ampak to je njihova stvar! Če se cene zdijo visoke pač storitev ne uporabljat. Isto, kot da bi se kdo vpiču v lamburghinija in rekel, da ima pretirano visoko ceno. Kar je tudi res, ampak 1. imaš alternativo v Yugo-tu, ali piči-poki-ju (pejeku, kalimerotu)...2. pa v kolesu... ()
Zelo se mi je zdelo smešno, kak so nekteri govorili, če da bodo anredili konkurenco in se na glas smejali Sosedu. Ugotavljam, da je večina trolov res takšnih. Troli v pravem pomenu besede. Na forumu so glasni, ko pa je treba v real life-u iti v akcijo pa so neopazni. Skratka patetično! Da ne govorimo o tem, da taki troli mislijo, da pri ustanvčjanju konkurence ne bodo imeli stroškov in bodo stranke v trumah trkali na njihova vrata in klicarli na telefone!
Ok, pa sem iz 1. strani (imam tako urejeno, da imam 50 postov na stran) sem preskoču na zadnjo stran... na tisti del, kjer nina predstavlja svoj drugi video prispevek sosed tv... in seveda sem to šel pogledat in se zgrozil. Do tistega trenutka si še nisem bil ustvaril mnenja o firmi. Pač sem bil prepričan, da so to neki profesionalni strokovnjaki, ki znajo oglaševati svojo storitev (glede na pritožbe iz prvih postov, daje agresivna reklama) in ki visoko cenijo svoje delo.
Po ogledu posnetka pa se je moje mnenje zelo spremenilo. Sedaj sem videl kakšne osebe vodijo to podjetje predvsem pa na kakšen način vodijo to podjetje. ZELO neprofesionalno se mi je zdelo se sploh ubadati z negativnimi kritikami in jim posvečati tako pozornost. Še bolj za malo se mi je pa zdelo, da sta se voditelja (predvsem Petar) spuščala na tak nizek nivo, da sta se dejansko javno delala norca iz kritikov. Pri meni sta izgubila čisto vso kredibilnost. Moje osebno mnenje je, da bi morala ostati anonimna.
Kar se tiče same tehnične izvedbe posnetka, je bilo večino že rečeno in se z večino strinjam...
- mrtvaško ozadje...
- precej nepovezano (čeprav je rdeča nit bila)
- bedasti zvočni efekti
- komentarji tipa: "bla bla bla"
- nič post produkcije, pomagali bi razni napisi in slike (sploh zaradi napačne izgovorjave nickov... pa kar neko citiranje z "bla-bla-bla" ..morali bi vizoalno pokazati komentarje (poglejte recimo na koncu posnetkov Ray William Johnson-a)
- pa da ne govorimo o raznih komentarjih kot so: Senco mi delaš, rabimo črno ozadje zaradi senc, imamo 2 kamere, miško imam tle za... to so bili naši efekti... ta muzika je slaba, etc, etc)... zelo, zelo neprofesionalno....
pa še to bi povedal, pabom zaključu. Folk, ki se obrega v nepravilno slovenščino g. Petra, bi se mogu zelo zamislit. Očitno imate velike probleme sami s seboj in velikim nacionalizmom. Namreč v Sloveniji so redki TV voditelji ali javne osebe, ki se trudijo govoriti čisto Slovensko. Vsi drugi (vključno z mano) govorimo zelo narečno. Jaz brez problema za večino ljudi ugotovim iz katerega konca Slovenije so že po nekaj stavkih. In to ne govorim samo o spevnosti ampak predvsem po ogromno slengovskih besedah.... in večina vas se obrega v govorico Petra, samo zato, ker se sliši, da ni Slovenc in je Srb. Ne zaradi tega, ker nebi govoril čisto Slovensko, ampak samo zato, ker dejansko ni Slovenec.... Patetično!
Evo, tolko iz moje strani...
aja, pa še to... pismo.. sem dolg... nekdo je omenil računanje 50e za namestitev mp3 playerja...1. Nekomu to dol pobrat (tudi tisto zastonj verzijo winampa), naložit, mu pokazat kako deluje, pokazat kako predvajat iz CDja, razložit kaj so mp3-ji, pokazat kako jih ustvari/dobi... vzame kar precej časa.. in ni delo 1 minutke! Ampakkot rečeno... vedno se bodo našli zafrustrirani troli, ki sejejo zavist do vsega... hkrati pa delajo globljo in globljo luknjo na svojem fotelju/kavču/stolu doma
Namreč iz domene sosed.si sem si predstavljal, da gre to za eno storitev za pomoč med sosedi
Če si si že domačo stran ogledal, bi lahko opazil, da sta besedi SOS in ED različno obarvani ;) Kaj naj bi pa to pomenilo, poleg "najboljšega soseda", si pa lahko sam razlagaš, saj imaš možgan ;) Če pa ne, pa vprašaj Sosedovo Nino.
Folk, ki se obrega v nepravilno slovenščino g. Petra, bi se mogu zelo zamislit. Očitno imate velike probleme sami s seboj in velikim nacionalizmom. Namreč v Sloveniji so redki TV voditelji ali javne osebe, ki se trudijo govoriti čisto Slovensko. Vsi drugi (vključno z mano) govorimo zelo narečno.
Gospod čistun, ne mešat narečnega Slovenskega jezika in Slovenštine.
Za primerjavo, meni vsi prebivalcev Metlike inu Brežic/Krškega, ki imajo močan pridih Hrvaškega jezika ne grejo tolk na jetra kot moj vrli sosed, ki je po rodu Hrvat in "ne jebe pet posto nas Slovencev, ker gre Zagreb do Tokija" in je njegova "Slovenština" temu primerna.
No offense onemu g. iz Sosed showa, najbrž ima svoje razloge, zakaj se ni naučil Slovenskega jezika že v osnovni šoli.
in ce gre tebi na jetra slovenština in recimo ne gre prekmurščina ali recimo wuajdušna.. je to pol tvoj problem in ne njegov
nekikr ::
sirotka ::
p2869949 pa še to bi povedal, pabom zaključu. Folk, ki se obrega v nepravilno slovenščino g. Petra, bi se mogu zelo zamislit. Očitno imate velike probleme sami s seboj in velikim nacionalizmom. Namreč v Sloveniji so redki TV voditelji ali javne osebe, ki se trudijo govoriti čisto Slovensko. Vsi drugi (vključno z mano) govorimo zelo narečno. Jaz brez problema za večino ljudi ugotovim iz katerega konca Slovenije so že po nekaj stavkih. In to ne govorim samo o spevnosti ampak predvsem po ogromno slengovskih besedah.... in večina vas se obrega v govorico Petra, samo zato, ker se sliši, da ni Slovenc in je Srb. Ne zaradi tega, ker nebi govoril čisto Slovensko, ampak samo zato, ker dejansko ni Slovenec.... Patetično! [/st.citat naj bi izjavil:
Kako lahko primerjaš narečja z (ne)učenjem? Ni važno od kod je kdo, tudi srbski naglas bi še šel, narobe je to, da NE zna jezika.
Kar se pa cen tiče... edino pravilno, narod je len in se jim ne da niti do servisa - usluga na domu pač stane!
verjetno zato, ker je iz srbije?
in ce gre tebi na jetra slovenština in recimo ne gre prekmurščina ali recimo wuajdušna.. je to pol tvoj problem in ne njegov
Bo kar njegov, jaz se nise
Kako lahko primerjaš narečja z (ne)učenjem? Ni važno od kod je kdo, tudi srbski naglas bi še šel, narobe je to, da NE zna jezika.
Kar se pa cen tiče... edino pravilno, narod je len in se jim ne da niti do servisa - usluga na domu pač stane!
verjetno zato, ker je iz srbije?
Bo kar njegov, jaz se nisem preselil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sirotka ()
on govori lepo slovesncino le melos ga zajebava...
zajebava ga pa tudi, ko se spozabi ali pa ko je prevec razgret in vkljuci notri nekaj svojih domacih in nekaj angleskih tujk... nic pretresljivega... tako kot vsak prekmurc ali primorc.. da ne govorimo o ljubljancanih...
torej v cem je problem? on zna prav tako slovensko kot en prekmurc, meni deluje celo bolje....
in sem preprican, da ni problem v tem ampak v tem, da ves, d aje on "jugovic" in ti gre zaradi tega v nos...
ampak ok, pac ne da semi o tem debatirat se manj pa se kregat... postvil sem ti le ogledalo... da se z mojo tezo ne strinjas si ze zirazil... tak da nima smisla debatirat naprej!
priajzen pozdrav s stajerskega konca!
Ampak pri vsakdanjih dogodivščinah to toleranten človek še presliši. Mogoče niti ne veš, ali je oseba, ki govori tako "mešanico", v bistvu turist, ki se je zelo potrudil, mogoče živi tukaj šele nekaj mesecev in se ravno tako trudi, ali pa je tukaj že celo življenje in jasno kaže svoj odnos do okolja in ljudi, s katerimi komunicira.
Zelo problematično se mi pa zdi, če tako govorijo ljudje, ki nastopajo javno. To je pa poden od podna. Npr., bivši islamski imam v Sloveniji - mislim, da se nikdar ni naučil slovensko. Ne se hecat - če se lahko Branko Djurić in Saša Lošić naučita govorit prav lepo slovensko, potem ni nobenega izgovora, da se ne bi tudi Sosed Petar, ko gre javno nastopat.
poweroff ::
Poldi112 ::
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
poweroff ::
Hm, to je "jako škatljivo". Težko tlačiš to v isti okvir. Kot prvo gre večinoma za žargonske izraze. Kot drugo, je v računalništvu zelo prisotna angleščina. Ampak ja, če se le da, dajmo uporabljat slovenske izraze - če so smiselni.
Kaj s tem mislim: telefon in televizija, npr. sta zgolj poslovenjeni tujki, pa jih brez problema uporabljamo. Nobene slabe vesti, da izvirata iz tujk. Če bi spet ubrali podobno pot, potem bi slovenili tudi te izraze - morda v "ruter", "svič", netvork"...
Nemci, npr. so pri besedi za televizijo ("fernsehapparat") ubrali drugačno taktiko - pa še marsikje drugje - mi pa se s tem ne moremo pohvalit. Podobno imajo recimo srečo, da se njihov "Netzwerk" sliši zelo podobno kot "Network".
Problem teh besed je, da v občo rabo vstopajo postopoma, šele po tem, ko jih najprej usvojijo strokovnjaki. Podoben problem je bil v preteklosti pri mnogih besedah: teleskop, mikroskop (morda "drogbnogled"?), injekcija (a rečemo rajši "vbrizgovalka"?), intravenozno (zakaj ne raje "znotrajvensko"?), liposukcija...
Čeprav je tudi takšna raba problematična (se strinjam), ne moreš v isti koš dajati izjave nekega računalniškega strokovnjaka, ki nastopa po televiziji in reče: "V našem računalniškem centru smo letos zamenjali tri routerje in 5 serverjev," z izjavo njegovega kolega, ki pa ga dopolni s pravilnimi slovenskimi izrazi, a v nekem Balkan mixu: "Zdaj bi morali še da promenimo osam omrežnih stikala i(n) kablove na omrežju u starom skladištu."
Mavrik ::
Kaj s tem mislim: telefon in televizija, npr. sta zgolj poslovenjeni tujki, pa jih brez problema uporabljamo. Nobene slabe vesti, da izvirata iz tujk. Če bi spet ubrali podobno pot, potem bi slovenili tudi te izraze - morda v "ruter", "svič", netvork"...
Ti izrazi so že lepo poslovenjeni in vsak profesionalec, ki ni popoln amater, čisto razume kaj je "omrežje", "stikalo", "usmerjevalnik". Ti se zdaj tule pretvarjaš da ne obstajajo sprejeti slovenski izrazi. Toda le-ti že obstajajo: omrežje, datoteka, strežnik, usmerjevalnik, itd. Tako NI opravičila da tam nekdo v javnem nastopanju govori o "fajlih na floppyih" ali "home wireless routerjih".
Zadeva je popolnoma isto moteča kot hrvatizmi in srbizmi.
Mare3 ::
Kar se tiče pa soseda se pa pridružujem komentarjem za previsoke cene storitev. Ko bodo cene v mejah normale bom pa sosedapriporočil komu ki potrebuje pomoč priračunalnikih, do takrat pa raje sam pomagam kot pa da nekomu ki nima pojma o račualnikih priporočam to podjetje. LP
sirotka ::
No pa naj mi še nekdo razloži zakaj se ne pritožujete nad tistimi iz drugih držav (nemčija, italija, avstrija, itd.), ki prav tako ne znajo slovensko govoriti brez napake. Me zanima kako bi se vi navadili živeti in govoriti v Srbiji da nebi imeli slovenskega naglasa? Jezika sta si zelo podobna tako da ne morete pričakovati da bo vsak znal pravilno slovnično govoriti. Še sam ki živim celo življenje v Sloveniji ne govorim pravilno slovnično, kaj šeleče bi se preselil sem iz druge države. Mislim da gre tukaj vseeno za to da je Petar z JUGA. Ne vem pa zakaj se nihče ne pritoži nad angleško glasbo ki jo vrtijo vsak dan na radiu? Meni recimo ne paše angleška glasba, pa bom zato vse pobil in poklal ker meni to ne paše? Ko je pa enkrat na 20let na radiu "čefurska" glasba so pa vsi pametni: "ugasni to cigu-migu", "čefurji spizdite" ipd.
Kar se tiče pa soseda se pa pridružujem komentarjem za previsoke cene storitev. Ko bodo cene v mejah normale bom pa sosedapriporočil komu ki potrebuje pomoč priračunalnikih, do takrat pa raje sam pomagam kot pa da nekomu ki nima pojma o račualnikih priporočam to podjetje. LP
Meni je vseeno od kod je kdo! Če si tu, se prilagodi. Ravno zaradi podobnosti bi moralo biti Srbu še lažje. In ni problem samo naglas, poglej si najprej posnetek. Je kdo od nas omenjal umor? Ni enkrat na 20 let, na nekaterih postajah se je vrti več od "domače". In "južni" ni kar takoj čefur, kako že gre... odvisno je od stanja duha
Nagi Bator ::
V Sloveniji zivi polno ljudi z vseh koncev sveta in prav nihce se ne obregne obnje, ce govorijo (tekoce) anglesko!
Se vec, vecina nas takoj preklopi v "angleski modus" in se takoj normalno pogovarja.
Ne vem zakaj potem vidi nekdo problem v hrvascini ali srbscini, razen, ce je pac "naci"?! Samo potem je to njegov problem.
Se pa strinjam z napisanim glede javnega nastopanja in uporabe pravilne slovenscine.
Se bolj kot sosedovo video skorpucalo, me moti uporaba ljubljanskega dijalekta na TV-ju!
Kot, da je to nekaj normalnega. Pri lokalnih televizijah je pa to sprejemljivo, oziroma celo zazeljeno!
Skratka, vecjezicnost in uporaba vecih jezikov (bilokaterih) v nekem okolju se mi dopade,
vendar ne v javnih predstavitvah, po moznosti na nacijonalni televiziji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nagi Bator ()
Gost ::
Najprej počistimo pred svojim pragom!
Mare3 ::
Šimpanz ::
Mogoče pa je glih fora Sosedov da ziiritirajo ljudeke da potem govorijo o njih in jim delajo reklamo. Reklamo pa si znajo zelo dobro delati, to pa itak vemo vsi ker imamo oglsne deske na bajtah polimane z njihovimi letaki. Če boste vprašali kakšnega od običajnih uporabnikov, koga bi poklicali če jim crkne računalnik, vam bo sigurno povedal za Soseda.
kljukusa ::
Kakorkoli. Modeli so naredili podjetje, ki po nekaj letih še laufa in na prostem trgu nudi svoje storitve. Glede na to lahko smatramo da so uspešni. Vsi ki delamo v računalništvu, vemo da je ustavoviti podjetje in ga uspešno furati težak posel.
Mogoče pa je glih fora Sosedov da ziiritirajo ljudeke da potem govorijo o njih in jim delajo reklamo. Reklamo pa si znajo zelo dobro delati, to pa itak vemo vsi ker imamo oglsne deske na bajtah polimane z njihovimi letaki. Če boste vprašali kakšnega od običajnih uporabnikov, koga bi poklicali če jim crkne računalnik, vam bo sigurno povedal za Soseda.
evo njihova bilanca za zadnjih par let (mal grdo zgleda ampak ok):
kategorije/leto 2005 2006 2007 2008 2009
Sredstva n.p. n.p. n.p. n.p. 85.300
Kapital n.p. n.p. n.p. n.p. 70.981
Celotni prihodki n.p. n.p. n.p. n.p. 54.619
Čisti poslovni izid obr. obdobja n.p. n.p. n.p. n.p. -43.894
Povp. št. zaposl. na podlagi delovnih n.p. n.p. n.p. n.p. 0,23
ur v obdobju
V grobem se mi zdi njihova ideja v redu, sam v sloveniji je premal ljudi, da bi se jim splačal met tako podjetje. V financah (se mi zdi) so imel enkrat interviju in so rekli, da želijo it v Nemčiji in tam franšize odpirat. Mogoče jim pa uspe
Kar se tiče pa tistih dveh epizod, tist je čista katastrofa, pa brez zamere ljudem ki so to delal.
Ti izrazi so že lepo poslovenjeni in vsak profesionalec, ki ni popoln amater, čisto razume kaj je "omrežje", "stikalo", "usmerjevalnik". Ti se zdaj tule pretvarjaš da ne obstajajo sprejeti slovenski izrazi.
Ne, ne to le ti narobe bereš. Jaz nisem nikjer rekel, da ti izrazi ne obstajajo. Zgolj dal sem primerjavo, da smo v slovenščini v preteklosti sprejemali ogromno tujk, ki smo jih slovenili na princip: Television -> televizija; Telephone -> telefon; Intravenous -> intravenozno. Če bi ubrali podobno pot tudi za router, switch in network, potem bi danes slovenili tako, kot sem zapisal in je tebe zbodlo.
Brez dvoma pa za te reči obstajajo v slovenščini lepši prevodi. Predvsem lepši, kot je primer "televizije". Omrežje, stikalo, strežnik, dostopna točka in usmerjevalnik se mi zdijo zelo ustrezni.
Toda le-ti že obstajajo: omrežje, datoteka, strežnik, usmerjevalnik, itd. Tako NI opravičila da tam nekdo v javnem nastopanju govori o "fajlih na floppyih" ali "home wireless routerjih".
Zadeva je popolnoma isto moteča kot hrvatizmi in srbizmi.
Ne vem, kakšna merila imaš, ampak s tem se nikakor ne strinjam. Če bi bila tole oddaja na TV SLO1, ki je kot javni (kulturni) hram zavezana med drugim tudi k ohranjanju slovenske besede, potem bi se s tabo strinjal. Če gre pa za neko strokovno oddajo, namenjeno računalniško pismenim, ustvarjeno v lastni produkciji, je uporaba tujih strokovnih izrazov lahko kvečjemu odsvetovana oz. neželena, ne pa blazno moteča ali celo napačna.
Še najmanj pa se uporaba tujih strokovnih izrazov pri javnem nastopanju lahko primerja z govorom v polomljeni slovenščini. Če pridem na en strokovni seminar ali strokovno usposabljanje, me uporaba tujih strokovnih izrazov ne moti. Moti pa me, če je usposabljanje v angleščini, pa bi francoski predavatelj tako slabo obvladal angleško, da bi si v vsakem stavku izposodil 2 francoski besedi, ter v zadregi sem ter tja uporabil pantomimo.
Klinc, če je publika slovenska, potem je pri meni 1. prioriteta, da govoriš ali v slovenskem jeziku, ali pa v tujem, s tem da imaš poskrbljeno za simultano prevajanje ali podnapise. Uporaba splošno znanih tujih izrazov na predavanju, ki je namenjen skupini ljudi, ki te izraze pozna, pa je šele tam nekje na 10. mestu.
sebastiank ::
http://vimeo.com/7654890
Šimpanz ::
fosil ::
Dejstvo je, da plakatiranje kot ga izvajajo oni, ni dovoljeno. In če bi inšpekcijske službe ukrepale tako, kot bi morale in bi jim pridno pisale kazni, bi se njihov "uspeh" zelo hitro zaključil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
c3p0 ::
No to veliko pove o njih. V bistvu furajo svojo zgodbo in to dosti uspešno, saj so dosti bolj prepoznavni od svoje konkurence.
Prepoznavni so, vsaj glede iz stališča "slaba reklama ne obstaja", a glede na bilanco zgoraj jim ravno ne laufa najbolj. Razen če je v 2010 kaj drugače, a to bomo videli komaj maja 2011.
Ciljna publika so jim očitno analfabeti z dosti denarja, znanja za vzdrževanje strežnikov ali omrežij kakšnim podjetjem pa očitno nimajo (?).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Vsekakor moras imeti lasten filter, ki potem izloci stvari, ki niso za objavo. :)
A vseeno, tisti, ki ste tukaj najbolj glasni, vzemite kamero in se snemajte tri minute, kako govorite v kamero.
Vsekakor moras imeti lasten filter, ki potem izloci stvari, ki niso za objavo. :)
Za razliko od SOSED d.o.o., večina uporabnikov te teme niso neki direktorji podjetij z 20-30 zaposlenimi, ki se poleg ponujanja storitev na Slovenskem trgu širi tudi na tuje trge, zatorej je filter nekoliko drugačen kar se tiče prikazovanja pred kamero in v javnosti ;)
Ne vem sicer zate Bigwhale, ampak mislim, da si med znanci/doma vseeno malce drugačen v obnašanju kot pa na poslovnem sestanku z neko pomembno stranko. In tale video najverjetneje spada bolj pod samo-oglaševanje i.e. sestanek z pomembno stranko (bodočimi klienti). In takega tipa samo-reklama nebi smela biti v tipu "zabavljaško guncanje afn in snemanje bedarij iz golega dolgčasa".
- Nastopanje pred kamero ni tako easy kot izgleda
- Sposoben moras biti lociti seme od plev, torej kaj je za objavo in kaj ne
Jaz nicesar drugega nisem povedal. :)
En popravek, Sosed (n)ima 0 zaposlenih :)
Ja, kao. Nej gre en tja povprašat direktorja podjetja, kako lahko vodi podjetje z 0 zaposlenimi, že samo vprašanje, ki ga postaviš vodilnemu ali pa ga/gdč Nini Breznik aka PR osebi, bi moralo biti samo po sebi že paradox.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Predragi električarji, očitno v Sloveniji trg ne deluje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 37114 (5492) | feryz |
» | servis avtomobila - upravičenje porabe časa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 11333 (8789) | Mato989 |
» | www.wee.com - čuri muri ?Oddelek: Loža | 10991 (5517) | KTr1sk |
» | Koliko zaračunati za izdelavo videa? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 30746 (26151) | buttplugs |
» | SOSED d.o.o. v policijski preiskavi. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22754 (18215) | ThinkPad |