» »

Elite forum in kultura dialoga na s-t

Elite forum in kultura dialoga na s-t

1
2
»

Primoz ::

Problem je... da "mu je kos" ne pomeni kakšnega čudnega nivoja, temveč preprosto dejstvo, da se ga ne sme bati.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Thomas ::

Boga se bojte! Pa zelenga psa, pa Thomasa! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gandalfar ::

Eh, kdo se pa boji Thomasa ;-)

Sergio ::

bojim se ga ko (zelenega) psa. :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

sketch ::

Nadhezda:

Kar se tiče kultiviranosti našega foruma... stvar je približno ista kot pri vožnji. Ko se peljem z nekaterimi ljudmi v avtu me je kar malo strah, saj se derajo in kolnejo vsakogar, ki jim prekriža pot. Tega se seveda ne bi upali reči vozniku v obraz, če ga bi srečali v lokalu - ker pač nimajo jajc.
Podobno je z internetom, in, nenazadnje, s-tjem. Lep primer se mi zdi Jebediah (sem skoraj preprican, da je bil on), ki je bil jako pameten po forumu, v Piran pa ni hotel priti, ker ga je bilo strah soocenja z ljudmi, katerim je prej tako veselo tezil.

Dokler slovenski kibervojscaki ne spremenijo(mo?) odnosa do medmrezja nasplosno in mu damo vsaj vrednost telefona (dvomim, da bi se z nekom tako besno prickali po telefonu, kot se po forumu - eland, DJroky?) ne bo od kulture nic...
V bistvu si je treba samo predstvljati, da se po forumu pogovarjas z 130 kil tezkim bodybuilderjem ki zivi 10m stran od teba in te lahko kadarkoli pride nalomit. Pa se kultura pisanja kojci dvigne.

Kar se pa tice Thomasovega moderiranja - Thomas, malo se mi zdi napak postavljati za moderatorja nekogar, ki ima svoje svetovne nazore za tako samorazvidne in splosno priznane, da se nasprotnikovih ne udostoji niti z argumentom, marvec odgovarja najvec v treh ali stirih stavkih, od katerih je pogosto vsaj eden v stilu "Kdor ne misli tako kot jaz, nima prav" oziroma "kdor ne vidi tega - je slep".
Kljub tvojemu nedvomno velikemu znanju.
Kajti to potem ni vec forum, kjer se izmenjujejo mnenja - je preoblikovanje forumske tematike po moderatorjevo.

lp
s.
Adapt and overcome.

Thomas ::

> ima svoje svetovne nazore za tako samorazvidne in splosno priznane, da se nasprotnikovih ne udostoji niti z argumentom, marvec odgovarja najvec v treh ali stirih stavkih, od katerih je pogosto vsaj eden v stilu "Kdor ne misli tako kot jaz, nima prav" oziroma "kdor ne vidi tega - je slep

???

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sketch ::

My point exactly. Za demonstracijo bi se lahko šli C/P raznih postov, a to bi bilo zopet preveliko zastranjevanje s teme.

Skratka, on-topic:
Prej sem pozabil vprasat se nekaj - Primoz, kaj se je zgodilo s tistim tvojim "karma points" sistemom? To bi lahko dalo ljudem vsaj delno motivacijo za spodobnost... ali se pac motim?

lahko noc
s.
Adapt and overcome.

DoloresJane ::

Sketch-

kar si napisal ni tako iz trte izvito. (Sem že nekje prej napisala nekaj na temo, kako veseli smo, da je internet tako neoseben, ker brez tega sploh ne moremo komunicirati, oz. je to zelo oteženo.)

Se pa sprašujem, ali je za kultiviran pogovor res potreben samo strah pred soočenjem z nekom v živo ali strah pred tem, da ima fizično premoč nad tabo. Jaz spoštujem veliko ljudi, in to sploh ne zato, ker bi se jih bala ali ker bi se bala, kaj mi lahko naredijo.

Je pa res, da so v večini že mrtvi. :D

sketch ::

Nadhezda, res je, da bi bilo najbolj prav, da je medsebojno spoštovanje popolnoma naravna stvar. Ampak ni, niti v realnem svetu (meatspace, kot se mu ljubkovalno reče ;)), kaj pa šele v navidezni komunikaciji, kjer je druga oseba samo par vrstic teksta in nima obraza, glasu, prisotnosti... tak neosebni konstrukt, kakrsnega si ustvarimo v lastnih glavah, je veliko lazje kritizirati, saj se na nek nacin kregamo sami s sabo - s svojo predstavo o nekom. Ki pa je velikokrat napacna.

lp
s.
Adapt and overcome.

Thomas ::

sketch

Cut the poetry!

Mene zanima:

- s koliko stavki naj bi odgovarjal komu?

- kdo odgovarja več kot jest?

???

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sketch ::

Količinsko malokdo odgovarja toliko kot ti.

Če gledamo pa kvaliteto posameznih postov - je pa veliko tvojih pod nekim standardom, katerega bi od tebe človek pričakoval. Namesto da bi svoja stališča argumentiral, jih razločno, transparentno in vsem razvidno pojasnil - jih samo izraziš in podkrepiš z neko (vsaj zame) obskurno in aksiomatično trditvijo.
Če pa te kdo povpraša po malo bolj obširni razlagi, pa običajno odgovoriš z neko posredno žaljivko na račun nekogaršnje inteligence, ali pa od sogovornika zahtevaš razločno, transparentno in razvidno pojasnilo.

Razen, seveda, če se spraševalec ne strinja s teboj.

Če bova debato v tej smeri nadaljevala - daj, se preseliva v kakšno drugo temo (npr Thomas posti ali karkoli že) da tukaj ne izvajava topic-morphinga.

lp
s.
Adapt and overcome.

Thomas ::

A ne izvira ime tele teme tudi od mene? Elite forum ...

> Namesto da bi svoja stališča argumentiral, jih razločno, transparentno in vsem razvidno pojasnil - jih samo izraziš in podkrepiš z neko (vsaj zame) obskurno in aksiomatično trditvijo.

Kot recimo narediš ti. Da vsi razumejo, na dolgo in na široko, pa ne v predolgem postu ... s spoštovanjem do sogovornika, brez aksiomov ..

:D :O

Premisli, če ne govoriš (zelo očitne) traparije!

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sketch ::

No, prav.

>Kot recimo narediš ti. Da vsi razumejo, na dolgo in na široko, pa ne v predolgem postu ... s spoštovanjem do sogovornika, brez aksiomov ..

Hm... če je bilo tole mišljeno sarkastično, mi je poanta, žal, ušla.

In ne, meni se ne zdi, da govorim bedarije. Samo iskreno izražam svoje mnenje.

lp
s.
Adapt and overcome.

Elemen_T ::

Thomas:

V tem primeru se s skecthom precej strinjam.
Res imaš preveč aksiomske in zahtevne odgovore, ki so večini osebkov tukaj na forumu relativno nejasni. Govorim o povrečju, da ne bo nesporazuma...

.:joco:. ::

Thomas, najbolje da si najameš odvetnika ;).

Ne, drugače je mogoče res kar pravita. Ampak če bi šli vsakega posebej na tem forumu analizirat kaj in kako govori, bi hmalu prišli do zaključka da ni nič drugače. Človek največ piše in zato ga vsi poznajo. Poznajo njegov stil pisanja. In tak stil ima. Jebi ga, kaj je treba pol eno euforijo skos zganjat. Kregajmo se o temah, ne pa o ljudeh.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

DoloresJane ::

Joj Thomas...

saj ne vem ali bi se ti smejala ali bi se jokala. Vedno uspeš najti luknjo v razmišljanju nekoga drugega, kar je dobro, če bi mu jo znal potem tudi pojasniti na primernejši način. Nekateri nimajo slonje kože. (So that you know. :D ) Po drugi strani vem, kako se počutiš in da je temu analitičnemu slogu mišljenja težko uiti (da ne bo pomote; govorim iz lastnih izkušenj). Vendar: ali to, da sketchu dokažeš, da sam govori aksiomatsko že odgovori na njegove očitke? :D Sicer pa dosti o tem...Nočem, da to postane še ena "Thomas" tema... jih imaš že preveč - ne bodi pohlepen. ;)

Jokala - spet se pogovarjamo o zadevah, ki niso vezane na temo oz. so njen divert. Pri tem je najbolj žalostno tudi to, da se sama prilagajam temu trendu...:D :))

jetam ::

Pri tem je najbolj žalostno tudi to, da se sama prilagajam temu trendu...


Heh sej ves: When in Rome...

rozica ::

jetam - zakaj naj bi bilo to žalostno??:\
žalostno bo takrat ko se ti bo ST tako zagabil, da ne boš več prišla sem ... dokler si še tu ... te privlači ... >:D
jaz vem da me spravijo debate v dobro voljo, nasmejem se ( najbolj tistim, ki cepetajo kot majhni otroci) .... vsega tu gor se ne sme k srcu gnat preveč... ;)
jaz jemljem tale forum kot zabavo :)) .... pa še kaj se naučim vmes tko mimogrede :)
Če hočeš videti mavrico, se moraš veseliti dežja.

DoloresJane ::

rozica - najini občutki so enaki. Žalostno je predvsem zato, ker ni treba vsake neumne navade (in nezmožnost slediti temi to po moje je) pobrati od drugih. Da to delaš, pomeni, da nimaš dovolj izoblikovane LASTNE osebnosti ali pa si preveč prilagodljiv. :)

alesrosina ::

kultura dialoga
V temah, kjer sodelujem (modifikacije, pomoc&nasveti, prog. oprema, programiranje, izdelava spletisc) jaz je dialog na zelo visokem nivoju. Ce postas kaksno vprasanje, ti vsakdo, ki zna odgovoiriti rad pomaga. Nihce te ne je*e u glavo, samo pove dejstvo. In to je tisto, kar je potrebno.

[tukajle sem hotel nekaj poveadt o off-topic Thomasu, samo sem raje zbrisal, ker ne pase v to temo]

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

ASPmaster: kakor si ze sam ugotovil je tam kultura dialoga na dosti visokem nivoju. Toda to verjetno zato, ker je tam crno crno in belo belo. Ce nekdo vprasa kako narediti kabel za disketnik mu pac poves. Tu ni kaj posebaj za filozofirat. Kaksne bolj burne debate nastanejo morda edino pri debatah kako optimizirati kaksno graficno kartico oz. o idealnem sistemu in zakaj ni toliko 3dmarkov..
Vecji problem je Loza pa sedaj tudi Alternativne znanosti saj tu vse temelji na osebnem mnenju. Nekaj se da dokazovati vendar samo v dolocenih mejah. Pa tudi tu je vecja potreba po strpnosti.
Osebno se mi zdi, da se kultura dialoga tudi v tem delu foruma visa in da so se ljudje navadili/naucili pisati korektne poste.

Ce bi imeli tak tip postov kakor so na /. bi lahko uvedli ocenjevanje odgovorov. To v tem primeru ni mogoce. Lahko bi pa morda uvedli nov gumb v tem delu forma s katerim bi uporabniki sami predlagali kateri post naj gre v izbris...

Se vedno pa sem proti postom, ki vsebujejo samo en smajli. Naj nekdo nekaj konstruktivnega pripomni za razliko od mene, ki sedaj nisem nic kaj prevec novega povedal.

alesrosina ::

Se strinjam. More bit popuscanje na obeh straneh. Ne pa na smrt zagovarjat svoja stalisca .... Ravno zato Loze in ostalih podobnih oddelkov niti ne pogledam, ker se samo kregajo za stvari ki se jih:
-ali ne da dokazati
-ali so dejstva in so ze dokazana
-ali tako abstrakte stvari kot je recimo nadnaravni (?) pojavi.

Kdaj pogledam, vendar vidim da od mojega zadnjega obiska ni nich novega ... in grem raje v teme, kjer je dialog na nivoju. Tudi pri (recimo) Prvi fronti bi lahko bili prave vojne pa jih ne, zato ker vsak popusca (vsaj kolikor sledim zadevi).
Po moji presoji bi moralo v Lozo pasti razne zajebancije (recimo v stilu "s katerimi pop-zvedami bi sli na date" ali kaj podobnega) ne pa razne tezke politicne debate.

Ker sem pa ze pri tem: Thomas, nauci se popuscati. Saj se vcasih tudi strinjam s tabo, vendar na tak nacin kakor ti to poves hitro obrnim mnenje o stvari (ce bi bil politik, ne bi znal nikogar prepricati - razen Americanov (pa brez zamere)), ker enostavno ne argumentiras zadev, ampak se vecinoma samo posmehues v stilu "ti si neintilegenten - ne mores se kosat z mano. Jaz vem vse." Se opravicujem, ce sem napisal kaj, kar te je uzalilo, vendar to je moje mnenje in svoje mnenje lahko izrazim, saj smo v demokraticni drzavi.

PS: Vsem ostalim se oravicujem ker se spet vpletel Thomasa.

Turtle ::

ASPmaster:

Prvo pravilo Slo-Tech foruma je.....?
NI DEMOKRACIJE !!!

hehehe....tko da ne smes nc rect ;)

jetam ::

rozica

tole
Pri tem je najbolj žalostno tudi to, da se sama prilagajam temu trendu...

je quote Nadezhde.

tole
Heh sej veš: When in Rome...

je pa moj doprinos...

Bo treba pogledat v slovar tujk pod sarkazem, reči kakšno o angleških pregovorih, potem pa bo verjetno razumljivo kaj je bilo mišljeno.
:D

rozica ::

:P hehe jetam.... you got me
obljubim, da bom bolj pozorno prebirala poste..... ponavadi samo preletim površno, pol pa imam...
:D
Če hočeš videti mavrico, se moraš veseliti dežja.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Pritožbe (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Slo-Tech
96844475 (23988) kuglvinkl
»

Kaj menite o Slo-Techu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
655402 (3917) Primoz
»

Elite forum (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Slo-Tech
1939365 (6478) Thomas

Več podobnih tem