» »

ZAKAJ CrossFire tehnologija pa 2 kartici povezani z CF bridgom...

ZAKAJ CrossFire tehnologija pa 2 kartici povezani z CF bridgom...

sax8er ::

Pozdrav,
nimam dosti pojma in beseda ni konj, torej
če mi lahko keri razloži zakaj CF dobro, in še posebej me zanima, kdaj se odločit za met 2 taki grafič.k., kaj je pol bolš za mene ki tupatam poigram kak špil in zmontiram kaki video za prjatle.
in še, če sm prov razumu in prebral, morta bit če že, ti dve graf.k. povezani med sabo z CF mostom da dosežeš kaj več,

al ne?

BmN ::

ammm
Dve grafični kartici se da med sabo povezati v Crossfire, s tistim CF mostičkom seveda, rabiš pa matično ploščo ki to podpira. Zakaj je boljše imet dve? Mislim da je to samo po sebi razumljivo ;((

Če tu pa tam poigraš kak špil, je ena kartica verjetno zate dovolj

sax8er ::

Hvala za tale hitri odgovor, BooMaaN
a vseeno prosim za podrobnejši odgovor, na vprašanje zakaj bi človk potreboval dve grafični kartici?
Kaj lahko potem vse dela?
Bolj iz tehničnega vidika me zanima, ker moram svojim učencem povedat malo bolj natančno kdaj in kako iti v nabavo 2 graf. kartic

Sašo

Pyr0Beast ::

.. stvar je namenjena predvsem temu, da kupiš dve grafi od Istega ! proizvajalca, razne kombinacije ponavadi ne delajo. Podobno pri nVidiini SLI tehnologiji, 2 enaki grafi (iste serije) toda drugačnega proizvajalca ne delajo skupaj.

Zakaj se to uporablja? Za ego-boost predvsem [:D]

Malenkostna pohitritev delovanja iger, katere to tehnologijo izkoriščajo, za dosti višjo ceno in večjo porabo el. energije. :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Senitel ::

Mal čas za update-at svoje znanje Pyr0Beast... SLI preživi različne proizvajalce.

Sicer pa več grafičnih ima pač podobne prednosti kot več procesorjev. Na en PC lahko priklopiš več monitorjev...

Združevanje v SLI/CF ima pa prednsot, da več fizičnih grafičnih kartic združiš v eno virtualno in imaš boljši performance (namesto da bi se bilo treba programerjem povsem ročno ukvarjati z večimi GPU-ji). Ni pa vedno optimalen boost in niti približno ni nujno, da boš dobil X* več FPS-jev (X število GPU-jev), praktično vedno pa boš lahko za X* povečal resulucijo ali vklopil AA in ohranil isti FPS.

Pyr0Beast ::

Mal čas za update-at svoje znanje Pyr0Beast... SLI preživi različne proizvajalce.
Apdejtano :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

SLi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Strojna oprema
445358703 (161424) SureNot
»

AMD pokazal svojo najhitrejšo grafično kartico Radeon R9 Fury X2 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
24056148 (49327) Napajalc
»

100Hz pri LCD TVjih - brezveze? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
669843 (8486) neres
»

AMD se ne boji Nehalema (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
676511 (4367) Brane2
»

Prvi test Radeona X1950

Oddelek: Novice / Grafične kartice
395392 (3381) mtjz33

Več podobnih tem