» »

Multikulturnost

Multikulturnost

Temo vidijo: vsi
««
26 / 43
»»

Zagor_tenay ::

http://www.rtvslo.si/svet/v-mjanmaru-bu...

Multikulti idila v Burmi(Mjanmar)

bolkonsky ::

Kakšen multikulti, če se ljudje kregajo po forumih, zaradi tega koliko je kdo potoval...

jype ::

Potovanja so pomembna. Kdor ne potuje, nima pojma, da so muslimani s Kitajske bolj podobni Slovencem, kot so Slovenci Avstrijcem.

krneki0001 ::

Kdor pa potuje v prave muslimanske države pa ve, da tam če te povabbijo na kosilo ali večerjo, zastrejo vsa okna in vrata, pa enega še pred hišo postavijo, da čuva, potem pa sprašujejo kako zgleda svet izza njihovih meja, pa če smo res svobodni in lahko rečemo karkoli nam paše, delamo kar se nam zdi, pljuvamo po politikih in podono. Nadebudni mulci pa sprašujejo, če ženske res lahko napol nage hodijo naokoli in se jim kr oči zasvetijo, ko poveš da lahko.

Uglavnem tudi oni bi radi bili svobodni, pa si ne upajo in zaenkrat še ne morejo. Problem pa je ker prva generacija ki uide od tam je še normalna, druga bi se rada pa k koreninam vrnila, ker nikoli niso nič slabega občutili. Sej če bi živel vsaj kako leto v državi iz katere izhajajo bi čisto drugače zgledalo vse skupaj.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

Uglavnem tudi oni bi radi bili svobodni, pa si ne upajo in zaenkrat še ne morejo. Problem pa je ker prva generacija ki uide od tam je še normalna, druga bi se rada pa k koreninam vrnila, ker nikoli niso nič slabega občutili.

In točno to se je zgodilo v Egiptu z izvolitvijo muslimanske bratovščine, ki jo je kasneje vojska odstavila. In hej bile so demokratične volitve pa je narod tumpast zbral muslimansko bratovščino. No roko na srce lahko tule udarim analogijo z Juretom ne glede na to kako slab bi bil njegov kandidat in bi dejansko napovedal varčevanje pri hrani z enim obrokom, ker bo to rešilo državo, ne bi dal glasa Nsi, SDS...Pa ne da sem nagnjen h katerikoli stranki, ker demokracija je samo izbira butaste lutke od manj butaste, problem tu je še večji če te veže ideologija.

Tudi v jugi po drugi svetovni vojni ni bilo nič drugače. DDR ni več, S koreja se bo sesula sama vase ali pa bo šla po kitajskem vzoru, problem pa bo, ker muslimani bodo pa ostali na tem še dolgo.

Veš kaj je meni osebno najbolj bolano v Iranu. Da dve tretjini žensk študira in naredi študij, službo jih ima pa približno ena osmina teh, ki so šolanje zaključile, ostale so pa doma za štedilnikom. Pa so u bistvu od vseh muslimano najbolj odprti, imajo največji bdp v regiji in ženske niso "ninđe" (morajo sicer imet ruto nekje na sebi in dolge rokave, ostalo je pa svobodna izbira - tudi barva oblek (ker v osnovi morajo bit drugje ženske čisto v črnini in nobene druge barve)).
Pa iranke so tut full lepe ženske.

Utk ::

Utk> Multikulturnost v polnem sijaju, celo brez krščanov.

Videti je, da ne razumeš koncepta multikulturnosti.

Utk je izjavil:

Multikulturnost v polnem sijaju, celo brez krščanov.

Tole je nekdo napopal že zgoraj:). Hja očitno nas je večina tukaj prebutastih da bi dojeli koncept multi kultija, sicer nam Jure to želi prikazati na nek svoj način pa smo preveč leseni. Flower power.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: donfilipo ()

Mipe ::

Kulturo enačite z tehnologijo. Kaj tako bebavega pa še ne.

Obredno klanje albino črncev je kultura, pa če to počnejo z noži ali motorko ter pri tem snemajo s svojimi iPhoni.

Okapi, jaz iščem kraje, kjer ni elektrike in jih vedno najdem. (Še v sloveniji vem za več takih vasic). In tam nimajo satelitskih anten (pa telefonov tudi ne). Pa lahko kažeš slik iz celega sveta kolikor hočeš.

O tem koliko si več videl zakotnih krajev, mogoče si, mogoče nisi. Ne bit pa toliko siguren, ker sem v 23 letih odkar potujem sam obdelal kr veliko število zakotnih in nezakotnih krajev. Prej pa sem potoval s starši, pa smo tudi obdelali kr nekaj sveta. Seveda zadnjih nekaj let potujem s svojim avtom, prej sem potoval peš in "na štop".

Lahko pa se pohvalim, da sem pred invazijo na Irak pil alko in gledal trebušne plesalke na ladjicah, ki so plule po Tigrisu. Danes ne vem če so še tiste ladjice tam, alkota pa definitvno ne točijo več v civilnem Iraku (tuje baze izuzete), kako je pa s trebušnimi plesalkami pa tudi ne vem - najbrž so priklenjene na štedilnike.

Okapi ::

Ne bit pa toliko siguren, ker sem v 23 letih odkar potujem sam obdelal kr veliko število zakotnih in nezakotnih krajev.
In če v vsem tem času nisi uspel ugotoviti, da islam nima nič skupnega z odsotnostjo satelitskih anten, si hodil po svetu s plašnicami na očeh. Oziroma si videl, kar si hotel videti, ne kar je bilo res.

O.

Mipe> Obredno klanje albino črncev je kultura, pa če to počnejo z noži ali motorko ter pri tem snemajo s svojimi iPhoni.

Multikulturna država je pa tista, v kateri se kakršnokoli klanje kogarkoli sankcionira po zakonu.

"Monokulturna" država je pa tista, kjer to ne drži in se sme klat tiste, ki "niso po JUS-u".

Ne, zakoni nimajo nič z kulturami. Nehaj s temi bebavimi izjavami.

alkota pa definitvno ne točijo več v civilnem Iraku (tuje baze izuzete)
FYI, alkoholne pijače prodajajo v (civilnih) trgovinah.

O.

Okapi je izjavil:

Ne bit pa toliko siguren, ker sem v 23 letih odkar potujem sam obdelal kr veliko število zakotnih in nezakotnih krajev.
In če v vsem tem času nisi uspel ugotoviti, da islam nima nič skupnega z odsotnostjo satelitskih anten, si hodil po svetu s plašnicami na očeh. Oziroma si videl, kar si hotel videti, ne kar je bilo res.

O.

O antenah se kregaj z jypetom, on in ti sta začela o satelitskih antenah.

Jaz samo trdim da v dostih krajih še elektrike nimajo in če te v taki vasici povabijo na kosilo ali večerjo, zastrejo vsa okna in vrata, pa sprašujejo kako zgleda izven njihovih meja. V veliki večini, da sosedje nebi slišal, pa da so potem "glavni na vasi, ko pripovedujejo o tujini za katero so slišali), nekaj je pa tudi takih primerkov, kjer se bojijo zase ob takih vprašanjih. Vidva sta pa začela pametovati, da to ni res.

O plašnicah pa raje nebi. Lahko pa, če govorimo o plašnice, ki jih ima jype na očeh, ki še sedaj ne more sprejet dejstva, da njegov multikulti še v civiliziranih državah ne deluje, kaj šele v kaki zakotni, necivilizirani ali muslimanski.

Okapi je izjavil:

alkota pa definitvno ne točijo več v civilnem Iraku (tuje baze izuzete)
FYI, alkoholne pijače prodajajo v (civilnih) trgovinah.

O.

V trenutnem Iraku? Si prepričan?
Kolikor sem nazadnje govoril z ljudmi ki so bili nazadnje dol (2 leti nazaj - slovenca policaja), so zaradi alkota tudi že kamenjal ljudi dol in da se ga ne da dobit nikjer drugje kot v hotelih za turiste in v vojaških bazah.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Tako pametni in toliko sveta videli pa si ne znate razložit teh anten. Muslimani jih lahko imajo, lahko vidijo vso zahodno sranje, ampak verjamejo mu pa enako kot svojemu sranju na teveju, ki kaže samo propagando, in enako sklepajo za zahodni program - sej prav dost se ne motijo.

Mipe> Ne, zakoni nimajo nič z kulturami. Nehaj s temi bebavimi izjavami.

Seveda nimajo nič s kulturami - imajo zgolj z multikulturnimi državami. Marsikdo izmed naju je bebav, ampak to nisem jaz.

Utk> si ne znate razložit teh anten.

Brez skrbi, znamo - samo naciji ne razumejo, da muslimani v resnici niso nič drugačni od kogarkoli tretjega.

nebivedu> V trenutnem Iraku? Si prepričan?

Sem, ker kolega tam dela (nekaj časa je živel v Frankfurtu, kjer sem ga tudi spoznal). Seveda majo tam idiote, ki jim to ni všeč in pridejo razbijat in streljat in bombe metat - ampak so, kadar jih dobijo, za to kaznovani enako, kot bi bili pri nas.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Države, kjer se dogajajo ti zločini nad človeštvom, so multikulti. Polovica Afrike je takšnih držav. Različna plemena, različne kulture, mudžahedini pa vse to. Totalen kaos. Večina Evrope je pa monokulturne - tu takega nasilja ne poznamo.

Zgodovina sprememb…

Brez skrbi, znamo - samo naciji ne razumejo, da muslimani v resnici niso nič drugačni od kogarkoli tretjega.

Sej tudi tiger in slon nista nič bolj različna od ostalih sesalcev.

Zgodovina sprememb…

Mipe> Države, kjer se dogajajo ti zločini nad človeštvom, so multikulti.

Tudi.

Isti zločini se dogajajo tudi v državah, ki niso multikulturne - le da v teh niso vedno smatrani za zločine.

Držav, v katerih bi obstajala ena sama kultura, ni.

Ramon dekers> Sej tudi tiger in slon nista nič bolj različna od ostalih sesalcev.

Seveda - in nobenih težav nimata s tem, da živita skupaj.

Mipe> Večina Evrope je pa monokulturne - tu takega nasilja ne poznamo.

Ta trditev je totalen bullshit (of epic proportions - v Evropi smo v zadnjih sto letih pobili največ ljudi na svetu, čeprav imamo po tvoje praktično vsi isto kulturo).

Zgodovina sprememb…

Jaz samo trdim da v dostih krajih še elektrike nimajo in če te v taki vasici povabijo na kosilo ali večerjo, zastrejo vsa okna in vrata, pa sprašujejo kako zgleda izven njihovih meja. V veliki večini, da sosedje nebi slišal, pa da so potem "glavni na vasi, ko pripovedujejo o tujini za katero so slišali), nekaj je pa tudi takih primerkov, kjer se bojijo zase ob takih vprašanjih. Vidva sta pa začela pametovati, da to ni res.
Seveda ni res. Okna zastirajo v tvoji domišljiji, da ljudi zanima, kako je drugod, je pa čisto naravno. Ti ki imaš denar, si šel lahko v živo pogledat kako je drugod (in se potem doma hvališ s svojimi potovanji), tisti, ki ga nimajo, pa turiste sprašujejo, kako je drugo. Kaj ima tu islam veze, veš samo ti.

se ga ne da dobit nikjer drugje kot v hotelih za turiste in v vojaških bazah.
Slovenska policaja izven hotelov in vojaških baz verjetno sploh nista hodila, ali pa sta hodila s podobnimi plašnicami kot ti.

Maj 2013:
A convoy of gunmen opened fire on a row of liquor stores in eastern Baghdad immediately after sunset on Tuesday, killing 11 people and wounding five others, officials said.
...
The attack in the Zayouna neighborhood came as the stores were at their peak business time, when commuters buy alcohol on the way home from work. Police say the four liquor stores hit had been rebuilt after bombers destroyed them in a previous attack last year.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

_IKE_ ::

Multi kulti deluje dokler ga nek režim zagotavlja z neko obliko prisile. V momentu ko prijem popusti pa nastopijo težave v obliki neredov ( evro mesta ) ali celo masovnega klanja ( žalostni primer bivše juge)

^^^ to dopovedat polnim ritkam salonskim teoretikov pa je enako poizkusom da bi zid naučili mijavkat.

Utk je izjavil:

Tako pametni in toliko sveta videli pa si ne znate razložit teh anten. Muslimani jih lahko imajo, lahko vidijo vso zahodno sranje, ampak verjamejo mu pa enako kot svojemu sranju na teveju, ki kaže samo propagando, in enako sklepajo za zahodni program - sej prav dost se ne motijo.

Kolikor sem dol lahko videl in spremljal so imeli 200 muslimanskih kanalov in nobenega tujega. Edini, kjer sem videl tuje kanale so bili najbolje izobraženi v tem koncu - v Iranu.

_IKE_> ^^^ to dopovedat polnim ritkam salonskim teoretikov pa je enako poizkusom da bi zid naučili mijavkat.

Retardom dopovedat, da se to zgodi vedno, ne glede na to koliko različnih kultur biva skupaj (tudi v primeru, da je samo ena, ko je klanje praviloma najhujše), se pa ne da.

nebivedu> Kolikor sem dol lahko videl

Videl nisi nič, ker nisi še nikoli nikjer bil - če bi zares bil, bi morda celo lahko zapisal resnico, tako je pa ne moreš.

Zgodovina sprememb…

jype, če trdiš, da ločitev kultur pomeni klanje, potem si pač enostavno omejen. Vidiš samo eno možnost, nataknjene imaš plašnice. Na srečo mi vidimo kaj več od tvojega izredno omejenega zornega kota.

Mipe> jype, če trdiš, da ločitev kultur pomeni klanje, potem si pač enostavno omejen. Vidiš samo eno možnost, nataknjene imaš plašnice. Na srečo mi vidimo kaj več od tvojega izredno omejenega zornega kota.

Naštejte, prosim.

Živi in pusti živeti. Že od pamptiveka so obstajale številne kulture, ki so vedele druga za drugo in interaktirale. Trgovina pa to. Zakaj bi popravljali nekaj, kar je očitno delovalo? Zakaj bi bilo treba ljudi z nekompatibilnimi memeseti prisiliti, da živijo v istem okolju? Ni naključje, da politične meje često skladajo z narodnostnimi.

Druga možnost je izolationizem. Svojčas ga je furala Japonska. Tudi ZDA so probavale nekaj takega, vendar so imele prevelik apetit.

Tretja možnost? Getoizacija, če drugače ne gre. Kot so tvoji ljubljeni svobodni, napredno misleči in liberalni Američani nagnali indijanska plemena v rezervate, kjer so lahko furali svojo kulturo brez posledic za državljane. Žal so Američani spet imeli prevelik pohlep in so krčili rezervate. Posledice poznaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Mipe> Živi in pusti živeti.

O, spoštovani kolega multikulturnež! Me veseli, da sva se srečala!

Mene tudi, pa še kako. Zato sem zaskrbljen, ko vidim, da nam ti priseljenci ne pustijo živeti.

Mipe> Zakaj bi bilo treba ljudi z nekompatibilnimi memeseti prisiliti

v karkoli?

Resnično! Naj počnejo, kar jih je volja, dokler vsi igramo po istih pravilih. Drži!

Mipe> Zato sem zaskrbljen, ko vidim, da nam ti priseljenci ne pustijo živeti.

Kje koga vidiš?

Zgodovina sprememb…

V tej temi imaš več kot dovolj primerov. Zdaj je že malo pozno za pogrevanje juhe.

donfilipo ::

Problem je ker se ne ve k čemu pozivaš točno. Da ne dovolimo uvoza Somalijcev? Džamije? ALi samo da premikaš debato iz logične v trolling?

Multikulti IMA probleme. Samo kaj je alternativa? KItajska? 4 reich?8-)

Po pravici povedano je NI družbe brez problemov, nasilja in nepravičnosti....do danes...razen morda nekaj nepreverjenih malih ekpserimentalnih oazic.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

Black Dragon ::

Svet se hitro spreminja Američani bodo manjšina (belci) leta 2050, ni več poti nazaj sprijaznite se. Evropa je na isti poti in Kitajska že počasi sledi zahodnemu trendu. Mislite da bo izključena? Ne. Vsi bodo leta 2100 mešani med Kitajci in Indijci, če bodo ljudje še hodili ta planet...

Sem pa ziher da bo genski inženiring omogočal aktivaciji recesinvih genov pri tistih strankah, ki bodo to želele.
Time will tell.

arnecan1 ::

donfilipo je izjavil:

Problem je ker se ne ve k čemu pozivaš točno. Da ne dovolimo uvoza Somalijcev? Džamije? ALi samo da premikaš debato iz logične v trolling?

Multikulti IMA probleme. Samo kaj je alternativa? KItajska? 4 reich?8-)

Po pravici povedano je NI družbe brez problemov, nasilja in nepravičnosti....do danes...razen morda nekaj nepreverjenih malih ekpserimentalnih oazic.

V 2 postih malo zgoraj je lepo napisano. Še enkrat lepše razložiti ne moram. Povej bolj podrobno, kaj bi rad.

Takole je.

Afričani in Europejci jasno da niso enaki, tudi genetsko ne...smo pa vseeno ista vrsta.

Pomeni zdaj, če pravilno posodobljeno beremo ameriško praliberalno ustavo: all men are created equal, po kateri se ne ve natančno in v stari praksi, ali so črnopolti in ženske (men):)) (prvotno ne!)...potem so ne glede na razlike ti ljudje enakporavni. In ne bolj tupasti po defaultu. Ker bi našli marjanca s čisto somalskimi geni, ki ima IQ večji od tebe za 100 pik!!!!!

No res pa je, da ko se Somalec poda prostovoljno s trebuhoma za kruhom v tujo deželo, je pa avtomatsko pristal tudi na tuje zakone! In omejitve svoje tradicije.

In še če se multukulti pelje tako, da ni socialnih nemirov...brezposelnosti in revščine in tako...da te prej omenjene omejitve izpadejo čimmanj vidne...potem je tudi nemirov manj-

In še enkrat niu čisto res da večje razlike VEDNO prožijo večja klanja. Ravno po tvojem so čisto male (no v resnici niti ne tako:) razlike v jugi privedle do klanja, ki ga v Afriki ne poznajo...po nekaterih poročilih.

arnecan1 ::

Poglej jype, prvo se lažeš, da, lažeš, da pišem o umorih in poivam k nasilju. Ko te pozovem,da citiraš moje besede, dokaza ne daš na mizo. Še do zdaj nisi.

Ko napišeš, da se v Angliji po tvojem lahko uporablja šeriatsko pravo (ali tudi drugo), če ni v nasprotju z angleškim, prvo zanikaš, nato pa le priznaš z besedami:"arnecan1> Torej, šeriatsko pravo se lahko uporabi v Angliji dokler ni v nasprotju z angleškimi zakoni. To si napisal ti, sedaj pa lahko obračaš besede kakor hočeš.:P

Ja, seveda. To tudi trdno zagovarjam. Ne šerijata, jasno, temveč svobodno odločitev posameznika, da svoj biznis fura tako kot hoče."

Sicer pa nikdar nisem trdil, da zagovarjaš šeriat, si striktno proti vsaki veri, pardon, katolištvo črtiš bolj ko islam.

Na Iran se bo vekomaj pritiskalo da ne spoštujejo človekovih pravic. Dokler jih ne bodo.

In ker imajo zahodno potrošništvo radi, se prej ali slej prilagodijo. Tole je trenutni upor mema proti zahodnemu individualizmu, ki se njim zdi poniževalen in krivičen. Nekakšna naravna korekcija z vračanjem na stopnjo predprej:)

Kot pri Slovencih, ko gremo namesto v ustavi predvidnega skandinavskega modela, v model države 'divjega zahoda', ali morda kasneje neoliberalizma8-) Ampak tudi to ni večno!!!! Prej ali slej ljudje vedo kaj je bolje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

Prej ali slej ljudje vedo kaj je bolje.

Smo videli v Egiptu. Floskule lahko prodajaš svojim otrokom, če jih imaš.

bluefish ::

Brisan offtopic, osebni napadi, povezani posti,... Spravite se nazaj na nivo ali pa gre tema pod ključ.

jype, resnica je, da so na bližnjem vzhodu 100 let za kamnito žlico v primerjavi z nami. Še najmanj v Iranu od vseh tam doli. (Samo iranci bolj malo bežijo iz svoje države. So preponosni in bi bili v tujini tujci, doma so pa spoštovani.)

Tisti, ki bežijo v evropo že vedo zakaj in se temu primerno tudi obnašajo in integrirajo ali pa vsaj probajo integrirat v našo družbo. Nekaj je pa takih (nekateri so tudi plačani zato - v bosni dobivajo 450 evrov za to - iz prve roke, sodelavec je iz bosne in imajo v njegovi rodni vasi probleme zaradi tega), ki bi radi imeli enako sranje pri nas, kot so ga imeli doma. In ponavadi takim sledi del druge ali tretje generacija priseljencev. Ker je trenutno v evropi stagniranje, služb ni, se ta procent še veča, ker je vse več teh tujcev, ki nimajo služb.

Razlog zato so pa v največji meri taki kot si ti. Ki mislijo, da jim pomagajo s tem ko jim v naši kulturi dopuščajo furat njihovo zaostalo kulturo, ki jo lahko prakticirajo celo v javnosti. U bistvu pa s tem delate še večje sranje in ogromen prepad med "domačini" in tujci, ker domačini tega nočejo sprejet. (lahko se na glavo postaviš, ampak delež domačinov, ki so proti tujcem je še vedno zelo velik) Posledice takih prepada med domačini in tujci so bile zelo vidne leta 1933 in naprej, ko je dolfe dobil oblast zaradi nezadovoljnih "domačinov" nad tujci(takrat židi). In to se bo v evropi zelo hitro ponovilo, ker ljudje ne trpijo neintegriranih tujcev, samo da bodo tokrat na vrsti muslimani). Ampak zato boste krivi levaki, ki tujcem preveč popuščate.

Če bi se tujci morali podrejat naši kulturi vsaj na zunaj (doma je vseeno katere verske obrede praznujejo - dokler ne kršijo zakonov), bi bili ti prepadi med nami in njimi manjši in bi se oni lažje vklopili v družbo. Tako pa se na podlagi fašističnih levih kretenov kot si ti, prepad veča in ustvarjajo se geta, v katerih pa vemo, da se uveljavljajo razni verski fanatiki, ki potem zavajajo ljudi in ti zavedeni ljudje delajo sranje.

In levak kot si, tega sicer ne boš priznal, ampak boš naprej fašistične floskule trajbal v nedogled.

O, lej, kdo bi si mislu: http://www.bbc.co.uk/news/23811826

dstr17_ ::

Tudi če bi bila 100% homogena družba se bodo tisti, ki zdaj odrivajo tujce, pač identificirali z neko družbeno skupino in odrivali neko drugo družbeno skupino. Osnovni problem je plemenska miselnost in če se izžene vse neprave Slovence se ta problem ne bo rešil. Treba se bo pač naučiti nehati razmišljati plemensko.

Plemensko razmišljanje je bilo in bo odkar se je človeku razvil del v možganih povezan s čustveno inteligenco. Sicer pa roko na srce amygdula je bila plast pred neocortexom.

Ramon dekers> Plemensko razmišljanje je bilo in bo

Ne. Bilo je, a ga ne bo več. Ne zato, ker bi ga kdorkoli prepovedal, ampak ker je primitivno, nepotrebno in škodljivo za uspeh posameznika in družbe.

Kaj pa je narod, če ne malo večje pleme?

Narodov že dolgo ni več.

Žal v praksi ni tako.

O, pa je. Inercija vas sicer še mal matra, ampak to bo vse šlo.

Ne bo, ne. Dokler se govorijo tuji jeziki in dokler američani mahajo z zastavicami za vsako žrtev dronov.
««
26 / 43
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Partizan vs. ISUS vs. begunec/migrant (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
549232 (8158) Mavrik

No-go zones (strani: 1 2 )

5913247 (11143) kuglvinkl

Islam v Evropi (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

1274263716 (241261) Truga

Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
471100073 (90540) Gandalfar

Posilstva v Oslu (strani: 1 2 3 )

11020715 (17378) Gandalfar

Več podobnih tem