» »

Kontaktne leče

Kontaktne leče

!nt3L ::

opravil sem pregled za leče in že 2 leti nosim navadne bausch-lomb softlens 59 leče(te so mi predlagali). so mesečne. zaželel sem si ciba air optix(night-day), ki ustrezajo mojim očem po krivini, velikosti itd.
nevem samo to a moram na poseben pregled za te leče, ali jih lahko kar kupim?
naj povem še da pozno zvečer in ko sem dolgo za kompom s sedanjimi lečami imam težave z zamegljenostjo.
hvala za odgovor in lp
  • spremenil: Tomi ()

kayz1 ::

Jaz nosim leče že več kot 5 let. Sprobal sem že skoraj vse kar se dobi pri nas. Trenutno se mi zdijo najboljše od Carrere.
Na pregled sem šel pa samo prvič. Med tem časom se mi je tudi malo povečala dioptrija pa sem vzel leče z 1/4 več dioptrije.
Ko si pa utrujen ali se te meglijo pa jih vzamem ven in nosim očala.

DimmniBurek ::

Umetne solze pomagajo.

Po kolk dobite kaj 14dnevne leče(mesečnih ne morem nosit ker imam drugačno ukrivljenost in se jih ne dobi)?
Moje so Acuvue in so po 28€ na škatlo(6leč )
There Is No Stronger Drug Than Reality

ivanuscha ::

Tuki jih maš za 25€.

!nt3L ::

bernii a si sprobal tudi Ciba Air Optix(Night&Day) ali pa yohnsonsove oasys?

codegen ::

Probaj na lens.com free shipping v slovenijo...so pa recimo acuvue advance namesto 25 eurov 13 eurov če kupiš par škatel...jz sicer še imam zalogo tko da še nisem kupil ampak ne vem zakaj bi plačeval oderuške marže našim optikom...

ivanuscha ::

Samo a ni tole ameriška stran? Pa nimajo carl zeiss leč.. pozna kdo še kakšno štacuno izven slo. ki je velik cenej in da pošiljajo sem brezplačno?

AnWar ::

Jst mam ACUVUE Advance for astigmatis johnson&johnson (hydraclear) za 14 dni nosenje in sem zelo zadovoljen.
[Asus ROG Strix SCAR III]

kayz1 ::

Night&Day nisem probal. Leče pa načeloma lahko nosim tudi še celo noč, če me le ne začnejo žuliti. Tudi spal sem že parkrat z njimi ker sem pozabil tekočino ampak tega ne priporočam ker je potem dolgo časa zjutraj vse megleno :) Ko te pa začnejo žuliti jih je najbolše vzet ven in dat kaplice visine v oči.

AnWar ::

Kaj pa pravite na lece mesecne? So boljse kot 14 dnevne?
[Asus ROG Strix SCAR III]

ivanuscha ::

Jst vedno nosim mesečne Carl Zeiss. Boljše pa najbrž niso, ponavadi so 14 dnevne ali pa celo enodnevne najbolj udobne za nošenje, vsaj kolikor jst vem. Samo je pa strošek tolk večji.

celebro ::

No ja, glede stroška. Poznam ljudi, ki nosijo 14 dnevne po več mesecev. Jaz imam en par ponavadi za kakšen mesec.

ivanuscha ::

Ja sej, jst pa mesečne 2 mesca...

AnWar ::

Jst imam 14 dnevne, dobis jih noter 2 Skatlici po 6leč, in jih mam za cca 3.5 mesece. Pa me pride z tekocino ter lece (70€).
[Asus ROG Strix SCAR III]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AnWar ()

M@73Y ::

Si napisal da imaš problem z zameglitvijo. Proti večeru se tudi meni zameglijo leče. Seveda zato ker cel dan kadim, in se dim počasi nalaga na lečo. rešitev je, da lečo splakneš s tekočino za leče, pa je vse ok. Spati z lečami ne priporočam, ker med spanje manj mežikamo, in s tem leča pobere več "vode" iz očesa in posledično se ti okko izsuši in peče. uporabljam pa mesečne leče, ki jih nosim en mesec in pol. Še to. če si prej imel očala, moraš vedeti da je diptrija za le za 0.25 manjša od očal. Zato ker so leče bližje očesu. Seveda ti priporočam obisk pri optiku. nekateri optiki ti celo dajo enomesečne leče zastonj, da jih nosiš ene mesec in vidiš če ti ustrezajo. Drugače, kot nekateri pravijo da moraš ob vsakem stiku z vodo jih dati ven...jaz se tuširam z njimi. prav tako sem bil 1 teden na morju vedno z njimi. nikoli nisem imel problemov.
Glede tekočine za čistiti. Obstajojo načeloma dve vrsti. prva je da imaš lonček v katerem je bakren krogec in potem leče postaviš noter, naliješ tekočino in začne šumeti. ta sistem je zelo dober če hočeš res čiste leče. minus tega sistema je, da moraš leče pustiti vsaj 6 ur, da se tista t.i. kislina postane nevtralna, kajti drugače te bodo oči pekle kot hudič. seveda če hodiš ob 22h spat in ustajaš ob 6h potem ni problema. druga varianta pa je OptiFree tekočina ki jo naliješ v posodico in je brezkislinska. to tekočino lahko uporabljaš za čisščenje leč in ni treba čakati določeno število ur. mene slednja ustreza sam hodim spat okoli 24h ustajam ob 6h, pa še če se m,i popoldan kdaj zamažejo leče, jih samo operem s to tekočino in so spet ok. ni treba čakati 6 ur. aja za leče sem dal 70€ ( dve škatlici po 6 leč skupaj 12 leč) ter tekočina 15€ 360ml ki jo imam za slaba 2 meseca.
Lp.
..jump into psytrance tunnel..

zuz3k ::

zdravo

mene pa zanima, kje prek neta bi se dalo naročit TESTNE leče? se pravi da mi jih pošljejo po pošti

lp
Life is a psychological game.

marnit ::

Glede testnih: ti mogoče pošljejo iz kake optike, kjer imajo v ponudbi, da svoje artikle pošiljajo po pošti (lecka.si ipd.) Drgač pa testne dobiš v večini optik - zastonj seveda.

Drgač pa od Zeissa leče jez kupujem na ebay.de. Za dve škatlici 6ih leč plačam 29evrov (cena ima vključeno poštnino)!!! V sloveniji ena škatlica 27 evr! Katastrofa! Od kadar mam Viso&paypal, si leče kupujem preko njih. Napišeš točno kake želiš, dobiš uraden račun, leče pa imajo rok uporabnosti najmanj do 2010, tako da ni nobenega natega. Nateg bi bil kupovati pri naših optikih.

Ne vem, če je bilo odgovorjeno avtorju teme: na pregled ti ni treba iti, predlagam pa, da si najprej ubaviš par testnih leč, da ne kupuješ cele škatlice in eventuelno tvegaš, da jo zavržeš. Glede krivine in diametra, sta zadevi relativno "nepomembni", sploh pri mehkih lečah, tako da najboljš da sam občutiš, katere leče ti najbolj ustrezajo. Pa če na lečah piše "night-day" ti vseeno ne priporočam, da jih nosiš dobesedno skozi, saj so vsi oftalmologi mnenja, da si morajo oči sprostiti - leče so v bistvu tujek za naše oči.

Edit: em, zdej ne vem, jez sem razumel, da že imaš izmerjeno dioptrijo&ostalo za leče, vendar pa te zanima, ali je za drugega proizvajalca leč potreben drug pregled. Skladno s tem sem ti tudi odgovoril.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: marnit ()

BaRtMaN ::

Jaz sem ravno ta teden prejel testni par pri pregledu v optiki Krstič. kakor gledam, so mi dali zelo kvaliteten par Bausch&Lomb PureVision Toric (~60€ za 6). In ravno tu se skriva težava - zaradi astigmatizma rabim torične leče, ki so vsaj enkrat dražje od navadnih. :(

Sicer pa nekdanji cimer naroča iz Francije: 123optic.com, poštnina je 6,2€.

Mr_Globus ::

Še kakšna tuja online trgovina?

marnit ::

BaRtMaN: če je astigamtizem majhen, se ga da korigirat s povčenjem dioptrije. Vem, da se sliši mal čudno, sam dejansko kake velike škode ne bo, cena leč pa bo občutno manjša. Predlagam, da greš na posvet k istemu zdravniku, kot te je sprejel prvič, da on odloči, ali je to mogoče. Če je optika (oz. ambulanta) kokr tok vredna, ti za ponoven obisk ne bo treba plačati nič.

JanK ::

Jaz sem ravno ta teden prejel testni par pri pregledu v optiki Krstič. kakor gledam, so mi dali zelo kvaliteten par Bausch&Lomb PureVision Toric (~60€ za 6). In ravno tu se skriva težava - zaradi astigmatizma rabim torične leče, ki so vsaj enkrat dražje od navadnih. :(


Eno vprasanje: kako se pri lecah za astigmatizem prepreci, da bi se v ocesu vrtele?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kontaktne leče (strani: 1 2 3 425 26 27 28 )

Oddelek: Loža
1398290792 (2627) TheTrick
»

Leče preko interneta - kje kupujete?

Oddelek: Loža
122264 (1904) Kleemen
»

Kontaktne leče

Oddelek: Loža
161670 (1155) buttcrack
»

kontaktne leče - torične

Oddelek: Loža
124739 (4490) mikko
»

Kontaktne leče?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12213266 (11032) RobyRob

Več podobnih tem