» »

Kontaktne leče

Kontaktne leče

««
29 / 29
»
»»

energetik ::

Dragi? Enake ali nižje cene kot drugje, sploh če primerjaš z optiki. Nazadnje sem naročal 2 meseca nazaj, pa ni bilo nič dražje kot pred 1 letom.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

gansta ::

Pri meni je pa konkretno dražje kot je bilo, iščem cenejše alternative.

mAXTER ::

Težka bo, ker so kr konkurenčni tile iz Kamnika. Jst sem že večkrat malo za primerjavo gledal drugje in zaenkrat še nisem našel ugodnejše variante, sploh če se še ulovi kak -10% dan npr.

Machete ::

Sem prišel povedat samo, da so
Biomedics 55 Evolution CooperVision
totalno sranje. Slabših leč še nisem imel. (Mesečne) po 1. tednu so kot Zeiss po 3. mesecih.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

duh1 ::

energetik je izjavil:

Manj čutim TopVue, imajo pa Biofinity večjo prepustnost kisika.
Sicer pa je to odvisno od človeka, kaj bolj ustreza. Ni nujno da bo pri tebi enako. Vsekakor testiram le silikon hydrogel, pa da imajo prepustnost višjo od Dk/t = 100. Naslwdnje bodo Menicon mesečne, baje imajo ful tanek rob in so zelo udobne. Bomo videli.

Spet jaz. :) Lahko še kaj dopišeš glede različnih znamk in izkušenj z njimi? Si kdaj kakšne leče nosil 24/7 en teden?

forplan ::

Meni najbolj udobne Biofinity. Na dopustu si privoščim in jih nosim 24/7. Vmes jih dam včasih ven in not da jih "umijem" ali "namočim" Pa tudi včasih jih imam manj dni recimo 3-4 in jih zavržem.

Miru 1month Menicon sem imel testne in mi v eni očesi ni bilo ok ker imam na eno oko torično lečo. Tako da sem jih upustil.

Testiral TOTAL30 in na dolgi rok so se mi poznale, mi niso tako udobne kot Biofinity. Recimo sem jih imel noter čez dan sem zvečer komaj čakal da jih dam ven. Pri Biofinity pa se mi to redko zgodi.

Najbolje da se greš po teste v optiko in probaš, ker niso vse leče za vse oči isto.
da se strinjam

duh1 ::

Nikoli še nisem imel leč 24/7 in me zanima kako to zgleda v praksi. Baje jih imaš lahko cel mesec 24/7, ampak meni se to ne zdi ravno OK. Je to v praksi res možno? Ne predstavljam si, da bi imel en par en mesec nonstop v očeh, potem pa leči po enem mesecu zamenjam z novimi in jih imam spet notri nonstop en mesec...

forplan ::

Če uporabljaš 24/7 potem postanejo mesečne leče -> tedenske

Da bi kdo skozi tako nosil ne verjamem.

Kot sem rekel to si privoščim za dopust. Ni računalnika, ni suhih prostorov + uporabljam tudi kapljice. Po dopustu pa recimo 1 teden ne nosim leč da si oči odpočijejo...
da se strinjam

duh1 je izjavil:

energetik je izjavil:

Manj čutim TopVue, imajo pa Biofinity večjo prepustnost kisika.
Sicer pa je to odvisno od človeka, kaj bolj ustreza. Ni nujno da bo pri tebi enako. Vsekakor testiram le silikon hydrogel, pa da imajo prepustnost višjo od Dk/t = 100. Naslwdnje bodo Menicon mesečne, baje imajo ful tanek rob in so zelo udobne. Bomo videli.

Spet jaz. :) Lahko še kaj dopišeš glede različnih znamk in izkušenj z njimi? Si kdaj kakšne leče nosil 24/7 en teden?
Ne nosim tako redno. Večinoma jih imam samo med vikendom po nekje 14h dnevno.
Zaenkrat kolebam med Menicon Miru in Biofinity. Pa morda mi Biofinity malce bolj ustrezajo. Poleg tega testiram še 1-dnevne tudi od Coopervision Live, so še bolj udobne, vendar to pride že 50c/lečo in se splača le izključno za vikend uporabo.
vires in numeris

globoko grlo ::

Ej folk, kje zdej kupujete lečke? Ene 5 let nazaj sm kupu pr moje-lece, pa je blo vse ok, a se je zdej kj spremenil? Priporočate kj drugega?

tnx
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

buttcrack ::

Še vedno. Skor vsak teden maš dan ko ke vsaj 10% popusta

Tudi jaz na moje-lece.
vires in numeris

mAXTER ::

Sem ravno zadnjič na komentar nekega uporabnika v tej temi šel malo poizvedovat cene po internetu in vsaj za moje leče ter tekočino, nikjer drugje ni bilo ceneje kot na moje-lece. To govorim brez teh 10% popusta na cene ki jih velikokrat imajo na strani.

Nočem jih zdej tu nekaj reklamirat ampak moram povedati da so moje izkušnje z njimi samo pozitivne. Hitra dostava, najboljše cene, imel sem par reklamacij (bolj po svoji krivdi) pa nobenega kompliciranja sploh z njihove strani.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mAXTER ()

CleanPower ::

Jaz sem prešaltal na Gelone, dnevne.. silikon hidrogel.. in so mi res fajn

So pa iste leče kot od Cooper Vison, samo druga embalaža in par eur nižja cena..
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815

buttcrack ::

v primerjavi s topvue?

CleanPower ::

Prej sem mel Top Vue mesečne.. so me pekle oči
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815
««
29 / 29
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Leče preko interneta - kje kupujete?

Oddelek: Loža
122577 (2217) Kleemen
»

Kontaktne leče

161871 (1356) buttcrack
»

Kontaktne leče pozno v noč!

61523 (1269) chort
»

Prilagoditev na kontaktne leče? (strani: 1 2 )

6718067 (15223) BigWhale
»

Kontaktne leče

205183 (4451) JanK

Več podobnih tem