» »

Kontaktne leče?!

Kontaktne leče?!

«
1
2 3

Golden eye ::

Zdej nosim očala in imam dioptrijo tam nekje 075, 075 (ne vidim na daleč). Rad bi si pa nabavu leče. Kakšen je postopek da dobiš leče. Zdravniški pregled (kje, da ni dolg za čakat....). Dejte mi mal razložit kako gre to. Pa kakšne so kaj cene (mesečne, 3 mesečne, poletne leče..) :\

LP in hvala :))

Backup22 ::

Jaz nosim leče že 5 let in ni nobenih problemov (tut kopam se z njimi & stuff). Najbolje, da greš k optiku, kjer imaš pregled in tam tut kupuješ leče - priporočam 14dnevne (johnson), ker so nekak najbolj higienične (3 mesečne odsvetujem).. Pregled je čist simpl, glede postopka (leči v - leči iz očesa) pa se boš 1 tedn mučil, pol pa zlaufa in ni panike (jaz osebno potrebujem cca 30s da jih dam not pa nazaj ven v posodico).. Probaj pa ti ne bo žal => pa ne obupaj! (prvič bodo mogoče malo oči pekle, potem pa je zakon! Še enkrat - ne obupat, če nebo prvi tedn šlo0:)

root987 ::

Tudi jaz sem osebno trenutno na očalih... 1.5 dioptrija, na daleč ne vidim, pa sem razmišljal da bi si jih nabavu.

@Backup22: Koliko te kaj pridejo leče? Nekje sem slišal vsote po tudi 10k na mesec ali dva, kar se mi zdi precej drago. [:\\]
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Slowenc ::

Ko sem jaz nosil leče, sem dal za pol leta (6 parov leč) 14kSIT za Zeiss-ove leče. Kar uporabna zadeva so tele leče, sploh če si športnik ti prav pridejo. Odsvetujem vam pa njihovo uporabo, če ste preveč za računalnikom. Pa ni priporočljivo več kot 12 ur dnevno jih uporabljat. Odvisno je tudi kakšne imaš: trde, poltrde, mehke. Je pa res, da ko se jih enkrat navadiš, so zakon.

Aja pa še to: da ne boš zaspal kdaj ne da bi jih dal dol. Lahko dobiš trajno okvaro očesa, če boš pretiraval z dolžino uporabe. Jaz sem jih samo enkrat imel 1 dan in pol neprestano gor pa so se mi naredile prov nemarne žilce. Baje to ni nevem kako dobr.

In še to: če se ti dioptrija še spreminja, rajši malo počakaj z nakupom, da se ti ustali, ali pa jih kupi samo za par mesecev.
Skiny gate.

V-i-p ::

Ah, leče sploh niso tak bav bav :) Tudi sam jih nosim že kakšno leto, prej pa 23 let očala (stupid me :]. Hja, mesečne so najbolj prepustne za oči, letne pač malo manj. Če imaš dokaj nizko dioptrijo, jih dobiš pri optiku takoj, ko opravita pregled. Malo te bo sestra naučila, kako jih daš ven in not, pa je. Res je kak teden malo problem, si misliš, zjutraj čisto zaspan, kdo bo to not dal, ko še oči ne morem odpret ;) ampak se hitro navadiš, recimo, jaz jih sedaj po enem letu dam hitreje not kot sem pa včasih rabil da sem očala nataknil :). Res, veliko prednosti imajo leče pred očali, kot so videz, lahko nosiš sončna očala kadarkoli (hvala bogu), nič se ti ne zarosi ko pozimi stopiš v toplo bajto, jaz se še tuširam z njimi, heh, še na morju sem bil v vodi, pač paziš pa se imaš veliko bolj fino kot z očali, vsaj jaz in jih res toplo vsakomur priporočam.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Golden eye ::

zakaj pa ni dobro će si dost za računalnikom?? Jest bi mel leče gor od jutra do večera!!
Kje naj opravim pregled? (sem enkrat v LJ vprašu za pregled pa mi je rekla da je pol leta za čakat 8-O 8-O ). Kje svetujete, hitr pa dobr? :\

Zgodovina sprememb…

thramos ::

Acuvue2 stanejo 6400 sit 6 leč. So 14 dnevne, sam jest jih nosm tud po 2 mesca pa ni blo se nobenih problemov. Res pa je da jih nosim cca 5 ur na dan. Sem pa tud ze prespal z njimi, brez problema (je bil pa šok, ko sm si dal zjutri očala gor :)) ).

`DoC ::

Sjeos!

Tud sam nosim leče e enih pet let, in nikol nisem mel nekih jakih problemov, razen takrat če sem si jih pri tekočini AOSept prehitro (preteči mora 6 ur, raje več) dal notri, pol je pa sekalo. Sam posedujem letne leteče in jih nosim 2 lete brez problema, stanejo pa okol 33.000 SIT, vsaj tolk sem dal lani septembra za njh. Glede pregleda pa je tako, da se le ti opravljajo kar pri optikih in mislim, da ni treba čakat več kot 2 tedna, saj je plačniško (okol 5.000SIT).

Skratka, leče so zakon. Brez problema laufa šport in ostale stvari, morem pa rečt, da za pred računalo imam pa jst raje očale, ker če imam leče, me po eni uri začnejo jebat oči (megla, skeli, sušijo se).

To bi blo to8-)
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

BigWhale ::

Lece izsusujejo oci. Potrebno je veliko mezikanja, da se ti oci ne posusijo. Jaz sem jih nosil cca dve leti, potem se mi ni dalo vec... Mogoce spet kdaj. Tezava je tudi v tem, da imam astigmatizem, pa cilindre, pa kaj jaz vem kaj se vse in sem eden tistih posebnezev, katerim morajo lece posebaj izdelovati. Tako da sem dal pet let nazaj za en par lec 40k SIT

Dioptrija? Ah, vi ste newbiji... ;>

rfmw ::

pojdi na Kongresni trg v LJ v Mestno optiko. Na pregled ne rabiš dolgo čakati, pa še, vsaj meni se zdi, dobro opravijo svoj posel. Mislim da je pregled stal 5k sit.

@BigWhale tudi jaz imam "komplicirano" dioptrijo s cilindri in astigmatizmom. Nosim 14-dnevne leče Acuvue Toric in jih tudi tebi priporočam. Niso drage...
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Golden eye ::

a pa dobiš na začetku kakšne poskusne leče??

rfmw ::

ne, žal ne dobiš leč za domov...

tam pri zdravnici imaš leče kako uro notri, da vidiš kako to izgleda in pol si jih pač naročiš...
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Alec999 ::

kokr sm slisu dobis v Optiki Clarus v BTC-ju poizkusne lece za domov (14 dni i thnik) .. drgac pa tud jst priporocam mestno optiko na Kongresnem trg-u.

Lp,
Alec999

Slowenc ::

Jaz sem jih nosil tudi približno dve leti. Sedaj imam pa raje očala. A zakaj ni dobro imeti leče za računalnikom? Ko ti gledaš v računalnik, zelo malokrat pomežikneš. S tem se leča izsuši in posledično te začnejo učke prečt in srbet. Leča je kot prepreka za zrak, ki je "hrana" za oko. Probajte pa boste videl. Drugače pa pejte v optiko pa vam bojo vse povedal.
Skiny gate.

Backup22 ::

Jaz osebno nimam nikakršnih problem => jih uporabljam tudi pred računalnikom, doma pa nosim očala, da mama ne paničari >:D Nosim leče za 14dni (acouve2), ki stanejo okol 6k pr nas (Kameleon optika, Maribor) => kot je že povedano so v 1 škatli trije pari - vsak za 3 tedne komot, tak da ni neke denarne panike => za očala je tut treba dat 40k, pa se ti po enem letu dioptrija spremeni pa lahko kupiš nova... Vsi, ki leč še niste probali => probat ni greh pravijo0:)

TribesMan ::

za očala je tut treba dat 40k


Nevem kakšna očala ti kupuješ samo jest sem dal v življneju največ za očala celih 25kSIT... pa imajo plastične šipce z antirefleksom... in imam jih že skoraj 2 leti... tako da stroški očala - leče niti pod razno niso primerljivi...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Golden eye ::

kako je pa pol z vozniškim? ker men se zdi da moreš novga nardit pa še zdravstveno potrdilo moreš dobit?:\

zed 5.0 ::

No jest nosim lece ze kaksnih 10 let. Moram rect da sem se cist navadu nanje in so super. Uporabljam mesecne mehke lece, kupujem pa jih pri Krsticu (mislim da so Bausch&Lomb). Kar se tice susenja oci - mene osebno za racunalnikom niti ne motijo toliko. BOlj opazim razliko pri menjavi prostorov, predvsem iz teme na mocno svetlobo. Takrat dobim suhe oci in je vcasih malo motece, ampak clovek se navadi. Doma (pred racunalnikom) pa tudi pogosto uporabljam ocala, ceprav ni glih nekih pravil; vcasih imam tudi lece.

P.S. V vozniskemu ti mora samo pisat "Uporablja kontaktne lece" in to je vse. Ne rabis niti slike z ocali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zed 5.0 ()

MarushY ::

Jst mam tut lece ze hmm.. 9 let? Najprej so mi dal poltrde (zarad astigmatizma in cilindrov), pa jih sploh ni blo tak problem nosit, samo ene parkrat so mi vn padle :\ Eno leco sem tut zgubila in sem cakala 2 meseca na novo (uvoz iz Svice, ker nad -6 dioptrije nimajo zalog za poltrde) in je hudic mali stal 22k sit!!

Zdej mam pa ze 1 leto mehke mesecne Bausch & Lomb, 1 skatlica (6 lec) pride 6500 sit, jih pa narocim tukaj, se mi zdi da so najcenejsi + dostava je brezplacna ne glede na vsoto narocila.

Drugace pa problemov z lecami nimam, edino zoprno mi je v kinu in ponoci v avtu, ker je svetloba taka razprsena, in namesto lucke vidis se cel sij okoli. Drugace pa ok... ce ne pa mal vizinke v oci pa je :)

Ko se mi pa dioptrija ustali, pol pa najbrz na lasersko operacijo :D

BigWhale ::

> Zdej mam pa ze 1 leto mehke mesecne Bausch & Lomb,
> 1 skatlica

Glede na to, da imas astigmatizem in cilindre, potem ti tele lece tega sedaj ne popravijo?


PS: Kje v Mariboru se mi splaca iti na pregled oci?
(Tisti v Evroparku so bili blazno neprijazni do mene, tako da tja ne grem vec... )

MarushY ::

BW: hja, na desno oko mam se mal cilindra, na levega pa skor nic vec, tko da desni mi mal nagaja.Ce na to oko gledam crke na TVju, so vcaih mal dvojne.

Evo test za astigmatizem + navodila:
1. Glejte test v razdalji 2 metra ali več od monitorja.
2. Prekrijte si desno oko.
3. Osredotočite se na najmanjši krog, ki je v sredini:
- so vsi krogi enako debeli?
- so krogi na določenih pozicijah zadebeljeni?
4. Ponovite test še z drugim očesom in nato z obema hkrati.
Če so krogi na določenem mestu zadebeljeni imate na tej osi astigmatizem.
Aja, pa ce gledas v to malo slikico je itak cudna, tko da najboljs Save as... pol pa naprej :D


Joj, ce gledam v tole tarco z razdalje 2m z desnim ocesom, namesto sredinske pikice vidim kar 3 al 4 peresno deteljico. Levo oko pa je OK :)


Drugac pa ta optika Pirc (pri katerih narocujem lece) je iz Maribora, pa se mal pozanimaj za pregled pri njih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: MarushY ()

Golden eye ::

glede vozniškega:
jest že imam vozniško dovoljenje in mi piše v njem: "Vozi z očali ". Zato me zdej zanima če morem vse na novo nardit, ko bom dal leče gor....

BigWhale ::

Vozi ocali/lecami do nekaj let nazaj se ni bilo urejeno z nekimi podzakonskimi akti... sedaj pa ne vem kako je to...

Eh?! Jest iz dveh metrov se slike ne vidim! ;>
Z manj razdalje pa... hm, kaj pa vem... notri vidim vse sorte vzorcev, samo krogov ne :P

BigWhale ::

Vozi ocali/lecami do nekaj let nazaj se ni bilo urejeno z nekimi podzakonskimi akti... sedaj pa ne vem kako je to...

Eh?! Jest iz dveh metrov se slike ne vidim! ;>
Z manj razdalje pa... hm, kaj pa vem... notri vidim vse sorte vzorcev, samo krogov ne :P

PS: Jest sem hujs k Hubblov teleskop ;>

Imortales ::

Če si leče omisliš, potem moraš opravit pregled (mislim da lahko to kar pri optiki). Dobiš potrdilo, neseš na občino, tam pa ti vpišejo v vozniško.
To sporočilo se bo samo uničilo čez 5 sekund.

Golden eye ::

aha. Pol že tam k nardiš regled za leče dobiš potrdilo :D To sem hotu slišat

Backup22 ::

Vse lahko tam nardiš ja0:)

Vlki kit => idi h Kameleonu (tam pri Adreanumu pa Madnessu) - tam so prijazni pa ql:))

cortez ::

Hya, kaj Vam naj rečem. Leče nosim že več kot 5 let očala pa še enkrat tolk. Morem rečt da so leče tko tko. Glih niso za vse aktivnosti. Poseben problem je če piha, kati tako se hitro posušijo leče. Pa v Morje al pa na kopališče tud nisem še šel z njimi. Kakšne so vaše izkušnje z morjem in bazeni?
Nosim letne mehke leče Edge III XT- Ameriške leče. Super kvalitete, saj jih nosim že 5 let, pa se ukvarjam s športom (znoj) in jih nosim cca. 10h ali več dnevno. Glede trajanja leč je odvisno predvsem od vas( obvezno čiščenje po uporabi) in izbira tekočine. Prvo sem uporabljal Bausch&Lomb Renu Multi purpose solucion + še tabletke za raztopitev. Potem So zmešal tabletke že v tekočino > Zeiss-ov Contact care disposable (samo druga znamka, drgač pa je isto od Bausch&Lomb). Zdaj pa uporabljam Opti-Free Express od Alcona. Po 4 letni redni uporabi Bausch&Lomb-a, sm mislu že kupit nove leče, vendar so se leče nekako poboljšale z zamenjavo tekočine in jih še vedno nosim (ampak zdej bo treba kmalu menjat). Drgač pa sem probu že vse z lečami : po pomoti sem jih prelil z alkoholom, padle so mi parkrat vn, prespal sem noč v njih (zlimajo se na oko>če nimaš pri roki tekočine, uporabi vodo, da dobijo saj neko prožnost), na začetku pa sem eno lečo precvikal (poglej, če leča NI prilepljena na rob posodice, ko zapiraš posodico !!!) Neki časa sm jo še nosu, vendar se mi je pol razlezla na pol.
Sicer grem pa danes k optiku na pregled. Zmenu sem se, da mi bo pregledal vid tako za očala in za leče. Mislim, da bo to 3 jurje(upam, saj obljubu je). Pol bom pa še vzel Nova očala (plastična, s plastičnimi lečami, ne vem če bodo zatemljena. A ma kdo izkušnje s tem in z izbiro barve leč?), ki me bodo pršla stat al 28 al pa 37 čukov (odvisno od debeline leč (za očala), ki jih bom vzel. Pol (čez ene pol leta bom pa vzel še nove leče (kdo ma najboljše letne leče? A je to Bausch&Lomb ? A mogoče kdo ve, kje se pri nas dobijo Edge kontaktne leče?

Kdor se ukvarja s športom naj vzeme leče. Sm mel tud športna očala, vendar se rosijo šipce (še pomnite Horace-a Grant-a). Pa tud nepraktiče so, čeprav sedaj imajo že boljše modele (Očala Edgar Davids in pa Dieslovi modeli).

Glede vozniške lahko rečem, da tisti, ki nosimo očala najbolj najeb… Vsake 5 let morš jet na pregled, pa plačat državi 15 čukov? Se mi zdijo srčni bolniki, asmatriki in podobni večji riziko v prometu, kot pa mi. Pa saj se ne bom vsedu za volan ,če pa ne vidim 2 metra pred sabo?!!! Tko da je najboljš, da na občini ne poveš, da nosiš očala. (saj ti gre lahk delat vozniško punca, če ti slepc neb vedu, ku se pride do tam).
Da pa ti napišejo, da voziš z lečami pa ni treba k optiku ampak sam tam prideš z lečami in poveš (saj ne boš najbrž kot kak slepc tam stal pred njo). Sicer pa moreš preden boš mel leče, nrdit še pregled, tko da ji lahk daš fotokopijo recepta.
Men piše tako : Vozi z očali, Vozi s kontaktnimi lečami, A-le do 50 km/h

X-ray,

cortez
:\ 8-O :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cortez ()

zed 5.0 ::

MarushY: zadnjic sem cist iz firbca vprasu in optik mi je reku, da naj nikar ne uporabljam Visink v kombinacijami z lecami, ker jih bojda unicujejo (Visinke lece, da ne bo pomote :) ). Za ta namen se menda dobi t.i. "umetne solze", oz. se boljs ce uporabljas kar tekocino za lece (tisto v kateri jih shranjujes).

cortez: Hahaha :D , tud jest mam ze kar neki dogodivscin v zvezi z lecami. Enkrat mi je v enem lokalu padla ven (ne vem kako, ampak mi je ratal), iskal so jo vsi in jo ni blo nikjer. Ko sem se ze sprijaznu z zadevo, se mi znajde kr od nekod na roki (po mojem iz las). Cist suha in trda. No, na skretu sem jo mal navlazil >:D in zadeva je bla spet ok, uspel mi jo je clo normalno dobit v oci... Pa tud spal sem ze z njimi (zavestno, namenoma) in ni blo problemov.

MarushY ::

zed 5.0: sem mela ze vec teh umetnih solz (Opti-free, GenTeal), sam mi nobene niso tok dobr sluzile kot vizinke. Ker mam vcasih od premal spanja take oci kot zajc in potem se lece not tlacim (vcasih pa tudi ne), mi najbolj pomaga visine. Itak pa mam mesecne lece, tko da cca. 1 mesec in pol jih mam, pol pa romajo v wc skoljko.

Se moja dogodivscina: rekord nosenja poltrdih lec se mi zdi da mam tm nekje okoli 32 ur :P

cortez ::

Sm bil pri optiku . L povečalo za 0,25, D povečalo za 0,5. sej to ni dost za 5 let, Vendar mam zdej 6,25 in 6,5 + malo astegmitizma (jeb.. slabe gene). To je zelo dost, sam jst sem se že navadu. mislim, da se ti potem okrepijo druga čutila (slišim pa res dobro). Leče me bodo prše 22k, pčala pa kar 37k. A ve kdo , ke dajo kredit za nakup zdravstvene opreme?:D

Sicer mam pa še nekaj prigod z lečami : Enkrat sm jo neki mencal po oku (Ne to delat, sam slabše je, pa še smeti se prinesejo tko v oko) in mi je leča ven padla. Pa nisem mel nič zraven. Sem jo dal kr v denarnico, tam kjer je drobiž drugač (drobiž seveda vn). Sam pol ko sem pršu domov, je bla kr trda, vendar jo še zdaj nosim8-O .

A ma kdo Edge leče?

Snowboard ::

ej lečo so zakon js jih nosi že 2 leti mam od infocusa leče mesečne pa jih lahk maš lep mesec pa še kak dan več. sm šov že tut ene parkrat spat z njimi pa ni blo fore pa tut dohter ni reku da je kaka frka :D tkda ja nabav sijih za kompom je tut bolš sam maš ubistvu full nizko dioptrijo tk da jih mogoč neboš dobu morš dohtarja vprašat....če si jih boš pa vzev si pa vzem mehke kr so full bolše pa še razsut se ti ne morjo...je pa res tk ko so ti že povedali da maš na začetku mal blemov da se na začetku navadiš kk jih daješ vn pa not :D good luck:D

nevone ::

Mene pa kar srh spreleti, ko pomislim, da bi si morala tlačit ene šipce v oči. Meni osebno se leče upirajo. Imam raje očala. Sploh ne vem, kaj vidite v teh lečah.

o+ nevone

zed 5.0 ::

nevone: Narobe si predstavljas. Niso sipce. Material je cist mehak (vsaj pri mehkih), skor zdrizast...

nevone ::

@zed 5.0

Ja fajn bi blo, če bi bil to tak fin premaz preko očesa. Samo ne vem no, kakor jaz vidim zadevo, je to (zaenkrat) bolj modna muha kot pa ne vem kakšna korist.

A ti imaš leče in si z njimi nadvse zadovoljen?

o+ nevone

Mercier ::

Mene pa kar srh spreleti, ko pomislim, da bi si morala tlačit ene šipce v oči. Meni osebno se leče upirajo. Imam raje očala. Sploh ne vem, kaj vidite v teh lečah.
Mene moti, da vidim okvirje očal. Zožijo mi vidno polje. Obračam celo glavo naokoli kot sova. Pa očala se umažejo.

Na leče pa ne grem. Mogoče mi ni ravno srhljivo, nekaj podobnega...

zed 5.0 ::

@nevone: Jaz jih nosim ze kaksnih 10 let in nimam nobenih problemov. Edina nerodna stvar pri njih je to, da jih moras zvecer dat ven in zjutraj spet not. S spegli je to mal bolj enostavno. Ampak se navadis. Pac vsaka stvar ma svoje prednosti in slabosti - za sport so definitivno bolj prakticne.

A. Smith ::

Seznam "prekrškov":
-Najdaljše nošenje: 14 dni >:D >:D >:D (imel sem letne leče EDGE III, dobre in poceni! Je pa res, da so me oči tako pekle, da leč potem čez vikend nisem nosil :)
-Skakanje v vodo na glavo (zamižiš, ko priletiš v vodo)
-Smučanje in vožnja z motorjem brez zaščitnih očal (gadno - solzenja kup)
-uporaba v zaprašenih prostorih (RES zaprašenih; če dobim kaj v oko, potegnem zg. veko čez spodnjo - ne znam razložit, a pomaga)

In še kaj bi se našlo.

Nosim jih nekaj let, so prima, nimam pripomb - čez dan sploh ne vem, da jih imam. Še vedno nosim letne - so cenejše, denar pa bo potreben za operacijo.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Golden eye ::

npr. imaš eno mesečne leče. Kaj če jih nosiš dlje kot en mesec? Zgubijo dioptrijo al kaj?:\

thramos ::

>uporaba v zaprašenih prostorih (RES zaprašenih; če dobim kaj v oko, potegnem zg. veko čez spodnjo - ne znam razložit, a pomaga)

To tud men ni blo jasn najprej - pomoje se tujek prime na zgornjo veko in ko jo podrgnes ob spodnjo ostane na njej.

>npr. imaš eno mesečne leče. Kaj če jih nosiš dlje kot en mesec? Zgubijo dioptrijo al kaj?

Ne nic ne zgubijo. Jest nosim 14 dnevne po 2 mesca in nimam nobenih problemov. Okulist mi je rekel, da jih lahko nosim dokler me ne začnejo motit. Je pa res da jih nosm samo po cca 5 ur na dan.

Golden eye ::

ja in kaj je pol razlika med 14 - dnevnimi lečami in mesečnimi? Sestava leče...?

MarushY ::

Mislim da je razlika v tem, kok % je vsebnost vode, kok kisika prepuscajo pa iz katerega materiala so.
Mam tuki eno zlozenko od Bausch & Lomb, pa majo 6 vrst razlicnih lec. Hm zanimivo, obstajaju tut take, za neprekinjeno 30 dnevno uporabo... mal prisparas na tekocini za ciscenje :D

blblb ::

Pozdrav

Mene pa zanima kaj se zgodi z leco ce si oci zelo "mencas". Ker se mi velikokrat zgodi da mi kaj pade v oko in takrat si tudi po 5min naenkrat "mencam":) oci da se znebim tujka. Ali se leca premakne ali ostane na istem polozaju. Zanima me se ce je leca ce uporabna ce pade slucajno na tla ali je potrebno uporabiti novo? Ker brez ene lece bi jaz videl zelo malo :))

thramos ::

>Mam tuki eno zlozenko od Bausch & Lomb, pa majo 6 vrst razlicnih lec. Hm zanimivo, obstajaju tut take, za neprekinjeno 30 dnevno uporabo... mal prisparas na tekocini za ciscenje

Evo tle na strani proizvajalca pise da mas lahko 14 dnevne lece 1 tedn skoz v ocesu. Torej so namenjene za doloceno stevilo ur v ocesu in ce jih nosis manj ur na dan jih mas lahko vec dni.

thramos ::

>
Mene pa zanima kaj se zgodi z leco ce si oci zelo "mencas". Ker se mi velikokrat zgodi da mi kaj pade v oko in takrat si tudi po 5min naenkrat "mencam" oci da se znebim tujka. Ali se leca premakne ali ostane na istem polozaju. Zanima me se ce je leca ce uporabna ce pade slucajno na tla ali je potrebno uporabiti novo? Ker brez ene lece bi jaz videl zelo malo :))

Leca se premakne. Se posebi ce so mehke, jih tezko dobis vn ko se ti zatakne nekam za rob veke, ne mors si glih mecat oci ko jih mas noter.

MarushY ::

blblb: men so ze velikrat padle na tla. Jah nc, vzames tekocino, mal spucas pa je :8)

A. Smith ::

Mah, saj ni problem, če imaš pri sebi vodo. Kaj, če je nimaš? Pa nobene PVC vrečke? Vam povem, lečo v robec zavijat je tazadnja! Ker pride potem človek domov, jo da hitro v tekočino in jo na kolenih prosi, da bo še uporabna, ker je nova 10 jurjev...:O

BigWhale ::

Voda nasploh ni dobra za lece...

Naj bo vsaj fizioloska raztopina..

MarushY ::

Ko sem mela se poltrde lece, sem zmeraj s sabo nosila ocala in skatlico za lece... za vsak slucaj. Ker vcasih mi je kej v oko padlo in po 15min ni hotlo it ven, mene je pa tako bolelo, kot bi me s sivanko v uc pikal. Grozno! In edina varianta je bla, da sm leco dala ven.
Tko da je vcasih kr koristno met skatlico od lec (nafilano s tekocino!) s sabo, da ne rabis lec po denarnici al pa po robcu valjat :D

BigWhale ::

Hm, to sem tud jest zmeraj s sabo nosil... Sploh v vojski... To je bil sele hec ;)
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kontaktne leče (strani: 1 2 3 425 26 27 28 )

Oddelek: Loža
1398290667 (2502) TheTrick
»

Prilagoditev na kontaktne leče? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6717299 (14455) BigWhale
»

kontaktne leče - torične

Oddelek: Loža
124736 (4487) mikko
»

Kontaktne leče

Oddelek: Loža
205036 (4304) JanK
»

očala... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
709725 (8167) nevone

Več podobnih tem