» »

Kontaktne leče

Kontaktne leče

««
27 / 28
»»

OttoParts ::

Koliko ur pa je dolgotrajno delo?
Obstajajo kakšne kapljice za suhe oči?

Zgodovina sprememb…

CMpunk ::

dolgotrajno delo je zame tam nekje več kot 4 ure

jtothek ::

OttoParts je izjavil:

Po dolgem času spet razmišljam, da bi si nabavil kontaktne leče.
V preteklosti sem uporabljal neke tedenske leče Acuvue (ali nekaj takega) in tekočino Bausch&Lomb. Bil sem zadovoljen, problemov ni bilo, čeprav sem leče nosil, dokler niso bile čisto "kosmate" (vsaj po občutku v očesu).
Nekateri tukaj ne marate J&J leč - je tehnika od takrat tako napredovala ali pa so bile te leče že od nekdaj slabe (in jaz pač nisem vedel, ker so bile edine, kar sem jih poznal - nobenega naročanja po internetu še takrat ni bilo)?
Kakšne bi priporočali za delo za računalnikom (službena pisarna, poleti klima, 8+ ur dnevno)? Kako se leče obnesejo pri vožnji s kolesom, brez sončnih očal (normalno kolesarjenje v službo, ob sedaj še mrzlih jutrih, ne neka downhill extravaganza...)?



Kaj če bi šel na pregled k optiku pa ti da on da neke predloge in vzorce kontaktnih leč? Recimo, da ti da dva posamezna vzorca te bo obisk oftamolaga prišel ceneje kot pa nakup dveh škatlic leč, ki jih recimo potem ne boš mogel nositi ker ti bodo neprijetne.

GRT ::

Zanima me, kateri optik/okulist v Sloveniji ima izkušnje z Progresivnimi-Multifokalnimi kontaktnimi lečami oziroma kam naj grem na pregled.
Bil sem že pri parih v okolici Kranja toda na tem področju imajo bolj malo izkušenj. Tudi sam sem pretestiral, kar nekaj teh leč, zapravil malo bogastvo za to testiranje pa nikakor ne ujamem-mo pravega razmerja.
Razloženo mi je bilo, da je to razmerje zelo težko ujet, (če sploh) in pa seveda tudi privajanje traja še dalj časa kot pri očalih s progresivnimi stekli.
Pred leti, ko je bil moj EMŠO še dokaj nizek sem skoraj 25 let nosil leče za daljavo, sedaj pa ne vidim tudi na blizu zato sem iz kontaktnih leč prešel na očala s progresivnimi stekli. Toda v letu dni se mi je vid na blizu spet toliko poslabšal, da spet ne vidim dobro. Kot vemo ta stekla niso prav poceni (200€+)eno steklo s tem; da imam dvoja očala ena za v službo, druga za doma, spet razmišljam, da bi prešel nazaj na leče.
Če ima kdorkoli kakšne izkušnje na tem področju bom zelo hvaležen za vse predloge.

Filip8 ::

do sedaj sem nosil očala občasno (faks), zdej pa razmišljam da bi probal leče.. -1,25 na obe očesi. probal bi jih tudi med športom (košarka) ker sem študent me zanima najboljši p/p in kje naročit? moje leče?

forplan ::

Pojdi prvo do optika/zdravnika da ti zmerijo za leče ni ista dioptrija kot pa očale.

Drugače pa moje-leče.si so primerljive cene napram avstrijsko-(češkim, slovaškim) navezam
da se strinjam

GupeM ::

Pred kratkim sem začel nositi leče, samo za dve uri, ko igram basket. Pri okulistu sem se učil na 14 dnevnih lečah California Lens. Po koncu učenja, so mi jih dali, da jih še teh 14 dni ponosim. Nosil sem jih brez problema in me niso nič motile. Nato sem kupil dnevne od iste firme, saj jih potrebujem le 3-4x na teden po 2-3 ure in mi tako ni treba skrbeti za posodico s tekočino in shranjevanjem. Po treningu jih enostavno zavržem, pa še ceneje me pride. Te dnevne leče pa me motijo. Ves čas imam občutek, kot da imam neko smet v očesu, pa še solzijo se mi.

Sedaj bi rad poskusil kakšne druge, če mi bojo mogoče bolj ustrezale. Na moje-lece.si oglašujejo neke nove leče TopVue Elite, pa me zanima, če jih je kdo že probal in kako so se obnesle.

thramos ::

Aar2rk ::

@GupeM
jaz kupujem na moje-lece ze par let, zdaj imam TopVue Elite (običajno imam očala, leče za šport po par ur) in so ok, so mi bile pa skoraj bolj všeč tiste prejšnje TopVue (brez Elite).

@thramos
iskušnje s temi daysoft lečami?

thramos ::

Ja, občasno jih uporabljam že par let brez težav. Ampak praktično vedno tako, kot piše GupeM, le za šport par ur nekajkrat tedensko ali pa še manj. Če bi bile tudi torične, bi jih verjetno še več. Pri športu me astigmatizem ne moti toliko, kot pri branju oz. gledanju ekrana.

GupeM ::

Sem naročil TopVue Elite, pa da vidim. Mogoče poskusim enkrat tudi te daysoft. Če ima kdo dioptrijo -0.75, mu plačam dve leči za probo.

buttcrack ::

za ta drobiž si kupi 2 kompleta daysoftov, sploh če jih imaš samo za šport, močno dvomim da ti bo žal.

GupeM ::

Too late :D Bom naslednjo rundo poskusil z DaySoft, če mi TopVue Elite ne bojo ustrezale.

Koliko se pa čaka na dostavo DaySoft?

buttcrack ::

kakšen dober teden pomoje

globoko grlo ::

Uporabljam tele https://www.moje-lece.si/1-day-acuvue-m...
Sicer so ok, nimam nekih problemov. Po dolgotrajnem nošenju, recimo 12h, so učki mal zmatrani, kar verjetno ni odvisno od leč.

Verejtn bom kar te naročil, me pa zanima, če predlagate kaj drugega za sprobat.

tnx
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

GupeM ::

Jaz sem naročil tele. Napram prejšnjim je tako, kot bi se iz Yugota usedel v Audi A8. Zaenkrat izredno zadovoljen. Sploh ne vem, da jih imam. Že samo vstavljanje leč je neizmerno lažje, saj jih brez problema vstavim v prvem poskusu. S prejšnjimi sem vedno imel probleme. Jih pa napram prejšnjim nekoliko težje dobim ven, saj so prejšnje skoraj same ven padle.

Motiti me začnejo samo zvečer, če gledam TV in postajam zaspan. Verjetno se ti takrat oči utrudijo in postanejo nekoliko bolj suhe. Poleg tega ves čas gledaš enako oddaljenost in ni nobenega premikanja oči. Res pa je, da jih ne nosim cel dan, ampak samo nekaj ur, pa še to ne vsak dan. Samo enkrat sem jih imel skoraj cel dan, pa ni bilo nobenega problema.

Na FB-ju poglej na FB page od moje-lece. Skoraj vedno imajo kakšno kodo za popust. Jaz sem 180 leč dobil za ~63€, pri nakupu nad 50€ pa je še dostava brezplačna. Za probo lahko naročiš tudi samo 3 leče.

mAXTER ::

Naredi si uslugo in ne kupuje J&J Acuvue leč. Sam sem se mučil z njihovimi dvotedenskimi lečami par let, dokler nisem odkril Biofinity leč katere so enostavno božanske za nosit proti tistemu skrpucalu.

GupeM ::

Uf, nisem videl, da so zgornje leče za astigmatizem.

@mAXTER: Kolikor sem gledal, Biofinity nima dnevnih leč. Jaz bi rad dnevne, ker jih ne rabim vsak dan, vedno imam pri sebi rezervo, če med basketom katero izgubim, se za tistih 50 centov ne sekiram in enostavno vzamem novo, ni mi potrebno skrbeti za shranjevanje in čiščenje leč pred spanjem, vedno vem, da v oko vtikam čisto lečo ...

M@73Y ::

GupeM je izjavil:

Uf, nisem videl, da so zgornje leče za astigmatizem.

@mAXTER: Kolikor sem gledal, Biofinity nima dnevnih leč. Jaz bi rad dnevne, ker jih ne rabim vsak dan, vedno imam pri sebi rezervo, če med basketom katero izgubim, se za tistih 50 centov ne sekiram in enostavno vzamem novo, ni mi potrebno skrbeti za shranjevanje in čiščenje leč pred spanjem, vedno vem, da v oko vtikam čisto lečo ...


Nevem koliko dolgo že, ampak sedaj ima tudi Biofinity dnevne leče - Dnevne kontaktne leče proizvajalca CooperVision MyDay daily disposable.
Me pa moti da se jih dobi samo v BC 8.40, ter premer 14.20. Rad bi jih kupil, pa nevem kako bi bil kompaktibilen, glede na to, da imam mesečne Biofinity BC 8.60 ter premer 14.00.
..jump into psytrance tunnel..

SumTingWong ::

Uporabljam dnevne leče, torej le po potrebi, ne vsak dan. Nazadnje sem uporabljal TopVue Elite (priporočilo optika), ki so bile super, ampak ob koncu dneva se mi je zdelo kot da imam izsušeno oko, me je leča že pošteno motila.

Rad bi odpravil še to, pa ne vem kaj naj gledam. Da ima večjo vsebnost vode ali večjo prepustnost kisika? Kaj izbrati?

aborko ::

Naredi si uslugo in ne kupuje J&J Acuvue leč. Sam sem se mučil z njihovimi dvotedenskimi lečami par let, dokler nisem odkril Biofinity leč katere so enostavno božanske za nosit proti tistemu skrpucalu.

Tudi sam lahko potrdim tole napisano...

otago ::

Je kdo menjal iz mesecnih/tedenskih na dnevne?

Trenutno na mesecnih Bausch&Lomb Purevision2 (HD), premer 14mm, BC 8.60. Rahel cilinder, za lece bi ostalo kakor je: brez clindra (tako vsaj okulist)

Gledam lece istega proizvajalca B&L Softlens Daily Disposable. Kolikor sem opazil, imajo doticne oz. ima skoraj vse dnevne nasploh premer 14.2mm. Je tole lahko problem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

forplan ::

Jaz sem probal iz mesečnih na dnevne, ker pozimi nosim manj leč...

Prišel sem predvsem do problema, da so dnevne veliko manj udobne (nevem mogoče samo jaz). Sem potem pregledoval in videl da imajo mesečne veliko večji prepustek kisika ( v zadnjem času imajo tudi takšne dnevne s večjim prepustkom kisika, katerih pa še nisem probal). Druga se jaz poizkušal s lečami Dailies AquaComfort

Mimogrede a nimaš na moje-lece.si cenejši? https://www.moje-lece.si/soflens-daily-...
da se strinjam

otago ::

V bistvu me je bolj zanimal tale premer 14=!=14.2mm. Z B&L sem bil zadovoljen. Vendar v zadnjem pol leta nosim lece max 4x mesecno, da se ne splaca imeti mesecnih, skatla pa je posla. Moram kupit manjse pakete razlicnih dnevnih, da vidim kako se obnesejo. Bi si poiskal najugodnejso varianto v DE, ker me ni v slo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

forplan ::

Po moje ni toliko pomembno... Sem šel iz mesečnih 14,2 na 14 pa tudi na 13,80 sem imel vmes pa nisem opazil kaj razlike. Probaj :)
da se strinjam

echo ::

Jaz sem isto šel iz mesečnih na dnevne Dailies Aquacomfort plus.
Leča se mi zdi predebela, tako da mi jo pri ostrejšem pogledu navzgor vrže iz zrkla :)

Glede na to, da se dnevne uporabljajo predvsem za raznorazno športanje, na začetku raje kupi manjše pakete, da se ne zajebeš.

Kleemen ::

Imel sem problem z levim očesom zaradi preveč "umazanije", za kar naj bi bile krive 2-tedenske kontaktne leče. Sedaj bom kakšen teden ali dva brez leč, da se umazanija spuca (s kapljicami), potem pa razmišljam preklopiti na dnevne leče, ki naj bi bile bolj higienične, saj se jih po uporabi zavrže. Katere so najboljše od mehkih? V ceni vidim, da so majhne razlike, tako da mi ni problem dat malo več, glavno da so top in zdržijo kdaj tudi od jutra do večera (najmanj 15 ur). Že kdo sprobal TopVue Elite+, ki naj bi bile ene izmed boljših?

SumTingWong ::

Moje prve leče so bile TopVue Elite+, pa sem imel ob koncu dneva čisto suhe in razdražene oči. Tole imam zdaj, pa sem izredno zadovoljen: https://www.moje-lece.si/biotrue-oneday...

Sicer pa, kupi prvo pakiranje 10 leč, potem pa če ti ustrezajo, več.

globoko grlo ::

Že kkšn let uporabljam 1-day Avuvue Moist (s cilindrom) leče in sem kr zadovoljen.
Me pa zanima, če so ktere od sledečih boljše :

Biomedics 1 Day Extra Toric
Focus Dailies Toric
Dailies AquaComfort Plus Toric
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Kleemen ::

SumTingWong je izjavil:

Moje prve leče so bile TopVue Elite+, pa sem imel ob koncu dneva čisto suhe in razdražene oči. Tole imam zdaj, pa sem izredno zadovoljen: https://www.moje-lece.si/biotrue-oneday...

Sicer pa, kupi prvo pakiranje 10 leč, potem pa če ti ustrezajo, več.


Odvisno od očesa itak. Jaz si bom izbral par različnih leč in zahteval, da mi pošljejo po vsako en par, pa da sprobam. Pomembno mi je, da me ne dražijo in zdržijo vsaj 15 ur dnevno brez kapljic. Z umetnimi solzami so verjetno vse dobre.

p1nky ::

Jaz imam te: https://www.moje-lece.si/contact-compat...
Z vsemi sem imela probleme in so me motile, te pa so iz nekega drugačnega materiala in so res super.

Aquafriend ::

p1nky je izjavil:

Jaz imam te: https://www.moje-lece.si/contact-compat...
Z vsemi sem imela probleme in so me motile, te pa so iz nekega drugačnega materiala in so res super.

Tudi prejsnje zeiss niso bile slabe. Mislim, da obe razlicici se vedno prodajajo. V gimnaziji mi je okulist takrat priporocal po njegovem mnenju najboljse na trgu takrat - Zeiss. Te zgoraj so pa nova verzija. Tudi rahlo drugacno barvo imajo. Nova verzija zeiss so drage ampak ko jih nosis imas obcutek, kot da nimas lec. Sicer sem probal se ene lece, se ne spomnim imena ampak so me motile. Zdej ne vem, katere so trenutno najboljse na trgu. TopVue nisem probal tako da ne vem. So pa TopVue cenejse od teh citiranih.

Zgodovina sprememb…

Aquafriend ::

Se to. Vidim, da vas dost omenja prepustnost kisika in de.lez % vode. Najpomembnejse pri lecah je material, sele nato vse ostalo. Kot lahko vidite, ima isti proizvajalec TopVue razlicne materiale lec za enodnevne, 14 dnevne in mesecne lece. Ni cudno, da potem so taksne razlike. Berem, da vam enodnevne TopVue niso vsec medtem ko vecdnevne so.

Zgodovina sprememb…

Domobrancek ::

Da malo obudim temo. Zanima me katere dnevne leče kaj uporabljate? Sam sem imel pregled za leče pri optiku. Dala mi je potem ene leče (mesečne), ki mi niso bile ok. Te je zamenjala za druge (tedenske), ki pravtako niso bile uredu. Na koncu sm dobil še dnevne leče, ki so me pravtako motile. Mislim, da mi je potem dala še ene (drug material) katere mi prav tako niso bile ok. Občutek imam, da mi je vedno dala isto znamko, samo drug material tako, da bi mogoče pri drugi znamki lahko našel kaj, kar bi mi bolj ustrezalo?

Težava pri meni so (po mojem) suhe oči. Na začetku, ko si jih dam notr je nekaj časa ok. Motiti me začnejo nekje 2 uri po tem, ko jih mam notri. Zanimivo je tudi, da sem jih imel (ko sem delal tečaj pri gasilcih in imel dihalni aparat) notri nekaj ur in me ni motilo nič. Po tem, ko sem aparat vzel dol pa so me zopet kmalu začele motiti. Ravno zato predvidevam, da mi leče izšušijo oči (z dihalnim aparatom pa sem dobil dovolj vlage, da me niso motile..i guess :D).

Leče bi sicer imel samo za nekatere športne aktivnosti nekajkrat na teden za mogoče 2 uri.

Je imel kdo podobne težave in katere leče je potem našel, da so mu bile ok? Kaj moram gledat? Propustnost leče ali vsebino vode?

Hvala.

buttcrack ::

poizkusi daysoft leče ali waldo

so tako poceni, da tudi če jih takoj stran flikneš.

Sam jih imam za šport nekajkrat na teden in me tiste 3 ure ne motijo, za dlje časa pa mi do sedaj še nobene niso ustrezale, sploh ne pred ekranom.

AnjaNja ::

Povedali ti pa niso, da se jih je potrebno postopno navadit? Ne moreš v začetku imeti 8+ ur leče not. Pa sama pri sebi opažam, da je razlika tudi v tekočinah, nekatere enostavno ne ustrezajo, pri nekaterih imam BP 8 ur, pri drugih skoraj 16 ur nošenja. To se pa od posameznika razlikuje.

Meni odlično ustreza Opti Free Pure moist, manj pa Aosept, in sploh ne Slocareaqua....preizkusi različne.

Suhe oči-resničen problem. Delno pomaga hidracija znotraj, zadostna vlažnost prostora, čim več svežega zraka in umetne solze.

aborko ::

Sam sem sprobal vsaj 10 različnih firm leč, od dnevnih, 14-dnevnih, mesečnih. Nakoncu pristal na Biofinity Coopervision, edini minus teh je, da so zelo tanke in z njimi malo težje rokuješ. Sicer sami plusi - udobne za nošenje, tudi daljši čas se mi oči ne sušijo, so trpežne - čeprav so mesečne, tudi po dveh mesecih ne opaziš nekega poslabšanja udobja. Kar se tekočin tiče sem jih tudi dosti sprobal, trenutno sem na AQpure + posodica od AO SEPT tekočine, tako da se s prsti ne dotikam tiste površine leče, ki je v stiku z očesom.

slotechar ::

Za tvoj primer suhih oci je potrebno izbrat najboljse mozne lece. Poleg tega si lahk pomagas s kapljicami za oci/lece, si das kaksno kapljico v uc/lece med nosenjem ko dobis taksen obcutek.

Domobrancek ::

Hvala za odgovore.

Glede uvajanja smo nekaj govorili. Vseeno mislim, da ne bi smelo biti tako moteče zame. Po cca. 3 urah sem si skoraj, da želel oči izkopati ven tako moteče je bilo.

Vem, da bom zaradi mojih težav rabil boljše in dražje leče. Ravno zaradi tega pišem tule, da vidim, če je imel kdo podobne težave in uspel najte leče, ki so okj. Ni problema, če bodo leče dražje, ker jih tako ali tako ne bom uporabljal veliko (kot sem rekel - Mogoče parkrat na teden.).

Za delo pred računalnikom bom še vedno imel očala.

A mogoče kdo ve, če te strani (moje-leče.si, lečka, itd.) pošljejo tudi manjša pakiranja leč, da lahko stestiraš? Ene se lahko dobi v pakiranjih po 10, druge pa imajo najmanjše pakiranje 30 kosov. To je malo preveč, če mi ne bodo okj..A se da dogovorit tudi za (recimo) 5 kosov posameznih leč?

mAXTER ::

aborko je izjavil:

Sam sem sprobal vsaj 10 različnih firm leč, od dnevnih, 14-dnevnih, mesečnih. Nakoncu pristal na Biofinity Coopervision, edini minus teh je, da so zelo tanke in z njimi malo težje rokuješ. Sicer sami plusi - udobne za nošenje, tudi daljši čas se mi oči ne sušijo, so trpežne - čeprav so mesečne, tudi po dveh mesecih ne opaziš nekega poslabšanja udobja. Kar se tekočin tiče sem jih tudi dosti sprobal, trenutno sem na AQpure + posodica od AO SEPT tekočine, tako da se s prsti ne dotikam tiste površine leče, ki je v stiku z očesom.


Sam prisegam na te lece, se je ze zgodilo da sem jih nosil neprestano po par dni in nobenga problema (sicer ne priporocam ker ni zdravo za oci), ker so res zracne. Prej sem imel od J&J Acuvue dvotedenske lece s katerimi sem imel probleme ze po parih urah nosenja (susenje oci, obcutek zrnavosti v ocesu). Zaenkrat za sebe boljsih se nisem nasel tako da toplo priporocam :)

slotechar ::

Domobrancek je izjavil:

Hvala za odgovore.

Glede uvajanja smo nekaj govorili. Vseeno mislim, da ne bi smelo biti tako moteče zame. Po cca. 3 urah sem si skoraj, da želel oči izkopati ven tako moteče je bilo.

Vem, da bom zaradi mojih težav rabil boljše in dražje leče. Ravno zaradi tega pišem tule, da vidim, če je imel kdo podobne težave in uspel najte leče, ki so okj. Ni problema, če bodo leče dražje, ker jih tako ali tako ne bom uporabljal veliko (kot sem rekel - Mogoče parkrat na teden.).

Za delo pred računalnikom bom še vedno imel očala.

A mogoče kdo ve, če te strani (moje-leče.si, lečka, itd.) pošljejo tudi manjša pakiranja leč, da lahko stestiraš? Ene se lahko dobi v pakiranjih po 10, druge pa imajo najmanjše pakiranje 30 kosov. To je malo preveč, če mi ne bodo okj..A se da dogovorit tudi za (recimo) 5 kosov posameznih leč?


Smo ze nekateri napisali, da so najnovejse od zeiss res dobre. Ze prejsnja razlicica, (ki se drgac se vedno prodaja) so zelo dobre. Zdaj te najnovejse lece pa res top. So mal drazje ampak pazi da vzames najnovejso, drazjo razlicico od zeiss, ker sta 2. Sam sem jih nosil, celo spal z njimi (ponesrec) in ni bilo problema.
"biokompatibilne, primerne so za občutljive in premalo vlažne oči, odlikuje pa jih tudi odlična sposobnost vezave vode in UV zaščita. Contact Compatic Day 30 so izdelane iz posebnega materiala BioLens Vitafilcon A, ki je najbolj podoben osrednji plasti očesne roženice, zato omogoča izredno ugodje in hitro privajanje očesa na lečo.
Posebno primerne so za občutljive in premalo vlažne oči."

https://www.moje-lece.si/contact-compat...

Domobrancek ::

Hvala vsem za odgovore.

Uspelo mi je najti nekje zakopano škatlo od dnevnih leč, ki sem jih imel nazadnje. Vidim, da so bile od Cooper Vision ampak ne vem točno katere. Na škatlici piše 54% silicone hydrogel asphere.

Verjetno bo vseeno najbolje, da grem nazaj do njih in tam še kaj sprobam kot pa, da na pamet sam nekaj kupujem..?

Domobrancek ::

No še en update. Sem šel nazaj do optika, ki mi je dal druge leče. Sedaj imam tele. So malo boljše ampak še vedno ne čisto ok. Je pa rekla, da je verjetno težava res v suhih očeh in tele naj bi bile ravno namenjene za takšne uporabnike.

Čudno mi je samo, da imajo relativno nizko prepustnost kisika. Kakor razumem bi morala biti prepustnost kisika visoka, če imam suhe oči?

Bom upošteval nasvete tule in probal še tele naročiti. Imajo zelo visoko prepustnost kisika tako, da bi morale biti ok. Al narobe razumem vse skupaj?

AnjaNja ::

Kadar leče nosiš dlje časa (leta in leta) je pomembna prepustnost kisika. Jaz jih itak redno kombiniram z očali. Še posebej v pisarni, ob večerih.

Leče so super za dežne sprehode in zimske pa poleti, zaradi sončnih očal, tudi pri športu...

Moja izbira za bolj suhe oči so ene izmed teh TopVue Air, Biofinity Toric in Bausch + Lomb ULTRA (vse so mesečne), tekočina Opti free pure moist in po potrebi umetne solze (trenutno imam Biotrue) in v prostru vlažilec zraka. In jasno kombinacija z očali.

Teste leče ti naroči optik. Edino top vue ima po 1 lečo pakirano.

Lahko moti material, lahko je tekočina za leče lahko zaradi suhega očesa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AnjaNja ()

zuz3k ::

mene zanima

a nosite vi leče -0,25 manj kot imate izmerjeno dipotrijo na očalih ali enako?
Life is a psychological game.

fireX88 ::

zuz3k je izjavil:

mene zanima

a nosite vi leče -0,25 manj kot imate izmerjeno dipotrijo na očalih ali enako?


dioptrijo ne, cilindre pa, vendar vidim (ali ne vidim - kakorkoli uzameš :))), da ni ok. naslednji paket leč bo z enako dioptrijo in cilindri kot so očale.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

2dark ::

zuz3k je izjavil:

mene zanima

a nosite vi leče -0,25 manj kot imate izmerjeno dipotrijo na očalih ali enako?


Da. Dioptrija v lečah je manjša, saj imaš te direktno na očesni površini. Tudi očala, če si pritisneš popolnoma na čelo ti bo dioptrija poskočila.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Aar2rk ::

pri okulistih sta pregleda zato tudi ločena, in dobiš cifre za očala in cifre za leče

hopsy ::

Eno newb-ovsko vprašanje. Kako se imenuje vrsta leč kot se imenujejo očala s cilindri? hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hopsy ()

2dark ::

hopsy je izjavil:

Eno newb-ovsko vprašanje. Kako se imenuje vrsta leč kot se imenujejo očala s cilindri?


Očesne Leče za astigmatizem.

https://www.moje-lece.si/topvue-air-for...
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )
««
27 / 28
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Leče preko interneta - kje kupujete?

Oddelek: Loža
122244 (1884) Kleemen
»

Kontaktne leče

Oddelek: Loža
161659 (1144) buttcrack
»

Kontaktne leče pozno v noč!

Oddelek: Loža
61416 (1162) chort
»

Prilagoditev na kontaktne leče? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6717257 (14413) BigWhale
»

Kontaktne leče

Oddelek: Loža
205029 (4297) JanK

Več podobnih tem