Forum » Kaj kupiti » Nov PC za 800€ kje in kaj
Nov PC za 800€ kje in kaj
Vitamin-B ::
PC mora biti dobavljiv pri eni trgovini, ki je DDV zavezanec (mislim, da od bolj znanih edino elektronika ni).
Uporabljal se bo za modeliranje in tu in tam za kakšen HQ gaming (za sprostitev).
Računalnik bo praktično 24/7 (govorim zaradi hlajenja).
Kar se tiče ohišja, mora biti NZXT Hush, srebrn, ker mi najbolje pristaja v okolico (firmam po navadi ohišja ni problem izdobaviti).
Naslednja obvezna stvar bi bila vsaj 2 750 gb diska za cross back-up.
Nadaljno izbiro pa prepuščam Vam, čez par let bi edino dokupil še eno grafično, ak bo potreba.
hvala, lp
PS: zanima me še, kateri monitor (najraje 22) priporočate za pretežno urejevanje besedil in modeliranje ter tu in tam za vredu gaming (slednje je man pomembno) do 250€
Uporabljal se bo za modeliranje in tu in tam za kakšen HQ gaming (za sprostitev).
Računalnik bo praktično 24/7 (govorim zaradi hlajenja).
Kar se tiče ohišja, mora biti NZXT Hush, srebrn, ker mi najbolje pristaja v okolico (firmam po navadi ohišja ni problem izdobaviti).
Naslednja obvezna stvar bi bila vsaj 2 750 gb diska za cross back-up.
Nadaljno izbiro pa prepuščam Vam, čez par let bi edino dokupil še eno grafično, ak bo potreba.
hvala, lp
PS: zanima me še, kateri monitor (najraje 22) priporočate za pretežno urejevanje besedil in modeliranje ter tu in tam za vredu gaming (slednje je man pomembno) do 250€
M-XXXX ::
Vzel bi:
E8400 ali pa celo Q6600, če je potreba
P5Q-E ali celo Deluxe
2 ali 4GB rama
4870
2x 640GB disk
Malo bolši napajalc
Ostale drobnarije... Tole bi prišlo pravzaprav kar nekaj € ceneje od 800...
E8400 ali pa celo Q6600, če je potreba
P5Q-E ali celo Deluxe
2 ali 4GB rama
4870
2x 640GB disk
Malo bolši napajalc
Ostale drobnarije... Tole bi prišlo pravzaprav kar nekaj € ceneje od 800...
Pošlji mi ZS pa ti povem (jaz ga tebi ne morem- napiše da je treba bit uporabnik,... uglavnem bug)
x45 ::
glede na tvoje anmene si vzemi sodobnejšega hladnejšega in tišjega X4 amd ja ali x3. če te zanima pošlji ZS ti najdem kje in kaj. Q6600 kuri kr lepo in je zastarel tak da jas tega ne bi priporočal.
Leks ::
jaz tudi mislim da je dobro za vse nas da se dajejo konkretni linki tukaj na forumu in ne preko ZS. Tudi ostali bi radi vedeli za kakšne dobre akcije.
Lp
Lp
jaz tudi mislim da je dobro za vse nas da se dajejo konkretni linki tukaj na forumu in ne preko ZS. Tudi ostali bi radi vedeli za kakšne dobre akcije.
Lp
Ne to meni govorit, ampak ST. Uglavnem če rabite pošljite ZS pa se bomo kaj zmenili, če pa tukaj kaj linkam, pa bo takoj brisanje zaradi reklamiranja...
TribesMan ::
Jest sem zadnjič kupil...
E7200
Asus P5Q-E
4GB RAM
Napajalc
TV tuner z DVB-T
4*640GB diska (RAID5)
to za slabih 700€
... dodaj zamenjaj po želji kar rabiš :D
E7200
Asus P5Q-E
4GB RAM
Napajalc
TV tuner z DVB-T
4*640GB diska (RAID5)
to za slabih 700€
... dodaj zamenjaj po želji kar rabiš :D
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
lappp ::
Si bom kar sposodil to temo. Namen imam kupiti par komponent za PC pa me zanima, če so te komponente vredu:
INTEL procesor CORE 2 QUAD Q9550, 2.83 GHz, LGA775, 12MB, 1333MHZ (kak hladilnik bi priporočali za ta procesor)?
ASUS osnovna plošča P5Q PRO, S775, SB 7.1, LAN
grafična kartica HD 4870, 512MB GDDR5, PCI-E, DVI, TV-Out, HDTV
Zanima me koliko,če sploh se da ta procesor kaj naviti a je bolje kak slabši QUAD procesor za navijanje?
Je plata vredu? Napajalnik ki ga že imam je 550W. Uporabljal se bo za pretežno za igre in imel bi ga daljše obdobje.
P.S. Ostale komponente imam že od prej.
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.
INTEL procesor CORE 2 QUAD Q9550, 2.83 GHz, LGA775, 12MB, 1333MHZ (kak hladilnik bi priporočali za ta procesor)?
ASUS osnovna plošča P5Q PRO, S775, SB 7.1, LAN
grafična kartica HD 4870, 512MB GDDR5, PCI-E, DVI, TV-Out, HDTV
Zanima me koliko,če sploh se da ta procesor kaj naviti a je bolje kak slabši QUAD procesor za navijanje?
Je plata vredu? Napajalnik ki ga že imam je 550W. Uporabljal se bo za pretežno za igre in imel bi ga daljše obdobje.
P.S. Ostale komponente imam že od prej.
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lappp ()
=Exceed= ::
Oprosti x45 ampak AMD še nikoli ni bil dober procesor za modeliranje in kakšne zahtevne programe. Se še vedno spomnim problemov znanega SLO podjetnika z autocadeom in AMD procesorjem, ampak pustmo to. Intel za resne mašine in resno razmisli o 4 jedernem procesorju. Q6600 ne vem zakaj bi bil zastarel, saj še vedno poje katerega koli AMD-ja clock to clock. Osnovna plošča ASUS ali pa MSI P45 ZILENT (skupaj z ZALMAN hladilnikom+zelo odlična plošča), 4GB rama, R4870 ali 260GTX grafična kartica, DVD-RW Samsung ali NEC, napajalnik 650-850W, kakšen 120ventilator da ti počasi piha čez diska->podaljša življensko dobo, monitor Samsung 2243,...
Vse to na voljo tukaj
Vse to na voljo tukaj
Oprosti x45 ampak AMD še nikoli ni bil dober procesor za modeliranje in kakšne zahtevne programe.
Za tole je precej dobra zadeva.
Se še vedno spomnim problemov znanega SLO podjetnika z autocadeom in AMD procesorjem, ampak pustmo to.
malo razloži tole, kdo, kaj je imel- kak cpu platformo ploščo, in kake probleme točno je mel, ker tole zveni kot trgovska ( intel ) propaganda.
Intel za resne mašine in resno razmisli o 4 jedernem procesorju. Q6600 ne vem zakaj bi bil zastarel, saj še vedno poje katerega koli AMD-ja clock to clock.
glej novi nehalem je kopija K10. Q6600 je pa 2 + 2 jedrn, greje se kr lepo, razen če boš mel drug cooler in ne boš bavijal, FSB pa ne dohaja niti približno vsega kar so hotl skozi spustit zato se ta zadeva poslavlja konc leta - 775. k temu lahko dodaš še 125 znanih buggov za C2D.
Osnovna plošča ASUS ali pa MSI P45 ZILENT (skupaj z ZALMAN hladilnikom+zelo odlična plošča),
ja je ena tema ko ma tip novo Asusko P45 tule pa se mu ne prižge zadeva malo poglej...
4GB rama, R4870 ali 260GTX grafična kartica, DVD-RW Samsung ali NEC, napajalnik 650-850W, kakšen 120ventilator da ti počasi piha čez diska->podaljša življensko dobo, monitor Samsung 2243,...
Vse to na voljo tukaj
Ne nabijaj x45, a misliš da AMD pa zmeraj v prvo dela? Si kar nekako pozabil omeniti koliko procesorjev je moral brane kupiti, da je končno začel en delati a? Kot povsod, so tudi v računalništvu DOA komponente...
In če mene vprašaš, če na kar nekaj 1000 P45 samo ena ne dela, je to več kot ODLIČNO!
In če mene vprašaš, če na kar nekaj 1000 P45 samo ena ne dela, je to več kot ODLIČNO!
trnvpeti ::
x45, kje se da kupit amd athlon 64 2000+, pa ustrezna matična
replace za intel atom
menda to boljs deluje kot atom, pa manj energije požre
replace za intel atom
x45, kje se da kupit amd athlon 64 2000+, pa ustrezna matična
replace za intel atom
ja matična ni problem ker je Am2, Athlon pa v tujnini pr nas ga nisem videl.
www.geizhals .at
Lahko pa probaš downclockat in znižat napetost kakega klasičnega al pa še bolje EE verzijo pa ne bo vlke razlike.
jest10 ::
na celeronih ne dela speed step - ga nimajo in kurijo precej več. tko da to odpade za varčn sistem.
recimo tole:
http://geizhals.at/eu/a348367.html
pa 780g plošča, downclockaš in znižaš napetost.
če pa rabiš hitrost pa lahko tud naviješ.
http://geizhals.at/eu/a348367.html
pa 780g plošča, downclockaš in znižaš napetost.
če pa rabiš hitrost pa lahko tud naviješ.
jest10 ::
na celeronih ne dela speed step - ga nimajo in kurijo precej več. tko da to odpade za varčn sistem.
Se pa lahko zato še vedno ročno zniža voltažo in frekvenco. Sploh pa enojederni celeroni kurijo zelo malo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sestavil nov računalnik. Komentirajte! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5830 (4724) | klinker |
» | Komponente ... mnenja! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3811 (2978) | aha981 |
» | AMD Phenom (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Strojna oprema | 56578 (32036) | Brane2 |
» | High-End računalnik (naveza amd/ati)!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 7061 (5113) | Vuli |
» | Intel niža cene, Atom še nekaj časa brez konkurenceOddelek: Novice / Procesorji | 5086 (2969) | alexa-lol |