Forum » Strojna oprema » Nehalem procesorji
Nehalem procesorji
Mitja358 ::
Malo sem se oborožil z ramom, kmalu sledi pa tudi njihov test:
Pa še ena gasilska:
Test sledi v nekaj dnevih
Super. Spet dobiš core i7 975 extreme od IVOta zastonj :D
Matična je estetsko lepa. Kje pa bo test? OC-la* ali tukaj?
Kako pa kaj core i7 deluje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()
M-XXXX ::
Super. Spet dobiš core i7 975 extreme od IVOta zastonj :D
Buh (Ivo) te usliši
Test bo na OC-LABu, za zdaj pa glede i7 odlični vtisi, vendar sem ga komaj 15minut laufal, da kaj veliko ne morem rečt...
zee ::
Mi imamo to ze nekaj mesecev na testiranju.
Izkazalo se je, da je za racunanje (simulacije molekulske dinamika - zelo dosti numericnega racunanja) ze i7 940 z vklopljenim hyper-threadingom skoraj tako hiter kot racunalnik iz mojega podpisa.
Izkazalo se je, da je za racunanje (simulacije molekulske dinamika - zelo dosti numericnega racunanja) ze i7 940 z vklopljenim hyper-threadingom skoraj tako hiter kot racunalnik iz mojega podpisa.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
Pravzaprav imam jaz večina komponent že skoraj 2 meseca doma, vendar čakam na D0 procesor (trenutno imam še C1).
Za zdaj 4050 stable, kar po 15 minutah navijanja ni slabo:)
Za zdaj 4050 stable, kar po 15 minutah navijanja ni slabo:)
Trenutno 1.4V(manj še probal nisem). Sam je treba še fajn naštudirat ker imam še ene 3 voltaže na stock....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
Meizu ::
Ti srečko. Jst mam očitno švoh primerek proca, čisto možno je tudi, da ma matična prste vmes, v kar pa dvomim.
Zares čudno mi je, da je za 3.8Ghz zadosti 1.38v za stable, 4ghz pa kar naenkrat izpod 1.45v ne zmore. Četudi se iz 190 bclkja premaknem le za 1 navzgor, komp ne zdrži več kot 5 min primea. Čuden wall je to. Ni mi jasno, da imate drugi pol nižje voltaže. Verjetno bom moral zamenjat za D0 revizijo... Sam no, če pa spet tko pogledam, več kot 4ghzje niti nimam v namenu it tko da... Sam vseeno bi si pa rad razjasnil in ugotovil v katerem grmu tiči zajec. Torej, če so krivci rami, plata al proc.
Zares čudno mi je, da je za 3.8Ghz zadosti 1.38v za stable, 4ghz pa kar naenkrat izpod 1.45v ne zmore. Četudi se iz 190 bclkja premaknem le za 1 navzgor, komp ne zdrži več kot 5 min primea. Čuden wall je to. Ni mi jasno, da imate drugi pol nižje voltaže. Verjetno bom moral zamenjat za D0 revizijo... Sam no, če pa spet tko pogledam, več kot 4ghzje niti nimam v namenu it tko da... Sam vseeno bi si pa rad razjasnil in ugotovil v katerem grmu tiči zajec. Torej, če so krivci rami, plata al proc.
nekam podla zadeva Intela: http://dne.enaa.com/index.php/e-svet/po...
Citat"
Evropski varuhi konkurence bodo ta teden objavili odločitev v primeru Intela, ki je obtožen zlorabe monopola oziroma onemogočanja konkurence. Intel naj bi namreč proizvajalcem računalnikov v nasprotju z zakoni plačeval za zakasnitev ali celo odpoved prodaje računalnikov z vgrajenimi procesorji konkurenčnega proizvajalca AMD, poroča Reuters.
Intel naj bi proizvajalcem računalnikov prav tako določal, kolikšen odstotek računalnikov smejo prodati z vgrajenimi konkurenčnimi čipi. Zaradi tega naj bi se Lenovo in Dell praktično v celoti odpovedala vgrajevanju AMD-jevih procesorjev v svoje prenosnike. HP pa naj bi na ta način prodal kar 95 odstotkov prenosnikov z Intelovimi procesorji.
Po neuradnih informacijah naj bi evropski uradniki odločili, da je Intel z očitanim ravnanjem kršil protimonopolno zakonodajo. Informacij o tem, kakšna naj bi bila kazen, pa zaenkrat še ni. Doslej najvišja kazen, ki jo je izrekla Evropska komisija, je bila izrečena Microsoftu leta 2004.
Uradna odločitev naj bi bila znana v sredo. Intel medtem še vedno zatrjuje, da ni počel nič narobe."
Vir: dne.anaa.com
Citat"
Evropski varuhi konkurence bodo ta teden objavili odločitev v primeru Intela, ki je obtožen zlorabe monopola oziroma onemogočanja konkurence. Intel naj bi namreč proizvajalcem računalnikov v nasprotju z zakoni plačeval za zakasnitev ali celo odpoved prodaje računalnikov z vgrajenimi procesorji konkurenčnega proizvajalca AMD, poroča Reuters.
Intel naj bi proizvajalcem računalnikov prav tako določal, kolikšen odstotek računalnikov smejo prodati z vgrajenimi konkurenčnimi čipi. Zaradi tega naj bi se Lenovo in Dell praktično v celoti odpovedala vgrajevanju AMD-jevih procesorjev v svoje prenosnike. HP pa naj bi na ta način prodal kar 95 odstotkov prenosnikov z Intelovimi procesorji.
Po neuradnih informacijah naj bi evropski uradniki odločili, da je Intel z očitanim ravnanjem kršil protimonopolno zakonodajo. Informacij o tem, kakšna naj bi bila kazen, pa zaenkrat še ni. Doslej najvišja kazen, ki jo je izrekla Evropska komisija, je bila izrečena Microsoftu leta 2004.
Uradna odločitev naj bi bila znana v sredo. Intel medtem še vedno zatrjuje, da ni počel nič narobe."
Vir: dne.anaa.com
ModriN96 ::
TDP 147W kaže nonstop...neglede na stanje proca(mirovanje ali load). In TDP 147W se pojavi ko vklopimo turbo.
Pri izkloplenim turbo je poraba 130W.
Pri izkloplenim turbo je poraba 130W.
Če bo samo 4.7-4.8 bo bolj bogo (seveda sub0 govorim)
Najprej razjasni kaj je TDP, ker ni to kar misliš da je. TDP nima idle load razlik, ampak je maximalna vrednost, ki naj bi jo procesor črpal. Vendar vsaj temu v Core temp ni nič za verjet. Ker ne pokaže razlike med 1.45V ali pa 1.55V, dejansko pa je ogromna.
Edit: kot se mi je zdelo ja, modri razjasnil zadevo:)
Najprej razjasni kaj je TDP, ker ni to kar misliš da je. TDP nima idle load razlik, ampak je maximalna vrednost, ki naj bi jo procesor črpal. Vendar vsaj temu v Core temp ni nič za verjet. Ker ne pokaže razlike med 1.45V ali pa 1.55V, dejansko pa je ogromna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
Če bo samo 4.7-4.8 bo bolj bogo (seveda sub0 govorim)
Če pa ma kolega core i7 920 in se mu spreminja TDP iz 47 do 140W.
Ej m-xxxx, maš ti sam cpu pa ram voltažo dvigneno... al maš še kero drugo? vtt, qpi?
Vse je na sliki. Vendar te voltaže niso za 24/7...
ModriN96 ::
Ja logičn da se i7 še ni tok prjeu trga oz folka, ker za sabo potegne ostale komponente in si prec na ceni 1000€, kr pa za današne cajte zlo mal ljudi daje tolk za kompe in se rajš odločajo za cenejše varjante kot so ala amd oz še c2d/c2q sisteme...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Slo-tech superpi team: intel core 2, i5, i7 & amd am2, am3 lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Navijanje | 285352 (45945) | krneki0001 |
» | Slo-Tech 3D Team: 3D Mark Vantage (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 34031 (26907) | vaščan |
» | Core i7 navijanje (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Navijanje | 28505 (15622) | galu |
» | CORE I7- 920 D0 revizija :) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 12055 (7176) | blockhd |
» | Navijanje AMD Athlon X2 7750+ NI BE!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 7280 (5533) | Dr_M |